Keresés

Részletes keresés

Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1937

Rendben, köszönöm az eddigieket! 

 

Biztosan lesz még kérdésem, most megemésztem a sok infót! :)

 

Üdv., Tamás 

Előzmény: Ripesz (1936)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1936

Nem, viszont ha ott bérled mondjuk a Beladriás lakókocsit, ott lehet, hogy előre meg kell adnod a parcellát, hogy letegyék. Nem hinném, hogy akkor kezdik el áthúzogatni a kempingbe, amikor megérkezel és találsz egy jó kis számozatlan helyet.

Kérdezd meg tőlük a biztonság kedvéért. A Valkanela egyébként tényleg nagyon jó kis hely.

Előzmény: Kookaburra (1933)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1935

Köszönöm a tanácsokat! Jól van, bonyolódik a helyzet! Még egy opció! :))))

Előzmény: Rezsee (1934)
Rezsee Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1934

Ha lakókocsi, akkor inkább keress rá a kiadó felállítottakra! Eléggé benne vagyunk a nyárban, de még találsz üres helyet pl. Rovinjban, Jófogáson is hirdetik! Egy próbának mindenképpen jó lehet a kempingezést illetően, közben ellesitek a sátorozás fortélyait! Ha leosztod a lakókocsis árat, akkor szinte egy árban van azzal, mintha kifizetnéd a placcot, személyeket, áramot stb. viszont nem kell elvinned (megvenned!!!) a fél házat! Ezzel együtt én jobban szeretem a sátrazást, az az igazi kaland és mindig tudom mire, milyen minőségre,tisztaságra számíthatok, mert a lakóknál is van azért szórás és nem mindig adják vissza képek a valós állapotot, erre érdemes figyelni. Ha mégis sátor, akkor ahogy mondták az alvás fontos. Mi 20-25 cm-es felfújható vendégágyat használunk ill. jómagam a szivacsos napozóágyat preferálom. Sajnos ez is helyigényes... Kell egy 50 m-es hosszabbító, mert volt, hogy a 20-30 m kevés volt. Nekünk bevált a kis koffer, ami asztallá és 4 ülőhellyé nyitható! Elsőre kicsinek tűni, de egy átlagos testalkatú felnőtt is simán mellé tud ülni és jóval kisebb helyet fog, mint a külön asztal székekkel. Nem mellesleg még pont felfér a tetőre a box mellé! A hűtő sarkalatos dolog a komfortérzethez!!! Én egy kicsi abszorbciósat viszek, a legjobb persze a komresszoros, de ez is bazi nagy helyet fog el relatíve. A 12V-os hűtőtáskák szerintem nagyon szükség megoldás. De valami kell!!! Tejnek, vajnak, felvágottnak, halnak és nem utolsó sorban az italok miatt, ami nálam a másik sarkalatos kérdés! Tetőbox tuti kelleni fog! Venni, kérni, kölcsönözni! Egy fél csomagtartónyi cuccot elnyel. Egy kempinget nehéz kinézni, inkább a környéket lőjétek be, a többi adja magát. Mi legtöbbször nem a neten kinézett kempingben kötöttünk ki, mert nem volt jó placc, nem tetszett a part élőben stb. stb. Igaz, mi nem a csúzdás, attrakciós, hanem a csendesebb, családias táborokat szeretjük! A vízközeliség, a fák alatt elaludni, ahogy lassan elcsendesedik a tábor...megfizethetetlen!

 

Előzmény: Kookaburra (1921)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1933

Köszönöm! Ha lakókocsit akarok letenni, annak is "pitch" kell, mint a sátornak?

Előzmény: Ripesz (1932)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1932

A camping place a számozatlan, egybefüggő kempingterületet  jelenti a kempingben. Itt nincsenek táborhely határok.

Amíg nem nem lóg bele a sátorvasad a szomszédos csapat "aurájába" addig terjeszkedhetsz a józan ész határain belül.

Ezeket nem tudod értelemszerűen előre foglalni.

 

A pitch, az egy jól körülírható, konkrét területi egység, számozott.  Ott nem terjeszkedhetsz túl annak határán.

Viszont előr foglalhatsz belőle.

 

Általában a pitchek a nagy többség számára népszerűbb területeken vannak.

 

Előzmény: Kookaburra (1929)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1931

Ehhez visszakanyarodva: mindenképpen előre foglalnék mindent, gyerekekkel nem akarok vakon elindulni. Egyelőre próbálom a fogalmakat tisztázni az árlistákban, hogy mit is kell nekem számolni igazából. Ahogy nézem lakókocsit nem éri meg Magyarországról bérelni és lerángatni. Tehát vagy sátor (annak minden kalandjával együtt), vagy lakókocsi bérlés helyben. A Beladria ajánlata egész jónak tűnik. 

Előzmény: Ripesz (1924)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1930

Na ehhez kell a tapasztalat... Azt hiszem a harmadik elgörbített sátorvas után csak pislogtam volna...

Előzmény: fekvőrendőr (1928)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1929

A korábbi hozzászólásban küldött linkeken (amit köszönök!), nagyon felületesen számolva egy lakókocsi+kemping hely 7 napra kb. 150 ezer forint körül jönne ki. Ha jól számolok. A lakókocsinak "camping place" kell igaz? Mi az a "pitch" az árlistában, az a sátorhely? Hú de vakon vagyok... ;)

 

 

Előzmény: Ripesz (1925)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1928

Fához való kapupánt alátéttel, mert az szélesebb! (Én is azt használok.)

Előzmény: Ripesz (1925)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1927

Köszönöm a tanácsokat!

Előzmény: Ripesz (1925)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1926

Ez egész jól hangzik, megsasolom!

Előzmény: kmrmtms (1922)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 1 1925

200-as szög alátéttel. Olcsó, nem görbül, időtálló.

 

Ha lakókocsit is bérelsz, közelíteni fogsz a szálloda árakhoz. :-)

Persze a kemping sokkal izgalmasabb! 

Előzmény: Kookaburra (1921)
Ripesz Creative Commons License 2016.06.27 0 1 1924

Kedves Tamás!

 

Azért javaslom az Isztriát, mert ott van talán a legnagyobb számú magas színvonalú kemping Horvátországban egymáshoz elérhető közelségben, így főszezonban nem olyan nagy teher egymás után többet is megnézni, ha esetleg az egyikben nincs hely.

Ha nem foglalsz előre parcellát, mindenképp kalkulálj azzal, hogy a megfelelő hely megtalálása sok időt, türelmet és energiát igényel az első napon.

Ami még szerintem fontos: Ne légy megalkuvó a hely kiválasztásával kapcsolatban, mert az egész nyaralást el tudja rontani a rosszul kiválasztott sátorhely ( leendő szomszédok, wc-ablak közelsége, forgalmas belső út,  búgó elektromos kapcsolószekrény, stb...

 

Ezek persze mind egyénfüggők. Számos olyan helyen látok boldog "táborozókat", ahova nekem eszembe sem jutna leverni a sátrat.

 

Jó tervezgetést kívánok!

Előzmény: Kookaburra (1913)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1923

Nem gond, szeretem a tanácsaidat :)

Egyet is értek különösen kettőt emelnék ki, kell normális fekhely és ülőhely.

Előzmény: hul (1920)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1922

Ha ilyen nagy komplexumra vágytok, azok főleg Isztria nyugati partján vannak, tehát a Valkanela jó választás ebből a szempontból is.

Délebbre is van ilyen, de jóval kevesebb.

Itt tudsz utánanézni: http://www.camping.hr

Meg itt vannak rövid reviewok: http://www.avtokampi.si

 

Itt tudsz Valakanelával szemben lakót bérelni: http://www.beladria.com, így le sem kell oda húzni.

Előzmény: Kookaburra (1921)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1921

Szia Hul!

 

Köszönöm a tanácsokat! Ezek szerint a sátrakhoz adott gyári leszúrókat érdemes kiváltani valami combosabbal? Igen, időben kicsit megcsúsztunk, tény, de ez van.

 

Ami még halványan felütötte a fejét, az a lakókocsi bérlés... majd azzal kemping. Az autó bírja, a jogsim már nem annyira, tehát max. 3,5 tonnáig gondolkodhatok, de biztosan lehet találni megfelelőt. Ez ügyben esetleg tapasztalat valakinél?

 

Köszönöm! Tamás

Előzmény: hul (1919)
hul Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1920

Bocsánat, Neked szólt az előző hozzászólásom... 

Előzmény: Kookaburra (1916)
hul Creative Commons License 2016.06.27 0 1 1919

Visszanézhető a sok hozzászólásból, az enyéimből is, mit tartunk régi sátorosok elsődlegesen fontosnak. Sok mindent, de: az alvás, a leülés egy asztalhoz, enni, olvasni, játszani, kaját csinálni stb. Legyen fény, estére a sátorba is, jó ha van hova tenni a fele tejet, meg a reggel vett friss halat lehessen eltenni a kora esti sütéshez, tehát valmi hűtőféle, de többnyire lehet bérelni is. Persze ha nem bérlik már mind.

Önfelfújós matracot javaslok, mert bevált. Lepedő, kispárna, könnyű hálózsák. Ha szék, legyen támlája, a kis horgászsámli nem elég. Vigyél hosszabbítókat és megfelelő dugókat, hogy áramot tudj venni. Vigyél bármit, ami árnyékot ad, tehát ponyvát, lepedőt, kötelet, csipeszt, hogy rögzíthesd, mert nem oda veti a fa az árnyékát (ha van fa és épp van árnyék...) ahol végül tartózkodsz. Az apró játékcölöpöket felejtsd el, a horvát karsztba nem tudod beverni, ha elkap egy vihar elvisz. Ezekre gondolni kell előre. 

De a legfontosabb: próbált az ottani közegben a lehető legjobban érezni magad, előítéletek és elvárások, feltételek nélkül indulj neki. Persze ez nem jelenti a lemondást, régen elsődleges megtekintendő a vizes volt és ha az ok. akkor gondolkodtunk, hogy maradunk-e és hova táborozunk. Ma azért már a vizesek szintje elég jó a horvátoknál is.

Nyitottság, felderítő hajlam, jó társaság, és ez akár a család is lehet, a francba, imádtak a gyerekeim táborozni, már előre be voltak indulva hetekkel!

Kicsit el vagy késve. Rengeteg ember lesz a főszezonban, ilyenkor mindig sokan vannak és fájni fog, ki milyen jó helyen "lakik". De menni kell, a tapasztalat a következőt minden szempontból jobbá teszi, kiderül mi is kell és mi felesleges, rutin lesz mindenben.

A felszerelés, ha semmi nincs, sokba fáj. Kérj kölcsön...ha van kitől és lesd el mi lenne a legjobb, hogy majd olyat/hasonlót vegyél.  

Ami pedig az uticélokat illeti -ehhez tudnom kéne mennyire vagytok egyébként utazók- a nagyon maradandó szépség délen van, a szigetek világa is eszméletlen jó, a távolságtól meg nem kell félni. A gyerekek is bírják, ha a szülő nem hisztis:-) De egy isztriai mondjuk Porec, Umag, Rovinj is tuti élményt adhat, viszont csak egy mese hogy az közel van. A térképen, ok. oda is idő kell. Ugyanakkor pár óra alatt a pályákon máris Dalmáciában lehetsz, számolj és tervezd meg.

Rengeteget írtam, mindenkitől bocsánat! 

  

Előzmény: kmrmtms (1917)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1918

Értem. Fene se tudja, mi évekig szállodába jártunk Horvátországba, majd az utóbbi három-négy év másfele jártunk, és úgy elröppentek az árak, hogy nagyon. Meg a gyerek is felnőtt, már nem "gratis". A legolcsóbb (üdülőfaluban, teszem hozzá, magánszállás biztosan lenne olcsóbban) apartman egy hétre augusztusban 230-250 ezer forint lenne. Egyszerűen nem ér ennyit (számunkra), hogy ott aludjunk. A "komplexum"-hoz meg ragaszkodnánk, hogy nagyjából gyalogszerrel elérhető legyen minden, pékség, pizzéria, palacsintás stb. Ezért gondoltuk ki, hogy akkor legyen kaland, legyen sátorozás de jól felszerelt és kiépült kempingben, egyszer nagyobb beruházás, de később már csak használni kell, akár több helyszínen is megfordulva egy nyáron. Tehát a sátras élményt még nincs mihez hasonlítani, szállodához meg botorság lenne, egész másról szól a kettő. Olvasgatok amennyit időm engedi, azt nem tudom még, hogy a kocsiban miképp férünk el. Nagy pakolósok vagyunk, de egy tetőbox már kelleni fog azt látom, főleg, ha valami hűtőalkalmatosságot is beszerzek, mert ahogy látom, azt tanácsos ( de milyet... sima elektromos, vagy gázos vagy kombinált, pfff..., itt is a bőség zavara... na meg persze a rutin hiánya, így csak pislogok, hogy miket kell átgondolni ha kempingezni akarunk). És még kempinget is jó lenne választani, de annyi van, mint égen a csillag.

 

T.

Előzmény: kmrmtms (1917)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1917

Szia!

 

Ha elvárások nélkül mentek és úgy, hogy jól fogjátok magatokat érezni, akkor így is lesz, bármi is történjen.

Én úgy látom azok szoktak csalódni, akik folyton hasonlítgatják máshoz akár az országot, akár a kempinget (néha szállodához) és nem pedig azt próbálják meg élvezni ami éppen van. Még annyit, hogy sajnos a kempingezés manapság már nem olyan olcsó Horvátországban, ha mindent összeszámol az ember, valószínűleg apartmannal akár olcsóbban is ki lehet jönni.

Tavaly pl olyan kempingben voltunk, amit itthon lehúztam a listáról, mert nem tetszett, végül nem találtunk szabad helyet a kinézett kempingekben és ez maradt. Nem volt jó, hogy a vizes blokk a dombtetőn volt, 2x meggondolta az ember, mikor menjen fel, de már ott is és azóta is úgy gondolom az egyik legjobb nyaralásunk volt. (Hvar sziget, Milna, Mala Milna kemping).

 

Sátor ügyben majd mások tudnak konkrétabban segíteni, nekünk egy picit idősebb és drága sátrunk van, nem ildomos ezzel összehasonlítani más sátrakat.

 

A listát használjátok nyugodtan, elfelejtettem előbb írni, hogy persze nincs mindenre szükség, mi sem viszünk mindent. Ezek kerültek fel a listára az évek alatt, aztán pakoláskor kihúzunk ezt-azt, beteszünk olyat ami nincs a listán. Általában kempingezés közben, írjuk, hogy ha hiányzott valami, meg ha elromlott valami, amit otthon rendbe kell tenni.

 

 

Üdv/Tamás

Előzmény: Kookaburra (1915)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1916

Na ez a két lista nem semmi! :) Tutijó!

Előzmény: kmrmtms (1914)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1915

Szia Tamás!

 

Köszönöm, és igazad van. Szóval, Bp. a kiindulási pont a távolság tekintetében, de ez a 700 km csak egy kb. érték, ha 750-re van a jó megoldás, nyilván nem gond, de Dubrovnikig azért nem mennék el. Tehát ideális lenne Dalmácia, vagy attól visszafelé. Sátor tekintetében 50-80 ezer Ft. körülieket néztem, Arpenaz Family 4.2, Vango Drummond 400, Coleman Cortes Plus 5... Ami még szempont lehet, hogy a lányok nem szívesen kompoznak, tehát a szigeteket inkább kerülnénk. Szeretném minél alaposabban átgondolni, hogy tényleg élmény legyen az első ilyen kaland, és ne kínlódás.

 

Üdv., Tamás

Előzmény: kmrmtms (1914)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1914

Szia!

 

Nem elég konkrét a kérdésed, így nehéz rá konkrétumot írni.

Mi Auchanos sátorral kezdtük, szép volt, jó volt, most már nem venném meg azt a sátrat.

Volt Decathlonos sátrunk is, az is jó volt, most már ezt sem választanám.

De ezek ne tántorítsanak el benneteket, attól, hogy olcsó Auchan vagy Decathlon sátrat vegyetek. Horvátországi nyaralásnál pl nem annyira fontos, hogy legyen rajta szúnyogháló, az viszont igen fontos, hogy jól szellőztethető legyen (vagy készíts fölé árnyékolót, vagy állítsd fel árnyas helyre). Vannak zárt aljú és nyitot aljú sátrak is, HO-ban szerintem a nyitott aljú sem vészes, mert ritkán van több napig tartó eső, minket a néha beszaladó gyíkok sem zavartak.

 

A 700 km-t honnnan kell számolni? Pl mi 4x voltunk Vrsar, Valkanela kempingben, minden van bent a kempingen belül, de a környéken is igen sok jó programlehetőség van. A kempingben van sziklás, betonozott, aprókavicsos partszakasz is, szerintem ideális első kempingezéshez, mert mindent ki tudsz próbálni. Van a közelben dino park, lehet hajókirándulsára menni, de lehet autóval is kirándulni. Viszont előfordulhat, hogy van néhány esős nap, mert viszonylag északon van. A kempinggel szemben van egy hely, ahol pl lakókocsit lehet bérelni, beviszik felállítják neked.

 

Itt van a mi listáinkból egy-egy kivonat:

https://www.icloud.com/numbers/000rZLglP9Fgq_hCDCu69O7xQ#Kempingfelszerele%CC%81s_lista

https://www.icloud.com/numbers/000MYIEvWq47MCeZHqwK7ax8A#Kemping_csomagola%CC%81si_lista

 

Ha bármi kérdés lenne írj nyugodtani, igyekszem válaszolni.

 

Tamás

 

Előzmény: Kookaburra (1913)
Kookaburra Creative Commons License 2016.06.27 0 0 1913

Szép napot kívánok, sziasztok!  
 
Gyakorló kempingezőktől szeretnék tanácsot kérni, több tekintetben is:  
 
- Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy idén első alkalommal kipróbáljuk a sátras nyaralást Horvátországban. Olyannyira spontán a dolog, hogy még sátrat is most készülünk venni + minden egyebet próbálunk összerakni "fejben", ami kellhet. Két gyerekkel megyünk, egyik 5,5 másik 14 éves, 4-5 személyes sátrakat nézegettem eddig (Decathlon, Nomad.hu, Mountex), ha esetleg van tapasztalatotok az írt helyek által forgalmazott termékekkel, szívesen veszem, mint ahogy minden teljesen kezdő kempingezőnek adható tanácsot is.  
 
- Augusztus első felében tervezzük az utazást, azt látom, hogy igen bőséges a kempingválaszték Horvátországban. Tudtok (nyilván, ezért is kérdezlek titeket ;) ) esetleg személyes tapasztalat alapján ajánlani egy-két jó kempinget? Nem mennék nagyon délre, mondjuk egy 700 km.-en belül gondolkodok, fontos szempont, hogy zárt kemping legyen, tehát recepcióval, alapigényeket kielégítő bolttal (pékséggel), elektromos csatlakozási lehetőséggel (pl. kishűtőhöz).  
 
Minden tanácsot köszönök előre is, ha meg valakinek akad esetleg egy összeállított listája, hogy mi az ami nem maradhat ki a pakolásból, hálás lennék érte!  


Üdvözlettel, Tamás  

Ui.: Tudom, tudom, visszaolvasva sok hasznos információra bukkannék, de időm az nincs sok belemélyedni a bogarászásba...
 

Sandarz Creative Commons License 2016.06.23 0 0 1912

Szimpatikus a Soline kemping Biograd-ban, amit említettél. 7-12 év közötti gyerekekkel is ajánlanád?

Milyen a vízminőség? Lehet némi élővilágot is látni a vízben? Köszönöm

Előzmény: macska82 (1906)
prkiszti Creative Commons License 2016.06.19 0 0 1911

Nekünk is jó volt a péntek reggeli érkezés, igaz ehhez már csütörtök este 9 körül el kellett indulnunk. Szerettük volna a szombatot elkerülni. Jó is volt így, aránylag nyugalom volt. Itt M.o -on volt nagyobb mozgás.

Előzmény: fekvőrendőr (1910)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.06.12 0 1 1910

Nekem a péntek délelőtti érkezés vált be.

Akkor vágnak neki a németek-hollandok-lengyelek a hazaútnak, hogy a szombati horvát őrületet kikerüljék, vasárnap már otthon legyenek, és hétfőn mehessenek melózni.

Előzmény: kmrmtms (1909)
kmrmtms Creative Commons License 2016.06.11 0 0 1909

Sziasztok! Általában szombat reggel szoktunk erkezni a kempingekbe, de az elmult par evben nem volt valami nagy szerencsenk szabad helyek ugyeben. Szerintetek egy vasarnap vagy hetfo reggeli erkezes jobb lehet ebbol a szempontbol? Most julius kozepen tervezunk indulni.

Tamas

prkiszti Creative Commons License 2016.06.02 0 0 1908

Szia! Pontosan nem emlékszem az árakra. Lakókocsival mentünk, 2 felnőtt, 3 gyerek ( 3,10,15 évesek voltak) így naponta kb. 16000 ft-ra jött ki a fizetni való.

Lehet sátornak is helyet bérelni, voltak úgy is sokan. Minimum napról nem tudok, mi péntek reggel érkeztünk oda és kedden délutánig voltunk.

 

Előzmény: deni00 (1907)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!