Köszönöm a segítséget! A két Star Wars játékot már megszereztem. Hát, az idő azért néha megszépíti az emlékeket, mert nem emlékeztem rá, hogy a Tie Fighter-t csak egérrel lehet irányítani, és mikor bőszen elkezdtem vele játszani, megkérdezték: vajon miért simogatom oly' bőszen az asztalt az egérrel?? :)
jogutodra gyakorlatilag nincs szukseg egyelore, mivel 75 ev az elevules szoftvereknel, tehat meg egy darabig illegalis lesz mindenfelet letolteni, hacsak a ceg nem adja ra aldasat. az esa-nak (ex-idsa) meg nem tagja minden kiado/fejleszto.
De igenis legálisabb, mivel csak azok elérhetők náluk, amely programok jogainak már nincs jogutódja, vagy amikhez hozzájárult (de legalábbis nem tiltott le) a jogtulajdonos. Ott emlegetik is, mint ESA, vagy milyen szabványnak való megfelelés :)
Már hetek óta kutatok néhány régi játék után, amik hihetetlenül jók, de sajnos sehol nem találom őket. Az egyik a Subculture, ami egy kb. 10 éves, de nagyon szuper játék. Egy jó nagy "pocsolyában" kell egy apró tengeralattjáróval pénzérméket gyűjteni, feladatokat megoldani, stb. A grafika gyönyörű!!!, teljesen 3D-s.
A másik 2 játék az X-Wing és a Tie Fighter. Ezeket is gőzerővel keresem, de semmi. :(
Ezen kívül, ha tudtok ajánlani olyan képlopó programot, amivel lehet DOS-os játékokból is képet lopni, hogy a palettát ne kutyulja össze, azt is megköszöném nagyon. És itt még az is fontos lenne, hogy automatice lopjon képeket bizonyos előre beállított időközönként, amit összefűzve animált gif-et tudok csinálni.
Köszi a linket, Abandonia szerintem évek óta ismert itt a topikon. Viszont hasznos néha újra beírni, az újonnan jötteknek.
A legalitásról: jogi szempontból olyan fogalom, hogy 'abandonware' nem létezik. Egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos programok olyan régiek, hogy nem árulják őket tovább, és a copyright tulajdonos nem foglalkozik a jogaival. Ettől még ezen programok terjesztése ugyanúgy illegális.
ja, irta underdogs a legutobbi frissitesben, hogy wikipediaszeruve szeretne atalakitani az oldalt. a forumon sajna honapok ota nem jartam, pedig ott biztos volt bovebb info.
Tud esetleg valaki a virtual snooker full verziójáról? Régi doszos játék, a testvére, a virtual pool híresebb. Az a baj, hogy a demo verziója, ahol 5 lökés után vége a frame-nek, mindenhonnan letölthető, a teljes verziónak viszont sehol sincs. Az Interplaynek meg nincs túl kiterjedt vevőszolgálata...
Hali! Egy olyan játék után érdeklődnék, ami már régebben jelent meg és egy focista karrierjét egyengethettük benne.Két része volt ha jól emlékszem, kis picike játék volt, ablakban futott a windowsban.Az érdekelne hogy mi volt a címük és hogy honnan lehetne letölteni őket? köszi és bocs az offért.
Blues Brothers-re nagyon rááltunk miután lement a TV-n a film :) A Prehistorikban meg több hónapnyi játék után végre eljutottunk az erdőig. Tesóm áthívta osztálytársát, az leült a gép elé, aki olyan profizmussal játszott, hogy szájtátva néztük.Szinte életvesztés nélkül átvitte az első részeket, olyan titkosakat mutatott, amikről nem is tudtunk és mindezt olyan biztonsággal ugrálva a méheken adta elő, hogy csak néztünk. Kb fél óra alatt megcsinálta az első pályától az utolsóig, de aztán újra kezdte mert kihagyta a legnagyobb fegyvert, valami nagy izét, amit dobálni lehetett. Nem volt semmi a gyerek!
Hehe... :D Ez jó. Nekem is nagyon kellemes emlékeim vannak a játékról. Az egyik legjobb ugra-bugrás játéknak tartom, de a Titus platformjait általában kiválónak értékelem. Blues Brothers és a Prehistorik is ütős volt. Emlékszem pár évvel ezelőtt a neten véresnek mondható letorkolások voltak a játék címével kapcsolatban. Ugyanis pár okos kitalálta, hogy a címe nem Titus the Fox hanem csak The Fox, mert a Titus csak a készítő cég neve. Figyelmen kívül hagyva azt az el nem hanyagolható tényt, hogy a cég emblémája a vörös ravaszdi. Melyet Titusra kereszteltek. Minderről megbizonyosodni nem nehéz a net segítségével. Nekik járt volna egy STFW. Persze az ilyen viták "legokosabbjai" manapság játékokról írkálnak, és van olyan mazochista aki ezért fizet is... :D Visszevezve a nosztalgia partjaihoz. A játéknak volt egy első verziója (csak francia nyelven) is amely teljesen megegyezett a rókással, csak ott egy Moktar nevű arab fickót irányítunk. A játék címe: Moktar. Bár gondolom ez nem meglepő hisz a rókás verzió meg a rókáról kapta nevét...
Ok. Akkor folytatom én a nosztalgiázást. Első igazi "ugrálós" játékunk (S)VGA képernyőn a Titus the fox volt! Imádtuk, volt benne egy csomó tárgy, mint pl: rugó, meg találtunk egy csomó titkosat (a csillagokra fel lehetett ugrálni, stb). Volt még egy csomó vicces ellenfél. Anyám is szerette játszani, persze 1-2 pályáig jutott csak. Volt egy hely, ahol egy kutya szaladgált fel alá és egy utca lámpára kellett felugrani a kicsért és ez anyámnak nem nagyon ment és folyton dohogot "hülye kutya, hülye kutya" a vizslánk meg azt se tudta miért szidják :) Eltartott egy darabig, mire anyám észre vette, hogy a kutyánk magára vette! :)
Köszi szépen. Közben és is kiokosítottam magam. A MAD Tv 2 csak németül jelent meg, és angol doksit sem lehet találni hozzá, csak rövid review-okat.
Mostanra egész sok mindenre rájöttünk. Egy német szótár segítségével magyarosítottam benne jó pár dolgot, főleg 1-2 szavas fogalmakat, mint például a film műfajokat és így tovább. Ennél a pontnál meg is áll a tudományom, mert a párbeszédeket tuti nem fogom tudni lefordítani német nyelvtudás nélkül. Az meg nincs.
Ha valakit érdekel az eddig elkészült magyarosítás, annak küldhetek. A játéknak van CD-s és internetes(?) változata, hogy a kettő között mi a különbség azt sajnos német nyelvtudás miatt nem tudtam kideríteni. A játék utóbbi változatát lehet letölteni a the-underdogsról (nem találtam más működő letöltést):
és le kell tölteni a crack-et is hozzá ugyanonnan.
Elméletileg IPX protokollal lehet többen is játszani egymás ellen, ezt még nem próbáltuk, mert XP-n és WIN2000-en 1-2 perc után fagy, Win ME-on egész jól megy (MENTENI!).