Keresés

Részletes keresés

pint Creative Commons License 2007.07.04 0 0 751
marhára nem azon múlik. mi összekverve a sütőben szoktuk megpirítani.
Előzmény: GroundZero (747)
Geitenbeffer Creative Commons License 2007.07.04 0 0 750
Bakonyi
Előzmény: Törölt nick (749)
Geitenbeffer Creative Commons License 2007.07.04 0 0 748
Hát igen, abból indultam ki, ahogy a juhtúrósat szoktam csinálni.
Előzmény: GroundZero (747)
GroundZero Creative Commons License 2007.07.04 0 0 747

Jaaaaaajjjjj, túrót szigorúan a legvégén rátenni csak, utána lángra rakni már nagyon szigorúan tilos...

 

Gondolom, ti is rájöttetek azóta :)

 

Gr0

Előzmény: Geitenbeffer (745)
Geitenbeffer Creative Commons License 2007.07.04 0 0 746
(Asszonyra felelősség áthárítás - "Hemmegmondtam, hogy juhtúrósat együnk, az úristen..")
Előzmény: Geitenbeffer (745)
Geitenbeffer Creative Commons License 2007.07.04 0 0 745
Hétvégi túróstészta.

Szalonna megpirítás, zsírjából kivevés, 25 deka tészta kifőzés, zsírban átforgatás, 25 deka tehéntúró ráborítás, erős lángon 2 percig kavargatás, túró eltűnés (?!), üres tejfölös tészta csalódottan elfogyasztás.
babi76 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 744
Hát most zavarba hoztál perec ügyben. Szerintem van olyan pékség, ahol a pék hajtogatja a tésztát, meg olyan is, ahol valami óriási perecformával csapkodnak a tésztába... Mennyi kérdést vet fel egy egyszerű sajtosperec?! :-)))
Előzmény: GroundZero (743)
GroundZero Creative Commons License 2007.07.04 0 0 743

De most komolyan: eddig azt hitted,hogy azt az igazi perecet, tod, amit a Ligetben meg mozikban kapsz, azt is szaggatóval meg formával csinálják??? :)

 

Gr0

Előzmény: babi76 (741)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 742
Hát az íze az nem oly rossz, de határozottan meg lehet vele csapni egy elefántot, kibírja... a süti...
Előzmény: GroundZero (740)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 741
Mondom én, hogy nem értek hozzá. Szőke eszem nem vitt odáig, hogy a perechez nincs szükség kiszúróra, elég két kiskezem is hozzá...

És azt még nem is árultam el, hogy nem tudtam begyújtani a gázsütőt. Meg kellett várni a ház urát, hogy segítsen... Adva volt egy középkori gázsütő, amihez ideköltözésünk óta nem piszkáltam, csak fenn főzögettem ezt azt kisebb-nagyobb sikerrel. Főleg lecsót, mert azt nagyon tudok :P De sütni semmit. Ezelőtt villanytűzhelyes lakásban éltem, nekem ez a gázsütős, gyufával való bűvészkedés elég meredek vállalkozásnak tűnt. Már ott elakadtam, hogy hova kell tenni a gyufát ugye... Kinyitottam, láttam három lyukat odabenn, a középsőben próbálkoztam, a gáz az jött kifelé, de láng az nem volt. S mielőtt a levegőbe repítettem volna a lakást, jobbnak láttam megvárni, hogy hazaérjen a zuram. (mellesleg fogalmam sincs, ő honnan tudja, hogyan kell a gázsütőt begyújtani, és nagyon nagy szégyen e az, hogy én 31 évesen nem tudom?!

Na... ugye ittmaradhatok? :)
Előzmény: ribizli (736)
GroundZero Creative Commons License 2007.07.03 0 0 740

Nem kell szerénykedni, az íze biztos jó pocsék lett :DDD

 

Gr0

Előzmény: babi76 (737)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.03 0 0 739
Ezt nem értem. Én konkentráláskor szoktam elcseszni a dolgokat...:}}
Előzmény: babi76 (737)
GroundZero Creative Commons License 2007.07.03 0 0 738

Pont ezt akartam mondani, micsoda mázli, hogy előtte még végigolvastam a reakciókat :)))

 

Gr0

Előzmény: ribizli (736)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 737
:)))) jajjmááá, legközelebb elrontom, most nagyon koncentráltam :)
Előzmény: tuutuu (735)
ribizli Creative Commons License 2007.07.03 0 0 736
A perecet nem kiszúróval szokás csinálni, hanem kis rudakat (kukacokat) kell sodorni tésztadarabokból, és összetekerni/tapasztani perec formára.
Így most már teljesen ontopik lettél! :))
ribizli
Előzmény: babi76 (732)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.03 0 0 735

Persze, csúsztatni teccöl..:}}

Nem úszod meg a retorziót, azok a sütik nem is antracit állagúak...:}}}

Előzmény: babi76 (734)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 734
Nanemááá... Nem láttad (sőt nem érezted) az első krumplistésztámat... Egy egész lépcsőház szenvedte meg, hogy babika a hagymát kicsit késve rakta a forró (tűzforró, állatira megaforró) olajba... 9 éve ennek, azóta sem csináltam krumplistésztát...
Előzmény: tuutuu (733)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.03 0 0 733
Fúúj, offolásért kitiltani egy hétre...:}}}
Előzmény: babi76 (732)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 732
Voila... Ilyen lett. Köszönet a tanácsokért. :) azért... hogy beférjen ebbe a topicba, elárulom, hogy bár sajtosperecet szerettem volna csinálni, egy dolgot nem vettem számításba, hogy nincs perec alakú szaggatóm... volt fenyőfa, szív, nyúl alak... Hát jobb ötlet nélkül ezekből csináltam "sajtosperecet" :) A retrotányér és az infantilis asztalterítő a ráadás...
Előzmény: babi76 (731)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 731
pint: nanáhogy itt kérek tanácsot, itt nem röhögik körbe az embert, ha nem zsonglőrködik a konyhában. :)

GPF, szvsssz: KÖSZI :) ha nem brikett lesz, akkor hozom a fotókat és nyitok egy gasztroblogot... :D
szysssz Creative Commons License 2007.07.03 0 0 730

Itt a recept így szól:

A pereceket szép sorjában tedd kizsírozott, vagy sütőpapírral fedett sütőlapra. Előmelegített sütőben süsd kezdetben maximumon, majd feledkezz meg róla. Mikor szénné égett borítsd a kukába. :)))         (bocs!)

 

Viccet félretéve: a fenti kezdet jó, de csak 10-15 percig hagyd legmagasabb hőfokon a sütőt. Utána vedd vissza úgy 5. fokozatra és süsd meg pereceidet szép pirosra. (hogy mennyi ideig kell sütni, majd a tapasztalatod eldönti - minden sütő más)

Előzmény: babi76 (726)
GPF Creative Commons License 2007.07.03 0 0 729

Gázsütő 8-as, az kb. 250 fok. Gázsütő 5-6 az kb 200 fok. Szerintem a perec nem kényes tészta. 200 fok körül lehet sütni.

 

Aztán majd tedd be ide a fotókat :))

Előzmény: babi76 (726)
tuutuu Creative Commons License 2007.07.03 0 0 728
....:}}}
Előzmény: pint (727)
pint Creative Commons License 2007.07.03 0 0 727
biztos, hogy ebben a topikban akarsz tanácsot? :)
Előzmény: babi76 (726)
babi76 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 726
Sziasztok Jóemberek! Valaki segítsen nekem, ha tud... Sajtospogi/perec problémakör... Meg új bérelt kéró gázsütőtesztje következik... 8 fokozat van rajta, elég régi darabnak tűnik. Melyik fokozaton kell a sajtosperecet sütni? És meddig? Nem szeretnék brikettet gyártani... :) (villanysütővel már sikerült :)
GPF Creative Commons License 2007.06.18 0 0 725

Szerintem Te a hőlégbefúvásosról beszélsz. Az nem ugyanaz, mint a hőlégkeveréses, bár sokan nem tudják, hogy melyiket is tudja a sütőjük.

Előzmény: Paprincs (722)
lutak Creative Commons License 2007.06.18 0 0 724
a meggyes sütim közepe még ragadt, de már barnult alsó-felső lánggal, átraktam hőlégkeverésre és szépen megsült egyenletesre. Szerintem is jó a légkeverés
Előzmény: pint (723)
pint Creative Commons License 2007.06.18 0 0 723
off

ezt honnan veszed? a hőlégkeveréses sütőben éppenhogy egyenletes a hőmérséklet a keverés miatt. nekem az van, és minden sütemény álomszépen néz ki benne, míg a hagyományos sütőben ferde, égett a külseje, stb.
Előzmény: Paprincs (722)
Paprincs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 722

Sajna ez a villanysütő átka...főleg a hőlégkeverésesé...kinyitni a sütőajtót nem lehet,hogy forgassuk-mert pitét pl úgy kell sütni,hogy ne égjen szénné az egyik oldala,miközben a másik még nyers,hogy 10 percenként forgatni kell-szóval,kész a kérdés: a hátulja,ahonnan fújja a levegőt a sütő,az feljön,az eleje viszont ennek következtében "szélárnyékba kerül" ezért lesz a piskótánkból féloldalas rámpa.

 

Ami tompít rajta,az az,ha a piskótát gőzös sütőben sütjük,mint a kenyeret,kelttésztát,így,bár félidőben ijesztó lesz a piskóta két vége közti szintkülönbség,de az esetek 70%-ában,mivel nem képződik száraz kéreg a másik oldalon,a végére utoléri a hőnyiláshoz közelebbi véget ;)

Előzmény: gyangyalka (353)
ZsuR Creative Commons License 2007.04.08 0 0 721
:)) Nem hallgattal te Julia Child-ot veletlenul??? :))
Előzmény: Geitenbeffer (718)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!