Keresés

Részletes keresés

hgyi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 682
de jóó! :o)) attis... ha már lesz tuti időpont, kérlek írd meg! Szeretnék kicsit veletek lenni.
Előzmény: _attis (681)
_attis Creative Commons License 2006.12.22 0 0 681
Ha összejön a csapat, január végén tartok avatást. Ha gondolod, gyere el.
Publikus az emilem.
Előzmény: Fairy5 (680)
Fairy5 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 680
Köszönöm a választ, mindenképpen szeretnék ReikiI-es tanfolyamra menni, hogy én is átéljem ezeket a dolgokat.
Szép napot!
Előzmény: _attis (679)
_attis Creative Commons License 2006.12.21 0 0 679
A pránanadi a gyógyítást helyezi előtérbe.
A reikinél ez kb 10%.
Számomra mi a Reiki?
A legjobb, leghatékonyabb, legkevésbé befolyásolható segítség ahhoz, hogy önmagamra találjak. Hogy megtaláljam azt, hogy miért születtem le pont oda, mit keresek pont ott, ahol vagyok. Megtanít az alázatra, elfogadásra, az önmagamban való bizodalomra és olyan erőt ad, amivel bárhonnan ki tudom magam küzdeni. Megmutatja a szépet, a szeretetet, de azt is, hogy mennyire be vannak zárva az emberek a saját játszmáikba. Felszabadít, de felelősségre kényszerít. Közelhoz ahhoz, aki (ami) irányítja az életet, mindegy, hogy milyen címkét aggatunk rá. Szerintem a Reiki a Mindenható gondoskodása és segítsége.
Nem egyszerű ez az út, de inkább választom életfilmemnek a Holt költők társaságát, mint a szappanoperákat.
Először is kell egy felismerés, amikor észrevesszük azt, hogy amibe benne vagyunk az abban a formában nem jó, és hajlandóak legyünk tenni a változás érdekében. Majdnem minden ember panaszkodik, ha pedig panaszkodik, akkor valami nincs rendben, de mégsem jut eszébe megkérdezni magától miért nem jó ez neki így. Nem hajlandóak megkeresni az okát miért nem jó, mi az, amit változtatni kellene. Bizonyos fokú merészség szükséges ahhoz, hogy merjünk másként gondolkozni és elindulni keresni valamilyen úton. Ha rájöttünk már, hogy hiába értünk el annyi mindent, mégsincs meg a válasz, akkor elkezdünk keresni. Ilyenkor jöhet velünk szemben az Élet országútján a Reiki. Nem mondom azt, hogy mindenkinek a Reiki hozza meg a válaszokat élete nagy kérdéseire. Ez egy segítség a sok közül. De aki találkozik vele, az nem véletlen.
Számomra a Reiki maga az Élet.
Előzmény: Fairy5 (673)
hgyi Creative Commons License 2006.12.16 0 0 678

Tegnap a Nyugati pu. előtt ingyen öleléseket osztogattak jónéhányan. (Ráadásként még kedvességet és meleg mosolyt is adnak.) Én is kaptam. :o) Nagyon jólesett!! :o) Szerintem ott lesznek még egy ideig. Mindenki kaphat ingyen ajándékot.
Boldog évvégét mindenkinek! :o)

györgyi

 

LeGrady Creative Commons License 2006.12.16 0 0 677
A beavatás különleges. Elsősorban különleges élmény annak aki átesik rajta. Szerintem. Tizenöt éve vagyok beavatva.

Abból a szempontból nem különleges, hogy tényleg nem sok történik alatta. Olyan mintha valakinek mindig is lett volna lába, csak most kezdene járni.

A pénz is energia, de nem a kedvenceim közé tartozik. Nekem amikor felajánlották az első szintet sajnáltam rá a pénzt. Másnapra szó szerint ölembe hullott a pontos összeg. No, elmentem...

A legérdekesebb élményem akkor is az, amikor barátokkal közösen reikiztünk, s egyik skeptikus társunknak, hogy ne maradjon ki csak annyit mondtam: tedd fölé a kezed, és gondold azt hogy jó neki.
Aztán mesélt a látott képekről, és dőlt a kezéből a csatornázott energia.

No ezt nevezem én beavatásnak. Se tanár, se pénz, se hit - csak jót akarás.
Előzmény: _attis (666)
LeGrady Creative Commons License 2006.12.16 0 0 676
Igy van. A száraz növény élet-emléke megvan, energatikailag aktiválható és olvasható. De ez mind passzív múlt.
Előzmény: Green_ (670)
LeGrady Creative Commons License 2006.12.16 0 0 675
Ismerd meg az embereket akik tartanák személyesen. Beszélgess velük róla. Válaszd a neked jobban tetszőt. Nagyon sokat számít kitől tanulod az első lépéseket - ezek az energiák ilyenek, ember és nem módszer központúak.
Előzmény: Fairy5 (673)
Green_ Creative Commons License 2006.12.15 0 0 674
Mindketto energia csatornazassal foglalkozik.
A Tradicionalis Reikiben harom fokozat van, a Prana-nadiban sok (pontosan mennyi nem tudom de hetnel tobb ha nem tevedek).
Mindketto hasznal szimbolumokat - a Reiki altalanosabb mig a Nadi joval celzottabb kulonbozo betegsegekre.
Hatekonysagukat osszehasonlitani nem lehet - szerintem embere valogatja - kinek ez megy jobban, kinek az.

Ha igazabol kulombseget akarsz akkor kerj egy kezelest mindket agrol es dontsel :)
Előzmény: Fairy5 (673)
Fairy5 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 673
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség a reiki és a prananadi között?
Szeretnék elkezdeni egy tanfolyamot, csak még nem tudom, hogy melyik mellett tegyem le a voksom, hallottam mindkettőről jókat.
Mindkettő szimbólumokkal és energia átadással foglalkozik.
???
Szép napot, mosolygós embereket!!! :)
Green_ Creative Commons License 2006.12.07 0 0 672
Errol a tudatos formarol beszelek en is :) Lattam (ereztem jobbanmondva) energia atadast csatornakent nem Reikis emberkektol. Mivel magam is vegigprobalgattam a modszereiket tudom, hogy nem bioenergiarol van szo bar van akinel "csak" az jon. Az egesz joval komplexebb semhogy hatarvonalat lehessen vonni barhova is ...

Ami nagy kulombseget lattam az az, hogy akikkel en talalkoztam jonehany ev gyakorlat utan jelent meg ez a csatorna kepesseg es nagyon fuggott az illeto mentalitasatol (mennyire tudja atadni magat mert csatornanak lenni nem konnyu csak ugy). Mig a Reikinel egybol megvolt ez a behangolas utan. A Reiki II az meg mar egy teljesen mas tal teszta ... Es az imaval kapcsolatban: ezek az emberek mindegyike tudja mi az az aldas es az ima es "hasznalja" is mindkettot. Lehet ez jatszott kozre az egeszben akarcsak a pap ismerosodnel ...

Udv,
Green
Előzmény: _attis (671)
_attis Creative Commons License 2006.12.06 0 0 671
Félre értettük egymást.
Energiaközvetítésre mindenki képes. A reiki, ennek nagyságrendekkel nagyobb, tudatos formája.
Az ember a képességeket nem "mellékesen", hanem céllal szokta megkapni.
Aki hosszú munka árán "kifejleszti" önmagában az energiaátadás képességét, az nem biztos, hogy reikizik. Valószínűbb, hogy bioenergiát ad át. Amíg ebből sok van neki, nem is okoz problémát.
De pl egy katolikus pap barátom imában kérte a képességet, és megkapta.
Előzmény: Green_ (669)
Green_ Creative Commons License 2006.12.04 0 0 670
Nem az informaciora gondolok - az elo noveny tobb informacional. Egyszeruen el - "beszelni" lehet vele, reagal ha Reikized. A szaraz noveny erre mar keptelen ...

Udv,
Green
Előzmény: kisharsány (667)
Green_ Creative Commons License 2006.12.04 0 0 669
Inkabb mondd ugy, hogy meg nem talalkoztal olyan esettel, hogy valaki beavatas nelkul kepes lett volna Reikit kozvetiteni ... Ha neked a Reiki jelenti a belso utadat akkor ez termeszetes is ...

Amikor "megtanultam" aldani csak alltam es tatogni sem tudtam. Mert az energia ugyanaz csak intenzivebb es rovid ido alatt "kifut". Ugyhogy en allithatom - egy embernek a csatorna minosege kifejlodhet bevatas nelkul is csak ugy "mellekesen" - regi yogasoknal is talalkoztam ezzel az effektussal tobbnel is. Igazabol ha valaki intenziven foglalkozik valamilyen uttal a Teremto fele, ez a kepesseg magatol kifejlodik egy ido utan. Persze a Reiki beavatas "instant" megadja ezt a kepesseget es a masodik fokozattol kezdve az mar egy egyeb dolog - de a csatorna kepessege mindenkiben megvan es ki tud fejlodni beavatas nelkul is.

Udv,
Green
Előzmény: _attis (666)
kisharsány Creative Commons License 2006.12.03 0 0 668

 

 

  Én örülök, ha egy tiszta emberrel -nem - EMBERrel találkozom. A mágusok is ilyenek voltak, s szintén a mi fajtánkból.

 

 üdv.: kisharsány

 

 

Előzmény: _attis (666)
kisharsány Creative Commons License 2006.12.03 0 0 667

 

  Igazad van, erről írtam a 661-ben én is. A valami más pedig szerintem az, hogy vízben oldott állapotban könnyebb az információnak átjutni, mint beszáradtban, mert akkor előbb fel kell oldódnia.

 

  Az Emoto dologgal tökéletesen egyetértünk egymással

 

 kisharsány

Előzmény: Green_ (665)
_attis Creative Commons License 2006.12.03 0 0 666
A reiki egy olyan dolog, amit nem lehet megtanulni. Ezt beavatás által lehet megkapni.
Nem a rendkívüliségen van a hangsúly, hanem azon, hogy ez az egyetlen ajtó, aminek a másik oldalán a reiki van.

Mivel minden energia, a pénz az energiacsere egyik résztvevője.
Biztos vannak akiknek ez jó üzlet. Én csak azokat akarom beavatni, akiknek biztosan rám van szükségük, és felelősséget is tudok vállalni értük a későbbiekben.

12 év reikisség után nyugodtan mondhatom, hogy rendkívüli.
Előzmény: kisharsány (663)
Green_ Creative Commons License 2006.12.02 0 0 665
Az informacio megmarad a szaritott novenyben is - az ayurveda es mas gyogynovenyes megoldasok is ezt hasznaljak ki. Hihetetlen ereje van egy gyogynovenyes kevereknek ha jol van osszeallitva es gyorsan hat (a sok mellebeszeles ellenere), gyakran nehany perc alatt. De az elo noveny kicsit masabb, tobb - nem csak informacio hanem valami mas is van ott es ez a valami az elethez kapcsolodik.

Ismerem Emoto tevekenyseget - erdekes latni a fizikai szinten lathato kristalyokat. De meg van egy erdekes dolog: lattam egy eloadasat (csak videon sajnos) es azt is hozzatette, hogy a kristaly kialakulasat nagyban befolyasolja az az ember is aki "elohivja" es lefotozza. Ezert is nem fogadja el a "tudomanyos" vilag mert azt mondjak, hogy nem ellenorizheto nagy pontossaggal. Ezt nem is lehet megtenni mert ketszer ugyanazokat a behatasokat 100%-ig nincs, hogy reprodukalni ...
Előzmény: kisharsány (661)
Green_ Creative Commons License 2006.12.02 0 0 664
Vagy a harom no :)))
Előzmény: hgyi (660)
kisharsány Creative Commons License 2006.11.30 0 0 663

 

 

 miért tekintitek az "avatást" olyan rendkívüli dolognak ? Ez egy üzlet része? Mert egyébként nem az - szerintem nem rendkívüli 

_attis Creative Commons License 2006.11.30 0 0 662
Szerintem menj el avatásra, és kérdezd meg a mestertől!
Meg szoktuk mondani.
:))
Előzmény: 79JustMe (659)
kisharsány Creative Commons License 2006.11.30 0 0 661

 

  Nagyjából egyetértünk. A szárított állapottal egyébként az a legnagyobb probléma, hogy az alkotó víz jó része eltávozott már belőle, holott az a legkorrektebb információhordozó-tároló közeg. Láttam az egyik vízkönyvben információval besugárzott (meg be nem sugárzott) vízcsepp elpárolotatása után a helyéről készített elektronmikroszkópos (vagy fenetudjamilyenmikroszkópos) felvételt. Hát ég és föld volt a kettő ! Ráadásul a be nem sugárzott volt az "föld" és a besugárzott az "ég" olyan csodás száradt minta maradt utána !

  Különben - mint tudod - a mag is először vizet vesz fel, hogy az információk megindulhassanak, vagyhogy a "kiszáradt" tárolási állapotból "életre keljenek"

 

  kisharsány

Előzmény: Green_ (654)
hgyi Creative Commons License 2006.11.30 0 0 660
mindenképpen. pl. azt, hogy erősen foglalkoztat a reiki-beavatás. :o)
Előzmény: 79JustMe (659)
79JustMe Creative Commons License 2006.11.30 0 0 659

Valamelyik nap volt egy érdekes álmon. :)

Álmomban beavattak (ha jól emlékszem három nő) a Reiki I-be.. Azért gondolom, hogy egy lehetett, mert nagyon titokzatosak voltak és nem árultak el semmit sem. Ez jelenthet valamit?

Moru Creative Commons License 2006.11.27 0 0 658

Ez egy nagyon nagyon érdekes dolog, de nem akarom hosszan terhelni vele ezt a reikis topikot. Azt tudtam, hogy a növények is érző lények. Régen nem akartam megválni egy növénytől se, ragaszkodtam hozzájuk, kész dzsungel volt a szobám:)  de változtak az idők...vagy én. Főleg mióta kell a hely a növénygyüjteménynek...(szerencsére csak más szobába mentek a növényeim) Érdekes dolog...terveztem, hogy a(régebben emlegetett) futónövényemet lecserélem valami érdekesebb növényre, ami nem csak fut:) de így mit mondok majd neki...már oly régóta megvan. Inkább marad. Megbeszélem vele, hogy ne fusson annyira, hanem inkább nagyobb leveleket növesszen:) Nagyon érdekes dolgok ezek, főleg azért mert gyógynövényekkel szeretnék foglalkozni a késöbbiekben. Lassan már súlyoznom kell a témáimat:)

Nem tudom...mondjuk locsolás után, akkor biztos jó kedvük van:) na majd meglátom...persze csak óvatosan.

Ha ez az egy százalék ilyen sokrétű és hatalmas, akkor milyen lehet az a 99%...végtelennek tetsző.

Előzmény: Green_ (657)
Green_ Creative Commons License 2006.11.27 0 0 657
A gyogynovenyek "szelleme" nem a reikis topik resze de igyekszem valaszolni amennyire tudok ...

Minden gyogynoveny kepvisel valamilyen minoseget, informaciot - amikor gyogyitani hasznaljak akkor azt a minoseget valasztjak ki ami a betegnek hianyzik. Gondolom ez ismeros mas modszerektol is (homeopatia stb.). Egy gyogynoveny viszont tobb mint egyszeru informacio - mivel el (vagy elt valamikor) ezert kapcsolatot jelent egy elo minoseghez is. Ez az elo minoseg valahogy tobb mint egyszeru informacio - ezt a valamit neveztem en a noveny "szellemenek". Azert is tettem idezojelbe mert nem szellem csak nem tudtam maskent leirni. Ha tobb informaciot akarsz a gyogynovenyekrol akkor egy szakertohoz kell fordulnod :)

Ha viszont sajat tapasztalatot akarsz akkor vegyel egy novenyt (kedvenc hazinovenyedet pl.) vagy a legjobb ha kedveled a fakat. Reikizd meg azt a novenyt es probalj meg "elbeszelgetni" vele (raerezni, hogy milyen neki az elet, mire van szuksege ,milyen gyogyhatasa van stb. - a lehetosegek vegtelenek). Amivel kapcsolatba kerulsz az egy elo valami es nem puszta informacio. Persze szkeptikusok bologathatnak es nyulhatnak a telefonkagylo utan az idegkorhazat hivni :) En azt mondom probald meg - csak legyel tisztelettel a noveny irant mert a ketoldalu kommunikacio alapja nem a kenyszer ...

Green
Előzmény: Moru (656)
Moru Creative Commons License 2006.11.26 0 0 656

Hm...húrelmélet, vegyük ezt elő néhány év múlva, amikor már lehetőleg meglesznek a megfelelő eredmények. Remélhetőleg minél hamarabb...nem tudom...az a gond, hogy lehet. Körbe kéne még járnom ezt a témát néhányszor, hogy pontosabb választ tudjak neked adni. Viszont úgy gondolom, hogy ezek a dimenziók a téren fölül állhatnak. Vegyünk alapul az...asztrálsíkot, az érzelmek síkját. Ott nincs tér...szerintem, idő...nem tudom, annak kéne lennie. Ez kapásból két dimenzió de van még biztos. Idő talán van mindkettőben, mert én határozom meg az érzés idejét, és az addig van jelen.

Mi köze ezeknek a recsegéshez:) az elementárokat már említettem, amik, ha jól tudom az asztrálsík lakói, na de hogy mi az az asztálsík, és miből áll, azt ne kérdezzétek.

Végeredményként, igen, szeritem köze van hozzá. Mert az érzelmeknek tapasztalataim szerint közük van hozzá, is, és az már egy másik dimenzió...vagy nem?

 

"a noveny rezgeseivel, "szellemevel" is kapcsolatba kerulhetsz a szaritott novenyen

keresztul. De a szaraz noveny csak egy kulcs egy valamilyen minoseghez es nem elo noveny ... "

Ezt hogy érted? Kapcsolatba lépni a szellemével? Miért?(ha kérdezhetek ilyesmit)

 

A monitorral kapcsolatban...igen, végül is ez is lehet.(a monitoromból azért bajosan készíthetnék metszetet:) kibelezni meg nincs szívem, sem erőm összerakni utána:P) Télen egyébként sokmindennek szándékozom utánaolvasni amolyan "elefántcsonttoronybavonulás"-szerűség(nem tudom mennyit enged belőle a vizsgaidőszakom) többek között ez is rajta van a listámon.

 

A mobilnál meg lehet, hogy "lecsaptad" a biztosítékot:)) túltöltődött és nyekk. Hm...ez is érdekes téma: a Reiki hatása az elektromos műszerekre:) Engem egyébként irritált a régi mobilom, ha a zsebemben hordtam, olyan fura rossz érzés volt...éreztem, hogy ott van. A mostaninál nem annyira, de azt főleg a táskámban tartom. Próbáljátok ki, rakjátok oda a combotokra aksival lefele.

Green_ Creative Commons License 2006.11.26 0 0 655
A monitorok, tevek gyakran kattognak ugy elektromos kisulesek miatt, mint a muanyag vaz miatt is ... "Ismerek" egy nagykepernyoju TV-t es akkorakat kattan, hogy mindig meghokkenek tole. Ezt teszi ha meditalunk a kornyeken de akkor is ha csak beszelgetunk. Es csak akkor csinalja ha ki van kapcsolva. Ez egy ilyen kattogos TV :)

Ettol fuggetlenul a mobiltelefonom hajlamos "hirtelen" lemerulesre (vagy tulcsordulasra?) ha hosszabb reikizes utan probalom hasznalni egy toltottebb kornyezetben. Az egesz abban nyilvanul meg, hogy a mobil egyszeruen kikapcsol es ujra kell inditani (tele aksival es tobb mobillal is megtortent mar nekem).

Szoval vannak erdekes dolgok csak nem kell elvesztodni kozottuk :)
Előzmény: Moru (651)
Green_ Creative Commons License 2006.11.26 0 0 654
Egy dolog a bor es mas dolog a szollo mint noveny es foleg mint eloleny ... A rezgesek, energiamintak megmaradnak a borban is de a bor egy teljesen mas minoseg mint egy elo noveny. Szerintem legalabbis ...

A gogynovenynek is megmaradnak a tulajdonsagai sokaig ha jol van szaritva, a noveny rezgeseivel, "szellemevel" is kapcsolatba kerulhetsz a szaritott novenyen keresztul. De a szaraz noveny csak egy kulcs egy valamilyen minoseghez es nem elo noveny ... Ez nem ervenyes a magvakra persze ...

Green
Előzmény: kisharsány (650)
kisharsány Creative Commons License 2006.11.26 0 0 653

 

   Miután Balogh Béla óta tudjuk: minden rezgésekből áll, s a húrelmélet kapcsán, hogy minden kérdés "csak" dimenzió kérdése: sokkal könnyebb összefüggéseket találni. Te mire gondolsz?

Előzmény: Moru (651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!