Nesze itt egy! :-)))
Én spec. megértem, és elfogadom a Matyi döntését, csekély fenntartással (határozott idejű ISDN-ek miatt).
De asszem nem kezdek el győzködni senkit, pedig máshol sokakkal sikerült megértetnem. Itt túl mélyek az indulatok. :-) Viszont fél év múlva lehet, hogy érdemes lesz visszatérni rá.
Rég jártam itt, de most egy kicsit alacsony a vérnyomásom, és hergelni kell magam, hogy ébren tudjak maradni. :-)
"A vonatkozó jogszabály szerint a bevételmegosztási kötelezettség nem vonatkozik sem a Mindenkinek csomagra, sem a 150 Ft-os kedvezményre. Így, az átalánydíjas konstrukciók megszüntetésével lehet?vé tesszük az internetszolgáltatóknak, hogy a bevételmegosztásból származó részesedésük összege nagyobb legyen, s ezt a többletbevételt kedvezmény formájában akár tovább is adhatják ügyfeleiknek. "
Mikor kijött a törvény, először pontosan a költségmegosztással indokolták a Mindenkinek és a 150 megszűnését. Aztán egy kicsit visszakoztak. Most meg az az indok, hogy erre nem vonatkozik a költségmegosztás. Van sapka, nincs sapka. Mindegy az, csak folyjon a vér!
Legalább egy kicsit próbálnának meggyőzni, hogy mással is foglalkoznak a gátlástalan hazudozáson kívül!
Arra emlékszik még valaki, hogy régen egyszer-kétszer beleszólt ide a fatáv beleszólója is? Aztán azóta csak lapítanak, mint a nyuszi a fűben, mert észerevették, hogy az üres hablatyolásukra senki sem vevő itt? Sajnos nem találom, milyen nicken osztogatták itt a hazugságaikat. Mihelyt ki akarja zökkenteni őket valaki a píárügynökök által megfogalmazott 2-3 szabványlevél felolvasásából és kopipészteléséből, ottmaradnak a szavakon túl szavak nélkül, és végtelen ciklusban visszatérnek ugyanahhoz a válaszhoz, függetlenül attól, hogy mi volt a kérdés.
2002.07.01-től szűnik meg a MATÁV 4000 ft-os "Mindenkinek" csomagja! Az Axelero 4500 ft-os "MindenkiNet" (Otthon) csomagja NEM, mert annak ehhez semmi köze!
Szoval... megjott a postas...
Levelet hozott a Matavtol.
Valaszoltak a teljes felmondast kilatasbahelyezo, alapos korultekintessel, ajanlottan feladott panaszlevelemre.
1 es 3/4 oldal a mar ismert magyarazat es az ezutan elkovetkezendo "szuperkedvezmenyek" leirasa utan a lenyeg:
"Amennyiben On internetezesre is hasznalja ISDN-vonalat, am a piacon levo ajanlatok kozul nem talalt az igenyeinek megfelelo szolgaltatast, a Matav biztositja, hogy hatarozott ideju ISDN2 szerzodesben vallalt kotelezettsegei alol 2002.julius 1. es 2002. augusztus 1. kozott mentesiti Ont, es ezido alatt kovetkezmenyek nelkul kerheti szerzodese felmondasat, vagy visszaterhet a korabbi, egy vonal hasznalatat biztosito hatarozatlan ideju szerzodesehez."
hat en inkabb aszondanam - a politikai korrektseget fentartva -, hogy a tortenet es a valosag barmilyen kapcsolata csakis kizarolag a veletlen muve lehet.
"akinél még mindig csak gyertya van.."
Errol az a vicc jotott eszembe, amikor Kalanyosekhoz a falu szelen betortek. A rendor veszi fel a jegyzokonyvet.
- Na es mondja, mit vittek el?
- Hat ne is mongya kerem szepen, elvittek a hazimozimat, a hifimet, a pentiumszamitogepemet, a gyerekek plehsztesunet...
- De hat joember, ebben a hazban meg aram sincs.
- Ja meg az agregatorunkat is...
Meridian: "Szakértők" szerint, állítólag az elektromos hálózat, illetve a legnagyobb probléma, a transzformátorok, a mostani formájukban alkalmatlanok a feladatra, nagyon-nagy beruházás(ok) árán lehetne a korszerűsítést végrehajtani. Hogy ez megéri-e valakinek, nem tudom :( Ami az ipari áramot illeti, nálunk nincs, de ütni én is tudok akkorát ;) És még valami, ez a megoldás sem nyújt MINDENKINEK internet elérést, gondolj bele, akinél még mindig csak gyertya van... vagy azon is elmegy ? :)))
ja hogy itt különbségek vannak? :o)
mindenesetre "jó nagy" különbség. :-)
igen az elsőről beszéltem, mert nem vagyok axelerós
hál' istennek én korlátlan csomagban, jó kapcsolatban, havi 2500Ft-ért (+telefon) neteztem :-) így messze kerültem az axelerót
morczogo:
Ne keverjük a "Mindenkinek" (MATÁV) díjcsomagot az Axelero "MindenkiNet" csomagjával ami a 4500 ft/hó ún. "Otthon" csomaggal azonos...
:-)
Gondolom Te az előbbiről beszélsz.
hm... megkérdezhetem még egyszer
korábban az Indexen megjelent cikkben olvasva hívtam fel a 1212-t ez ügyben, ott csak arról tudtak, hogy megszűnik a Mindenkinet csomag
egyébként már késő, besokaltam a Matávra, a telefont is lemondom júliustól
internetet intézem könyvtárból, telefon pedig Vodafon
A szakminiszteri poszt várományosa szombati nyilatkozatában Rogán Antal törvénymódosító szándékára reagált. Az Országgyűlés informatikai bizottságának elnöke az internet-hozzáférés kedvezőbb feltételeinek biztosítására egy államilag megszabott, átalánydíjas rendszer bevezetését szorgalmazza.
Úgy látom Kálmán jó irányban gondolkodik... :-)
Csak gyorsan-gyorsan !!!
Arról nem is beszélve, hogy az önköltség kimutatott nagysága attól is függ, ki számítja ki. Ha én számolom az ő önköltségüket, akkor alacsonyabb lesz, mint a fogyasztói ár. :o)))
("Fújjon bele a szondába, mert ha én fújok, rosszabbul jár!")