Keresés

Részletes keresés

promanbt Creative Commons License 2003.02.21 0 0 47
bocsi!
egyébbként= egyébként!

mielött megszólnak!

Előzmény: promanbt (46)
promanbt Creative Commons License 2003.02.21 0 0 46
Egyáltalán nem kavarsz bele az üzleti ügyeimben, mert meg sem fordult a fejemben, hogy azt egy topicban lehetne intézni!
Egyébbként én is azt hittem, hogy ez egy topic a biztosításokról, és nem pedig valami személyeskedő fórum!
Előzmény: eMM (45)
eMM Creative Commons License 2003.02.21 0 0 45
Ja, ezer bocsánat hogy belekavarok az üzleti ügyeidbe.
Eddig én azt hittem hogy ez egy topic.
MOST már nem rakok smileyt.
Előzmény: promanbt (44)
promanbt Creative Commons License 2003.02.21 0 0 44
Már megint kavarsz!
Nem mindekivel, és főleg nem mindenáron kívánok biztosításokat kötni.Olvasd figyelmesen, és idézd pontosan,ha kérhetem, mert így a lényeget hagyod ki!
Előzmény: eMM (43)
eMM Creative Commons License 2003.02.21 0 0 43
Na igen a másik muzsály biztosítás az utazási.
Én babonából kötök,ha van nem lesz rá szükség de ha nincs....És nem egy egetverően nagy összeg,ha már egyszer utazunk ugye.
Cascom nekem sincs, nem éri meg az autómra.
De ezekről a biztosításokról itt nem szabad beszélni( a biztosítós topicban) hisz le lettem cseszve, hogy képzelem hogy nem csak az életbiztosításokról beszélünk amit promanbt(beszédes nick) nem is szeretne kötni, de azt nagyon.:)
Előzmény: Drake (38)
Adolfus Communismus Creative Commons License 2003.02.20 0 0 42
Szerintem mielőtt elkezdjük anyázni a biztosítókat, érdemes néhány alapvető dolgot tisztázni:

1. A biztosítótársaságok kivétel nélkül profitorientált cégek. Ez azt jelenti, hogy több díjat kérnek el, mint amennyi a megfelelő kockázat díja. A különbség elmegy a költségeikre és a profitjukra.

2. Az 1. pont ellenére megélnek a piacon. Ez két dolog miatt lehetséges:
a) mindenki szerencsétlen, átvert hülye, aki biztosítást köt.
b) valamilyen lakossági és vállalkozói igényt mégiscsak kielégítenek.

3. Közkeletű vélekedés, hogy nem szeretnek fizetni. Miért, ki szeret ? De ha rákényszerítik őket (azaz tényleg bekövetkezik a biztosítási esemény, és ezt hitelt érdemlően be lehet bizonyítani), akkor fizetnek. Persze, mint profitorientált cégek, igyekeznek kibújni a fizetés alól, ha egy mód van rá. Ezért érdemes alaposan elolvasni a biztosítási feltételeket, mielőtt aláírásra kerül a sor.

4. És végül: nem védeni szándékoztam a biztosítókat, mert jómagam is tudok jónéhány olyan esetet, ahol csúnyán átverte ügyfelét a biztosító. Bizony, a biztosítókban is emberek dolgoznak, s ezek az emberek néha nem a legjobb emberi tulajdonságokkal bírnak - ilyenkor bíróságra kell vinni az ügyet, s nem beijedni az esetleges megfélemlítésektől.

Biovadász Creative Commons License 2003.02.20 0 0 41
jahm, így félreérthető.. a tv és a videó volt frissen vásárolva, nem a biztosítás.
Biovadász Creative Commons License 2003.02.20 0 0 40
Drake, mond azt a zármárkát, ami feleslegessé teszi a biztosítást. :)
Ha hamarabb tudom, akkor ajanlottam volna a szomszédaimnak is, amikor egy kedves kósza villám intézte el az elektromos berendezéseket nálunk és a szomszédaimnál. Én viszonylag jól jártam, mart csak egy tv és egy video ment taccsra és semmit sem vesztettem, mert volt biztosításom. (külön öröm volt, hogy előtte 2 héttel lett vásárolva) A szomszédomnak viszont jól jött volna egy ilyen zár, mert nála két tv két videó plussz egy bojler ment tropára biztosítás nélkül. :)
Előzmény: Drake (38)
promanbt Creative Commons License 2003.02.20 0 0 39
A lakás biztosítások nem csak betöréseslopás kár esetében térítenek., hanem tűz, villámcsapás,... vezetékesvízkár...stb esetében is ami ellen nem ad védelmet még a legjobb bejárati ajtó sem.

A casco tény hogy az egyik legdrágább biztosítás féle.De itt sem csak a horpadás lehet a kár, hanem pl.: a lopás is, mikor is a 3-6 millios pár hónapos autónál, ha nincs rá casco akkor jelentős a veszteség.

Az élet biztosításoknál, mindig meg kell határozni, hogy mi a célja, mit akar elérni vele az ügyfél és ennek megfelelő konstrukciót kell választani! Széles sklálán lehet már válogatni a különböző célt megvalosító biztosítások közül.Kezdve azzal amit leírtál egészen addig, hogy ha valaki hosszú távon több pénzt akar kapni!

Előzmény: Drake (38)
Drake Creative Commons License 2003.02.19 0 0 38
Én is biztosítás-ellenes vagyok. A lakásbiztosítás elkerülhető egy biztonsági ajtó felszerelésével. A casco olyan drága, hogy olcsóbban jössz ki, ha az ötévenkénti lemezhorpadást vagy tükörletörést zsebből szponzorálod. Az életbiztositás pedig csak az örökösöknek előny.
Utazási biztosítást szoktam kötni, de szerencsére eddig nem tudtam kihasználni.
FOCUS Creative Commons License 2003.02.19 0 0 37
(muszáj megjegyeznem, hogy a "muszály" pontos "j")

promanbt Creative Commons License 2003.02.19 0 0 36
Ha valaki kötni akar, akkor köt, ha nem akar akkor nem köt! Én nem akarok mindenkivel, mindenáron biztosításokat kötni! Ezt már olvashattad,megválogatom az ügyfélkörömet!

A fórum címe, témája az életbiztosítás! Ettől kanyarodtunk el és nem hiszem, hogy az én személyem, vagy munka módszerem, a biztosításról vallott nézetem kellene itt a témának lenni-e?
Inkább az életbiztosításoknak!

Előzmény: eMM (35)
eMM Creative Commons License 2003.02.19 0 0 35
Én nem úgy látom hogy elkanyarodtunk volna a témától.
Hacsak mert elárultam,hogy nem szándékozom biztosítást kötni.
Tehát akkor maradunk a témánál ha kiderül, hogy valaki azért jön ide"társalogni" mert kötni akar.
Előzmény: promanbt (34)
promanbt Creative Commons License 2003.02.19 0 0 34
Nem éppen azért! Azt már megszoktam, hogy a biztosításról alkotott előítélettel tarkítot szemlétettel nap mint nap meg kell küzdenem!

De kezd a társalgásunk ezen a fórumon nagyon elkanyarodni az eredeti témától, ezér javaslom, hogy térjünk vissza és engedjünk teret másoknak is!
Érdekel egyáltalán valakit is komolyan ez a téma?

Előzmény: eMM (33)
eMM Creative Commons License 2003.02.19 0 0 33
Biztos mert csúnyákat írtam rólad:)
Az is nagy meglepetés lenne, ha én akarnék biztosítást kötni.
Előzmény: promanbt (32)
promanbt Creative Commons License 2003.02.19 0 0 32
Igen általában korán kelelek, hogy az az napi ügyfeleimre tiszta fejjel felkészülhessek. Meg arra is jó, hogy tíz éves biztosítós (brókeri, üzletkötői,szakmai vezetői majd most többes biztosítási ügynöki) mult ellenére még mindig heti 4-6 órát tanuljak a biztosításokról.

Az árnyaltabb vélemény alkotáshoz néhány adalék:
egyre többen vagyunk olyan biztosítási ügynökök akik a tevékenységüket az ügyfelük, leendő ügyfelük szolgálatának fogják fel!
Sajnos nagyon sokan próbálkoznak ezen a területen a kecsegtető pénz kereset reményében ( tudok olyan bróker cégről amely 1993 óta több mint 40.000 embert képzett ki "pénzügyi tanácsadónak"
2-3 napos gyorstalpalón és lökött az utcára egyetlen biztosítási termékkel, aztán ha kellett az gyanútlan ügyfélnek akár nem, le nyomták azt az egy fajta biztosítást torkán)
Még sajnálatosabb, hogy ezen a szakmán belül az értékesitési vezetők részéről eluralkodott egy szemlélet, hogy csak az a jó üzletkötő, ügynök aki minnél több biztosítás köt, az hogy hogyan, milyen szakmai színvonalon az csak sokadlagos szempont.

Végül egy jó tanács (ha szabad ilyet mondanom)azzal az ügynökkel, brókerrel, ületkötővel aki mindenáron biztosítást akar kötni,és nem ad megnyugtató, minden ügyfél kérdésre megfelelő választ, azt el kell küldeni!

Mert, ahogy egy, a hadak útját megjárt kárszakértő ismerősőm mondta : "egy esetleges későbbi jó kárrendezés már a biztosítás megkötése elött kezdődik"
Így pl. előfordulhatna, hogyha Te akárnál velem biztosítást kötni a felénél felállnék és azt mondanám: "Úram, én Önnel nem kötök biztosítást!"
Lenne meglepetés ugye?

Érdekel, hogy miért?

Előzmény: eMM (31)
eMM Creative Commons License 2003.02.17 0 0 31
Jó gyorsan reagáltál a bizt ügynökök ilyen korán kelnek?
És biztos jó gyors netelérésük van:) neMM úgy mint nekeMM :(
Kérdésedre válaszolva azon nem változtat, de annak a megítélésén aki adja, igen.
Nem feltétlenül negatív irányban,talán árnyaltabbá teszi a megitélést,a véleményedről alkotott képet.
Előzmény: promanbt (30)
promanbt Creative Commons License 2003.02.17 0 0 30
Miért, az változtatott volna a biztosításról alkotott véleményeden?
Előzmény: eMM (29)
eMM Creative Commons License 2003.02.17 0 0 29
Igen ez kitünt hogy te legalább(vagy legalábbis itt a topicban) sokkal jobban és precízebben tájékoztatsz, mint 1 átlagos bizt.ügynök.
Azért mégis jobb lett volna az egész ügy optikája ha ezt már az elején közlöd.
Előzmény: promanbt (26)
promanbt Creative Commons License 2003.02.15 0 0 28
Ja és még valami, ha már idézed a "rossz ügynökdumát" akkor legalább pontosan:

...Most abba hagyom, mert kezd nagyon hosszúra sikeredni! De ez egy igen komoly és nagy téma.
Ha akarod majd folytatom,de lehet, hogy a téged igazán érdeklő kérdéseidre nem tudok így valódi választ adni, azt esetleg személyesen, ha kívánod.

Előzmény: Drake (23)
promanbt Creative Commons License 2003.02.15 0 0 27
T. Drake!

Félre értelmezed amit írtam!
1. Megválogatom, hogy kivel akarok személyesen is találkozni.
2. Az általad felvetett téma olyan, melyről több oldalt lehet írni és elolvasása után esetleg ugyan megmarad a kérdésed mint elötte. Mert az általános válaszok nem biztos, hogy a személyes kérdéseidet kielégitik.
3. A személyes válasz nálam azt jelenti, hogy a konkrét személyes kérdésedre megkaphatod a számodra teljesmértékben érthető, elfogadható választ!

Előzmény: Drake (23)
promanbt Creative Commons License 2003.02.15 0 0 26
Igen, ügynök az úr, és lehet akár utálni is azt aki esetleg a szakmájáról kissé többet tud a laikusoknál. Azt meg méginkább, ha hajlandó a tudásának egyrészét megosztani a "tudatlanokkal" az előítéletekből táplálkozókkal!

Előzmény: eMM (25)
eMM Creative Commons License 2003.02.15 0 0 25
NekeMM is volt ilyen érzésem, hogy ügynök az úr.
Előzmény: Drake (23)
eMM Creative Commons License 2003.02.15 0 0 24
Nyílván nem a biztosító.
Nem az a jellemtő tünet náluk, hogy fizetnek ha kár történik.
Előzmény: promanbt (22)
Drake Creative Commons License 2003.02.14 0 0 23
Érdekel egyáltalán téged a feltett kérdésedre a válasz, vagy esetleg éppen neked hiányos a képzelőerőd?

Érdekelni érdekel, de azt írtad, nem tudsz választ adni (csak személyesen, de persze nem dőlök be egy ilyen rossz ügynökdumának).

Előzmény: promanbt (20)
promanbt Creative Commons License 2003.02.14 0 0 22
Miért javaslod, hogy csak akkor kössön bárki is élet/lakás bizotsítást ha muszály?
A kérdésem továbbra is, ha nem kötök pl lakás biztosítást és mondjuk kirámolják akkor ki fogja a káromat megtéríteni?
Előzmény: eMM (21)
eMM Creative Commons License 2003.02.14 0 0 21
Akkor hol itt a problema?
Fordulj talán a biztosítódhoz ha már egyszer ilyen marha okos vagy(meg gazdag) és kötöttél, ne hozzám.:)
Én egyébként konkrétan az élet/lakás biztosítás kategóriára gondoltam a ne nagyon köss (csakha muszály)biztosítást véleményemmel.
A Casco ha tellik rá,szükséges rossz, a kötelező meg kötelező ugye.
Előzmény: promanbt (12)
promanbt Creative Commons License 2003.02.14 0 0 20
Kedves Drake!

Érdekel egyáltalán téged a feltett kérdésedre a válasz, vagy esetleg éppen neked hiányos a képzelőerőd?

Előzmény: Drake (18)
promanbt Creative Commons License 2003.02.09 0 0 19
Ajánlom figyelmükbe "A 100 leggazdagabb ember Magyarországon" cimű művet.
Előzmény: Drake (18)
Drake Creative Commons License 2003.02.09 0 0 18
Szerintem, meg vannak emberek, akik nem birják elképzelni, hogy valakinek lehet 125 milliója. :)
Előzmény: Biovadász (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!