Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.23 0 0 4164

Az első krémes hajmosás múlt pénteken volt, de még mindig tökéletes. Abszolút nem viszket, nem zsíros, nem korpás. Milyen tünete van a fokozott faggyútermelésnek?

Sima előmosásnak a LAB35-ös ződ sampont használtam, mert az volt kéznél. Szulfátmentes, aztán, hogy ez a krémes utánmosás miatt jó, vagy hótmindegy, vagy annak milyen gyíkja van, nem tudom.

Előzmény: Breki1 (4163)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 4163

Azért a hámlasztást nem ilyenkor nyáron kell elkezdeni.

Fény érzékenyít, utána nem ajánlott napra menni.

Hajmosásnál pedig a gyakori hajmosás demodex elleni védekezéshez jó lehet, de egyébként pl fokozott faggyútermelésre ha más okozza a tüneteket nem biztos, hogy jó.

https://manna.hu/blog/gyorsan-zsirosodik-a-hajad?utm_source=Blog&utm_medium=email&utm_campaign=BLM684

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.23 0 0 4162

Kezdem érteni. Kipróbálok majd célzott dolgot is.

Arra is ügyelek, hogy a fejemen legyen egy tiszta surda sapka amikor fúrom a plafont, ne hulljon tele törmelékporral.

Előzmény: mdodger (4161)
mdodger Creative Commons License 2016.08.23 0 0 4161

Egy gond van vele, hogy nem hámlasztó, ezért arcbőrre nem igazán jó ebből a célból. Lehet, hogy kicsit száradni fog a bőröd, de nem azt a hatást éred el vele, ami a hámlasztás lényege lenne.

Előzmény: Törölt nick (4159)
H_G Creative Commons License 2016.08.22 0 0 4160

Nekem a Szulfokoll jobban bevált.

Előzmény: Törölt nick (4159)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.22 0 0 4159

A gyógyszertári kénsampon tökéletes. Jó büdös, de tökéletes.

Előzmény: mdodger (4158)
mdodger Creative Commons License 2016.08.22 0 0 4158

Háááát, fogalmam sincs, hogy a bórkén jó-e. Inkább ezt a cikket olvasd el, hátha ad egy két ötletet. A lényeg, hogy amikor hámlik az arcbőrünk, akkor ne zsíros krémmel kenegessük, mert semmi eredménye nem lesz. Meg kell szabadulni az elhalt hámsejtektől, utána esetleg teafaolajjal átkenheted, de csak óvatosan, mert irritálhat.

http://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/anaconda-intenziv-szerum-24-aha-a-legerosebb-otthoni-kemiai-hamlaszto/

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.19 0 0 4157

Vettem, próbálom.

Előzmény: Breki1 (4156)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.19 0 0 4156

Természetesen van, szinten ajánlottuk már.

http://kremmania.hu/kremek/naturland-detergens-sulfuratum

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.19 0 0 4155

Te miből feltételezed, hogy van kozmetikusom? :)

Gyógyszertárból lehet kapni sima kénes sampont? Olyat ami nem valami fölöslegesen megillatosított, csak egyszerűen egy sima, hatásos kénes sampon?

Kénről jut eszembe. Pár napja tök véletlenül vettem Lucullus borként az abc-ben, befőttesüveges dolgokhoz használják. Kálium-metabiszulfid, E224. Nagyon durva ötlet? :)
De valami nagyon minimális mennyiség kellhet belőle, 10 kg gyümölcshöz 2-3g-ot írnak.

http://www.nosalty.hu/alapanyag/borken

A borkén csíra-, és baktériumölő, antioxidáns termék borászati felhasználásra.
Apró kristályos, porszerű, fehér színű, jellegzetesen kén-dioxid szagú anyag.
A borként a borkészítés szinte minden fázisában alkalmazzák, pl. a cefre készítésekor: a cefrére szórják az oxidáció megelőzésére. Ha a cefrét nem kezelik le, mert pl. a rothadt szőlőszemek aránya több mint 15%, akkor inkább a friss mustba teszik, mert a cefréből magával hozza és konzerválja a rothadást, a nem kívánt kellemetlen anyagokat.
A gyenge mustkénezést a borhibák kialakulásának korai megelőzésére alkalmazzák. Mielőtt a kezelendő anyaghoz keverik, kevés vízben vagy borban feloldják.
A borkén megakadályozza a vadélesztők elszaporodását és ezáltal a nemes borélesztőtörzsek előbb jutnak uralomra, ezen kívül csökkenti a borbetegségek fellépésének lehetőségét.
A bor kénezésére pl. a káros színmélyülés megelőzése miatt is szükség van.
Savanyúságok, mint pl. a káposztasaláta, csalamádé, paprika eltevéséhez adagolják a borként, így a savanyúság nem barnul meg, húsa kemény és ropogós marad.
Nem szabad a borként forró vízbe tenni! Ha pedig véletlenül szembe vagy bőrre kerül, bő vízzel le kell öblíteni!

A borkén csíra-, és baktériumölő, antioxidáns termék borászati felhasználásra.
Apró kristályos, porszerű, fehér színű, jellegzetesen kén-dioxid szagú anyag.
A borként a borkészítés szinte minden fázisában alkalmazzák, pl. a cefre készítésekor: a cefrére szórják az oxidáció megelőzésére. Ha a cefrét nem kezelik le, mert pl. a rothadt szőlőszemek aránya több mint 15%, akkor inkább a friss mustba teszik, mert a cefréből magával hozza és konzerválja a rothadást, a nem kívánt kellemetlen anyagokat.
A gyenge mustkénezést a borhibák kialakulásának korai megelőzésére alkalmazzák. Mielőtt a kezelendő anyaghoz keverik, kevés vízben vagy borban feloldják.
A borkén megakadályozza a vadélesztők elszaporodását és ezáltal a nemes borélesztőtörzsek előbb jutnak uralomra, ezen kívül csökkenti a borbetegségek fellépésének lehetőségét.
A bor kénezésére pl. a káros színmélyülés megelőzése miatt is szükség van.
Savanyúságok, mint pl. a káposztasaláta, csalamádé, paprika eltevéséhez adagolják a borként, így a savanyúság nem barnul meg, húsa kemény és ropogós marad.
Nem szabad a borként forró vízbe tenni! Ha pedig véletlenül szembe vagy bőrre kerül, bő vízzel le kell öblíteni!

Előzmény: mdodger (4154)
mdodger Creative Commons License 2016.08.19 0 0 4154

A kénben mint hámlasztóban az a szerencsés, hogy a demodexet is öli közben. Nem ismerem ezeket a gyümölcssavas hámlasztókat, de érdemes lenne körbenézni a kozmetikusodnál ilyen ügyben, hogy tud-e neked csinálni kénes hámlasztót. Büdösnek büdös, nem is kicsit, de nagyon hatékony.

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4153

:)))

Nem, nem, figyelek én, csak ez az egész még mindig olyan kínai. Ami nektek tök egyértelmű arról azt se tudom eszik-e vagy isszák, vagy mindenki csak úgy mondja és közben meg azt se tudja mi az egész hatásmexhanizmusa, mi az összefüggés, hol a logika. A kenceficézést (sminkelést, vakolást) olyan ördögtől való női dologtól tartottam amit nagy ívben el kell kerülni, és sokkal érdekesebb a fotóvegyszerekkel pacsmagolni, meg fúrni-faragni. Örülök a hidrogén-peroxidnak, az úgy tudtam szőkenős dolog, de jöhet az is, jó ha van a háznál. Gerinc és kaja vonalon is önképződöm a seborrheával párhuzamosan, de jónő nem akarok lenni, elég ha a tükörbe nézve azt látom amit látni szeretnék, egy a megváltoztathatatlan dolgokat leszámítva egészséges, boldog fazont.

Előzmény: Breki1 (4149)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4152

egy véletlen most kaptam facebook-on :-)

http://www.yamuna.hu/gyumolcssavas_peeling

Ezt jobbnak írják

Biológiai tejsavas peeling

Minden bőrtípusra de kifejezetten aknés, szeborreás, érzékeny bőrökre is ajánlott. Azokra a bőrtípusokra, melyek a nem tolerálják a mechanikai peeling hatásait, illetve azokra melyek felső hámrétege enyhén megvastagodott, korpázóan hámlik. Proteázbontó folyamatokat indítanak meg a bőr felszínén, aminek hatására a bőr elhalt hámrétegét kíméletesen tudjuk eltávolítani.

http://www.yamunaprofessional.hu/biologiai_tejsavas_peeling_291

Breki1 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4151

Hámlasztásról is gondoltam írok korábban, de ugye nem ez az ő időszaka.

Ezzel kapcsolatban érdemes ezt elolvasni.

http://blog.kremmania.hu/2011/01/kemiai-hamlasztas-otthon.html

http://blog.kremmania.hu/2011/06/kemiai-hamlasztas-otthon-megegyszer.html

http://paulaschoice.hu/szakertoi-tanacsok/hamlasztas/

Breki1 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4150

Amit még írtál arról gondolkoztam írjam-e korábban az a hidrogén peroxid

Gyógyszertárban lehet kapni én használom nagyon jó szer viszont ügyelni kell a százalékra max 3%-os illetve én hajon nem használnám.

"

Első hallásra is tisztában lehetünk vele, hogy szervetlen kémiai vegyületről van szó – amely azonban vízben oldva elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és gombákat is. Lássuk, mi mindenért jó, ha van otthon nálunk!

A hidrogén-peroxid olyan kémiai vegyület, melyet 2 hidrogén és 2 oxigén atom alkot. Erős oxidatív tulajdonságokkal rendelkezik, emiatt is használják sokan fertőtlenítőszerként. Vízben oldva végez nemcsak a vírusokkal és baktériumokkal, hanem a gombákkal is.

Lássuk, melyek a legnépszerűbb felhasználási módjai!

1.Seb fertőtlenítő: nyílt sebek fertőtlenítésére gyakran használják a bőrfelületen, beleértve a vágásokat, szakadásokat, zúzott sebeket, mielőtt összeöltik, kezelik azokat. Ilyen esetekben 3 százalékos oldatot készítenek. Amikor kapcsolatba kerül a katalázzal, az antiszeptikus enzim egy réteget hoz létre. A károsodott sejtek, különösen vérsejtek, ezt az enzimet szabadítják fel. Ha egy már majdnem meggyógyult seb réteget képez, hidrogén peroxiddal bevonva, az azt jelzi, hogy ott valamilyen bakteriális fertőzés áll fenn.

2.Fürdő: adjunk forró fürdőnkhöz hidrogén-peroxidot és eltávolíthatjuk szervezetünkből és bőrünkből a méreganyagokat! Ehhez csak 1 liter 3 százalékos hidrogén-peroxidot kell a vízbe önteni, majd pedig a kádban tölteni 30 percet."

http://testunk.e-goes.com/hidrogen-peroxid-hatasa/

http://antalvali.com/comment/85073/a-hidrogen-peroxid-az-eltitkolt-gyogyszer

Belsőleg én nem merném használni !

Előzmény: Törölt nick (4145)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4149

Néha az az érzésem, hogy hiába írok le egyszer valamit neked. :-)

Szerintem ne kent 96%-os alkohollal a hajad, viszont ajánlom a szalicil alkoholt korábban részletesen leírtam miért.

Nálam mindent összevetve ez volt a leghatékonyabb illetve egy a most bórgyógyász által felírt krém, de annak nem írnám le a nevét mert igaz nem szteroid viszont antibiotikumot tartalmaz és a szervezet hozzászokhat, ezért ritkán igyekszem használni.

Egyébként a leírásában is benne van, hogy jó fejbőrre túlzott faggyútermelésre.

http://kremmania.hu/kremek/naturland-spiritus-salicylatus-fono-vii

Előzmény: Törölt nick (4144)
mdodger Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4148

Hámlasztás során megszabadulsz az elhalt hámsejtektől. Én ezt kénnel szoktam végezni. Bekenem az arcom, majd 3-4 perc után ujjbeggyel le tudom dörzsölni. Biztos vannak más módszerek is, de én így csinálom.

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4147

Áh, sokmindent kell változtatnom. Az alkoholt simán kibirom töményen a fejre dörzsölve vattakoronggal. Az első hajmosás zsírtalanít, sose habzik, de a második nagyon.ezt kell rajtahagyni a fejen, hogy hasson.

Mi az, hogy hámlasztani? Nem értem ezeket a kifejezéseket A mosakodókrémet se értem, azt hogyan kell helyesen használni? Úgy mintha szappan lenne, vagy hogyan?

Ha rendszeresen borotválkozok, mindig simán tartom, akkor arról a részről eltűnik, de ha csak néha, akkor brutálul néz ki, gondolom egyértelműen a borotvapenge hatása. Villanyborotvától  iszonyatos volt, ki is dobtam.

Előzmény: mdodger (4146)
mdodger Creative Commons License 2016.08.18 0 0 4146

A fényérzékenységben nem nagyon hiszek. Ott vannak, ha kell, ha nem. A párnahuzatot elég vasalni, az is forró. 

Én nem csinálok semmi extra dolgot most már. Heti egyszer kenem magam kénnel, de az alkohol is ugyanilyen jó lehet. Aki most kezd neki az viszont heti 1x mosással gyakorlatilag olyan mintha semmit nem csinálna és nem fog eredményt elérni. Az arcot pedig minden nap tisztítani kell. 3-4 hónap után már egészen jó állapotba lehet kerülni. Ha hámlik a bőr arcmosás után, akkor nem szabad pánikba esni és hidratálóval visszatapasztani a plakkokat. Érdemes kozmetikussal vagy otthon hámlasztania. A cél, hogy az arcbőr regenerálódjon.

A plakk a fejbőrön összefügg az atkákkal. Hajmosáshoz szerezz be egy teafaolajosat az előmosáshoz. Én úgy vettem észre, hogy az első hajmosásnál a sampon nem is habzik annyira. Az csak arra jó, hogy előkészítse a fejbőrödet a másodikhoz, ami legyen a chulevandevi. 

Nem egy hónap, nem is kettő lesz, mire rendbe hozod magad. 

Én most növesztem a szakállamat, nem gyullad a bőröm, ami anno elképzelhetetlen volt. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.15 0 0 4145

Azon filózok még, hogy miért gyakoribb férfiakon, mint nőkön... És van egy ötletem. Lehetséges, hogy a hajfestékekben lévő katyvasz kinyírja az atkát? Nagyon büdös az az ammóniatartalmú kenceizé és sokáig hagyják fent a hajon, és alaposan beledörzsölik még a bőrbe is, a haj tövéhez.

Na ilyet a férfiak nem csinálnak egészen biztosan, ellenben sokkal sűrűbben járnak fodrászhoz, de én még sehol nem láttam hogy fertőtlenítenének ott bármit is a padlófelmosáson kívül.

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.15 0 0 4144

És mennyire szereti a 96%-os alkoholt? Ha azzal bedörzsölném a hajam még hajmosás előtt fél órával, mit érek el? Döglik tőle, vagy csak szépül? (Az alkohol csíphet mint állat, de ez nem érdekes, megszoktam.) És a bórsav? Éppen van itthon otogutta borica-m, ez fülcsepp, frankón takarít a fülben, olyan mintha tüzet raktak volna odabent :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.15 0 0 4143

Ez a demodex atka mennyire szereti a forró gőzt? Kidöglik mint az ágyi poloska?
Párna miatt kérdem, mert ha a fésű ludas lehet, ez is. Illetve....a fodrász fésűjével most akkor mi van?

phenocilus Creative Commons License 2016.08.15 0 0 4142

Én úgy veszem észre hogy amely részeken rettenetesen viszket a fejem ott gyakorlatilag ki van száradva a bőröm.

Ez is az atkák miatt lehet?

phenocilus Creative Commons License 2016.08.15 0 0 4141

Mdodger!

A demodex-szel kapcsolatban érdeklődnék.A leírások alapján fényérzékenyek ezért éjszaka mászkálnak és irritálják a bőrt.De most akkor nappal neked nem is viszketett a fejed? Mert nekem eszméletlenül tud viszketni.A másik kérdés hogy tényleg zsírosabbá teszik a bőrt és a hajat?

Most akarom kipróbálni a chulevandevi b16 samponját.

mdodger Creative Commons License 2016.08.10 0 0 4140

Összefügghet a kopaszodással is.
Nekem sokkal kevesebb lett a hajam, de egy ideje megállt. Most minoxidillel próbálom egy kicsit visszadúsítani :-)

Nem vagyok annyira kopasz, meg igazából engem nem zavar a kevesebb haj, de meglátjuk... ha lúd, legyen kövér. 

Előzmény: Törölt nick (4138)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.10 0 0 4139

Itt egyébként van egy tök jó rádióriport az ecetről.

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/405545

Katolikus Rádió, Recept helyett, 2016.07.16.

És még csak a Pennys almaecetnél tartok ami szerintem sose látott bort előtte, (vine -> vinegar) de ez volt itthon éppen. Szerencsére nem zavar se a tojásszag, se az ecetszeg, sőt szeretem.

Aztán ha eljutok valami bioboltba veszek rendes, elrontott borból készült igazi ecetet, felmosni továbbra is tökéletes lesz a 20%-os pennys. Ez már elvi kérdés, és gyorsan megszárad, s nem habzik. Jah és abszolút semmi prüszkölésem nincs amióta likvidáltam a szőnyegeket mind egy szálig. Egyedül csak az ágy van még, de az is hamarosan sorra kerül, csak filózok azon hogy min aludjak, mit lehet könnyen takarítani, cserélni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.10 0 0 4138

Olvasgatom vissza. Még csak az almaecetes öblítésnél tartok tojással történő hajmosással vegyítve. Ezeket is csak óvatosan, mert a fülem be volt gyulladva és eltiltották bárminemű víz érintésétől. Ami meg csak hajmosás közben történhetett, így erre is kell figyelnem a jövőben plusz a szemembe se mehet...

Szóval próbálok valami hatékony hajöblítési metódust kitalálni, de ez az almaecetes befejezés valami szenzációs Totálisan más lett tőle a hajam és tiszta. Nem kell klasszik sampont venni.

A fülgyulladás miatt pont van nálam otogutta borici is, azaz bórsavas fülcsepp. Az arcomra szerintem ez is tökre jó lehet mint a bőrgyógyász bórsavas arckréme, az vazelinnel lehet megzúdítva. A fülbe cseppentve nagyon égetett eleinte.

Aztán gondolkodom még az állott vízen is, s nem közvetlen a csapból mosnám, de mifelénk itt az alföldön román víz van, nem az a jófajta agyonklórozott pesti. A keménységét viszont nem tudom.

Tehát a harc egyrészt szól a konkrét hajmosásról, illetve a domex kigyilkolásáról.

Emiatt kopaszodik a fej? A kopaszoknak meg mindmegette aztán továbbált?

Jók itt is ezek az 1 hozzászólásos reklám-beírások. :)

Előzmény: Breki1 (4136)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.09 0 0 4137

Korábban.

Előzmény: Breki1 (4136)
Breki1 Creative Commons License 2016.08.09 0 0 4136

Két neked szóló válaszomban is szerepelt !

Előzmény: Törölt nick (4135)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.09 0 0 4135

Ez alatt a pár nap alatt amióta nézem csak a másik felével találkoztam :)

Előzmény: Breki1 (4134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!