A táblákban sorok vannak, de a sorokban nem értékek vannak, hanem mezők, és a mezőkben vannak az értékek (és a soroknak nincs neve, csak a tábláknak és a mezőknek).
Tehát:
UPDATE táblanév SET mezőnév=mezőnév+2000 WHERE feltétel;
A 'feltétel' lehet pl. olyasmi, hogy 'kulcs_mező_neve=érték'
Helo mindenkinek! Most kezdtem tanulni az sql nyelvét. Viszont egy műveletet nem találok sehol.
Tegyük fel, van egy "Tábla" nevű táblám és abban van egy "Sor" nevű sor. A Sor sorba van egy érték, mondjuk 25000.
Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy egy gomb megnyomására azt az értéket megnöveli pl 2000-rel? Szóval valahogy úgy, hogy megnyitja, számot kiveszi, megnöveli 2000-rel, elmenti, bezárja.
jaj nem csak tegnap annyi username meg jelszot lattam hogy kaprazott a szemem toluk ezert mielott beirtam ide a uzenetet azt a reszt atirtam nem volt mar energiam agyalni mi szenzitiv adat mi nem. de most kiiratom a temptablas hibauzit is itt (piros) http://dear.freebyte.us/hihi.php
A linken listázott adatbázis neve 'freeb_3235752_db0001' (feltételezem ez a DB neve), a hibaüzenetben pedig 'freeb_72417_db0001' van. A kettő nem egyezik.
alapestben tavolrol nem tudsz csatlakozni a szerveren futo mysql-hez, csak a szerverrol. Mondjuk feltehetsz egy phpmyadmin-t es azzal adminisztralhatod. Az emsproxy hasznalatahoz velhetoen fel kellene tedd az emsproxy.php es nem emsproxi.php file-t es azt meghivnod, de a php-ba meg be kellene allitani a csatlakozasi adatokat a localhostra.
SQL Manager 2007 el próbálok csatlakozni http tunelen keresztül egy adatbázishoz, de nem sikerül. Ugye első lépés Register database, van egy egyszerűnek tűnő wizardja. meg kell adni hostnevet (hostname) gondolom oda bármit beírhatok. port: az info.php segítségével megnéztem, és a 80 as portot kell beállítani. user name: beírtam password: beírtam kiválasztom a http: tunelinget next URL: HTTp:www.*****.hu/emsproxi next: database name: beírom database allias: kitölti magától finish
Elvileg kész, de amikor csatlakozni szeretnék 404 error a válasz. Gondolom az elérési út a rossz. Honnan tudhatom azt meg?
A honlap egy szerveren van fönt, ami egy cégé, aki támogat minket és ingyen kapunk tárhelyet. De semmi hosting szolgáltatás nincs. amikor írtam a rendszergazda srácnak, hogy hozzon létre nekünk egy adatbázist, csak azt kérte, hogy írjak meg neki egy adatbázis nevet, egy felhasználó nevet, és egy jelszót, és létrehozza. Meg is csinálta pár perc alatt, de elérési utat nem írt, hogy mi lenne, ebből gondolom, hogy neki evidens, hogy tudnom kéne mi az.
A MySQL manager súgójában valami olyasmit olvastam, hogy nekem kell létrehozni ezt az emsproxi fájlt, és feltölteni a szerverre, de azt viszont nem tudom mit tartalmazzon ez a fájl.
Ha valaki tudna segíteni merre induljak, azt nagyon megköszönném.
lehet hogy el kellene kerjed az uj szolgaltatodtol a mysql hozzaferesi adatokat, vagy megkerni hogy allitsak be:) Az uj szolgaltatodtol azt az infot kaptad, hogy trigger nevu user-el tudsz csatlakozni?
Az extrás oldalamon a Muportal nevű CMS van feltelepítve. Ennek az adatbázisát szeretném átimportálni egy másik ingyenes szolgáltatóhoz. A Muportal ott is fel lett telepítve, létrejött egy adatbázis is, ezt szeretném lecserélni a régire.
Ha tömörített akkor nem sok értelme van a kiterjesztés átirogatásának. Ha nem tömörített akkor lényegében az egy text fájl aminek ".sql" a kiterjesztése. Elképzelhető hogy mégsem egy tökéletesen mentett sql fájl az?
Természetesen már próbáltam, de nem sikerült, különféle hibákat jelzett a phpmyadmin. Az egyértelműnek látszik számomra (nem nagyon értek hozzá), hogy szövegfájlt vár az importhoz. Próbáltam simán átírni a kiterjesztést txt-re, átírtam/kitöröltem problémásnak látszó sorokat az sql elején, de semmi eredmény.
Van valami speciális módszer, amivel txt-t lehet csinálni az sql fájlból? Vagy ennek semmi köze nem lehet a gondokhoz?
Az extra.hu napok óta tartó bénázása miatt szeretném átimportálni az oldalam MySQL adatbázisát egy másik ingyenes szolgáltató rendszerébe. Sajnos csak egy - hibátlanul lementett - sql fájlom van, az Extra jelenleg halott, új mentésre nincs lehetőség, ezzel kéne gazdálkodni.
Hogyan lehetne megoldani, hogy hiba nélkül végbemenjen az importálás az új helyen? Az sql fájlt konvertálni kell előbb txt-be?
akkor gyorsan rakj a tablaba egy datetime mezot es amikor felviszel egy rekordot, akkor add meg a now() erteket:) vagy add meg a mezonek, hogy not null default now() es felvitelkor ne adj erteket a mezonek, azaz ne is szerepeljen a mezo felvitelkor (de modositaskor se;) )
attol felek arra gondol, hogy neki nincs a tablaba datum oszlop ami tartalmazna az utolso modositas idejet, hanem azt feltetelezi hogy az adatbazis azt neki eltarolja :)
Sziasztok! PHPMyAdmin felületen szeretnék egy olyan lekérdezést futtatni, hogy egy tábla azon rekordjait listázza, amik egy bizonyos dátum után lettek módosítva. Lehetséges ez, és tudnátok segíteni a parancs összerakásában? Előre is köszi!
Maradjunk annyiban, hogy néha többször is le kellett írni valamit, hogy észrevedd :-)
Ha hatékonyan szeretnél dolgozni, akkor jó tudni kérdezni és kezelni a válaszokat. Semmi baj azzal, ha nem értesz valamit, de olyankor nem az a megoldás, hogy végtelenségig ismétled a kérdést, hanem írd le, hogy mit értesz a válaszból, mit próbáltál ki belőle, és mi nem működött. Meg nem árt emlékezni a válaszokra sem (legalább a saját kérdésekre kapottakra), lásd pl. hogy hányszor kellett hivatkozni a HTTP header válaszra, míg használni kezdted (még a 1655-ben is rákérdezel, pedig nézd meg előtte hányszor van leírva). Az sem baj, ha nem értesz angolul (viszont célszerű megtanulni) és emiatt nem érted pl. a MySQL dokumentációt, de akkor ne hallgass erről, hanem írd meg, hogy ugyan láttad a 1627-ben levő linket, csak nem érted (konkrétan az az oldal van belinkelve, amelyik elmagyarázza hogy melyik beállítás mire való és hogyan lehet állítani - pl. set names). A linkeket azért találták fel, hogy ne kelljen másolgatni egyik oldalról a másikra, elég linkelni.