Keresés

Részletes keresés

osan08 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 3946

Ezek szerint tényleg úgy van, ahogy gondoltam, és meg sem próbáltad vállalaton belül megoldani. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy mit mondott a hr vezető vagy az igazgató amikor elmondtad neki a problémádat. De ehhez persze el kell mondani ...

Annyiban igazad van, hogy a manageri munkaidővel kapcsolatos problémákról már mindenki hallott. De ha nem beszéltek róla, akkor nem lehet tudni, hogy melyik áruházban milyen szinten jelent problémát, miből alakult ki és hogyan lehet megoldani. Lehet puffogni egymás között és aztán egyből perelni, de attól még nem lesz jobb.

o8

Előzmény: dulifuli72 (3945)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 3945

Bár én azt gondolom, hogy itt valami összeesküvés van OSAN08 szerint. Szerintem + nem gondolom hanem így van! A közvetlen vezető, hr vezető, igazgató, operatív hr igazgató, országos hr igazgató, mind tudja mi folyik itt manager szinten még is hagynak mindent. Na pont ez bizonyítja azt, hogy ezt vállalaton belül értelmetlen megoldani és ezért meg sem próbálom. Bár én még csak egy pár éve vagyok a cégnél ami már lassan réginek számít, de azért vannak itt régebbiek is. És a szint az csak romlik évről-évre. SAJNOS! Amúgy vigyázzon mindenki aki itt ír mert nálunk már ma is téma volt. Előbb utóbb keresni fogják, hogy ki mikor ír esetleg munkaidőben van e vagy szabadnapos. De-hát a WC az privát klub :)

Előzmény: nimuzmatika (3943)
osan08 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 3944

Először egy általános válasz, ami gondolom nem lesz meglepő. Ha úgy érzed, hogy managerként munkaügyi méltánytalanság ér (vagy azt gondolod, hogy ér) téged az áruház részéről, akkor a megoldás keresés sorrendje házon belül: közvetlen vezető, hr vezető, igazgató, operatív hr igazgató, országos hr igazgató. Annál jobb, minél inkább a sor elején oldódik meg a probléma.

Van aki azt gondolja (ld. dulifuli), hogy ez valami összeesküvés, és a felső vezetés valami rejtélyes okból elvárja, hogy szegény managereket ne vegyék ember számba. Nem így van. Itt is minden érdekek mentén történik és ez senkinek sem érdeke.

 

Persze nem véletlenül beszélünk erről, a probléma létezik, és a konkrét esetek soha nem egyszerűek.

o08

Előzmény: nimuzmatika (3943)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.24 0 0 3943

Én még várok osan08 két válaszára, mert szeretném hinni igaza van és én tévedek. 

Előzmény: dulifuli72 (3942)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 3942

Teljesen igazad van!!!

 

Nagyon naivnak vagy hülyének kell nézni a managert ahhoz, hogy szembe forduljon az igazgatóval. ( ESÉLYTELEN ) Sajnos én tudok egy régi dologról és a lényeg az, hogy minden Manager "hülye és soha sincs igaza" Valami ilyesmit vernek a fejükbe. Persze van kivétel ez alól nem tagadom de csak azért mert több az önbecsülése és igen is meghallgatja azt a "hülyének" beállított managerét. Az elvárás a felsőbb szinten akkor is egy marad. Lefelé utasíts és kérj számon majd szankcionálj, felfelé fogd be a pofád hallgass és hajtsd végre.

Előzmény: nimuzmatika (3941)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3941

Most nem tudom mi a bajod, normálisan és finoman fogalmaztam. Pont, hogy megkértelek! Mindig azzal jössz, hogy csak vagdalózik itt aki rosszat mer írni a belső dolgokról. Ebből is kiindulva kértelek, hogy akkor támaszd alá azt amit te állítasz, mert pontosítások nélkül, nagy általánosságban SZERINTEM nem állják meg a helyüket. Ugyanakkor pontosan tisztellek annyira, hogy MEGKÉRLEK támaszd alá a mondanivalódat.

 

Tárgyi téma meg jelen esetben az, ha az igazgató elvárja, hogy 10 órát, vagy szerződés szerintinél (heti 40 óra van rögzítve) többet kényszerít a munkába maradásra. Ehhez kértem konkrét véleményedet, hogy kihez lehet ezzel fordulni szerinted a felsőbb szinteken, aki a problémát érdemben, tisztességgel kivizsgálja, majd annak megalapozottsága esetén az igazgatót utasítja a törvényesség betartására.

 

Még egy tévedésedet hagy igazítsam ki. A régi munkaszerződésben vezetők voltak a managerek, az új munkatörvénye alapján és az új munkaszerződés alapján azonban a managerek és a seniorok sem minősülnek vezető munkakörűnek. Ez nagyon fontos a munkaidő törvényi vizsgálatánál!     

Előzmény: osan08 (3940)
osan08 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3940

Ha komolyan választ szeretnél tőlem, leszel szíves megfelelő hangnemben, stílusban kérni. Eddig a legtöbb üzenetedben felém vetted a fáradságot és leírtad, hogy milyen hülye vagyok. A nicknév sok mindent elbír, nem sértődik meg, de nincs kedvem ilyen módon beszélgetni veled, sorry.

És hát biztos igazad van, mert nem is mindig értem amit írsz, pl hogy "nincs megelégedve tárgyi témában".

o08

Előzmény: nimuzmatika (3938)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3939

Elnézést! A manageri órabért 170000-hez számoltam ki véletlenül, 160-nál 761 forint!

Előzmény: osan08 (3937)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3938

Az a baj veled osan08, hogy vagy osztályos alkalmazott vagy -amivel jelzem semmi problémám nem lenne- vagy egy felsőbb vezető. Én előbbit veszem alapul, mert olyan blődségeket írsz, amit az irodai szinten senki nem tenne, de újra megkérlek, hogy a szavaid ne csak üres szappanbuborékok legyenek, írj konkrétumot!

 

1. Kikre gondoltál, kiket rúgtak már ki a cégtől mert kiskirálykodtak? Mivel úgy írtad minden szinten ezért a teljesség igénye nélkül csak humán vezetőt és/vagy senior és/vagy controlling vezetőt esetlegesen központi igazgatót adj meg! Adhatsz áruházigazgatót is, de félek csak Zsuzsikát mondanád, de őt teljesen más okokból menesztették.

 

2. Kinek lehetne, kellene szólnia egy menedzsernek KONKRÉTAN!!! aki az igazgatójával nincs megelégedve tárgyi témában? 

 

Előre is köszönöm konkrét válaszaidat, amivel alá tudod támasztani ezen a fórumon csak általad képviselt vonalat.

 

Egynek azonban láthatóan szorítania kellene: több manager van itt a fórumon most is aktívan több áruházból, sőt! Ha veszed a fáradságot és visszaolvasol 5-6 évvel sokan jelenleg nem posztolók is leírták a munkaidővel kapcsolatos visszaéléseket. Ezek mindegyike összevág. Ezek ellenére te még mindig tagadó fázisban vagy. 

+

Nem az éjszakai munka lenne a probléma, hanem az, hogy egy managernek ez nem 8 óra, hanem 12-14!!! Külön kompenzáció nélkül. Most mondhatnánk, hogy meg is fizetik, de ez sem igaz! Egy felső kategóriás alkalmazott 8 óráját és bérét figyelembe véve egy manager órabére kisebb!!! Mielőtt ezt is tagadnád adok konkrét számokat. Egy csoportvezető 140 felett kap kézhez, ismerek TÖBB olyan managert aki 160-t. Ő havi 21 nappal számolva 168 órát dolgozik érte, managerek 210-t alapból, de inkább 220-230-t. Számolok a „tisztességes” 210-zel. A csopvezető 833-as nettó órabérrel dolgozik sokkal kisebb felelőségi területtel, stresszel , stb. a managerek nagyobbik fele meg 809-ért. Persze vannak managerek akik elérik a nettó200-t, de nagyon kis hánya ez a teljeshez képest. A csopvezetők béréhez hasonló, vagy magasabb is a négyes kategóriájú alkalmazottak, a pékek, a (volt) hentesek és egyes eladók bére. Szóval matematikailag órabér tekintetében a managerek keresete nem kiemelkedő. 

Előzmény: osan08 (3937)
osan08 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3937

Ez így vagdalkozás, nem lehet vele mit kezdeni. Egyébként nehezen hiszem, hogy úgy jöttél ide managernek, hogy itt majd nyoltól fél ötig fogsz dolgozni minden nap. Ez nem az a szakma.  És ha ezt nem vetted észre az első 3 vagy 6 hónapban, ahogy írod, hát azt sajnálom. Ha az igazgatód minden nap elvárja tőled a 10-12 órát, az hiba és arról beszélni kell (és ezt nem feltétlenül a bíróságon kell elkezdeni). Viszont ha azért panaszkodsz mert alkalomadtán éjszaka kell bejáratot építeni vagy leltározni, akkor rossz munkahelyet választottál.

o8

Előzmény: dulifuli72 (3934)
osan08 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3936

Szabadnap kérdése. Erre fizetünk szakembereket akik a törvényt értelmezik. Ha bizonyos áruházban rosszul értelmezték, akkor ez ki fog derülni és mindenki meg fogja kapni azt a szabadnapot ami jár. Ez a vállalati szándék, nincs értelme 1-2 szabadnap miatt a vállalat ellen fordítani managereket. Megpróbálok utánajárni a kérdésnek.

o08

Előzmény: serano (3932)
osan08 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3935

Igen, végre egy olyan hozzáállás ami előre visz, bár igazából erre egy belső fórum lenne jó, mert mi köze pl. a konkurencia vezetőinek ahhoz, hogy nálunk milyen gondok vannak az implantációval. Persze ehhez kellene egy intranet, ami nincs. De ha mondjuk azt hallja a döntéshozó, hogy mivel nincs intranet, az auchanos dolgozók a nyilvános interneten beszélik ki a belsős gyakorlatot, lehet, hogy hamarabb lesz...

De ezt is olvassák a felső vezetésből, meg lehet próbálni az értelmes beszélgetést. Ha kihozunk belőle valamit, annyit ígérhetek, hogy a megfelelő vezetőhöz el fognak jutni a problémák vagy megoldási javaslatok. Ez azért nem lesz egyszerű, ha nem akarom felfedni magam se itt se ott (és nem akarom). Természetesen nem értek mindenhez a vállalatnál, de sok mindent láttam már, és  tudom mit kitől kell megkérdezni :-)

Kezdhetjük ezzel az implantációs dologgal (vagy akár mással is). Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy ez nekem inkább szórakozás, és nem ezért fizetnek. Ezért csak olyan vitába megyek bele, amit érdekesnek és hasznosnak tartok a vállalat és a saját szempontomból.

o08

Előzmény: serano (3933)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3934

Van igazság abban amit írsz de! Soha nem kérdeznek lefelé csak közölnek utasítanak számon kérnek. Ez egy nagyon jó életképes munka lenne, ha valóban azt csinálhatnánk mint amit belemagyaráztak a felvétel utáni 1-6 hónapban. Kár, hogy semmi sem igaz. Nem vezetők vagyunk hanem olyanok mint az irodai adminisztrátorok akikkel mindent meg lehet csinálni. Ha kell dolgozz napi 12-16 órát, takaríts, építsd át az osztályt, aztán persze minden szar és kezd előröl. Persze hogy hogyan és kivel arra nincs válasz. Osztályos dolgozó 8 óra munka után hazamegy ami jogos is te meg maradj és gürizz mint a robot mert te manager vagy . Hát ahhoz hogy ez megváltozzon az összes felsőt lapátra kéne tenni, mert nem tartják és nem tartatják be a szabályokat.

Előzmény: serano (3933)
serano Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3933

Az a baj, hogy sok dolog nem oldható meg jogásszal, ezen nekünk, dolgozóknak kellene változtatni - pl. jelezni, hogy "ez egy hülyeség, jelentős kárt okoz a vállalatnak". Pl. itt van ez a sok menedzser életét megkeserítő központi implantációs téma, mellyel még osan08 is egyetértett - ezen mit akarsz jogászkodni? Ezt a menedzsereknek-senior menedzsereknek kellene jelezni a központ felé, hogy "hé, ez így ebben a formában nem működik!", persze, tudjuk, mennyire fogékony erre a központ, és hogy kit mennyire érdekelne... Ez különben nagy hiba a vállalatnál, hogy nem hallgatja meg az alulról jövő jó ötleteket - pedig lennének bőven - hanem felülről paszíroznak mindent lefelé, sokszor az érintetekkel való egyeztetés nélkül. Jó lenne egy fórum, ahol akár névtelenül is előjöhetnének ezek a dolgok - ez a topik alkalmas lenne erre, csak kevesen használjuk -, és tudnánk visszajelzést adni legfelsőbb szintekre, hogy "ez jó" és "ez meg nem jó". És "felül" olvasnák, reagálnának, lehetne érvelni, stb. - na, ez pont nincs meg a mai Auchanban, semmilyen szinten.

 

A napi munkaidőben szerencsés vagyok amúgy - nálunk nem nézik az órát, hogy "miért mész el 9 óra 40 perc munka után", szerencsére ebből a szempontból rugalmas a felsővezetés. Másban meg nem, mert nálunk meg vannak más hülyeségek, ami máshol nincs. De azt megint nem a jogászok fogják megoldani, hanem egy esetleges felsővezetés-váltás. 

Előzmény: nimuzmatika (3927)
serano Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3932

Ó, ez a szabadnapos dolog hosszabb történet, és nem vagyok biztos abban, hogy nálunk a humán jól értelmezte a dolgot. Szóval arról van szó, hogy decemberben átáltunk az új munkaidőkeretre, ami szerint december-januárban 20 szabadnap és 3 ünnepnap jár. Igen ám, de egy hónap nem 4 teljes hétből áll, hanem vannak olyan hetek, melynek egyik fele ide, másik fele oda tartozik. Így aki november utolsó hetében úgy kapta meg a két szabadnapját, hogy mindkettő novemberre esett, annak december-januárra 20 szabadnap maradt. Akinek viszont ugyanarról a hétről egyik szabadnapja átnyúlt december elsejére, az már csak 19 szabadnappal gazdálkodhatott. Utóbbi esetben bukott egy szabadnapot...

 

Mindez súlyosbítva a hatnapozásokkal, amit néhány áruház megcsinált, és főleg itt látszik a probléma, mert a dolgozó hatnapozott mondjuk három héten keresztül, de nem kapja vissza a három szabadnapját januárban (mert az a fránya munkaidőkeret, lásd pl. fenti példa), hanem csak kettőt, rosszabb esetben egyet. Van belőle balhé, több is, majd látja a központi HR is, mert több dolgozó oda fog fordulni a szakszervezeten keresztül. Mondom, nem vagyok abban biztos, hogy egyes áruházak jól értelmezték ezt a munkaidőkeretes dolgot.

 

(Bezzeg a régi jó Seaplan-es időkben ilyen nem volt :-) ; tényleg, azt a programot hatalmas hülyeség volt lecserélni erre az átláthatatlan Piramisra.) 

 

 

Előzmény: osan08 (3926)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3931

Neked van igazad!!! De ez csak egy része!!! Ez a "kedves osan 008" nagyon meg akar tőled szabadulni. Fáj Neki az igazság.

Előzmény: nimuzmatika (3928)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 3930

Na hát nagyon tévedsz! Voltunk közösen egy munkajogásznál. Nem részletezem gyanítom, hogy közel vagy a tűzhöz és inkább félrebeszélsz csak megtartsd az állásodat. Na pont ilyen mocskos az osan és az összes humán vezető is!!!

Csak hogy tisztába légy manager vagyok valahol. De hát a jó manager mindenhez jó pofát vág, csöndben marad, nem kritizál, és gyűjti a bizonyítékot hónapról hónapra, azt ha jól megy és már nem kevesen vagyunk akik ugyan azon ügy mellett állunk akkor jól belerúgunk a hőn áhított osanodba!!!

Előzmény: osan08 (3929)
osan08 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3929

Azt gondoltam alkalmazottakról van szó, de lehet hogy tévedtem. A managereket meg már egyszer megbeszéltük, nem értünk egyet. Managereknél nincs napi szinten elvárt 10 óra. Leltár, hatnapozás decemberben, bejáratépítések, ügyeletek vannak, ezek hozzátartoznak a szakmához. Ráadásul ez egy vezetői munkakör.  Persze neked már nem kell senyvedned... Hiszen a múltkor bejelentetted, hogy januárban végre megszabadulsz az auchantól. Remélem sikerült! :-7

o08

Előzmény: nimuzmatika (3928)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3928

Ne haragudj, de már megint nem érinted a valóságot. Az auchanban a vezetők, managerek napi 10-12 órát simán lenyomnak. Egy leltárt megkezdenek sokszor 4-kor és másnap reggel 6-ig, 8-ig nyomatják. mindenféle plusz pótlék megfizetése nélkül.  Az "elvárt" munkaidő napi 10 óra. Heti szinten az 50, azaz minimum 10 óra is lehet túlórában egy laza héten. Szabadságok és ünnepek leszámolásával az évi minimum 400. A törvényes határon felüli!  

Ez felsővezetői szinten tudott és elfogadott dolog. Na ezért mocskos az osan.

 

De kíváncsi lennék, egy-két konkrét példát írjál már le, hogy milyen kirúgásokra gondolsz.

Előzmény: osan08 (3925)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3927

Mint mondottam a belső szakszervezet gyenge, de nem azért amit te leírtál. Sajnos egyes áruházakban a bizalmik nem a dolgozók pártján állnak. Nem is őket ajánlottam, hanem a KASZ jogászát. Ő nem auchanos és ő pont ilyen esetekben áll perben az auchannal, illetve a dolgozók pártján áll. Nem nyal és nem súg. 

 

Ami még mellette szól, hogy a szakszervezti tagoknak ingyen vállalja a védelmét, ami egy hasonló jobb ügyvédnél százezrek lehetnek (ha olcsóbb, akkor az tuti nem jó ügyvéd). Két-három-négy év pereskedés vár rátok. Tárgyalások négy-öt havonta, első fokról ha az auchan veszít viszi feljebb....  és ott nem elég egy sima munkajogász. Ide olyan kell, aki ismeri a terepet, az ellenetek dolgozó ügyvédeket, szokásukat, gyenge pontjaikat. Olyan kell aki nem egy-egy esetben, hanem sokban ment már harcba az auchan ellen. No ilyen csak egy van: a KASZ jogásza. Higgyetek nekem! Én nektek szurkolok!

Előzmény: dulifuli72 (3923)
osan08 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3926

A szabadnapok kiadását elég pontosan szabályozza a törvény. Ha valakinek nem adták ki ami jár, az törvénytelen (akár szándékosan, akár nem szándékos hibából adódóan). Ez elég könnyen bizonyítható, utána lehet járni. Nálatok ez történt?

o8

Előzmény: serano (3921)
osan08 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3925

Így minden jóindulat mellett is nehéz segíteni. Miről van szó? Ehhez nem kell, hogy megmondd ki vagy, csak kíváncsi vagyok a témára. Egyébként nincs olyan, hogy "mocskos osan" akit le kell gyűrni. Kisebb nagyobb vezetők, kiskirályok persze lehetnek/vannak, akik elkövethetnek elfogadhatatlan dolgokat. Az auchannak, mint vállalatnak sem célja, hogy ilyenek dolgozzanak itt. Repült itt már ember minden szintről emiatt.

o08

Előzmény: dulifuli72 (3924)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3924

Hát ez már évek óta így megy de ez csak egy csepp a literes pohárban. Kéne találni valakit aki otthon van a témában de valójában jogilag és összefogva legyűrni ezt a mocskos osant úgy mint a Tescoval tették. Én inkább buknám a 2k fizetésem de ennek véget fogunk vetni. Addig is minden bizonyítékot viszünk haza. Ezt már nem tüntetik el :)

Előzmény: serano (3921)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3923

Ne higgyen senki el semmit a belső szakszervezetnek!!! Felfelé súg, nyal és ez álltal próbálja a cég okosan elferdíteni a problémát!!!

 

Előzmény: nimuzmatika (3920)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3922

Ne haragudj de ilyen véleménye csak a Hr-eseknek van akik a problémát el akarják tusolni nehogy az kikerüljön.

Ha végeznék a munkájukat úgy ahogy azt kéne akkor az egész vállalattal kéne szembe menniük. Na ezt pont nem merik mert akkor 1 hét aztán sehol nem lennének. Na és azért a br 500 feletti keresetért inkább kussolnak. Ez a véleményem! Remélem nem bántok vele senkit.

 

Előzmény: osan08 (3919)
serano Creative Commons License 2014.01.22 0 0 3921

Rákérdezhetek? :-)

 

Eltűntek a decemberi hatnapozások szabadnapjai?

Előzmény: dulifuli72 (3914)
nimuzmatika Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3920

Ennél nincs is egyszerűbb kérdés! Mindenki lépjen be a szakszervezetbe akit érint a téma. A szakszervezeti vezetővel egyeztessetek, hogy szeretnétek a szakszervezet jogászával beszélni. A legtöbb pert ő vezeti az auchan ellen. Ami nagyon jó még, hogy szakszervezeti tagoknak ingyen ad tanácsot és jogi védelmet is.

 

Ne higgyétek el senkinek, hogy a szakszervezet semmire sem jó. Az auchanos belső szakszervezet nem túl erős az igaz, de a kereskedelmi alkalmazottak szakszervezetéhez tartozik. No attól még az auchan csúcsvezetők is paráznak. Pont ezért terjesztik a téveszmét, hogy semmit sem ér a szakszervezet és ezért is helyezik háttérbe egyes áruházakban azokat akik belépnek. 

Előzmény: dulifuli72 (3914)
osan08 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3919

Próbáltad másképp megoldani? felettes? hr vezető? közvetlenül központi hr? szakszervezet? stb. A pereskedés nem egyszerű és általában nem is az a legjobb megoldás. Attól függ persze milyen jellegű a probléma és hogy hol tart az ügy.

o08

Előzmény: dulifuli72 (3918)
dulifuli72 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3918

Ez valóban okos ötlet de hát nem kevés utána járás de megéri!!!

Ha van még ilyen okos ötlet vagy valaki aki ismer valakit azt várom.

Előzmény: levélgurutiim (3917)
levélgurutiim Creative Commons License 2014.01.21 0 0 3917

Mi sem egyszerűbb ha egy kicsit végig gondolod! Minden munkaügyi per a területileg illetékes munkaügyi bírósár hatáskörébe tartozik. Ha már voltál bíróságon akkor tudhatod, hogy az aznapi tárgyalások ki vannak függesztve a folyosón. Téma és a felperes és alperes nevét is megtalálod. De ha szerencséd van aznap is van egy ilyen és utána megvárod őket. Biztos segítenek.

Előzmény: dulifuli72 (3916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!