Keresés

Részletes keresés

Racilaci Creative Commons License 2022.05.31 0 0 34293

Haalanddal tárgyaltunk egyáltalán? 

Előzmény: retisonic (34291)
Csokis666 Creative Commons License 2022.05.31 -1 0 34292

Pontosan így gondolom én is!

Előzmény: retisonic (34291)
retisonic Creative Commons License 2022.05.31 -1 1 34291

Nyilván lehetett volna jobban is kezelni a klub részéről, de:

 

-aki Zahavival megy neki a tárgyalásnak, annak nem a zökkenőmentes megegyezés a célja, és nem a maradás

-a szerződés lejárata előtt másfél évvel már indult a szarkavarás Zahavi és Lewandowski részéről, hogy őket még senki nem kereste. Nem kereste, és? Másfél év van még az általad aláírt szerződésből! Mikor kezdjen el a klub tárgyalni a 2023-ban lejáró szerződésről? 2020-ban? Vicc

-Lewy minden egyes szerződéshosszabbítása előtt szopatott minket a Madriddal, most meg ki van akadva, hogy a klub gondolkodik egy 34 éves játékos pótlásán

-akármilyen irreálisnak tűnt Haaland, azzal tárgyalunk, akivel akarunk, ahogy Lewy is nyíltan nyomta anno a Madridba igazolást

-éveken át hallgattuk, hogy Lewynek a Real volt mindig is az álma, most meg felrúg mindent a Barca miatt :DDDDDDD

 

A véleményem: ha annyira a Barcába akar menni, akkor a szuperügynök hozzon egy értelmezhető ajánlatot, aztán felőlem mehet isten hírével. Vagy ha nincsen ilyen ajánlat, akkor egészítse ki saját pénzből, ha ennyire nagy álma a Barca. 

 

 

 

 

Racilaci Creative Commons License 2022.05.31 -1 1 34290

A Lewa-ügy elég soktényezős, már amennyire innen a távolból megítélhető:

 

Lewa részéről is fennállt a mehetnék:

- nyilvánvalóan látványos arculcsapás volt a számára, hogy nem kapott Aranylabdát. Teljes joggal hiheti azt, hogy Bayern-mezben erre már sosem lesz esélye

- szerintem teljesen rendben van, hogy Alabához vagy Thiagohoz hasonlóan úgy gondolja, hogy szerinte még van egy nagy dobása

- attól a szörnyű fejetlenségtől, amit a bosnyák és Kahn kialakított egy-két év alatt, nyilván nem lett senkinek jobb kedve a csapatban, neki sem.

 

 

A klub részéről is vannak abszolút elfogadható szempontok:

- teljesen természetes, hogy elkezdtek a pótlásán gondolkodni

- azt is el tudom fogadni, hogy ez egy kifejezetten nehéz szakmai feladat: azonnali teljes értékű pótlása csaknem lehetetlen; egy fokozatosan többet játszó back-upot találni, s azt Lewával elfogadtatni megint csak kb. a mission impossible

- van ugye a fizetési struktúra, amit már elbarmoltak Sanéval, s amit most nem akartak tovább torzítani.

 

 

Ezek olyan szempontok, amelyek egytől egyig azt erősítik, hogy menjen, ha nem akar a Bayernben megöregedni.

 

 

De emellett a klub kb. balfasz módjára viselkedett, mintha direkt össze akart volna veszni a legértékesebb játékosával (ami nyilván nem volt így):

- Haalandot semmi értelme nem volt belekeverni a sztoriba, mert nyilvánvaló volt, hogy Haalandot nem fogjuk megszerezni (mi több: szerintem nem is kellett volna, nem is lett volna jó ide)

- a szerződési tárgyalás halogatása nyílt kihívás volt Lewával szemben, ami összefüggött a Haaland-vonallal

- hetente kétszer lenyilatkozni a legmagasabb vezetői szinten, hogy kitöltetik Lewával a szerződési idejét megint csak a totál butaság (Hainer szerintem nem szokott még hozzá, hogy itt nem labdákat, meg cipőket kell eladni a vevőnek, hanem embereket, akik éreznek és visszaszólnak - s adott esetben az ötször elismételt premisszát egyetlen sajtótájékoztató megtartásával képesek szétzúzni).

 

 

Sportszakmai oldalról pedig ott van az a balfaszság, hogy kb. semmi nem látszik abból a játékból, amit két év múlva akar játszani a Bayern. Tehát nem az van, hogy elmegy Lewa, lesz egy szolidabb évünk, de építkezünk. Hanem hát volt most egy szolidabb évünk, aminek a végén folytatódik a züllesztés.

 

 

 

 

Laimer neve már megint élesedik, ami nagyon jó, mert eddig minden Lipcséből jött figura vastagon bizonyította, hogy abszolút Bayern-szint.

 

Előzmény: Pretorious (34288)
Ledesma Creative Commons License 2022.05.30 0 1 34289

Lewandowski háta mögött tárgyaltak Haalanddal, és addig nem ajánlottak neki szerződés hosszabbítást amíg Haaland nem döntött.

Előzmény: Pretorious (34288)
Pretorious Creative Commons License 2022.05.30 0 0 34288

Olvasom hogy Lewandowski ilyet nyilatkozott ma: „I cannot imagine further co-operation with the club after what happened in recent months
Mégis mi történt azon felül hogy a bosnyákkal nem tudott szót érteni az esetleges szerződéshosszabbítás ügyében?  Vagy esetleg Nagelsmannal és Kahnnal sem jött ki?
Amúgy ja, meg kéne egyezniük. Nem lenne méltó az elmúlt nyóc évhez ha most elkezdődne a szennyesek kiteregetése és arról szólna egy teljes szezon hogy ki tud a másikkal jobban kiszúrni.

Racilaci Creative Commons License 2022.05.16 0 0 34287

Azért az a 10. hely egy nagyon régi ügy, teljesen más viszonyok közepette. Azért igen nagyot szólna, ha a mai financiális lehetőségek között nem lenne dobogón a Bayern. Klinsmannt meg írtam én is - de szerintem akkor is, meg Kovac idején is egyszerűbb volt a képlet, hisz könnyebb egy kóklert kitolni a rendszerből, ahhoz képest, amikor a rendszer mozgatója kókler.

 

Az a probléma, hogy a bosnyák elmozdításáig ez nem nagyon fog változni.

Előzmény: retisonic (34286)
retisonic Creative Commons License 2022.05.16 0 0 34286

Hát én emlékszem olyanra, mikor tizedik lett a Bayern, és sokáig kieső helyen volt, vagy olyanra is, hogy Klinsmann korszak. Most meg arról beszélünk, hogy csak bajnok lett a csapat. Nyilván széthullott a csapat az idény végére az edzővel együtt, de Nagelsmann részéről megvolt az önkritika, szóval valószínűleg jövőre okosabban fogja csinálni, legalábbis remélem. Mazraoui leigazolása jó irány, még Gravenberch jöjjön meg egy középhátvéd, és persze dőljön el gyorsan, hogy Lewy marad-e vagy sem, hogy tudjuk pótolni (Schick lenne a legfaszább, de Hallerrel is ki lennék békülve), aztán jöhet a következő szezon. Ja, és a bosnyákot basszuk ki, de ez tényleg csak ilyen wishful thinking.

Előzmény: coldplayer (34285)
coldplayer Creative Commons License 2022.05.14 0 0 34285

Én is már hasonló ideje követem nyomon a csapatot és azért emlékszem nehéz időszakokra. Bár azok annyira nem hagytak nyomot bennem mint az elvesztett BEK vagy CL döntők pedig utóbbiak sikeresebb időket fémjeleztek. Az elmúlt évek leépülését látva nehéz optimistának lenni de mégis hülyén veszi ki magát, hogy amikor valószínűleg egy korszak lassan lezárul (de mégiscsak sikerekkel) már most nehéz évekre készülünk. Ha Lewa elmegy, jobban fogom sajnálni azt, hogy Thomas ittmaradva esetleg ismét háttérbe szorul, miközben nála minden tekintetben gyengébb játékosok élvezik az edző bizalmát.

Előzmény: Racilaci (34284)
Racilaci Creative Commons License 2022.05.14 0 1 34284

Én olyan 35 éve vagyok Bayern-szurkoló. Ez eleinte persze csak szökőévenkénti meccsnézést jelentett (az 1987-es BEK-döntőn a szívem szakadt meg gyerekként-:), aztán meg amikor már lehetett hetente BuLi-t nézni, akkor is voltak nagyobb kihagyások (egyetemi évek, családalapítás, gyerekek születése). Szóval nem volt egyenszilárdságú a figyelmem 3,5 évtized alatt. Ezzel együtt nagy Népsport-, meg Foci7-olvasó voltam, van Bayern-könyvem, jártam már az Allianzban stb-stb. Szóval ha változó mértékben is, de kb. képben vagyok nagyjából mindennel, beleértve a klub történetét is.

 

Most próbálok visszaemlékezni azokra az időszakokra, amikor ehhez hasonló törést éreztem a klubon (vagy saját magamon). És nem nagyon megy. Még akkor sem, amikor kb. 15 éve többször is leszorultunk nemcsak a csúcsról, hanem akár a dobogóról is. Volt néha egy-egy nagyon homály szakasz mondjuk edzői vonalon (Klinsmann, Kovac), volt egy-két idegesítő játékos, meg szürkébb idény - de én ennyire semmilyen csapatra nem emlékszem.

 

 

Ha elmegy Lewa, marad Thomas, akit most már JN Kovachoz hasonlóan lecserélget a 60. perc körül (ma pl. mi indokolta ezt, s mi igazolta vissza?). Thomas egy igazi szerethető figura, aki miatt jó nézni a csapatot. Ilyen mondjuk még Choupo. Emellett mondjuk abszolút kikezdhetetlen számomra Neuer, általában még Coman és Hernandez. 

 

A többiek valamilyen szinten idegesítenek. Nem tudom, ki lesz az a tökös edző, aki végre kimondja, hogy Kimmich kiváló jobbhátvéd, de nem Bayern-szintű 6-os vagy hogy Davies szörnyű védő. Ha van számomra rettenetesen idegesítő játékos, akkor az Sabitzer, meg Pogba - remélem, az utóbbi Münchenbe jövetele csak egy rossz vicc. De mondjuk Lainertől se villanyozódtam fel. 

 

 

Szóval nekem ez az ünneplés valahogy nem megy olyan könnyen. Nem nagyon tudok túllépni Hummels, Boateng, Ribery, Thiago távozásán, mert akik jöttek, nem lettek a kedvenceim. És szerintem egy Sülének vagy Gnabrynak, Goretzkának már lett volna elég ideje valamilyenné válni.   

Előzmény: coldplayer (34283)
coldplayer Creative Commons License 2022.05.14 0 0 34283

A legutolsó három meccset nézve nem nem a reményteljes jövő látszik. De most még örülni kell mert mégiscsak sorozatban tízszer nyertük meg a BuLi-t!

Előzmény: Racilaci (34282)
Racilaci Creative Commons License 2022.05.09 0 0 34282

Szakmailag és erkölcsileg is rottyon van a társaság. Nem is emlékszem, mikor volt ilyen szomorú a bajnoki címünk.

Előzmény: coldplayer (34280)
coldplayer Creative Commons License 2022.05.08 0 0 34281

mint ők

coldplayer Creative Commons License 2022.05.08 0 0 34280

Eddig többet teszünk a Stuttgart bentmaradásáért mi ők.

retisonic Creative Commons License 2022.05.05 0 0 34279

Tipikusan az a meccs, ahol minden pofon jó helyre megy, de a katalán sátánt jobban utálom, mint Ancelottit. Sajnos ez az azzal jár, hogy Alaba BL döntőt játszik, de remélem, ott már kiszopnak.

Előzmény: Racilaci (34276)
Racilaci Creative Commons License 2022.05.05 0 0 34278

Hihetetlen volt tegnap is az öreg, meg se szólalt, semmit nem csinált, látszólag Marcelo irányította a kispadot, mégis csodát műveltek egy elég gyatra 80 perc után. Pep meg forgott a zsírjában. 

Előzmény: coldplayer (34277)
coldplayer Creative Commons License 2022.05.04 0 0 34277

Mindkettő rászolgált mert amit az ő csapataik játszanak, az egy másik sportág. :)

Előzmény: Racilaci (34276)
Racilaci Creative Commons License 2022.05.04 0 0 34276

És ma? Pepnek vagy Carlonak?

Előzmény: retisonic (34275)
retisonic Creative Commons License 2022.05.04 0 0 34275

Nincs mese, innentől a csodálatos Liverpoolnak kell drukkolnunk!

Előzmény: Racilaci (34274)
Racilaci Creative Commons License 2022.05.04 0 1 34274

Egészen elszomorító volt, amit tegnap láttunk: egy vérszemet kapó, még valamennyire jól is focizó Villarrealt hűtött le és szedett szét kb. 15 perc alatt a Pool, úgy, hogy fikarcnyi esélye sem maradt - nemhogy a továbbjutásra, de még csak az arcvesztés megakadályozására sem. 

coldplayer Creative Commons License 2022.04.30 0 0 34273

Szereztünk egy szép délutánt a mainzi szurkolóknak ...

Racilaci Creative Commons License 2022.04.28 0 1 34272

A Pool megmutatta, hogy kellett volna játszani a Villareal ellen... A Villareal meg azt, hogy tényleg kemény kis csapat.

Racilaci Creative Commons License 2022.04.25 0 0 34271

Erre a hsz-ra nagyon szépen rímel, hogy Nagelsmann már a siker estéjén olyanokat nyilatkozott, hogy fog ő még itt edzőként fejlődni, meg visszavesz a variálgatásokból stb. Teljesen elképesztő, hogy egy edző ilyeneket mond akkor, amikor élete első bajnoki címét megnyeri.

 

Elég nagy bajok lehetnek odabent, ráadásul abszolút érdemtelenül és oktalanul került előtérbe JN taktikája, mintha ő tehetne mindenről. Oké, senki nem hibátlan, a Villareal ellen eltaktikázta magát, meg szerintem most, az elmúlt hetekben kifejezetten edzői balfogás, hogy pl. Sanét átpakolta a rosszabbik oldalára, s szép lassan Müllert is a Kovac-érát idéző formahanyatlásba sodorta az átpakolgatásokkal, de ezzel együtt látni kell, hogy a keret van elcseszve, de nagyon. 

Előzmény: coldplayer (34263)
Fatboy Slim Creative Commons License 2022.04.24 0 0 34270

Gratulalok, sok sikert a BL-ben

ObudaF Creative Commons License 2022.04.24 0 1 34269

OK, akkor, csak erről nem olvasta, hírt. Egyébként akkor helyes döntés született.

Előzmény: retisonic (34268)
retisonic Creative Commons License 2022.04.24 0 1 34268

Azt már rég lezárták, nem marasztalták el a Bayernt.

Előzmény: ObudaF (34264)
Racilaci Creative Commons License 2022.04.24 0 0 34267

De, matematikai bizonyosság, mert -3 pont és 0:3-as ítélet esetén sem változik a sorrend. 

Előzmény: ObudaF (34266)
ObudaF Creative Commons License 2022.04.24 0 0 34266

Jó, de akkor ez így még nem matematikai bizonyosság, hiszen a gólkülönbség változhat. Szőrszálhasogatás persze, hiszen nyilván csak összehoz még legalább egy ikszet a Bayern.

Előzmény: Racilaci (34265)
Racilaci Creative Commons License 2022.04.24 0 0 34265

Ha "csak" 3 pontot vonnak le a Bayerntől, akkor marad 9 pont előnyük és jobb a gólkülönbségük. Nyilván ha többre büntetnék őket, akkor gond lenne, de szerintem ezzel senki nem számol.

Előzmény: ObudaF (34264)
ObudaF Creative Commons License 2022.04.24 -1 0 34264

Ez a matematikailag bajnok dolog tényleg biztos már? A Freiburg meccs 12 játékosos története már el van bírálva a DFB által?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!