Kisajátítottam ezt a jó kis topikot gyakorolni, de valaki elmondhatná, hogy a neten talált hasonló ábrák, képek elkoppintása megengedett-e? Tudjátok, ha az ábrára jobb egér, akkor a tulajdonságok alatt a hiperhivetkozás elleshető...
Nem látok kis csíkot és a képet is alig. Ahány gép elé ülök, annyi féle dolgot látok rajta, pl. az egyiken csak kis kockát, mintha rosszul raktam volna fel a képet, a másik gépen ua. oldalon meg rajta van a kép. Ahol pixelben adja meg a méretet azt lehet nagyítani, bár nem érdemes, de van olyan gépem, ahol bitben teszi ugyanezt, azzal nincs mit kezdeni. Szóval ezen a gépen nem látszik semmiféle csík a kép mellett!!!
Azt a kis csíkot úgy kell elképzelni, mint amikor space van az <A HFREF... sorban, azon a részen, amikor a linkként megjelenítendő szöveget írjuk (aláhúzás).
Szóval, remekül megy a kép beillesztése a dokumentumba. Azonban ha ez a kép egyben link is, a kép mellett alul keletkezik egy aprócska kis csík is, ami szintén a kép által definiált linkre mutat. Ennek mi az oka ? Csak az, hogy Netscape-em van ?
Ez a alapfokú html suli tényleg csuda jó.
Remélem ez vastagez dőltez aláhúzott ez nagyobb ez piros
Köszönetül fogadjátok ezt a virágot:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] Azért még a ppt. felrakási lehetőségére visszatérhetnénk. Kösssz
& L T ; a kódja a < -nek és & G T ; a > -nek. Persze nem kell space közé, csak azért írtam így, hogy ne értse a gép, mert különben kacsacsőrként jelenítené meg.
na én tök hülye vagyok ehhöz :)))
szóval a kacsacsőr td kacsacsőr és a kacsacsőr /td kacsacsőr közt az oszlop
kacsacsőr tr kacsacsőr és a kacsacsőr /tr kacsacsőr a sor
ha azt, amit írtam, beteszed a html-oldalra, kapsz egy táblázatot, ahol a tábla egyes elemeibe oszloponként a "" és a "" közé lehet szöveget is, meg képet is rakni.
"" és a "" pedig a sorokat határozza meg.
Hát nagyítva tényleg elég gyatra, de látom, a pixel a kulcs. Szóval az én gépemen kb 10×8 cm-es a kép és tök jó. Nem lehetne kicsit magyarabbul leírni ezt a kép mellé lehet írni dolgot??????
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
természetesen a col 1, 2, 3, stb csak index, az nem kell bele
ez egy négy oszlopos sor.
megismételve jön a köv. sor
a tr-nek további paramétereket is lehet adni, és asszem a td-k nek is kb. a képfelrakáshoz hasonlóan, de ezt nem tudom pontosan
#table border="1" width="100%"#
#tr# #!-- Row 1 --#
#td# #/td# #!-- Col 1 --#
#td# #/td# #!-- Col 2 --#
#td# #/td# #!-- Col 3 --#
#td# #/td# #!-- Col 4 --#
#/tr#
#/table#
na, talán most már látszik :))
a # helyett kacsacsőrök értelmezendők, balra mutat az első #, és értelemszerűen a következő jobbra mutat, lezár, és elölről.
a helyére lehet rakni a szöveget, v. képet