Keresés

Részletes keresés

Csokis Creative Commons License 2008.11.29 0 0 1086
Korán kezdtem. Biztos kiszedtek valamit a Mikulás csomagomból.
Előzmény: H_G (1085)
H_G Creative Commons License 2008.11.29 0 0 1085
Postagyűlölő! ;)
Előzmény: Csokis (1084)
Csokis Creative Commons License 2008.11.29 0 0 1084
Naná. Anyám szerint az lett a vége, hogy letéptem a csőrét.
Előzmény: Desire (1083)
Desire Creative Commons License 2008.11.26 0 0 1083
És játszottál a posta hollóval? :)
Előzmény: Csokis (1082)
Csokis Creative Commons License 2008.11.26 0 0 1082
Nekem volt is bazi nagy (jó 30 centis), műanyag "posta hollóm" gyerekkoromban. A szomszéd nénitől kaptam, aki a postától ment nyugdíjba.
Siménfalvy egyébként játszott is postást, a Keménykalap és krumpliorrban (1974) volt egy ilyen epizódszerepe. Amikor Kisrecéék feladják a levelet Bagamérinek, ő ül az ablak mögött, egy élő hollóval a vállán, és zsémbel a hiányzó irányítószám miatt.
Előzmény: Desire (1081)
Desire Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1081
Egy igazi sikertörténet...! :)
Előzmény: Desire (1080)
Desire Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1080
Hogy valami pozitívról is szó essen, és csak kicsit off, idézek egy közleményből:

Harminc évvel ezelőtt vezette be a Magyar Posta a gépesített levélfeldolgozást, 35 éves az irányítószám

Szerte a világon az irányítószám bevezetése alapozta meg a gépesített levélfeldolgozást. A világon először a Német Szövetségi Postánál használtak a rendszert. Akkor 1961. novemberét írták. Két évvel később már az Egyesült Államokban is alkalmazták e módozatot, majd 1965-ben az NDK is bevezette a nyugatnémethez hasonló négyszámjegyű rendszert.

Magyarországon 35 esztendővel ezelőtt, 1973. január 1-jétől kell feltüntetni az irányítószámot a küldeményeken. Az embereknek nagyon tetszett az újítás, ami természetesen a jó reklámnak, és persze Siménfalvy Sándor érdemes művésznek volt köszönhető. A Nemzeti Színház tagja több mint száz filmben játszott, számos rádiójáték epizódszerepét alakította, az ország mégis „csak” postásként ismerte. Mátyás király hírvivő hollójának - mely a reklámfilmben is az irányítószámot jelképezte – pedig egyenesen akkora sikere volt, hogy a posta vezetői komolyan aggódtak, hogy a társaság valódi jelképe, a kürt, elveszíti igazi jelentőségét. Az irányítószám rövid idő alatt annyira népszerű lett, hogy egy év alatt a küldemények 96 százalékán már helyesen tüntették fel a számot.

Az irányítószám történelmének következő fejezete 1973. szeptember 3-án kezdődött. Ettől kezdve már az egész országban az irányítószám alapján dolgozták fel a küldeményeket. 1978-ban pedig bevezették az automatizált levélfeldolgozást. A Keletinél működő postánál üzembe helyezték azt Toshiba gépsort, ami már csak az irányítószám leolvasásával, „magától” válogatta szét a küldeményeket. Némi módosításra ekkor is szükség volt. A számot nem a település neve elé, hanem a címzés legalsó sorába kellett írni, ám az emberek egy esztendő alatt erre is rászoktak.

Az újabb nagy lépést a 2004-ben megnyitott Országos Logisztikai Központ jelentette. A kor technikája már lehetővé tette, hogy ne csak az irányítószám alapján lehessen feldolgozni a küldeményeket. Ma már olyan gépekkel dolgozik a Magyar Posta, amelyek az utcát és a házszámot is jól látják. Az irányítószám és a gépesített levélfeldolgozás igazi hazai postai sikertörténet.
Desire Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1077

Azt írtam a postai ablakban ajánlott szolgáltatásról, hogy ajánlották, és nem kértem. Mert mindig abba az "egypár kivételbe" tartoztam, aki kifizette, de nem érkezett hamarabb.

Te nyugodtan fizesd ki, engem az nem zavar. De én meg azt teszem, amit én akarok.

Átbasztak. Nem egyszer. Sokszor. Ezért nem kérem!

Számomra az totálisan érdektelen, hogy te ezt hogyan értékeled.

Az általános iskolában sosem mondtak olyat, hogy el fogják lopni, amit feladok a postán. Ma már így tanítják?  

Előzmény: n.attila (1058)
Szipolyka. Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1075
Lett is. Ket dolgozot belso nyomozas utan fegyelmivel kirugtak, es az ugyet tovabbadtak a rendorsegnek. Ez utobbinak az eredmenyerol nem kaptunk tajekoztatast - de ahogy elnezem ezt a topikot, nagy, osszpostai megteres nem tortent :-DDD
Előzmény: Törölt nick (1072)
Csokis Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1073
Kolléga ma reggeli története:
Nem jött meg egy tértivevényes levele. Ellenben a küldő felhívta, hogy hozzá visszaérkezett, valami olyannal, hogy "A címzett nem vette át, kérésére kézbesítés nélkül visszaküldve". Mivel mindketten tudtak a küldeményről (számla volt benne), csodálkoztak nagyon. Azon főleg, hogy a küldemény ugyan visszament, de a tértivevény nem. Mint kérdezősködésre kiderült, a kézbesítő odafelé úton elhagyta a tértivevényt (leszakadt, kirántotta a táskából, stb. Ki tudja?), és innen már túl faxnis lett volna az adminisztráció, ezért így próbálta megoldani a problémát. Ahogy a viccbéli Kohn bácsi mondta: Ügyes! Ha nem két magánszemély közt megy a levelezés, hanem valami "hivatal" küldi, kolléga simán beszopja, mert egy "nagyüzemi" postázó nem fog szarozni a nyomozással, hogy miért nem vette át.
Szipolyka. Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1071

Szerintem ez nem ettol kene, hogy fuggjon. Akkor is ra kene kerulni annak a pecsetnek, ha az ugyfel nem ellenorzi a sajat szemevel. Egyebkent egyszer az is elofordult (akkoriban mar gyanakvoak voltak a szuleim), hogy Apu egy jo zsiros falatnal (sok ujsag volt benne, es persze a belyegek ranyalasa utan dobtak volna artatlan arccal felre) szolt, hogy azert o megnezne, ahogy lepecsetelik, erre BOSSZUBOL csak azert sem kuldtek el.

Egy masik alkalommal meg kivalogattak az egy-ket le nem pecsetelt belyeget a sorozatbol, es kivettek annyi ujsagot, hogy a maradek belyeg eleg legyen ra. Na, ezen a ponton tettunk feljelentest, ezzel egyidoben fejeztunk be barminemu bizniszt a postaval.

Előzmény: Törölt nick (1067)
apca Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1069
Sajnos úgy tűnik, túl gyorsan írtam. Pedig lassaban már nem megy.
Előzmény: Törölt nick (1064)
apca Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1068
Látom tévedtem. Nincs az még 20 sem.
Előzmény: Törölt nick (1064)
Szipolyka. Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1066

Ketfele kuldemennyel van tapasztalatom:

1. eBay-es rendelesek Nemetorszagon belul --> MINDIG megkapom

2. Szuleim kuldemenyei Magyarorszagrol: Vagy megkaptuk, vagy nem. A sikerrata mintegy 50%, hozzateszem: ujsagokrol volt szo (HVG, gyerekujsagok, IPM), es arra is rajottunk, hogy nem mindig az ujsag kellett nekik, sokszor a belyeget szedtek le rola, ha eleg balgak voltak Anyukamek nem megbizonyosodni rola, hogy rakerul a pecset... Ezert ezt a vonalat beszuntettuk, az ujsagok egy reszet lemondtuk, a masik reszet osszegyujtik a szuleim, es elolvassuk, amikor hazamegyunk. Eleg volt... Tolunk nem kap a posta meg egy eselyt... Mar igy is tul sokat kapott...

Előzmény: Törölt nick (1061)
apca Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1063
Látom, komoly szövegértelmezési problémáid vannk.

Azt írta, hogy soha, egy küldemény sem tűnt el. Ebben hol szerepel az, hogy csak Németországból érkezők ezek a cuccok?
Előzmény: Törölt nick (1061)
apca Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1062
Figyelj ide, te nagyon egyszerű!

Lassan írom, hogy te is megértsd: Fizetek valamiért. Annyit, amennyi a szolgáltatás ára. Azért fizetek, hogy a feladott cuccom eljusson oda, ahová küldöm. Függetlenül attól, hogy mi van a borítékban -egy majom farkára kötött ecsettel készült mázolmány, vagy Beethowen befejezetlen szimfóniájának megtalált vége.

Nem arra vagyok kiváncsi, hogy merre tart a cucc, hanem az érdekel, hogy célbaérjen. Épen, és hiánytalanul. Ennyi. Ezért fizettem. Annyit, amennyi a tarifatáblázatban szerepelt.

Nem kevesebbet. Nem akartam Nyíregyházára utazni Budapestről 10km-re érvényes jeggyel. Megvettem a teljes útra szólót. Viszont nem vagyok hajlandó azért külön fizetni még, hogy a kalauz minden megálló előtt megjelenjen, és közölje, hogy hol vagyunk. Viszont azt is elvárom, hogy ne szállítsanak le a célállomás előtt, és a csomagjaim is elvihessem, bármennyire is tetszenek a mozdonyvezetőnek. Az sem nyugtat meg, ha csak úgy jutok el a Nyírség fővárosába, hogy -miután letettek a vonatról- autóba ülök, és avval utazom.

Érted már? Ezt gondolom 20-as IQ-val is meg lehet érteni. Vagy neked még ez is bonyolult?
Előzmény: Törölt nick (1043)
Szipolyka. Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1060

Embörök

Hat éve élek Németországban. Hat éve vásárolok az eBay-en. Egyre többet.

A hat év alatt még SOHA egyetlen küldemény sem tűnt el.

Kizárólag azok az újságok tűntek el (de azok legalább rendszeresen), amiket a szüleim Magyarországról adtak fel.

Mit tegyek még hozzá?

n.attila Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1058
Ferdíteni azt te is tudsz, az biztos. Honnan veszed, hogy az elsőbbségi levéllel nem csinálnak semmit? Én dolgoztam postán és igenis előrevették őket és egypár kivételtől eltekintve meg is érkeznek másnapra. Ezt már sokan kivizsgálták. Amit meg írsz az ablakban ülő elsőbbségit ajánlóról, az egy nagy baromság. Ő azért ajánlja, mert a főnökei megkövetelik, hogy ajánlja. Ha nem tudsz használni egy rendszert (postai szolgáltatások), akkor menj vissza az általános iskolába, ott még tanítják (legalábbis az én gyerekkoromban tanították).
Előzmény: Desire (1057)
Desire Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1057
Téged a brüsszeli beköpős blogon jól elhajtottak, erre megint jössz és előadod itt az ászt.

Eddig elnéztem, hogy monomániásan véded a postát, de azzal már tele van a faszom, hogy átköltöd még a leírt tényeket is saját elképzeléseid szerint.

1. Nem számoltam bele a hétvégét!!
2. Nem azt írtam, hogy azt kifogásoltam, hogy nem kézbesítették másnapra. Ezt hol láttad leírva???? Ne hazudozz össze-vissza!
18-án adtam fel és 22-én még nem volt sehol. Ezek mind munkanapok.
3. Azért nem kérek elsőbbségit, mert amikor fizettem érte, akkor semmivel sem érkezett hamarabb, és a te kedvedért nem fogok feleslegesen fizetni valamiért, amit soha nem teljesítenek. Jól hangzik, de NEM ÉR SEMMIT. NEM ELSŐBBSÉGI, HANEM PLUSZ HASZON A POSTÁNAK? AMIÉRT NEM CSINÁLNAK SEMMIT.

Ahogyan már beszéltem itt róla, azért háborodtam fel, mert az, aki ajánlgatja az elsőbbségit, pontosan tudja, hogy nem ér oda hamarabb, ha kifizetem, de megpróbálja, mert mindig vannak gyanútlanok, akik bedőlnek. Talán fel sem tűnik nekik, hogy semmivel nem gyorsabb az elsőbbségi, vagy feltűnik, de akkor már késő, vagyés nem kérnek többet.

Ha nem a saját bőrömön tapasztaltam volna meg rengetegszer, hogy átvág és meglop a posta, akkor talán simán bedőlnék a szövegednek, de így inkább viccesnek találom, amit csinálsz, és egy kicsit betegesnek.

A korábbi hagyományokhoz híven előre szólok, hogy felfüggesztem veled a társalgást, mert hazugságokat hordasz össze, elferdíted a tényeket. Csak korrekt emberekkel vagyok hajlandó vitát folytatni bármiről...

Neked nem fogok válaszolni bármit is írsz.
Előzmény: Törölt nick (1046)
Desire Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1056
A faszom érték, ha lenne. Mondom lassan, hogy értsd. P-L-A-SZ-T-I- K LEMEZ. Egy DARAB MŰANYAG.
Üzenetközvetítés: sms és e-mail. A posta pedig azt vigye el, amit feladnak és amiért fizetnek.
Te meg azt adsz fel, amit akarsz!
Előzmény: Törölt nick (1033)
Desire Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1055
És két biztonsági őrt ne fizessek még mellé? Vagy inkább egy duplán páncélozott, időzáras járműben kellene vitetnem?

Elmondom megint. Egy 12 cm plasztik lemezről van szó, nem egy brillköves nyakékről.

Egyébként meglett. Rossz helyre vitte a postás. A címzettnek aznap vitt mást is, de ezt a szomszédba vitte. Ez már olyan parajelenség, amit végképpen nem értek, de mindegy, mert az a lényeg, hogy meglett.
Előzmény: Törölt nick (1031)
halaloszto Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1054
Azt hittem tudod ki meri. Tenyleg erdekelne.

vajk
Előzmény: Törölt nick (1053)
halaloszto Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1052
Es ki méri?

vajk
Előzmény: Törölt nick (1051)
cliftony77 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1050
Ez a jogi rész igaz, meg kell határozni a dolgokat jogszabályokban is, de annak kellene lennie az irányadó mentalitásnak , hogy ne a minimumot hozzuk ki magunkból (mármint amit a törvény meghatároz), hanem a maximumot.
Előzmény: Törölt nick (1049)
cliftony77 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1048
"és a levelet tartalmazó levelek is bőven a törvényi követelmények feletti mértékben érkeznek meg"

Ezt sosem értettem. Nem a törvényi kötelezettségnek kellene megfelelni, hanem annak az üzleti policynek, hogy egy levél se késsen, tűnjön el stb.

Minden tiszteletem a legtöbb postásé, mert a nagy részük becsületesen, keményen dolgozik - a gond magával a postai rendszerrel van - lehetőséget ad a lopásra, és kibúvót ad a Postának.

Nem azt kellene kihangsúlyozni, hogy ennyi meg ennyi levél időben megérkezik - sokkal inkább arra kellene figyelni, hogy azok száma csökkenjen, amelyekkel gond van. És sosem azt halljuk, hogy csökkentek a panaszok száma, hanem azt, hogy hohó, milyen jók vagyunk mi! Azt hangsúlyozni, hogy minden az elvárások szerint működik? Ez önelégültség. Könyörgök, az kellene a természetesnek lenni, hogy minden rendben van! Inkább arra kéne a hangsúlyt fektetni, hogy egyre kevesebb legyen a lopás, eltűnés, késés.
Előzmény: Törölt nick (1047)
Csokis Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1045
Nem, de azt elvárom, hogy a személy is ugyanúgy elérjen oda, mint az IC, persze a saját menetrendjét betartva. És jó az analógia. Az IC-nél azért fizetek, hogy gyors legyen és kényelmes, de a személy is legyen tiszta, pontos, és télen legyen benne fűtés, mert _kifizettem_.
Előzmény: Törölt nick (1043)
Csokis Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1044
Természetesen. Ugyanis nem azt nem szabad, ami tilos, vagy erkölcstelen, hanem ahol jó esély van a lebukásra. Szóval postánál, reptéri csomagosoknál, benzinkútnál dolgozni aranybánya, csak nem szabad nagyon elszemtelenedni, meg mindig le kell adni a sápot a főnöknek, különben újsághír leszel.
Előzmény: apca (1040)
apca Creative Commons License 2008.11.23 0 0 1041
egy telefon után elzarándokoltam a kiadóba [...], és kaptam helyette pótlást.
Vagyis elvégezted az a munkát, amiért a Postának fizettek.

Bár nem tudom, miért írkálok neked. Rég rájöttem már, hogy a MKP a te Szent Tehened. Amit -ha lesz@rja a lábad akkor is- imádsz.

Hivőnek észérveket hozni meg teljesen felesleges.
Előzmény: Törölt nick (1039)
apca Creative Commons License 2008.11.23 0 0 1040
Mint tudjuk, "Pénzt, értéket levélben ne küldjön!"
A levél üzenetközvetítés és nem "áru" vagy "termékközvetítés"

Vagyis ha mégis, akkor szabad a vásár, nyugodtan lehet lopni. Igazi postás logika...
Előzmény: Törölt nick (1033)
apca Creative Commons License 2008.11.23 0 0 1032
Ha ez kimaradt, (nem fontosabb, mint egy sima levél?) akkor miért ők menjenek a ..ba?

Vagyis a sima küldemény leánykori neve: "Lopd el nyugodtan, hiszen azért fizettem."
Előzmény: Törölt nick (1031)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!