Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26231

"ha támadóbban kell fellépni, akkor jöjjön Ekkelenkamp"

Gondolom, ha Blind játszik, akkor, ahogy tegnap is, Klaassen és Gravenberch eleve elég támadóan játszanak. De mindenkinek kell pihennie néha, és mindhármuk helyett (szerintünk) Ekkelenkamp a legkomolyabb jelölt, hogy bemenjen. Persze, még, ha tagadja is Ten Hag, Martinez is mehet néha a középpályára. Ha Blind nem játszhat, Schuurs mellett lehet Timber vagy Rensch. A holland bajnokságban ezzel nem lehet baj.

 

" ha valakinek pihennie kell, akkor  Taylor."

Taylor még nem tart ott. Jelenleg formaválságban van. Nyugisan jöjjön bele a Jongban. Még lesz ideje játszani az egyben.

 

"A csatársorban a szélen Antony és Neres, középen Tadic, esetleg Traore"

Erről jut eszembe, hogy a tegnapi meccsről mondjuk, hogy hiányzott Antony és Kudus. De Antony nem biztos, hogy a kezdőből hiányzott. Ten Hag 2 csatárral kezdett, és azt hiszem erre a szerepre Neres jobb volt, mint Antony lett volna. Persze Kudus kiesése után Antony jobb lett volna, mint Promes.

 

Még valami. Szidtuk Ten Hag cseréit. De mit szólsz Schmidt cseréjéhez. 1:0-nál lecserélte az addig egész jó és szép gólt lövő Götze-t és beküldte helyette Viergevert. Ez talán még rosszabb, mintha Ten Hag Kudus helyett Klaibert küldte volna be. Ki is kapott a PSV.

Előzmény: nj (26230)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26230

Igen, most olvastam én is a hírt. Ez valóban probléma.

 

Akkor marad a BL-ben a Klaassen-Blind-Gravenberch trió, ha támadóbban kell fellépni, akkor jöjjön Ekkelenkamp, illetve ha valakinek pihennie kell, akkor  Taylor.

 

A csatársorban a szélen Antony és Neres, középen Tadic, esetleg Traore, vagy Huntelaar (csak ne egyszerre mindkettő, ahogy újabban Ten Hag beküldi őket!). Promes csak akkor, ha az egyik szélsőt pihentetni kell.

Előzmény: Gyenyi (26228)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26229

"Ez nagyon szépen hangzik, de rosszul emlékszel. Promes legtöbb gólját Ziyech passzaiból úgy rúgta, hogy berobbant és kapásból bombázott."

 

Pontosan eről beszélek!

 

"Ott van legtöbbször, ahova a labda fog érkezni. Ezért tudott tavaly annyi jó labdát küldeni hozzá Ziyech, és azért kerül most is annyiszor helyzetbe. Csak tavaly azt is tudta, hova menjen lábáról a labda."

 

Ja, értem!

Előzmény: Gyenyi (26227)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26228

Sokkal kellemetlenebb, hogy Kudus 2020-ban már valószínűleg nem játszhat. Ez már a második év, hogy így ránk jár a rúd. Pech a BL-ben, pech a sérülésekkel. Igaz, ez még csak egy, de pont a legjobb. Ennek kis előnye, hogy maradhat a tegnapi, Kudus kiesése utáni, védelem és középpálya. Az pedig nem volt rossz.

Előzmény: Gyenyi (26227)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26227

"Ziyech úgy tudott helyzetbe hozni másokat - nemcsak Promest -, hogy ideális volt a helyzetkihasználás szempontjából."

Ez nagyon szépen hangzik, de rosszul emlékszel. Promes legtöbb gólját Ziyech passzaiból úgy rúgta, hogy berobbant és kapásból bombázott. Olyan tiszta helyzetbe, mint most az első volt soha nem hozta Ziyech. És a 15 méteres gyenge lövése előtt is optimálisan ment lábára a labda. Nincs formában, amit már sok labdavesztéssel, kihagyott helyzettel bizonyított.

 

"hogy érzi, hogy hova jön, vagy mégsem"

Ott van legtöbbször, ahova a labda fog érkezni. Ezért tudott tavaly annyi jó labdát küldeni hozzá Ziyech, és azért kerül most is annyiszor helyzetbe. Csak tavaly azt is tudta, hova menjen lábáról a labda. Talán most is tudja, de az biztos, hogy nem megy jó helyre.

 

"azért Labyadnál előbb küldeném be"

Ez a baj. Nála jobb szélső nem ült a kispadon

Előzmény: nj (26225)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26226

"És hogy a végén Ten Hag lehozta két hátvédünket..."

 

Én sem értettem egyet Ten Hag cseréinek nagyobb részével, de ezt a két hátvédet felejtsd már el! Egy védőt (Schuurs) és egy védekező középpályást (Blind) hozott le és amúgy is az már a 84. percben történt, lényegében nem osztott nem szorzott. Olyan volt, mint amikor hokiban lehozzák a kapust. Tökmindegy, hogy egy góllal kapunk ki, vagy kettővel, ha meg bejön, akkor jó. Nem jött be és nem is kaptunk ki kettővel.. 

Előzmény: Gyenyi (26222)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26225

"Ezt azért magyarázd el nekem!"

 

Megpróbálom... Ziyech úgy tudott helyzetbe hozni másokat - nemcsak Promest -, hogy ideális volt a helyzetkihasználás szempontjából. Ütem, távolság, minden stimmelt. Azok valóban 100 %-os helyzetek voltak. Ez, ami tegnap adódott, nem. Amikor Neres átemelte a védők felett, már jött ki a kapus és olyan közel volt, hogy belelőtte. Más ziccerére nem emlékszem. A másik lövése egy 15 méteres volt, lényegében középre, annak a kivédéséhez nem kellett bravúr.

 

"Most is érzi, hova jön a labda, csak most azt nem, hogy hova kell annak mennie."

 

Ezt a mondatot viszont te magyarázd el nekem, hogy érzi, hogy hova jön, vagy mégsem?

 

"Most nagyszerű csere lehetett volna. (Bár azt hiszem, ebben sem értünk egyet.)"

 

Jól hiszed. Bár, azért Labyadnál előbb küldeném be.

Előzmény: Gyenyi (26223)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26224

Olyan nincs, hogy "nekünk soha nincs szerencsénk" az angol csapatok ellen! :-)

 

A Tottenham ellen a a londoni meccsen kb. 30 perc után, a hazain a 2. félidőben már az történt a pályán, amit ők akartak. A Chelsea ellen otthon az utolsó 30 percben szintén. Mindhárom meccsen lehetett látni, hogy már csak próbáltuk őrizni az eredményt, nem tudtunk dominálni.

A londoni meccs más tészta, ott nem tudjuk, mi történt volna, ha a bíró nem küld le 2 embert is a pályáról.

 

"Tegnap nem a fáradtság miatt kaptunk ki, hanem, mert Tagliafico öngólt lőtt."

 

Igen, a laikusok valóban ezt a következtetést vonják le.

 

"És hogy a végén Ten Hag lehozta két hátvédünket, komolyan oka volt annak, hogy beszorultunk."

 

Nyilván nem az utolsó 10 percről beszéltem. Amúgy nem is szorultunk akkor be, csak éppen mi sem mentünk azzal a sok csatárral semmire.

 

"Te is azzal kezdted, hogy rászolgáltunk volna a pontra. Akkor utána ne gyere érvekkel, hogy miért volt jogos a vereség!"

 

Nem is azt írtam. Azt írtam, hogy megérdemeltünk volna egy pontot a játék képe alapján és utána elmagyaráztam, hogy miért nem lett meg végül mégsem.

 

"Sajnos az is kiderült, hogy kispadunk egy Liverpool ellen nem elég erős. De a lehetőségeket figyelembe véve, ez természetes. Aki ebbe nem tud beletörődni, az szurkoljon a Manchestereknek!"

 

Ezt talán nem nekem kellett volna írnod... Én kb. erre az eredményre számítottam, engem nem ért csalódás.

Előzmény: Gyenyi (26222)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26223

"Az egy évvel ezelőtti Promesnek Ziyech adta a gólpaszokat számolatlanul, de azok most már nincsenek."

Ezt azért magyarázd el nekem! Ha most Promes nagy helyzetben megkapja a labdát, akkor sírni kezd, hogy ezt miért nem Ziyechtől kapta, és azért rontja el? Tavaly nagyszerű volt a helyzetkihasználása, idén pocsék. Ez forma kérdése, és független attól, hogy ki adja a passz. Most is érzi, hova jön a labda, csak most azt nem, hogy hova kell annak mennie. Talán, ha sokat játszana belejönne. Sok meccsünk lesz, és Nerest még nem játszatnám heti kétszer. Persze, ha Promesnek Labyad is konkurense, akkor helyzete reménytelen. Viszont nagy kár, hogy elengedtük Langot. Most nagyszerű csere lehetett volna. (Bár azt hiszem, ebben sem értünk egyet.)

Előzmény: nj (26221)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26222

"mindhárom vereségben (Tottenham, Chelsea, Liverpool) az volt a közös, hogy nem bírtuk végig az általuk diktált iramot. "

Bocsánat, de ez marhaság. A Tottenhamtól az 5 perc hosszabbítás 7-ik percében kaptuk a végzetes gólt. A második gól is elég peches volt az első pedig egy gyermeteg hibából esett. Ez akkor is pech, ha 90 perc után ők érdemeltek talán győzelmet. A Chelsea ellen otthon minimum nem volt szerencsénk, még, ha a végére vagy elfáradtunk, vagy ők jobban cseréltek. Londonban 9 emberrel játszottunk 30 percen át, amit bírói hibának köszönhettünk. De 9-ünk ellen sem tudtak nyerni, ráadásul addigra már le kellett cserélni a megsérült Nerest, aki pont emberhátrányban tud nagyon hasznos lenni. De valóban 11-en 9-ünk ellen jobban bírták az iramot. Azt a meccset a bíráskodás (=pech) lopta el tőlünk. Mert azért más lett volna 10-en 2:4-gyel folytatni, mint 9-en kellett 3:4-gyel. Tegnap nem a fáradtság miatt kaptunk ki, hanem, mert Tagliafico öngólt lőtt. Öngóllal kikapni mindig pech. De az is számított, hogy legjobbunk az 5-ik percben megsérült, és nálunk a 12-ik, ha Promes az, és az első között sokkal nagyobb a különbség, mint például a Liverpoolnál. Legenergikusabb játékosunk kiesése miatt is fáradtak el néhányan. És hogy a végén Ten Hag lehozta két hátvédünket, komolyan oka volt annak, hogy beszorultunk. Mert olyan nagy iramot nem diktáltak.

 

"a rutinhiány, plusz a két legjobb formában lévő játékosunk kiesése és egy szerencsétlen öngól a javukra döntött."

Azért az a helyes sorrend az, hogy az öngól, két legjobb  formában lévő játékosunk kiesése, hogy általában elpártolt tőlünk a szerencse (kapufa) és talán kicsit a rutintalanság. Ki tűnt olyan rutintalannak? Gravenberch az első félidő egyik legjobbja volt, és semmi rutintalanságot nem láttam nála. Az tény, hogy a végére elfáradt. Ez inkább kor, mint rutintalanság. Schuurs néha bajba került Maneval szemben, de a legtöbb, nála sokkal rutinosabb hátvéd sem bír könnyen vele. Ahogy Schuurs felment, mert 40-50 méteres fantasztikus passzokat adni, az nem rutintalanságra vall. Még Traore sem tűnt rutintalannak. Promes és Labyad igen, de tudjuk, hogy nem az a bajuk.

Te is azzal kezdted, hogy rászolgáltunk volna a pontra. Akkor utána ne gyere érvekkel, hogy miért volt jogos a vereség!

Legnagyobb baj Ten Hag cseréi voltak. Minden cseréjével rosszabbak lettünk.

Nagyon jó volt Klaassen, Neres, Blind, Martinez és az első félidőben Gravenberch. Tadic sem volt rossz. Mindenesetre megmutattuk, hogy még erősen tartalékosan is méltó ellenfelei tudunk lenni bárkinek. Sajnos az is kiderült, hogy kispadunk egy Liverpool ellen nem elég erős. De a lehetőségeket figyelembe véve, ez természetes. Aki ebbe nem tud beletörődni, az szurkoljon a Manchestereknek!

Egy hét múlva, remélem Kudussal és Antonyval, kiderül mit várhatunk ettől a BL idénytől. Ott a csapatjáték, taktika fog dönteni, mert a játékosok összehasonlításából nem hiszem, hogy mi kerülnénk ki vesztesen.

Előzmény: nj (26218)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26221

"Nem csak attól lett a végén jobb a Liverpool, mert elfáradtunk, hanem a rossz cseréktől is."

 

Azért kellett volna a fáradt embereket (Gravenberch) lecserélni, nem Klaassent és Nerest, akiken nem látszott, hogy ne bírták volna. A két középhátvédet nem értem, Martinez a pályán maradt végig. Blind középpályást játszott.

Amúgy, Martinez, akiről valamelyik agyhalott "szakértő" azt áűllította, hogy Alvarezhez hasonlóan használhatatlan, ismét bebizonyította, hogy mennyire fontos játékos.

 

"Az egy évvel ezelőtti Promes tegnap két gólt rúgott volna."

Az egy évvel ezelőtti Promesnek Ziyech adta a gólpaszokat számolatlanul, de azok most már nincsenek. És azok nélkül láthatóan Promes sincs.

Most már elég egyéertelműen kirajzolódik, hogy az ideális kezdő:

Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico - Klaassen, Kudus, Gravenberch/Martinez - Antony, Tadic, Neres

Könnyebb ellenfelek ellen és otthon Gravenberch, komoly ellenfelek ellen, idegenben Martinez. Ha cserélni kell, akkor hátul Timber és Martinez, a középpályára Ekkelenkamp, előre Traore, vagy Huntelaar jöhet szóba. Ha formába lendül, akkor Promes is. És a fiatalok: Rensch, Taylor, Brobbey.

Alvarez, és Labyad felesleges.

Ha a Venlo ellen Kudus és Antony nem áll rendelkezésre, akkor így kezdenék:

Onana - Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Ekkelenkamp, Gravenberch - Neres, Traore/Huntelaar, Tadic

Blind hadd pihenjen, ha jól alakul az eredmény, akkor Gravenberchnek és Neres se játssza végig a meccset, hogy friss legyen keddre. Az utolsó fél órára Gravenberch helyett bemehet Taylor, Neres helyett viszont nem tudom ki, talán Labyad, vagy Hansen, mert, ugye, Promes nem hajlandó a jobb oldalon játszani. Most lenne jó Lang...

Előzmény: Gyenyi (26219)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26220

Mondjuk, az is elgondolkoztató, hogy otthon nem nagyon megy a BL főtáblán.

 

Az utolsó 10 meccs:

 

AEK 3-0

Benfica 1-0

Bayern 3-3

Real Madrid 1-2

Juventus 1-1

Tottenham 2-3

Lille 3-0

Chelsea 0-1

Valencia 0-1

Liverpool 0-1

 

10 meccs, 3 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség 14 rúgott és 12 kapott gól

 

Meggyőzően csak az AEK és a Lille ellen nyertünk.

 

Ezalatt idegenben:

 

Bayern 1-1

Benfica 1-1

AEK 2-0

Real Madrid 4-1

Juventus 2-1

Tottenham 1-0

Valencia 3-0

Chelsea 4-4

Lille 2-0

Atalanta ?

 

9 meccs, 6 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség, 20 rúgott és 8 kapott gól

 

Persze, ez utóbbi szép mérleg jövő kedden könnyen elromolhat, de akkor is feltűnő a különbség. Úgy tűnik, hogy idegenben, amikor többnyire kitámad az ellenfél és több helyünk van, akkor jobban tudunk támadást vezetni. És a védekezés is zártabb, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Chelsea ellen 3 gólt 9 emberrel kaptunk.

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26219

"5. perc: Kudus <=> Promes

kb. 65. perc: Gravenberch <=> Ekkelenkamp,

kb. 75. perc: Promes <=> Traore, vagy Huntelaar"

 

Az biztos, hogy Klaassen és Neres lecserélése nem hiba, hanem bűn volt. Nem csak attól lett a végén jobb a Liverpool, mert elfáradtunk, hanem a rossz cseréktől is.

Különben és Kudus helyett Huntelaart küldtem volna be, és fel sem merült volna bennem a 2 középhátvéd lecserélése. Promes nincs formában, és ez a meccs nem arra való volt, hogy ilyenek formába jöjjenek. Az egy évvel ezelőtti Promes tegnap két gólt rúgott volna.

Előzmény: nj (26217)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26218

"Úgy látszik, angol klubok ellen átok súlyt minket."

Ez, egyébként, nem átok: mindhárom vereségben (Tottenham, Chelsea, Liverpool) az volt a közös, hogy nem bírtuk végig az általuk diktált iramot. Ez a Tottenham és a Chelsea ellen a meccs végi kapott gólokban jelentkezett, tegnap meg abban, hogy a fáradó játékosokkal (Gravenberch, Blind) elveszítettük a középpályát és nem volt hasonló kaliberű cserénk helyettük.

A Tottenham elleni idegenbeli meccsen is nagyon visszaestünk a végére, de akkor ki tudtuk húzni 1-0-lal. A Chelsea elleni 4-4 volt az egyetlen, amikor ez magyarázható volt a kettős emberhátrány miatt. De ott szerencsére akkora volt az addig megszerzett előnyünk, hogy nem kaptunk ki. És azon a meccsen nagyon elkaptuk a fonalat, zseniálisan játszott mindenki.

Az ilyen fizikai, kondicionális fölényt csak igen komoly technikai felkészültséggel lehetne esetleg egy-egy meccsen ellensúlyozni (ahogy a Chelsea ellen is idegenben), de az Van de Beek és Ziyech távozásával eltűnt a csapatból. Hogy a helyetteseik mire képesek, az pedig nem derülhetett ki, mert csak egyikük volt a pályán, ő is csak 5 percig. De egyelőre valószínűleg nincsenek a mostani Van de Beek és Ziyech szintjén. Majd 1-2 év múlva esetleg lehetnek, ha sok ilyen meccset játszanak.

Előzmény: Gyenyi (26212)
nj Creative Commons License 2020.10.22 0 0 26217

Szerintem, így kellett volna cserélni:

 

5. perc: Kudus <=> Promes

kb. 65. perc: Gravenberch <=> Ekkelenkamp,

kb. 75. perc: Promes <=> Traore, vagy Huntelaar

 

Más olyan nem volt a kispadon, aki segíthetett volna.

Előzmény: nj (26213)
nj Creative Commons License 2020.10.21 0 0 26216

"A Liverpool a sérülések miatt tartalékosa csapatával, kb fél gőzzel és nem túl jó játékkal, egy nem túl jó meccsen tudott nyerni Amszterdamban."

 

Fél gőzzel? Hát, én nagyon nem így láttam.

 

"Az pedig továbbra sem világos, hogy a most már egyértelműen hiányzó gólképes középcsatár kinek a hibájából nem került a csapathoz."

 

OK, ezt már sokadszor írod, tehát legyünk konkrétak: kit kellett volna megvenni, szerinted? Aki reálisan elérhető és hajlandó is lett volna idejönni?

 

"A dánok ellen pedig, ha nincs 6 pont, akkor idén nem ütjük meg az európai színvonalat és 4.-ek leszünk csak."

 

Ezt nem tudom, honnan veszed, ők sem tűnnek túl erősnek, nem hinném, hogy elkapják akár a Liverpoolt, akár az Atalantát. Akkor viszont 4 pont is elég lehet ellenük. Vagy 3 pont, ha továbbra is ők szenvednek nagyobb arányú vereségeket.

 

Amúgy, nem tudom, mit vártál, a 2 évvel ezelőtti csapat nagyobb része (többségében kulcsjátékosok) lecserélődött, ezt mindenki tudja, ez már egy másik generáció. Az előző korosztálynak sem jött össze azonnal minden, a rutint meg kellett szerezni. Tizenéves gyerekek vannak köztük: Gravenberch, Kudus, vagy Traore, de Schuurs, Ekkelenkamp és Antony is csak 20 (utóbbi most nem is léphetett pályára). És azért mégiscsak Európa egyik legjobb csapata ellen kellett játszani. Az igaz, hogy Blind és Tagliafico gyengébb, mint 2 éve, Tadic is visszaesett valamelyest.

Előzmény: Manoh (26215)
Manoh Creative Commons License 2020.10.21 0 0 26215

Sajnos semmi váratlan nem történt, hacsak a kezdőcsapatunk nem volt kissé az. A Liverpool a sérülések miatt tartalékosa csapatával, kb fél gőzzel és nem túl jó játékkal, egy nem túl jó meccsen tudott nyerni Amszterdamban. Kudus sérülése sajnálatos és az öngól is, de remélem nem erre fogja rákenni Ten Hag a vereséget, bár tartok tőle, hogy ez lesz a fő kifogás, mert az mindig kell neki.

Pedig a fő probléma az, hogy nem vagyunk elég jók. Egyszerűen be kell látni, hogy az elmúlt évek távozóit csak gyengébb játékosokkal sikerült pótolni, illetve akik maradtak, azok öregedtek és nem előnyükre változtak sokan. Ezek mind előre látható dolgok voltak. Overmars azt állítja, hogy nem lehetett ennél jobban megerősíteni a csapatot. Az pedig továbbra sem világos, hogy a most már egyértelműen hiányzó gólképes középcsatár kinek a hibájából nem került a csapathoz. Még a holland bajnokikon kivétel a top 3 ellen talán előbb utóbb a sok helyzetből akik vannak is betalálnak és az elég 3 pontra, de nemzetközi szinten szinte minden ziccert gólra kell váltani, ha valaki eredményt akar elérni egy komolyabb csapat ellen.

Az eddig biztosnak látszott, hogy a Liverpool lesz az első a csoportban, de a forma és a serülések és az Atalanta még bekavarhat ebbe. Az Atalanta ellen extrát kell nyújtani, ha pontot/pontokat akarunk. A dánok ellen pedig, ha nincs 6 pont, akkor idén nem ütjük meg az európai színvonalat és 4.-ek leszünk csak.

nj Creative Commons License 2020.10.21 0 0 26214

Mondjuk, nagyon jó iramú meccs volt, de mindkét csapat nagyon pontatlan is volt, talán éppen emiatt.

Előzmény: nj (26213)
nj Creative Commons License 2020.10.21 0 0 26213

Nem volt ez rossz. 1 pontra bőven rászolgáltunk volna. De hát a rutinhiány, plusz a két legjobb formában lévő játékosunk kiesése és egy szerencsétlen öngól a javukra döntött. Tudom, tudom, náluk is hiányzott két kulcsember, de hát a két csapat lehetőségeit jól mutatja, hogy a másfél évvel ezelőtt majdnem összejött döntőbeli találkozás óta nekik intakt maradt a csapatuk, tőlünk meg elment De Ligt, De Jong, Schöne, Veltman, Van de Beek, Ziyech, akik akkortájt stabil kezdők voltak. Azért így is megizzasztottuk őket, nem volt ez sima. Sajnos, hiányzik egy csatár, aki a lehetőségeket kíméletlenül beveri. Nem Dolberg, mert őt simán megették volna.

 

Martinez volt a legjobbunk, jó volt Klaassen és egy hibától eltekintve Schuurs is. Onana kicsit bizonytalannak tűnt, Mazraoui váltakozó sikerrel harcolt Manéval, Tagliafico teljesítményét erősen rontotta az öngól. Blind megfelelt, Gravenberch jól kezdett, de a végére visszaesett, inkább őt kellett volna lehozni. Nares próbálkozott, voltak ügyes dolgai, de még keresi a formáját. Tadicnak volt néhány jó megmozdulása, de az esetek többségében elveszett a védők gyűrűjében. Promes igyekezett, hajtott, de még ő is messze van a tavalyi formájától. A cserék nagy részét nem értettem, Kudus Promes adta magát, Ekkelenkampot én is behoztam volna, de Labyadot viszont biztosan nem és elég lett volna csak az egyik center, bár a végén már 19-re lapot húztunk.

 

Az Atalanta idegenben is lerendezte a dánokat, ez egyrészt jelzi, hogy jövő héten nem mi leszünk az esélyesek, másrészt a 3. hely szempontjából még jól jöhet ez az eredmény.

Előzmény: Gyenyi (26212)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.21 0 0 26212

Úgy látszik, angol klubok ellen átok súlyt minket. Az 5-ik percben megsérül legjobbunk, majd néhány egész jó helyzetünk után Tagliafico berúgja élete talán első öngólját.

Így azért nehéz a világ legjobbjának mondott csapata ellen. De, ha így folytatjuk, még kijöhet valami. Persze így alatt nem e pechet értem. De nem vagyunk rosszak. Van 1-2 nagyon jó csatáruk, akiket nehéz tartani, de eddig sikerült.

Gyenyi Creative Commons License 2020.10.20 0 0 26211

"nem azt, hogy Labyad visszatér."

Hű! Ez eszembe sem jutott. Remélem, Ten Hagnak sem jut.

Előzmény: nj (26210)
nj Creative Commons License 2020.10.20 0 0 26210

Antony és Timber nem lesz a meccskeretben. Hát, ez nem jó hír... :-(

 

Remélem, ez Neres-Tadic-Promes csatársort jelent, nem azt, hogy Labyad visszatér.

Előzmény: Gyenyi (26209)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.20 0 0 26209

"Mondott ő már sok mindent, pl. azt is, hogy Tadic nem jó center kompakt ellenfelek ellen"

De nem napjaink Liverpooljára gondolt. Ők nem fognak 7-8 emberrel 16-osukon belül védekezni. A Real ellen azért volt jó, mert csak 40%-os labdatartásunk volt, és hátulról mentek felé a hosszú labdák, melyeket jól megtartott. Vasárnap, a ránk való tekintettel 5 hátvéddel kezdő Heerenveen ellen nem lett volna értelme középre tenni. Bár persze Labyadnál mindenki ellen biztos jobb lenne. De ebben a felállásban a szélen is jó volt.

Ten Hag már sok hülyeséget mondott, de olyat még nem, mely a vasárnapi csapat ellen lett volna.

 

"Ha Martinez nem játszhat (kezdőként), akkor instabilabb lesz ugyan a védekezésünk"

Nem biztos. Tudom, a Heerenveen más, mint a Liverpool, de vasárnap sok labdát megszerzett Kudus és Klaassen is. Sőt! Gravenberch is egész sokszor szerelt. Ha rosszak leszünk, az nem hiszem, hogy a középpálya miatt lesz. Legalább is, nem a vasárnapival.

 

"Tagliiafico, aki könnyen összeszedhet sárga, vagy akár piros lapokat is Szalah-val szemben. "

Megfelelt ő már jó szélsők ellen. Néha bevadul, de azért az utolsó három meccsen nem adott okot lapra. Valahogy megússza, mert pirosat szinte soha nem kap. Idén, amit kapott, az roppant vitatható volt, és nem is durváskodásért kapta. Játszott már a BL-ben és a válogatottban jó szélsők ellen.

Előzmény: nj (26208)
nj Creative Commons License 2020.10.20 0 0 26208

"Én ebben eleve nem vagyok biztos, te inkább hajlasz erre."

Nagyobb biztonság kell, EZÉRT nem játszhat Alvarez! :-)

"Sajnos Ten Hag nem választhatja Martinezt, miután róla azt mondta, hogy hátvéd, aki tavaly kényszerből egész más társakkal megfelelt középen is."

Mondott ő már sok mindent, pl. azt is, hogy Tadic nem jó center kompakt ellenfelek ellen, de ma - remélem -, az lesz, persze erre mondhatja, hogy a Liverpool nem kompakt csapat, csak hát az is hülyeség. Alapvetően, jobb lenne, ha nem beszélne annyit, mert akkor kevesebbet kellene magyarázkodnia.

"Gondolom, abban egyetértünk, hogy inkább a vasárnapi középpálya, mint Alvarez."

 

Nyilván. Ha Martinez nem játszhat (kezdőként), akkor instabilabb lesz ugyan a védekezésünk, de Gravenberchhel azért legalább a támadásépítés hatékony(abb) lehetne. Alvarezzel a védelem nem lenne jobb, a támadásépítés meg pláne.

 

Egyébként, amitől én mg tartok az esetleges ostoba összeállítás mellett, az Tagliiafico, aki könnyen összeszedhet sárga, vagy akár piros lapokat is Szalah-val szemben. 

Előzmény: Gyenyi (26207)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.20 0 0 26207

"Egyezzünk ki 13 méterben"

Még javasolnám a 13,5-öt, de félek, hajthatatlan vagy. :)  Legyen 13. Semmi jelentősége nincs. Ami Onanat illeti e góllal kapcsolatban, abban egyikünk véleménye sem változott.

 

Más.

Próbálom beleképzelni magam Ten Hag lelki világába. Számára az, hogy két pártfogoltja nélkül játszottuk az idény legjobb meccsét, legalább is kínos. Más kérdés az, hogy, ha a Groningen ellen akárkik helyett is Kudus és Klaassen játszott volna, az a meccs is egész más lett volna. Labyad tétmeccsen ezután nem kezdhet! Traore engem is kezd aggasztani, de Labyadnál azért mindenképpen jobb. És talán, ha bizalmat kap, még belejön. Legkésőbb szombaton meglátjuk, kap-e bizalmat. Ha igen, annak kellemetlen következménye, hogy Antony, Neres, Promesből csak 1 kezdhet. Viszont nem hiszem, hogy Ten Hag már lemondott Alvarezről. Holnap is mondhatja, hogy ilyen jó csatársor ellen nagyobb biztonság kell a védelemben. Én ebben eleve nem vagyok biztos, te inkább hajlasz erre. De egyikünk sem Alvarezban látná a megoldást. Sajnos Ten Hag nem választhatja Martinezt, miután róla azt mondta, hogy hátvéd, aki tavaly kényszerből egész más társakkal megfelelt középen is. Abban persze igaza van, hogy sokkal inkább hátvéd, mint Alvarez, viszont hozzátehetné, hogy sokkal inkább középpályás is, mint Alvarez. Gondolom, abban egyetértünk, hogy inkább a vasárnapi középpálya, mint Alvarez. Remélem Ten Hag sem meri Alvarezért szétszedni e hármast. De félek.

Előzmény: nj (26206)
nj Creative Commons License 2020.10.20 0 0 26206

De itt még el sem rúgta a labdát! Egyezzünk ki 13 méterben, de egyébként az is elég közel van.

Előzmény: Gyenyi (26205)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.19 0 0 26205

 

Ez olyan 13-14 méter. Nézd a 11-es pontot! Na mindegy. Így is biztosan nyertünk, Onana nagyon jó kapus, és a többiben nem értünk egyet.

========================

Mindig jössz, hogy követező ellenfelünk ellen milyen rosszak szoktunk lenni, mert 10-15 éve többször is kikaptunk tőlük. Most bezzeg nem mondod, hogy milyen jó a mérlegünk a Liverpool ellen.

Vicces, hogy a 66-os 5:1-et sem láthatták szurkolóink, igaz, nem a korona miatt. (De ezt legalább TV-n lehet majd nézni.) Hagyd már abba, hogy kik mentek el! Helyettük vannak mások, akikért éppúgy vagy még jobban fogsz sírni. Overmars idei szerzeményei nagyon jók, és nagyon gyorsan beépültek. Nem tudom, mi lesz az eredmény, de biztos, hogy nem olyan meccs lesz, mint Jol meccse volt Madridban. Jobbak vagyunk, mint gondolod, és a Liverpool nem olyan jó, mint véled.

Előzmény: nj (26204)
nj Creative Commons License 2020.10.19 0 0 26204

"14-15 méter volt."

 

Nem:

 

 

"11-est is meg lehet fogni, ha kivár egy kapus."

 

Hát persze, mi sem könnyebb! Akkor, ha legközelebb nem tud kivédeni egyet, akkor le fogod szúrni! Jogos! :-)

 

"Gondolod, ellenük is mi fogunk dominálni?"

 

Nem, de azért nálunk is lesz labda néha, akkor le fognak bennünket támadni és ha elveszítjük, akkor pont ilyen egy az egyes szituációk fognak kialakulni.

 

"Mindketten tudjuk, hogy Martinez senki helyett nem fog játszani, míg az elképzelhető, hogy valaki helyett Alvarez igen."

 

Igen, és akkor már ezerszer inkább Gravenberch.

 

"Jelenleg a Liverpool nincs valami fantasztikus formában, és védelmük, különösen Van Dijk nélkül, elég gyenge. A mi főpróbánk jobban sikerült."

 

Miért, mi megvertük az Evertont? :-) A tartalékos Liverpool relatív gyengébb formájában is sok lesz nekünk. Évről évre gondjaink vannak az angol csapatok ellen, mivel nem bírjuk azt az iramot, amit diktálnak. Márpedig a Liverpoolnak pont a letámadás az erőssége. 

És 2 éve folyamatosan mennek el fontos játékosaink (De Ligt, De Jong, Van de Beek, Ziyech), akikkel többé-kevésbé versenyképesek tudtunk maradni, de alapvetően mi is gyengültünk.

Előzmény: Gyenyi (26203)
Gyenyi Creative Commons License 2020.10.19 0 0 26203

" csatár kb. 11 méterről rúgta úgy, hogy lélek egyedül volt, ha Onana tovább kivár, akkor már mindegy, mert amúgy sem éri el"

14-15 méter volt. 11-est is meg lehet fogni, ha kivár egy kapus. Mindenesetre szerintem nem okos, eldönteni, merre fog a csatár rúgni, mielőtt hozzá kerül a labda. Ha ezt Kotarski csinálja, nincs egy szavam sem. Onanatól többet várnék. De a fő hibás Blind volt.

 

"Csak Salahék nem egy ilyen kontrát rúgnak be, hanem hármat."

Gondolod, ellenük is mi fogunk dominálni? Salahék le fognak rohanni minket, amit vagy bírunk vagy nem.

 

"Gravenberch bal oldali középpályás volt, helyette tenném be Martinezt, aki szintén az."

Klaassen, akármelyik oldalon is játszott ő volt a védelemhez legközelebb. Az persze igaz, hogy Martinez is, mint Gravenberch a közép baloldalán szeretnek játszani, így csak Gravenberch helyett játszhatna Martinez. De tegnap az is jó volt, hogy Klaassen hátulról irányíthatta középpályás társait. Sajnos mindegy. Mindketten tudjuk, hogy Martinez senki helyett nem fog játszani, míg az elképzelhető, hogy valaki helyett Alvarez igen.

 

" ha kifogunk egy jó napot (a Liverpool meg egy rosszat), akkor egy döntetlenre esetleg jók lehetünk, többre nem."

Megint jósolsz? Jelenleg a Liverpool nincs valami fantasztikus formában, és védelmük, különösen Van Dijk nélkül, elég gyenge. A mi főpróbánk jobban sikerült.
Kezdjen a leglogikusabb, és Ten Hag ismeretében reális kezdőcsapat, azaz Onana - Mazraoui, Schuurs, Blind Tagliafico - Klaassen - Kudus, Gravenberch - Antony, Tadic, Promes.
Persze, ha nem megy, például Promes, akkor nagyon gyorsan kell cserélni.

Ilyen meccseken nagyon össze szokták szedni magukat legjobbjaink. Remélem, együtt fogunk örülni, hogy megint túl pesszimista voltál. :)

Előzmény: nj (26202)
nj Creative Commons License 2020.10.19 0 0 26202

"Ha megvárja a lövés pillanatát, eldönthette volna, merre vetődik."

 

Mert a csatár kb. 11 méterről rúgta úgy, hogy lélek egyedül volt, ha Onana tovább kivár, akkor már mindegy, mert amúgy sem éri el, akkor sem, ha a megfelelő irányba vetődik. 50 % esélye volt, hogy eltalálja a sarkot, de okosan visszarúgták a támaszkodó lábához. Ez benne van a pakliban. Ezért a gólért Onanát szidni nem kellene.

 

"Nem áll gyenge lábakon. Rendre domináns, néha jó, néha rossz focit játszunk, és a kontrák néha veszélyesek."

 

Csak Salahék nem egy ilyen kontrát rúgnak be, hanem hármat.

 

"Martinez helyén Klaassen játszott."

 

Ne kezdjük már megint, könyörgöm! Gravenberch bal oldali középpályás volt, helyette tenném be Martinezt, aki szintén az. Te nem, de ezt láttam.

 

"Gravenberch nagyon jó volt, és a középpálya végre kiegyensúlyozott volt."

 

Igen, egy Heerenveen ellen. De most a Liverpoollal játszunk, ami más kávéház.

 

"Mindig lehet még jobb, de most a PSV-vel hasonlítjuk össze."

 

Jó, én nem a PSV-hez, hanem a lehetőségeinkhez hasonlítottam. Ez a négyes ennél jobb teljesítményre is képes, azt szeretném látni mihamarabb.

 

"Most az kell, hogy Traore bizalmat kapjon, azaz 3-4 (legalább is bajnoki) meccsen egymásután játsszon."

 

Én nem bánnám, ha néhány bajnokin kezdene, de tartok tőle, hogy ennél sokkal jobb már nem lesz. Valamiért jobban visszaesett a karantén alatt, mint a többiek. Tudom, tudom, az előkészületi meccsek stb., de azt én nem szoktam figyelembe venni.

 

"1 gólos győzelemmel is elégedett leszek. De, ha jók leszünk, minden eredményt elfogadok. Nemcsak a Liverpooltól félek. Ten Hagtól legalább annyira."

 

Ha Ten Hag újra előszedi Alvarezt és/vagy Labyadot, akkor nagyon csúnyán ki fogunk kapni. A legjobb összeállításunkban, ha kifogunk egy jó napot (a Liverpool meg egy rosszat), akkor egy döntetlenre esetleg jók lehetünk, többre nem.

Előzmény: Gyenyi (26201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!