Nagyon különbözőek vagyunk. Én miután megláttam a képeket, elsőnek beírtam a guglinak a tape cart szavakat, majd miután nem tetszett az eredmény, hozzátettem a c64-et. Így kiderült, hogy ez egy 2 MB memóriát tartalmazó Datasette emulátor szerű dolog. Automatikusan betölt egy menü programot, amiből az eszközre telepített egy fájlos programokat lehet kiválasztani és viszonylag gyorsan betölteni. Az SD kártya valószínűleg szerintem azért került mellé, hogy látsszon milyen kis aranyos a kütyüke, de ennél azért jobban utána kellett volna olvasni. Az árát nem kerestem. Azt rád hagyom. :)
Sziasztok! Van valakinek eredeti C64 játéka működő/jó állapotban, amit eladna? Lemez/kazetta egyaránt érdekel. Az ajánlatokat privátban várom! Köszönöm!
Hasonló problémám volt az egyik magnómmal, annyi különbséggel, hogy az csak simán nem küldte a jelet a gép felé, egy drót volt leszakadva a magnó elektronikájáról, alig vettem észre, mert olyan helyről szakadt le, ami nincs szem előtt kapásból, ahogy szétszedtem. Visszaforrasztottam, jó lett, lehet meg van törve a kábele a magnódnak esetleg, aztán hol érintkezik, hol nem.
Valószínűleg azért tiltott le itten sok ember, mert amikor legutóbb segítséget kértem, nem ugrottam azonnal, pedig ők annyira önfeláldozók voltak, én meg annyira szemét... 🙄
Most megint én leszek a szemétláda, ha azt mondom, hogy a heti egy szabadnapomon az igen közelgő költözködésre készülök és nem az öreg gépet bütykölöm?
Köszönöm a segítséget, úgy fogom megnézni, ahogy te mondtad.
Nem fejállás kérdése. Egyik nap működik, másnap nem. Változtatás nélkül.
Kétféle módon lehet kazettán tárolni adatot. Van az alap és a turbós, ami olyasmi, mint a mai tömörítők. Betöltöd a turbót, aztán a progi már úgy jön, hogy a szalagon hallható hangot hallod a tévén + képpel is mutatja.