Keresés

Részletes keresés

hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.21 0 0 1090
Na, Mika, ezt most jól beszoptad, mehetsz a Mea Culpaba, de iziben!

1, Állítás: "A topicban nem hangzott el a 3000Ft "
Cáfolat: idézet a 197-es hozzászólásomban belinkelt cikkből
"Az idei adózási szabályok szerint az egy- és kétgyermekes családokban havonta
gyermekenként 2200 forintot írhat le személyi jövedelemadójából a családfő. Jövőre ez az összeg a tervezet szerint havi 2600 forint lenne... Ennél jóval magasabb... kedvezményt élvez az a szülő, aki legalább három utódot vállal. Ők idén gyermekenként 3000 forint kedvezményben részesülnek, jövőre azonban ez a mérték négyszeresére emelkedne. Azaz gyermekenként 12 000 forint adót írhatnak le a tervek szerint,"
Magyar Nemzet, 2000.07.14

Idézet Zmac 714-es hozzászólásában belinkelt cikkből:
"Az egygyermekes családok az idei 2200 forint helyett havonta 3000 forint adójóváírást számolhatnak el, a kétgyermekesek pedig gyermekeként 4000 forint kedvezményre jogosultak. A háromgyermekes családok kedvezménye növekszik a legnagyobb mértékben, ők az idei 3000 forint helyett jövőre 10 ezer forint adójóváírásra jogosultak."
Magyar Nemzet, 2000.10.13

2, Állítás: "Máshol sem (ld: MN tálalást) "
Cáfolat: "Változik a családi adókedvezmény összege. Jövőre egy gyermek után havonta háromezer forint, két gyermek után négyezer forint, három gyermek után pedig tízezer forint lesz a kedvezmény mértéke."
Magyar Nemzet, 2000.08.16

"Emelkednek a gyermekek után járó kedvezmények: az adóból jövőre és 2002-ben az egygyermekesek havi 3000, a kétgyermekesek havi 4000, a háromgyermekesek havi 10 ezer forintot vonhatnak le gyermekenként, emellett a kedvezmény a magzat után is igénybe vehető."
Magyar Nemzet, 2000.09.06

Kár, hogy idejössz pampogni, meg fröcsögni, anélkül, hogy tájékozódnál!

3, Állítás: "Neked fogalmad sem volt róla 1078-as hozzászólásodig, még a nyugdíjjárulék adókedvezményével is gondban voltál, nemde?"
Cáfolat: 1-2-ben
A nyugdíjjárulék kedvezményét valóban nem ismertem fel elsőre. Természetesen ezért nem kell a Mea Culpába menned.

4, Sajnos nem te találtad fel a spanyolviaszt, lásd fent.

"Jó hogy hónapok óta látogatod a topicot , és védelmezed a pártod, anélkül ,hogy tudnád milyen összegről is van szó konkrétan"
Ezért meg egy külön bocsánatkérés jár a fentiek tükrében!

Előzmény: mika waltari (1088)
wizes Creative Commons License 2000.12.20 0 0 1089
Kedves Stüszi!
" Hidd el, nem sok fejlemeny kerülte el a figyelmem, ha masert nem, azert, mert azonnal figyelmeztettek volna. En nem hirtelen lettem tajekozott, mint te. A
400e Ft meg igenis adomentes, ezzel nem allitottam semmi valotlant. "
Na azé' Jó pár dolog elkerült és sajnos még el is kerüli kisfigyelmed!
Nem véletlen, hogy a dolgok így alakúlnak, .. tak!
Gyerkőcnek és kiscsaládodnak minden jót, Karácsonyt, Újévezredet!
wizes. WG.
mika waltari Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1088
1078 „Na, én is megnéztem a tv.-t. Minden Ok a számolgatásoddal. Engem is megszivatott egy pillanatra ez a kibaszott nyakatekert megfogalmazás. Nem értem miért kellett ezt így megfogalmazni.(Én értem, átverték a frakciót,mert ők sem értették, egy kivételével) Egyáltalán, nem értem miért kell mindent törvényt többszörösen alárendelt, ezersoros körmondatokban megfogalmazni, lehetőleg hatezer hivatkozással.
Nem osztom egyébként a felháborodásodat a 3000Ft-al kapcsolatban. Ha nyomon követted a korábbi híreket, azokban mindig gyerekenkénti összegről beszéltek, közte erről a 3000 Ft-ról. Szóval ez nem lehetett meglepetés”

1088 „Figyelj csak mika! En itt nyomom az ipart ebben a topicban mar honapok ota. Hidd el, nem sok fejlemeny kerülte el a figyelmem, ha masert nem, azert, mert azonnal figyelmeztettek volna. En nem hirtelen lettem tajekozott, mint te. A 400e Ft meg igenis adomentes, ezzel nem allitottam semmi valotlant.
A hianyolt 3e Ft kommunikalasa pedig megtörtent. Korrekten, a te szavaiddal.”

A hírek nyomonkövetéséről:

Megszavazták az adótörvényeketMagyar Nemzet, 2000.11.08
"Az adójogszabályok értelmében jelentősen emelkedik a gyermekek után járó adókedvezmény mértéke. A jövő évtől egy gyermek esetében 400 ezer forintig, két gyermek esetében 642 ezer forintig, míg három gyermek esetében 1,35 millió forintig adómentes a család jövedelme.
A személyijövedelemadó-sávok január 1-jétől a következőképpen változnak: 480 ezer forintig húsz százalék, 480 ezertől 1,050 millió forintig 30 százalék, 1,050 millió forint felett pedig 40 százalék szja-t kell fizetni. 2002. január 1-jével pedig 600 ezer forintig 20 százalékos, 600 ezertől 1,2 millió forintig 30 százalékos, 1,2 millió forintos jövedelem felett pedig 40 százalékos személyi jövedelemadót kell majd fizetni.
Az 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalkozások tízmillió forintos nyereségig adómentességet élveznek, ha a profitot beruházásra vagy fejlesztésre fordítják."

1) A topicban nem hangzott el a 3000Ft
2) Máshol sem (ld: MN tálalást)
3) Neked fogalmad sem volt róla 1078-as hozzászólásodig, még a nyugdíjjárulék adókedvezményével is gondban voltál,nemde?
4)Tényleg én voltam az első aki beírta 1000 hozzászólás után, ha ez nem tragikomédia akkor semmi. Szép kis vita folyt.

Jó hogy hónapok óta látogatod a topicot , és védelmezed a pártod, anélkül ,hogy tudnád milyen összegről is van szó konkrétan, valótlant nem állítottál. Büszke lehetsz magadra.

Majd ha egyszer eltévedsz egy idegen országban, és megkérdezel egy arra járót, hol is vagy, ő felvilágosít téged, hogy az országút jobboldalán az erdő mellett, a kocsidban ülsz.
Sokra fogsz menni vele.

Ps: Az egy gyerek után járó kedvezmény mértéke 2002-ben nem változik, tehát az inflációval arányos mértékben elveszti a reálértékét.
Adunk 2,5%-t, elveszünk 8%-t.

Előzmény: hegyivadasz (1087)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1087
Figyelj csak mika! En itt nyomom az ipart ebben a topicban mar honapok ota. Hidd el, nem sok fejlemeny kerülte el a figyelmem, ha masert nem, azert, mert azonnal figyelmeztettek volna. En nem hirtelen lettem tajekozott, mint te. A 400e Ft meg igenis adomentes, ezzel nem allitottam semmi valotlant.
A hianyolt 3e Ft kommunikalasa pedig megtörtent. Korrekten, a te szavaiddal. Lapozz vissza ebben a topicban, egy rakat hivatkozast fogsz talalni, amiben a havonta, gyerekenkent levonhato adot közöltek. Az, hogy te ezeket nem olvastad, mas kerdes.

Egyebkent en is epp fiatal hazas vagyok es minket nem döbbentett meg a 3e Ft. Vegül is csak ket valasztopolgarrol van szo. :) (Kisse nevetseges ilyen, en talalkoztam valakivel, akinek nem tetszett dologgal ervelni)

Előzmény: mika waltari (1086)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1086
"De igenis az elsot kell tamogatni, hogy az ember ne 30-35 eves korara erje el azt a sznvonalat"

Egyetértek DUDÁval egy "is"-t még belefűznék.

3 gyereke alig van és lesz valakinek, az ugyanis nem csak pénzkérdés.

Akinek igazán szüksége van a támogatásra azok nagy része nem kap érzékelhetően többet mint eddig. Mi van azzal aki nem tudja érvényesíteni?

Ha valaki korrekt módon hirdeti a családtámogatást akkor azt mondja egy gyerek után 3eft ,ha nem ezt mondja akkor bár nem hazudik, mégis helytelenül és megtévesztően nyilatkozik.
Ugyanis a polgárok nem adótanácsadók. Nem mindegy , hogy 400000 ,80000 vagy 36000.

Érdekes hirtelen milyen tájékozott lettél, pár nappal ezelőtt még fogalmad sem volt az egész témáról ,és te montad a 400efT adómentességet...(miután olvastd a törvényt)

Hiszen nem azért adómentes a 400eFt mert valakinek van egy gyereke, és ez a hazug beállítás.
Te te csak örülj a nagyvonalú emelésnek, a fiatal házasok nem fognak, miután megtudják mennyi az annyi.( Én a héten pont beszéltem egy párral , akik igencsak megdöbbentek a 3000Ft-on, végül is csak két választópolgárról van szó)

Előzmény: hegyivadasz (1085)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1085
Duda
Bocs, de szerintem meg te irsz baromsagot. Ugyanis a gyerek utan jaro tamogatasbol te sehol a büdös eletbe nem fogod elerni az alatalad kivant szinvonalat. A gyerek utan jaro tamogatas csak egy reszet fedezi a gyerek költsegeinek. Azaz a gyerek bevallalasa utan mindenkeppen csökkeni fog az elkölthetö jövedelmed. Nincs olyan orszag a vilagon, ahol a gyerek utan jaro tamogatasbol te meg tudnad oldani azt a szinvonalat, amire gyerek nelkül nem voltal kepes. Raadasul van egy olyan erzesem, hogy te egy kisse tul magasra rakod a szinvonalat. Mint az a venkisasszony, aki azert nem ment ferjhez, mert soha nem volt megfelelö szinvonalu a kerö.

Ha sikerül idezned tölem, ahol en akar csak utaltam arra, hogy a 2. gyerek tamogatasa a legfontosabb, akkor majd elkezdhetünk beszelni arrol, hogy ki akarja sütögetni a pecsenyejet. Ha nem megy, kerj bocsanatot!

Előzmény: Duda (1084)
Duda Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1084
Egy gyereket meg akkor is vallalnak a csaladok, ha semmilyen
tamogatast nem kapnak hozza. Az elsö gyerek vallalasat ösztönözni nem kell

Bocs Hegyivadasz, de itt akkora baromsagot irtal, hogy majd leesek a szekrol.
De igenis az elsot kell tamogatni, hogy az ember ne 30-35 eves korara erje el azt a sznvonalat, hogy gyereket tudjon vallalni. Az teny, hogy sokan megallnak 1-nel, de akinek mar ketto, sot 3! van, azt ugyan mar minek osztonozni megtobb gyerekre? Annak nyilvan megy ez magatol is.

Egyebkent annyira tipikus ebben a kerdesben, hogy mindenki a sajat pecsenyejet probalja sutogetni. Ugye te tul vagy az elso gyereken, ezert neked a 2. tamogatasa a legfontosabb, akiknek meg nincs meg gyerekuk azoknak mar minek tamogatas, te mar mashova tartozol.

Ez az egesz 'penzert gyereket' mozgalom annyira gusztustalan, es az itt vitazoknal annyira nevetsegesen kilog a lolab, hogy en ezzel be is fejezem a topic latogatasat. Meg van 2 evetek, addig lehet marakodni a koncon.

Előzmény: hegyivadasz (1083)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1083
"Azt hirdetni , hogy 400eFt adómentes, hazug beállítás és megtévesztő,csak propagandacélokra jó."
Mika, szerinted mennyi adot kell fizetni 400e Ft jövedelem utan? Mert szerintem 0-at. Ha most nagyon gonosz akarnek lenni, irhatnam, hogy azt hirdetni, hogy 400e Ft nem adomentes, hazug beallitas es megtevesztö, csak propagandacelokra jo. :)
Persze ertem en, hogy mi a problemad csak egy kisse atestel a lo masik oldalara. A te problemad az, es ebben igazat is adok neked, hogy amiota valamelyik nagyeszü kitalalta, hogy a havi 3,4 ill. 10e Ft kedvezmenyt az ismert, vegtelensegig tulbonyolitozz modon fogalmazzak meg, azota nehezen követhetö, hogy akkor most mennyi is az annyi. Ha figyelemmel követted a hireket, en megtettem, akkor viszont nem erhetett meglepetes a szamolgatas utan sem, mert mindig is havi 3e Ft-rol volt szo egy gyerek eseten, es soha senki nem allitotta, hogy a kedvezmeny a 400e Ft-ra esö teljes SZJA lenne.

"Tehát az is szemétség , hogy a változtatás elsődleges célja a 3. gyerek vállalásának ösztönzése, mert már az elsőt is ösztönözni kell."
Nezd, a problema altalaban nem az elsö gyerek vallalasaval van. Egy gyereket meg akkor is vallalnak a csaladok, ha semmilyen tamogatast nem kapnak hozza. Az elsö gyerek vallalasat ösztönözni nem kell, azt ugyis bevallaljak a friss hazasok, indokolt azonban a gyerekvallalast megkönnyitö egyeb feltetelekhez valo hozzajutas segitese (munkahelyteremtes palyakezdöknek, lakashoz jutas segitese, stb.), valamint indokolt valamekkora kedvezmeny nyujtasa a gyermektelenekhez kepest. Egy gyerek megis csak több, mint a semmi.
A gond ott kezdödik, hogy sokan mar nem vallaljak a masodik gyereket, de legfökepp nem a harmadikat. Ezert indokolt a harmadik gyerek vallalasanak kiemelt ösztönzese.
Termeszetesen a tamogatas mertekeröl lehet vitatkozni, en peldaul nem ertem miert nem növeltek az egy gyerek utan jaro tamogatast is 2002-ben, de legalabb elindult valami ez ügyben, ami nagyon pozitiv azon hosszu evek utan, amikor is a mindenkori kormanyzat semmit nem tett a romlo demografiai trend megallitasaert.
Ha te tovabbra is azt allitod a 2,5, 14, ill. 61%-os realertekben mert tamogatasnövelesre, hogy szemetseg, akkor ilyen erövel arrol is megprobalhatnal meggyözni, hogy a tökfözelek a legjobb kaja a vilagon. Egyiket sem lehet racionalis ervekkel alatamasztani.

Előzmény: mika waltari (1082)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.17 0 0 1082
"Na, én is megnéztem a tv.-t. Minden Ok a számolgatásoddal. Engem is megszivatott egy pillanatra ez a kibaszott nyakatekert megfogalmazás. Nem értem miért kellett ezt így megfogalmazni. Egyáltalán, nem értem miért kell mindent törvényt többszörösen alárendelt, ezersoros körmondatokban megfogalmazni, lehetőleg hatezer hivatkozással. "

Azt hirdetni , hogy 400eFt adómentes, hazug beállítás és megtévesztő,csak propagandacélokra jó.

Ez szemétség, mert átveri a polgárt, aki nem biztos, hogy adótanácsadó.

A 164Ft-os reál gyerektámogatás növelése szemétség.Szerinted nem?!!! (2 évre!!!)

Gondold végig egy fiatal házaspár helyzetét.

Két pályakezdő kis fizetésű egyén kis szerencsével megvette élete első (1 szobás) kis lakását.
Fizeti a kölcsönöket, berendezi a lakást ne adj isten vesz egy használt autót, és tervezi az ELSŐ gyerekét, nem a harmadikat!!

A segítség ide is kell, minthogy a fiatalok többsége nem 3 gyereken gondolkozik, hanem legyen-e gyereke ill 1 és 2 az ennél több már főállású anyát igényel.

Tehát az is szemétség , hogy a változtatás elsődleges célja a 3. gyerek vállalásának ösztönzése, mert már az elsőt is ösztönözni kell.

Egyetértek a 3 gyerek esetében a növeléssel, de szemétségnek tartom az 1 ill 2 gyereket vállalók jelentéktelen támogatásváltozását.
Különösen rossznak tartom,hogy az igazán szegény 2-3 gyermekes családok nem tudják igénybe venni a támogatást.
Szerintem aki DOLGOZIK, ha csak a házaspár egyik fele is, az meg kell hogy kapja a támogatást, akármilyen formában is.Magyarul itt nem a cigányokra gondoltam.

A korrekt az lett volna, ha a 400eft-ra eső 20%-os adó tényleges összege illetné a polgárt, azaz évi 80eFt! Ez reális is és érzékelhető segítség is.

A hírek nyomonkövetése érdekes dolog, mert Te is a törvényből bogarásztad ki és közgazdász létedre neked is okozott néminemű nehézséget.
Ezek szerint egyikünk sem követi nyomon a sajtót.

Két gyerek esetében a jóval nagyobb összeg 3 helyett 4 ezer forint.

A törvény csak a polgárok kis részére kedvező.
Akik 3 vagy több gyereket nevelnek (Kb 3-4%)és fizetésük bruttó 120eFt-ot meghaladja , míg a magyar átlagkereset - vezetők nélkül- 74eFt bruttó.
Így a lakosság csak pár százalékát érinti pozitívan a változás.
A 3 év óta dinamikusan növekedő gazdaság hasznából, több jár a fiatal családot alapító pároknak 2,5-3% növekedésnél.

A szemétség a törvényi megfogalmazásra és a kedvezmény propagálására érvényes, a mértékre valóban kedvezőbb szó az alamizsna.

Előzmény: hegyivadasz (1077)
cc Creative Commons License 2000.12.17 0 0 1081
csak reszben tartozik ide, de januartol ismet afa kotles a pelenka.
wizes Creative Commons License 2000.12.16 0 0 1080
S Te veszed fel a kedvezményt?
visszakérem!
Előzmény: hegyivadasz (1079)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.16 0 0 1079
Nem.
Csak úgy zsebből.
Figyelek.
Havi 1 millát elfogadom, mellékállásban.
Még akkor is ha nem kellek.
Jó ez így.
Úgy lesz.
Nana! Papíron 1 millára be vagyok jelentve. Járulékokat neked kell fizetni!
Előzmény: wizes (1078)
wizes Creative Commons License 2000.12.16 0 0 1078
stüszi!
Fizetett Fideszes vagy?
Vagy csak úgy zsebből?
Fidelj!
Felveszlek havi 1 Mft fizetésért!
/ papíron! Külömben kellesz a fenének/
Jó ez így?
Na élvezd az ezekután járó kedvezményeket!
( nem fizetem a járulékokat teutánad)

Előzmény: hegyivadasz (1077)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.16 0 0 1077
Helló mika waltari!

Na, én is megnéztem a tv.-t. Minden Ok a számolgatásoddal. Engem is megszivatott egy pillanatra ez a kibaszott nyakatekert megfogalmazás. Nem értem miért kellett ezt így megfogalmazni. Egyáltalán, nem értem miért kell mindent törvényt többszörösen alárendelt, ezersoros körmondatokban megfogalmazni, lehetőleg hatezer hivatkozással.
Nem osztom egyébként a felháborodásodat a 3000Ft-al kapcsolatban. Ha nyomon követted a korábbi híreket, azokban mindig gyerekenkénti összegről beszéltek, közte erről a 3000 Ft-ról. Szóval ez nem lehetett meglepetés. Ez lett beígérve, és ezt is kaptuk.
Azt meg majd megmagyarázod miért szemétség, ha az egy gyerek után járó támogatásokat 2,5-3%-al növelik reálértékben. Ráadásul ez 2, 3, ill. több gyerek esetén még jóval nagyobb.
Arról nem is beszélve, hogy a változtatás elsődleges célja a 3. gyerek vállalásának ösztönzése. Te meg az egy gyerek után járó támogatásokon füstölögsz. Persze, hogy lehetne nagyobb a támogatás. Mikor nem? De azért a szemétség talán túlzás.

Előzmény: mika waltari (1071)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1076
Szerintem is helyes ha támogatja az állam a gyerekvállalást, nevelést.

Ami nem tetszik az az egy gyerekesek esetében jelentkező változatlanság.

A három és többgyermekesek valóban érzékelhetően többet kapnak, kérdés igénybe tudják-e venni?

Ha édesanyádnak 2 gyereke van, már nem tudja igénybe venni a 8 ezer forint kedvezményt!!

Tehát az elgondolás helyes, de a megvalósítás, egy számolgató bankár számítása, a Fidesz frakciót még szvsz jól átdobták a palánkon olyan bonyolult a törvény megfogalmazása, és milyen szépen hangzik az 1,3 millió!

Szvsz ki kéne egészíteni azzal , aki dolgozik az legyen jogosult mindenképp a kedvezményre a teljes öszegre , és emelni kellene az összegeket legalább kétszeresére, ez valóban nyerő lépés lenne!

Előzmény: progress (1075)
progress Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1075
A családi kedvezmény
1 gyereknél 3000
2 gyereknél ~4000/fő
3 gyerektől 10000 forint / fő

Lehet vitatkozni azon, hogy ez sok vagy kevés. A semminél több. Pl. Édesanyám, aki a MÁV-nál jelenleg bruttó 41000 forintos fizut kap (főiskolai végzettsége van) jövőre plusz 7000 forintot kap családi kedvezményként az "óriási" kb. 2500 forintos béremelésen felül amiatt, hogy jövő évtől a felsőoktatásban tanuló gyerekek is beszámítanak az eltartotti létszámba. Neki ez jelentős segitséget jelent.

Az, hogy 400000 illetve 1,3 millió forint adómentes jövedelemként van megfogalmazva, csak egy másfajta számítási mód.

A családi kedvezmény pedig azért JÁR a gyereket nevelőknek, mivel húsz év múlva az ő gyerekeik fogják az adót fizetni, s nem azok, akik például kutyát nevelnek gyerek helyett. De nem is azok, akik vállalnak ugyan gyereket, de nem tanitják meg dolgozni.
Aki gyereket vállal közgazdasági szempontból befektett az állam javára. Lemond a jelenbeli többletfogyasztásról stb...

progress Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1074
Egy kis adalek ahhoz, hogy melyik kormany mennyire csaladbarat.

Forras: http://www.mszp.hu/4_0/szerint/elemzes/gyerekes.htm

Családok pénzbeli támogatásának legfontosabb eszközei
(1994-1999) (milliárd forint)

Támogatási forma .1994....1995......1996......1997......1998*.......1999**
Családi pótlék.....110,562..100,69..95,556....102,3....117,9...... 133,8
Várandósági pótlék - 2,061......1,072.......-.............-................-
Anyasági támogatás....-.....-...........1,346.......2,0.......2,0........... 2,3
GYES...................10,253..11,319.....14,17...20,0.......34,7.........47,7
GYED...................18,78....20,423....22,294...10,0...... 2,0........
GYET...................3,414....5,362......6.573......7,6........9,5.........11,2
Összesen..........143,00.....139,85....141,01....141,9....166,1.....195,0

Szamomra megdobbentoek ezek a szamok. Azert meg leirom az idoszak inflacios adatait is:
1994. 118,8
1995. 128,2
1996. 123,6
1997. 118,3
1998. 114,3
1999. 110,0
1994-1998 219%
Csaladtamagotas: 143-166 16%-os novekedes
Realertekben:: ~89 szazalekos csokkenes.
Hmmm... Minden ember feledekeny. En sem emlekeztem mar ra, hogy ilyen durva volt a helyzet.

mika waltari Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1073
Menjen mélyebbre aki kitalálta az új "kedvezményt"...

Előzmény: wizes (1072)
wizes Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1072
Kedves mika waltari !
Ha mélyebben lemész találsz még mókákat!
Kis adalék, hogy jobban mennyen!
Felajánlom az igénybevehetőséges x Mft.-ot a ....-nak!
Üdv. wizes.
Előzmény: mika waltari (1071)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1071
Kedves Hegyivadász!

Számoljunk és olvassuk a törvényt, ami szvsz arcpirító szemfényvesztés amíg az ember enm kezd el számolni.

A 400eFt adómentesség igaz.

DE a tv visszaveszi az adójóváírást és a 8% (11 ből 8 a nyugdíjjárulék) 25%-kának azaz a bruttó 2%-ának (800Ft, 40 EFt esetében) a levonását.

Tehát: minimálbér esetén 2001-ben
A 480eFt adója 9600Ft (20%)
ebből le kell vonni az adójóváírást 36000Ft és a fent említett 2%-t , ami 9600Ft.

A 400Eft eső rész adómentes, de csökkenteni kell az adójóváírással és a 2%-os kedvezménnyel.

tehát 80000-36000-8000=36000 éves szinten.

Ez havonta 3000Ft.

Jó mi!?

Megmondom őszintén előszőr csak a 400eft-t láttam az adókedvezményeknél.
Mondom magamban, szociknak annyi.
Nézem tovább, adóalapról van szó, gondolom még mindig jó, a realitás talaján maradt a kormány, végig olvasom és számolom marad havi 3000Ft, mondom magamban, ez SZEMÉTSÉG!
400000Ft álom
80000Ft realitás
36000Ft ==>>havi 3000Ft szemétség

A családi pótlék meg nem változik.

Előzmény: hegyivadasz (1070)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.12.15 0 0 1070
mika
Sajna nincs elöttem a tv., de amennyire en emlekszem az 2001-re 400e Ft-ig adomentesseget iger egy gyerekkel. Azaz 2001-ben a peldabeli figuranak nem kell adot fizetnie. De hetvegen majd pontosabban utananezek.
Mi az a -800 Ft az adobol?
Előzmény: mika waltari (1062)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1069
MaAttam!
Teljes címhelyet!
?
Előzmény: mika waltari (1068)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1068
MATT aki nem kap dokumenteket, hanem munkából akar megélni, ez még tipegésnek is kevés.

inkább alszom egyet rá.

Előzmény: wizes (1067)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1067
Nem!!!
Sokallom a hibáiMATT!
Mika W!
164 Ft igen nagy pénz!
Súlya van!
;-)))
Előzmény: mika waltari (1065)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1066
"Alkalamazot, vállakozó, tag, ... stb. ."
Na ez szépre sikeredett!
Alkalmazott, vállalkozó, tag, ... stb.
Előzmény: wizes (1063)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1065
Felteszem sokallod a 164Ft-os égi mannát...-:))
Előzmény: wizes (1063)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1064
alkalmazott, mint a szegények többsége.
Előzmény: wizes (1063)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1063
Na azért ez nem ilyen exerű!
Körülmények?
Alkalamazot, vállakozó, tag, ... stb. .
ki fizet, ...
..
.
?
wizes.
Lesz még negatív!
Előzmény: mika waltari (1062)
mika waltari Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1062
Na akkor számoljunk!

2000

Bruttó 40000 Ft 1 gyerek
adó 8666-3000-800-2200=2666
Mv 600
TB 4400

nettó : 32334
családi pótlék: 3800
élj belőle: 36134

2001

Bruttó 40000 1 gyerek

adó 8000-3000-800-3000=1200
Mv 600
Tb 4400

Nettó: 33800
családi pótlék 3800
éhen halt: 37600

Változás: 1466Ft ebből 800Ft a gyerekkedvezmény növekedése.
10,6%-os inflációt véve (3800+2200)*10,6%=636Ft

Tehát az infláción felüli gyerektámogatás reálnövekedése teljes 164Ft

Előzmény: wizes (1061)
wizes Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1061
Hát ez ugyi attól függ!
2000-re is!
;-)
Ki, mikor, hol, kivel, .... stb.

wizes.

Előzmény: mika waltari (1058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!