Én 2 hete kedden csináltam meg az OKT Bodajk - Várgesztes szakaszát, majd másnap laza Szárliget - Várgesztes szakasszal meg is lett a Vértes. Igazán szép arcát mutatja a környék áprilisban.
"A lehetöségeket oszd meg velünk is, mármint legközelebb."
Nem teljesen értem/tudom mire gondoltál itt pontosan. Mármint milyen lehetőségeket értesz ezalatt.
Egyébként Gántra legkönnyeb eljutni - nekem legalábbis így volt praktikus Bp.-ről - Székesfehérvárról a buszállomásról. A busz megáll 200 m-re a gánti Bauxitmúzeumtól. Láttam is kintről az egészet, de majd legközelebb nézem meg, talán a Csákvári tanösvénnyel összekötve. Most közvetlenül a gánti túristaház előtt szálltam le, onnan indultam. Írom már a beszámolót a túráról, holnapra megpróbálom felrakni a Kéktúra topicba.
Én Székesfehérvárig vonattal mentem le, onnan 15-20 perc átsétálni a buszhoz. 10 perc múlva indult a busz is.
Encián (es a többiek)ha sajnálod, hogy kihagytad a Gerecsét, a héten vissza akarok menni a medvehagyma miatt, de szeretném többekkel megosztani az utiköltséget.
A lehetöségeket oszd meg velünk is, mármint legközelebb. Ebben a szezonban Marci és Attila olyan kevés túrát írtak ki, hogy most mindenképp oda megyek.
Egyébként pont most hétvégén jártam Gánton, azaz a Gánt-Szárliget szakaszt jártam be az OKT vonalán kitérőkkel. Majd a kéktúra topicba írok beszámolót. Ti meg Csókakő felé mentek, azaz pont ellenkezőleg. De ez is be van tervezve, de lehet most vasárnap lesz belőle :-)
Mondjuk én ha megyek legközelebb arra, mindenképpen meg akarom nézni a Bauxitbányászati múzeúmot is...
Encián, mielött megint elfelejtenék szólni, vasárnap Vértes túra lesz.
(Túra a mexüntetendö szárnyvonalakérrt). A találkozó helyét és idejét csak késöbb tudom meg. Ha van kedved jönni, írj, ha nem válaszolnék, keress föl mailben; elég megbízhatatlanul járok erre:-( (De budapesti vagy te egyáltalán?)
Rali, ha akarsz, te is gyere, bár neked egy kicsit korán kellene kelni:-(
Mostanában eljárogatok részemről teljesítménytúrákra, pecsételgetek is, de számomra abszolute nem ez a lényeg. Sajnos egy erőteljes teljesítménycentrikus világban nőttem fel, és ezt nem nagyon tudom könnyene kivetkőzni magamból. de azért számomra nem a minél nagyobb átlag produkálása, stb a lényeg, hanem természet képződményeinek megfigyelése, és gyönyörködése egyben benne. Persze pl. a Kinizsi 100-at is tervezem, ott nincs mese, menni kell teljesítménycentrikusan...
Persze ezt úgy teszem általában, hogy közben haladok, és mindent tiszteletben tartok, amit a természet fialt magából. Azaz nem taposom el a virágokat, nem röhögcsélek és ordibálok hangosan az erdőben, stb. És igyekszem tisztelettudó vendégként viselkedni, minél kevesebb kárt okozni eme csodálatos világban...
Úgy gondolom manapság sokan - és a túrázók között is - nem teljesen tekintenek úgy a természetre, ahogyan kellene. Emiatt inkább egyedül megyek a telj. túrákra, mert elegem lett abból egy kicsit nekem is időnként, ami a túra közben netán folyik. Természetesen nem azt értem, hogy néma leventének kell lenni végig, és mártírt játszani, de ha már behatolunk egy világba, viselkedjünk méltó módon ....
Holnap, azaz nem sokára elvileg megyek a Téry Ödönre.... Jövő héten meg a Bakony50-re szeretnék menni, utána meg valószínűleg a Börzsöny lesz az uticél az OKT utvonalán, esetleg lemaradás 50...