Winners of the VI Moscow International Photo and Film Festival ŤGolden Dolphinť 2007 Winners of the VI Moscow International Film Festival ŤGolden Dolphinť 2007
Nomination ŤGrand-Prixť ŤBizzare worldť Steve Lichtag Czech Republic Nomination ŤBest TV Program about U/W Worldť I place ŤBahama chronicleť Andrey Makarevich Russia 1 TV-Channel II place ŤUnderwater ninjasť Russia REN-TV Valeriy Skvortsov III place ŤUFS. Underwater aliensť Igor Slavin, Vitaliy Pravdivtsev Russia 1 TV -Channel Nomination ŤWreckť I place ŤThe Ships of Darkness a voyage with the deadť Gyula Somogyi Hungary II place ŤRosalie Mollerť Michal Kubat, Petr Slezak Czech Republic III place ŤUm-El-Faroud from Tragedy .to tourismť Dean Burman England Nomination ŤBest U/W Animal Filmť I place ŤBizzare worldť Steve Lichtag Czech Republic II place ŤEnd of a Mythť Ralf Kiefner, Andrea Ramalho Germany III place ŤOcean nightsť Oliver Kirsch, Mieke Vulsteke, Andreas Schumacher Germany Nomination ŤBest music clipť I place ŤThe age of Aquariumť Francesco Cabras Italy II place ŤMoray Ealť Ekaterina Terekhova Russia III place ŤTrip to 109 m.ť Jerome Espla France Nomination ŤDiving in the native expansesť I place ŤArctic chronicleť Dmitriy Stolbov Russia II place ŤTomsk print of the Crimea Warť Vladimir Titov, Valentin Suslyaev Russia III place ŤAntique myths of the Black Seať Andrey Yatsevich Russia Nomination ŤBig Tripť I place ŤFree diving vergesť Natalya Molchanova Russia II place ŤHydrospace: dive for fly upť Alexander Ostrovskiy Russia III place ŤSmall Sea- a lot of iceť Kirill Ivanov Russia ŤBest Camera Workť I place ŤBahama chronicleť Vyacheslav Kpasakov Russia 1 TV-Channel II place ŤThe four seasons under waterť Florian Guthknecht Germany III place ŤVisit to a fairy storyť Eduard Poroshin Russia
Winners of the Photo Festival
ŤGrand-prixť Aleksey Stoyda - Russia
Nomination ŤAuthors portfolioť I place Elod Lazslo - Hungary II place Michael Ow Australia III place Franco Banfi - Switzerland
Nomination ŤSeas, rivers and lakes of Russiť I place Mikhail Semenov- Russia II place Андрей Оборин - Russia III place Irina Kochergina - Russia
Nomination ŤMan and the Seať I place Todd Essik - USA II place Alexey Sevastyanov - Russia III place Franco Banfi - Switzerland
Nomination ŤUnderwater Inhabitantsť I place Francesco Visintin Italy II place Marco Wannenmacher - Germany III place Elena Medvedeva- Russia
Nomination ŤWide Angleť I place Settimio Cipriani - Italy II place Svetlana Nosova- Russia III place Denis Palbiani Italy
Nomination ŤMacroť I place Francesco Visintin - Italy II place Andrey Samarin- Россия III place Giacomo Marchione - Italy
Most is megváltozott a vége, nem az lett mint amit bemásoltam. Ez miért van? Utálom a szgépet! szóval a 36 után egy "and" jel van, majd lang"egyenlőjel"és eng. Az gész egyben.
Bocs, Balage, nem a kedved akarom elvenni, de talán fontold meg a következőket. "While there are many positives to this camera, there is also a very big negative - its shooting performance. Power up until the first image is captured was average at about 3.2 seconds. The all important shutter lag (the time between pressing the shutter release and actually capturing the image) measured 2/10 of a second when pre-focused and 9/10 of a second including autofocus; much slower than some of the least expensive models on the market today. The shot to shot delay when using single exposure mode was 2.3 seconds without the flash and 4 - 10 seconds with the flash (depending on subject distance.) When I was shooting portraits with the flash at mid-telephoto range the time between shots was very aggravating." (Steve's digicams)
Shutter lag, full autofocus
1.22 / 1.17
First time is at full wide-angle, second is full telephoto.
Shutter lag, prefocus
0.404
Time to capture, after half-pressing shutter button.
Shutter lag, continuous autofocus
-(imaging-resources.com) Szóval elég lassú a ketyere....... Ha van rá keret, szvsz nagyon jól jön a külső vaku. A PFL-01 + FL-20 nem rossz, de éjszaka kell hozzá vmi "célzófény", mivel nincs pilot lámpa. Ja, és nagyon kell vigyázni a vakutokkal egybeöntött rögzítőfülre, amivel a karhoz kapcsolódik - sajna könnyen letörik. (Saját tapasztalat, kettőt is ragasztgatni kellet, lehet jobb helyből megerősíteni vmi fémlappal.)
Én biza sétáltam egyet a téren... Bár a mínusz 11-15 fok azért nem bátorított túl sok sétára:-) Mindenesetre a fesztivál nagyon jó volt, főleg, amikor az eredményhirdetésen rögtön Analóg kollega neve tűnt fel a portfólió kategória győzteseként... A többi már csak a hab volt a tortán, meg a standarszki vodka üvegén:-)
Én elkerülöm a krásznájá plóságy környékét is, miután Pixmániás barátunkat meglopták ott, rendőri segédlettel. Csak Mercatoris kollega volt kinnt. A link: http://english.mosfest.ru/cgi-bin/show_news.pl?option=ShowFullNews&id=36&lang=eng)
Nekem C770 volt anno es nemreg vettem egy ismerosomnek SP510-et $250-ert. Szvsz ebben a kategoriaban ezek a gepek messze a legjobbak es az objektiv a hatalmas zoom ellenere gyonyoru, kristalytiszta kepet produkal. Tudom, hogy a normalis vizalatti fotozashoz elengedhetetlen egy jo vaku, de ha osszeadjuk a gep+tok+vaku+tok arakat, abbol szvsz boven kijon egy takaros erre a celra gyartott keszlet, mint pl. ez: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=5236&A=details&Q=&sku=407377&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation
Úgy néz ki sikerül dönteni, és oly SP-350 lesz a vége. Egyedül a 3X zoom huzza az agyamat, dehát végülis nem természetfotósnak készülök. A kérdésem a következő: van ugyebár ezen a gépen vakupapucs, amire passzol egy FL-20-as rendszervaku, amihez vala egy PFL-01 búvártok. Ha esetleg valaki vetne ezekre a kütyükre egy pillantást, és véleményt alkotna róla hogy a "vaku közel van az obihoz, és havazás lép fel" mennyire igaz erre? Így már azért nagyrészt el lehet kerülni, vagy mindenképp karon oldalra lógatott vaku célszerű?
köszi előre is. egyébként sp-550UZ-ről vélemény? kicsit borsos, csak kiváncsi vagyok mit mondanak róla a hozzáértők.
Ma reggel eladtam a gépem tokostúl ! Így ezek után már nem raknék ide képet, de ha gondolod a 2006-os Submarin fotósverseny képei között a Divecenter.hu oldalon találsz egy nyitott szájú halat ami az én képem és ezzel készűlt ill. van egy vörös szivacs kép, egy kis sziklahal képem ! Egyébként meglepően sokat tud ez a kis gép, de azért nem mindent !
Csak ugye annyi, hogy a delfinek emlősállatok, eléggé fejlett aggyal, szociális érzékkel, és - szerintem ami a legtöbbet mondja el róluk - hogy a "túlélő" delfinek pontosan felfogják mi történik a többiekkel, és mégsem kezdik el módszeresen lemészárolni a vízben talált embereket - no ezzel önkontrollt és előítélet nélküliséget mutatnak. Ez pedig olyan érzekmi és szellemi teljesítmény, amit a csirkéknél ritkán figyelhetünk meg. De a lovaknál vagy a majmoknál sem.
Gyakorlatilag minden allat lemeszarlasa hasonlo stilusban tortenik. Ha csak nem vagy vega, akkor ezzel szamolni kell. A gorge labu csirke(mert nem tud felallni a szuk es alacsony ketrecben), - amit otthon egyidoben kozertben lehetett kapni - mennyivel "humanusabb"? Es lehetne szepen sorba menni...
na lehet, de azert a tulnyomo tobbseg igen igen ott van...
pl a srac aki tavaly megnyerte a macro traditionalt egy sarga csikohallal most is megnyerte 2 sarga csikohallal. kivancsi leszek hogy komponalja jovora a harmat :)