Angolban lehet Diagon Alley helyett véletlenül
Knocturn Alley-t mondani, de hogy lehet Abszol Út helyett Zsebpiszok közt mondani?
Tegnap láttam a filmet és van egy nagyon nagy baki : miután felvatték a fülvédőket, atanár magyaráz, sőt beszélget a diákokkal. "Longbottom rosszul tette fel a fülvédőt.-Nem, csak simán elájult." A könyv szerint pedig a fülvédő tökéletesen hangszigetel. Egyébként meg gyógynövénytanon a Hugrabugosokkal voltak, mégis ott volt Malfoy.
Jaja ezt a cikket mar tuti tobb mint egy hete ide teljesen becopyztam. Csak vissza kell olvasni. Amugy laccik :) hogy a cikk szerzojenek fogalma sincs az elobb emlitett interjurol.
Ettol fuggetleneul, nemkicsi annak lehetosege hogy megiscsak lesz karacsonykor ujabb HP konyv, persze nem nalunk, feltetelezhtoen erre celzott az irono, az "elobb mint gondolnank" megjegyzesevel.
So can her millions of readers expect a Christmas present? *Possibly*.There is a deep,throaty chuckle.
Some would interpret that warm chuckle as a *Yes*, I suggest. *Maybe*, she murmurs, meanwhile emphasising that the decision when to publish rests with Bloomsbury, her publisher.
Ha tényleg a kiadó kezében van már a döntés, akkor szerintem lesz Karácsonykor új könyv.
Hello!
Lehet, hogy kacsa, lehet, hogy álmodtam, de nem azt mondta az RTLKlub reggeli műsorában az Alföldi Robi, hogy elkészült az új Harry Potter könyv??? És hogy karácsonyra megjelenik???
Valamelyik újságból ollózta... Ki tud többet??
Hali! Meg tudja valaki mondani (persze, hogy meg tudja), hogyan fordították magyarra a Knocturn Alley (nocturnally) utcanevet? A Diagon Alley a magyarban Abszol út, azt olvastam én is.
tegnap reggel hallgattam a radiot, es egyszer csak megutotte a fulemet egy mondat: "megjelent a harry potter 5. kotete..." aztan szivdobbanasnyi szunet utan (ami pont eleg volt arra, hogy az enyem majd kiugorjon a helyerol) "...kinaban, hamisitvany, 1 dollarert aruljak, bla bla"
francba :(
Csak nekem tűnt fel, hogy Harry-n, Hermione-n, Ron-on és Draco Malfoy-on kivül csak Susan Bones beosztása került bele a moziba, őt viszont egy talán Hanna, de mindenképpen Columbus nevű nagytehetségű ifjú színészpalánta játszotta?
Végül is, ez egy családi mozi... ;-)
igaz, de mennyire. bar en mar az elso resz utan, nagyot csalodtam a kristoffban, azer tobbet vartam. na majd jol kivi leszek ki vallaja el a tobbit, a legfontosabb viszont, hogy a 4. reszt azt vki istenkirajcsaszar rendezze, mer nekem az a kedvencem :)
Hát, igen! Legalább Mary GranPre illusztrációit felhasználhatták volna, ha nincs jobb ötletük!! Hol vannak itt a csészealjnyi szemek, meg a ceruzaorr??!! Ezek után már csak örülni lehet, hogy Colombus nem vállalja a többi rész forgatását!