Keresés

Részletes keresés

karesz888 Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1909
Kedves J Blomquist!
Ha tényleg nagyapád az "öreg", akkor kérdezd meg tőle miért zavarták el 1956.ban az szfvári J.A. Gimnáziumból.
Előzmény: Törölt nick (1903)
haliho Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1908

Sziasztok!

Az "öreg" stílusán - ami némelyeknek bejött - nem a gúnyolódást értettem. Még csak nem is az órán való politizálást. Hanem azt, hogy nagyon jól tudta érthetővé tenni a matematika bizonyos részeit, lehetett tőle gondolkodni tanulni. Matek osztály lévén én a pozitívumok közt tartom számon, hogy felhívta a figyelmet a humán műveltségre, az irodalomra.

Amúgy az talán érdekes, hogy a sok - kommunista elkötelezettségű - politikai duma, legalábbis a mi osztályunkban nem eredményezte a kommunizmus eszméinek terjedését... Kimondottan inkább ellenzéki (abban az időben), inkább enyhén jobbos, itt-ott "klerikális reakció" (vajon a fiatalok egyáltalán ismerik ezeket az ízes régi szép magyar kifejezéseket :-))) fele hajló csapat alakult ki nálunk. A történelmi hűséghez hozzátartozik, hogy pl. az egyik osztálykirándulásunkon, amin az ofőn kívül az "öreg" is jelen volt kisérő tanárként, testületileg elmentünk vasárnap misére. Valaki felvetette, hogy vasárnap Pécsett zenés mise lesz, így oszt elmentünk - kiderült, hogy félinformáció volt: mise volt, zene nem. (Az osztály nagy része - talán mindenki - eljött, a nem hívők, a nem katolikusok is, sőt volt olyan nem hívő osztálytársam, aki térdet hajtott, keresztet vetett, ha már ott volt.) Az "öreg" nem jött el (az ofő sem), de különben szó hang nélkül tűrte a dolgot.

Szóval én azt gondolom (mai eszemmel), hogy az "öreg" egyértelműen rosszul hatott azokra, akiknek nem volt erejük ellenállni a stílusának, akiknek nem volt elég önbizalmuk, hogy függetlenedjenek, megőrizzék tartásukat vagy ellenkezzenek. Viszont a másként gondolkodást, a vitát el bírta viselni, csak sajnos a legtöbb középiskolás még nem elég kemény ehhez. (Lehet, hogy rosszul fogalmazok, talán értitek, hogy mire gondolok.)

Üdv:

haliho

haliho Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1907

Kedves Iscream!

Az alábbi beírásodat végülis - valószínűleg rossz szándék nélkül, de - igen szerencsétlennek, mondhatni jelen formájában aljasnak találom:

A mendemondák alapján .... Nem tudok mit mondani, inkább hallgatok.

Vagty hallgattál volna, vagy állítottál volna. De továbbadtad nagy nyilvanosság előtt a pletykát, okkal vagy ok nélkül bemocskoltál valakit, a nélkül, hogy bármit is tudnál. (Én sem ismerem az illetőt, de nagyjából veled egykorú lévén annyit már megtanultam: nagyon nehéz bizonyos dolgokban ítéletet mondani, és akkor valóban jobb, ha hallgatok.)

Arra szeretnélek kérni, hogy moderáltasd ki!

Üdv:

haliho

Előzmény: iscream (1901)
Seol Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1906
Lemaradt egy vessző az "..." után. Részeg tahó.
Előzmény: Seol (1904)
fenris Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1905
Kíváncsi voltam, mi lesz a válaszod. Csalódtam is, meg nem is. Csalódtam, mert azt hittem, hogy amikor szembeállítanak majd a tényekkel, a te általad állítottakat cáfolókkal, minimum ilyesmit mondasz, hogy "Bocs, ha nem is igaz az az egyetemistás dolog, rosszul voltam informálva, de azért ez a lényegen nem változtat." Ehhez képest nem voltál hajlandó erre, inkább megpróbáltál előnyt kovácsolni a hátrányból, méghozzá elég ügyetlenül. Nem voltál korrekt, pedig pont emelett kardoskodsz. Azt hittem, ezt nem engeded meg magadnak. Elcseszted a lépést.
Hogy miért nem csalódtam? Mert korábbi hozzászólásaid alapján valami nem stimmel veled. Beképzelt, önelégült ízű, amit írsz. Lehet, hogy van is rá valami okod, de akkor se áll jól. Ne érts félre, nekem is van egy valag hibám, de azért ennyi kritika jár neked.
Előzmény: iscream (1902)
Seol Creative Commons License 2002.11.03 0 0 1904
Hagyd szerintem, ilyen emberek, mint az "énszegénysohamegnemértett" mindig voltak, lesznek, blahblahblah. Nincs értelme idegesítened magad miattuk.
(megfigyelted, viszonylag jó a helyesírása, stílus alapján nem feltételezném)
Előzmény: Törölt nick (1903)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.03 0 0 1903
Te vagy nem érted, vagy nem akarod érteni, miről beszélek. Olvass vissza a fórumon, én többször is kemény kritikákat írtam be több emberről is, továbbá azt is beírtam már, hogy állatira nem értek egyet a nagyapám egyes elveivel/dolgaival. A politika órákra bevitelével sem többek között. Mint mondtam, a kritika nem zavar. Azt is elfogadom, ha valakinek más a véleménye, mint nekem, mert egy ilyen toleráns barom vagyok. De, mint ahogy már írtam is, de megismétlem, mert szemmel láthatólag elsőre nem fogtad föl azzal a csodálatosan éles elméddel, hogy a hazudozás nem egyenlő a kritikával. Amit kifogásoltál a nagyapámmal kapcsolatban, előadhattad volna úgy is, hogy közben nem írsz vérlázító hazugságokat...

De hát mi a fenének tépem a számat, amikor a többi hozzászólásodat megnézve úgyis túlságosan nagyképű és korlátolt vagy ahhoz, hogy fölfogd, amit magyarázok.

Előzmény: iscream (1902)
iscream Creative Commons License 2002.11.02 0 0 1902
Higgadj le, pajtás! Nehogy úgy járj, mint Pethő Iván az apucijával meg anyucijával.

Amit az öregről írtam, közszájon forgó "igazság" volt diákkoromban, s mindenki elhitte, éppúgy, mint az óvatos cápákról szóló történetet a Piszkos Fredben. Fönntartom: nagyapád lehetett egy (elvetélt) matematikai zseni, de mint tanár egy pedagógiai idióta volt. Sőt egy katasztrófa.

Nem tudom, mi a nagyobb dicsőség: egyetemistákat, vagy gimnazistákat gúnyolni, megalázni. Döntsd el magad. (Támpont: az utóbbiaknak még az a fajta védekezés sem adatott meg, amit mi az egyetemistákról föltételeztünk. Ld. még: halihonak adott válaszomat.)

Úgy gondolod, hogy 3 gyermek megléte mentség ill. ok arra, hogy valaki visszéljan a hatalmával - akár Fehérvárott, akár Pesten? Illetve, ha ezt "csak" gimnazistákkal teszi, s nem egyetemistákkal, akkor már OK a dolog?

Vagy azt kellene értenem fölháborodásodból, hogy mivel nem volt fegyelmi ügy (sem egyetemen, sem a gimnáziumban) az öreg túlkapásai miatt - akor most már mindenki fogja be a száját? Talán nekünk kérne tőle (vagy tőled) bocsánatot kérni, amiért nem voltunk elég okosak az ő végtelen zsenialitásához, s így kivívtuk jogos megvetését?

Előzmény: Törölt nick (1892)
iscream Creative Commons License 2002.11.02 0 0 1901
Tóthné nekem kémiát tanított, s nem ő tehetett róla, hogy ez nem sikerült. Annyira utáltam a tárgyat, hogy fogalmam sincs, ő maga milyen ember ill. tanár volt. Sajnos sokkal később eszmélt föl a minisztérium, hogy kémiát lehet logikusan is tanítani -- amit nekünk nyomtak, az még egy hatalmas, összefügéstelen adathalmaz volt, amit be kellett (volna) biflázni. Csak annyira voltam hajlandó, ami a ketteshez kellett. Lányom szerint élvezet volt Tóthné óráit hallgatni -- mihelyst a tanterv engedélyezte a logikus tárgyalásmódot (Bohr - Heisenberg féle modell).

Tréné nekünk történelmet tanított - az általad említett tragédiáig. Az utána jövő történelem tanárnőre pontosan olyan sors várt, mint nálatok MoórÁgira fizikából -- hirtelen senkit sem érdekelt a tárgy. Meg a tanár se. Tréné ragyogó tanár volt (rövid ideig volt szerencsénk élvezni óráit) tettével viszont a mai napig sem tudok mit kezdeni. A mendemondák alapján férje (a "neves irodalomtörténész") valami fiatal lotyót csinált föl (kb. feleannyi idős mint Tréné), s válni akart. Nem tudok mit mondani, inkább hallgatok. Az öngyilkosság nem olyasmi, amiről könnyen lehet ítélni, talán nem is kell(ene).

Béres segített az orosz tökéletes szabotálásában - ezt akkor élveztem, de az egyetemen nagyon kellett hajtanom, hogy a záróvizsga (vagy szigorlat volt?) meglegyen: kb 30 napom volt arra, hogy behozzam 10 év nemtanulását. Béres egyégyébként sokáig egyedül ápolta nagybeteg (rákos) feleségét odahaza a lakásukon. Ezt csak jóval éretsségi után tudtuk meg - s innentől az ember valahogy másképp emlékezik...

Méhest, Vargaynét, Hódságit csak hallomásból ismerem, engem nem tanítottak. Nincs emlékem, véleményem róluk.

Az öreghez még pár szó. Hogy néha egész órán keresztül a pártsajtót nyomta, az csak hab a tortán. Keményvonalas komcsi volt - s vszínűleg úgy gondolta, hogy két hiperbolikus körsor közé kell nekünk egy kis ideológia tőle is - ha már a Fórizs olyan hülyén csinálja... Na, neki sem állt jobban.

"Sok embernél bejött az ő stílusa, sokaknál pedig nem."
Nos, úgy gondolom, hogy az ilyen kijelentés legföljebb a hadseregben lehet mentség. Ne feledd: olyanokkal gúnyolódott, akik teljesen ki voltak neki szolgáltatva. Sokaknak volt a nyelvén legaláb olyan csípős és pimasz válasz, sőt néha még olyan kegyetlen és megalázó is, ami az öreget bizony kihozta volna a sodrából. Csak hát a hatalmi viszonyok egyértelművé tették a helyzetet. Mások (vélt v. valós) butaságán, lassú(bb) fölfogásán gúnyolódni primitív dolog. Ezt egy kiszolgáltatottal tenni meg egyenesen "hatalommal való visszaélés". Gyenge mentség erre, hogy állítólag egyesek ettől igenis intenzívebben tanulták a matekot.

S akik itt bírálták a Szent Család stílusát, azok pontosan ezen a ponton találkoznak: frusztrált, hatalomittas felnőttek kéjelegnek az élet dolgaira éppen csak eszmélő fiatalok kiszolgáltatottságábann.

Előzmény: haliho (1894)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.01 0 0 1897
Figyelj, a korrekt kritikákkal semmi gondom nincs, korábban ide is írtam, hogy több dologban nem értek egyet a nagyapámmal.

De az iscream által kitalált hazugságok nem tartoznak a fenti kategóriába. És ezek felháborítanak.

Előzmény: haliho (1894)
Seol Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1896
A mi bankettünkre eljött Moór, és jól megjátszottuk magunkat (2 emberke érintkezett vele, a maradék 20 a másik tanárral kommunikált:), dehát kellett neki, osztályfőnökünk volt...
haliho Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1895
Még egy szó:

Mór Ágnes akkor nőtt a szememben egy araszt, amikor meghívták a többi tanárral a bankettre, és azt mondta: nem híve annak, hogy megjátszuk magunkat, nem voltunk mi olyan jóba.... Nekem tetszett, hogy őszinte volt magához is, hozzánk is.

h.

Előzmény: haliho (1894)
haliho Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1894

Sziasztok!

Ha már az "öreg" van napirenden, szerintem - bármilyen hülyén hangzik - mindkét oldalnak van sok igazsága vele kapcsolatban.

Sok embernél bejött az ő stílusa, sokaknál pedig nem. Nekem is voltak/vannak osztálytársaim, akik úgy érezték: gúnyolódásával, vélt vagy valós butaságuk kicsúfolásával megnyomorította őket. Ugyanakkor voltak olyanok - és nem csak jó matekosok (vagy kó matekosok :-))) - akik vették a lapot, nem estek kétségbe, nem roppantak meg. Ezek egyértelműen úgy tartják számon, hogy egy olyan tanáregyéniség volt az életükben, akitől sokat kaptak. Van olyan osztálytársam, akit egyszer egy felelés kapcsán nagyon kicikizett - ráadásul igaza volt - ő pl. nagyon szereti a mai napig is. A másik úgy emlékszik rá, mint középiskolás éveinek gyomorszorító rettenetére.

Különben mi - kb. veled Ismrc (?nem jegyeztem meg a nickedet, most meg nem látom magam előtt, valami ilyesmi) egyidőben járhattam oda, szintén Konoróth igzagatósága alatt - azért számon tartottunk még egy-két elég jó tanárt. Szerettük Trencsényinét, aki magyart tanított. Sokan szerették Méhest, aki egy darabig földrajzot tanított (én nem, de utólag belegondolva valszeg bennem volt a nagyobb hiba), sokan szerették Tóthnét, aki biológiát tanított (én nem annyira, de utólag belegondolva valszeg bennem volt a nagyobb hiba), jól elvoltunk Hódsági Bélával, Vargaynéval. Kimondottan szerettük Bérest az orosztanárt, aki utolérhetetlen palócos (?) tájszólásban beszélte a magyart is az oroszt is (már csak azért is szerettük, mert nem erőltette túlzottan az orosz tanítást) lehetne még folytatni. Fizikából Mór Ágnessel nem voltunk jóba, de ennek egyik fő oka az volt, hogy rövid ideig Kovács Pál (Gombostű) volt a fizikatanárunk, akit nagyon szerettünk, de akit elzavartak (ma sem tudom, hogy pontosan miért), és helyébe jött Mór Ági - eleve esélytelenül.

haliho

Előzmény: Seol (1893)
Seol Creative Commons License 2002.10.31 0 0 1893
Kedves "jajénszegénykoholtvádakkalpedigcsaksemmiténugyannem"!

Fura, nekem úgy tűnt, az öreg ott van a legjobb pedagógusok között, akikkel eddig találkoztam. Négy év alatt egyszer sem emlékszem, hogy bárki azt állította volna, igazságtalan volt vele, sőt.
A modora tényleg tud nyers lenni, ha felidegesíti magát, amit amúgy nem a nemtudás, hanem az elemi butaság vált ki nála, viszont éreztük, hogy szeret mind minket, mind a matematikát (vagy fordítva, ahogy normális), így igazán nem fulladtunk könnyeinkbe. Sőt.

Moór Ágnesről meg annyit, szegény "sohamegnemértett", hogy bár emberileg erőst elhanyagolható, fizikatanárként azért meglehetősen jónak tűnt. Viszont tényleg nem láttam rajta Feynman arcképével ékesített pólót (aki, ugye tudjuk, kísérleti fizikusként is, és nem csak példaképként, tevékenykedett elvétve)

Ugye, milyen könnyű névtelenül fikázni...
(majd biztos jön az ÁVH, meg minden, azér' kell)

Ágoston Hugó.

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.30 0 0 1892
"Az "öreg" egyébként a diákok tiltakozása miatt lett eltávolítva az egyetemről s került az Istvánba."

Ezt honnan veszed, he? Ki vagy te, hogy hazugságokat terjessz a nagyapámról???

Székesfehérváron volt a József Attila Gimnázium igazgatója, mielőtt az Istvánba került. SOHA nem tanított egyetemen, egyszerűen azért, mert nem érezte magát elég jónak hozzá, és amikor hívták, 3 kisgyereke volt otthon, így nem akarta a biztos megélhetést lecserélni a bizonytalanért!

Menjél te a jó büdös picsába...

Szőts Zoltán Oszkár

Előzmény: iscream (1890)
iscream Creative Commons License 2002.10.30 0 0 1891
Errata

Én kó voltam matekból... -- helyesen: Én jó voltam matekból...

Előzmény: iscream (1890)
iscream Creative Commons License 2002.10.30 0 0 1890
Tja, nekünk még habzó szájjal és üvöltve magyarázta, hogy a marxizmus nem dogma...

Akkor még diri sem volt a Jóska, csak az iskola párttitkára (dr. Konoróth Gyula, a Magyar Gyeplabdaszövetség elnöke igazgatott - ilyen szövetség tényleg volt, sőt talán még van is). És még létezett a "világnézetünk alapjai" c. tárgy. És le is osztályozták ám a világnézetünket az év végin. Szóval aki egyetemre akart menni...

Szakállka akkor még csak nagytsetsű pártkurvaként volt aposztrofálva - istenem, de gonoszak is voltunk. (Vagy mégse?)

Engem koholt vádakkal akartak eltávolítani, tisztára az ötvenes évek stílusában, s a sokak által istenített R.J. ("az öreg") volt a fölbujtó, szervező. De akkor már visszafüttyentették - a 70-es évek konszolidációja nem akarta visszahozni ezt a stílust az "öreg" ifjúkorából. Megúsztam annyival, hogy a tantestületi megrovás után kompromisszumként magántanuló lehettem s érettségizhettem az Isvánban - de meg kellett ígérnem, hogy addi is nem mételyezem jelenlétemmel osztálytársaimat.

Az "öreg" egyébként a diákok tiltakozása miatt lett eltávolítva az egyetemről s került az Istvánba. Egyetemista fiatalok nem tőrték, hogy rendszeresen lehülyézze és idiótázza őket. S tudott még sokkal-sokkal gúnyosabb is lenni - anélkül, hogy egy kocsis szókincsét kellett volna előszednie. Én kó voltam matekból - engem békén hagyott, de sok osztálytársam nyelte könnyét/dühét/megalázottságát. Lehet, hogy zseniális matematikus volt - de egy pedagógiai idióta.

CsehBumbi már akkor is ivott, MoórÁgi meg már az első fizikaórán kijelentette, hogy az igazi fizikust arról lehet fölismerni, hogy madzagok meg drótok meg krokodilcsipeszek lógnak a zsebéből. Na mi lógott a zsebéből, amikor ezt modta? Na? És az elméleti fizikusok szerinte persze mind köldöknéző idióták. Komoly fejenállásokat kellet aztán csinálnia, hogy elkerülje a derivált fogalmát (szerinte az nem fizika) - szóval kicsit olyan volt mint Móra tanítója, aki szerint az y nem magyar betű, ezért tanítványait úgy kérdezte: hogi vagi? Nekem akkor Dirac, Feynmann meg Yukawa voltak a példaképeim - szóval semmi esélyem sem volt nála. Meg is mutatta, hogy ki tudja jobban a fizikát (osztályozni).

Hogy azért volt más is? Igen. Nyíregyházi Károly (a Rinó) jut eszembe, meg Rácz Iván (a KisRác), de aztán nagy nagy szünet. És függöny - folytatás nélkül.

Ach, schöne alte Zeit...

Előzmény: Törölt nick (1889)
nagymenő Creative Commons License 2002.10.24 0 0 1887
Mostanában "cserepednek"...
Előzmény: ratonyi_fidesz (1886)
ratonyi_fidesz Creative Commons License 2002.10.24 0 0 1886
Kedves Szakállné!
Sajnos Kutalikné Kardos Bözsinek befellegzett. Ó, mily kár azért a sok szorgos nyelvcsapásért, huss, kárba vész az összes. De semmi gond, egy konzervatív polgári MAGYAR gimnázium feltétlenül illeszkedik majd az új fideszes polgármester értékrendjéhez (remélem érti mire célzok...). Persze ha egyenes gerince nem hagyja az ilyesmit, az se baj, de ne ugorjon, mert akkor kirúgjuk, ugye... De nem kötelező a Szent István Gimnázium, bár 20-at letagadhatna, de azt mégse, hogy elmúlt már 16. Van másik iskola, el lehet menni. Ott akkora csöcsökkel lehet mászkálni, amekkorával akar, de ez nem az a hely. Legalább nem veri orrba a lengőajtó. Nagyon sokan örülnének, ha a maga helyében lehetnének. Tudja, hányszoros túljelentkezés van az igazgatói posztra? Nem tudom mondtam-e már eddig, de ez az iskola nem kötelező. El lehet menni.
...
...
...
...
- Szalagavató, 2003 -

Tisztelettel köszöntjük az egybegyűlt polgártársakat. Hadd köszöntsem sorainkban mindenek előtt Rátonyi polgármester urat, aki bár rövid ideje van hivatalában, nagyon sokat tett iskolánkért, a Szent István Gimnáziumért, amiért ezúton szeretnék köszönetet mondani (taps). Mindenki tudja, hogy ezekben a nehéz időkben is milyen értékeket képvisel gimnáziumunk. Nem véletlen, hogy az első MAGYAR KERESZTÉNY király nevét viseli iskolánk.
Kedves fiatal polgárok, hadd szóljak néhány szót
hozzátok is. Fontos év a mostani számotokra, most cseperedtek a polgárok fiatal reménységeiből érett polgárokká. A jövőtök elkezdődött!

dOug Creative Commons License 2002.10.20 0 0 1885
Igen, Ez a Jubileumi Évkönyv a maga 308. oldalával, benne az eddigi 100 év alatt itt végzett deákok nevével...(kb. 30 oldalnyi név 8)) fényképek, összefoglalók, versenyeredmények, Iskolánkban tanult NAGYON híres emberekről, pitty putty, egyéb, stb... :) hát kb. ennyi, örülök, hogy írtok a fórumba!!! .. csáó!
t_one Creative Commons License 2002.10.03 0 0 1883
Én is lemaradtam, pedig péntek délután (teljesen véletlenül) értesültem a rendezvényről, csakhogy addigra már több egybehangzó vélemény szerint minden jegy elkelt. Utóbb kiderült, hogy mégsem, de akkor már késő volt. Jó, hogy minden ünnepélyes alkalommal a vezetőség "szeretettel várja az öregdiákokat", de nem ártana őket értesíteni sem. Ilyen célokra érdemes lenne egy - akár az eddigieket magában foglaló - istvános levlistát létesíteni, amiben hírlevél jelleggel lehetne terjeszteni a hasonló eseményeket. Majd dolgozunk rajta...
Youwine Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1882
Meg a hét végén volt a centenáriumi ünnepség, amiről sikeresen lemaradtam, mivel - teljesen véletlenül egyébként - vasárnap késő délután sétáltam arra.
break2 Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1881
koszi.
Előzmény: dOug (1880)
dOug Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1880
Hali! Megint megjelent az évkönyv, 2001-2002-es 100. tanévről szóló, extra mennyiségű infot tartalmazó bővitett kiadvány. (Azt hiszem megvásárolható a gazdasági irodában is). Volt a Kongresszusi Központban Milleneumi Évzáró Ünnepség. Jó volt, szép volt, szeritem érdekes volt... kb. ennyi, ha valaki nézi a fórumot és ezekről nem tudott, akkor már nem irtam ide hiába! 8) Adam
dOug Creative Commons License 2002.05.30 0 0 1879
Hali!
Hat nem vagyok beepitett ugynok, de azert iden is megnehezitem a tanarok dolgat "a hullamzo Tisza homokos partjan"... ami az idopontot illeti: Julius 25.-Augusztus 1. az elsu turnus, a masodik meg Augusztus 1.-8., ha jol tudom az elsobe Mazso a masodikba pedig Kosa es Lazar jon mokamesternek. A tabort elokesziteni szokas szerint lement egy banda (par hete), festettek, kipucoltak es !!VEGRE EGY SAJAT FUNYIROVAL!! lerendeztek a terepet... mert ugye eddig kaszalni kellett...(nem mintha nem elveztuk volna, persze egy egesz focipalyanak valot lekaszalni :)) na szoval kb. ennyi!

udv mindenkinek, doug

u.i.: ma nyomtak a kezembe a 2000-2001es evkonyvet, szoval akit erdekel az talan a konyvtarban megleli!

Előzmény: MrPete (1878)
MrPete Creative Commons License 2002.05.28 0 0 1878
Idén mikor kerül megrendezésre a hullámzó Tisza homokos partján a Tiszap tábor? Ki lesz a táborvezér és milyen tanárok lógatnak le? Valami beépített ügynök informálhatna, hogy mit lehet tudni a dologról..
nagymenő Creative Commons License 2002.05.28 0 0 1877
No! Azt beszélik, hogy a néhány jelölt - s nyilván néhány önjelölt - közül a következő tanév elejéig kiválasztják a SZIG új igazgatóját...
break2 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1876
Koszi a linket. Jo volt olvasni a cikket a tanar urrol. Az azert ciki, hogy a cikk kozepen lelajosozzak.
Előzmény: Törölt nick (1875)
Színjátszó találkozó Creative Commons License 2002.04.10 0 0 1871
Kedves volt Színjátszók!

A 100. évi évforduló keretében megrendezésre kerül a diákszínjátszók találkozója.
Kérünk mindenkit, aki valaha részt vett diákszínielőadáson, küldje el elérhetőségét (cím, telefon) a következő címre: szinjatszo@freemail.hu , hogy később értesíthessük a találkozó pontos helyéről és időpontjáról.
Várjuk minden érdeklődő jelentkezését.

Tisztelettel,
Szervezők

carnia Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1870
Már szinte le sem merem irni...
Változik a Trinity és a Carnia április 5-én
a fellépés helye:
Trinity
2002 április 5 22:00
Carnia
2002 április 5 23:00
Korridor Cafe
Budapest, II. Mammut II., Margit krt. 87-89. 4. emelet
Nyitvatartás: 10h-tól az utolsó vendégig.
A koncertek 21h-kor kezdődnek az Asterix együttessel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!