Keresés

Részletes keresés

Agglegény Creative Commons License 2001.01.17 0 0 65
Sziasztok !

Megfeledkeztek egy fontos tényről !

EGÉSZEN PONTOSAN ARRÓL, HOGY AZ, HOGY A KUTYA BIZONYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT MEGTÁMADJA AZ EMBERT, A KUTYÁKKAL SZEMBEN MIND A MAI NAPIG SZÉLES KÖRBEN ELFOGADOTT KÖVETELMÉNY !

Másképpen hogyan őrizhetne a kutya bármit is ! Az, hogy a kutya kezelésbe veszi a betörőt, egyben azt is jelenti, hogy a tulajnak nem kell kiállnia (nem biztos, hogy olyan bátor, és az sem, hogy egy Rambo), azt is jelenti, hogy nem a tulaj vágja bele a baltát a betörőbe !

Ezért nem hallani macskatámadásról, még újszülöttek esetén sem. A macska úgy domesztikálódott, hogy neki ez nincs megengedve ! Azokat most inkább ne firtassuk, akiket megrúgott a ló, felöklelt a bika, mert ezek rendszerint állatgondozók, akik elszúrtak valamit. A LÓVAL IS VIGYÁZNI KELL, HA ÁLLÓ SZEKÉR KÖZELÉBE MÉSZ, RÁM MÁR SZÓLT KOCSIS, HOGY VIGYÁZZAK, MERT MEGRÚGHAT A LÓ ! AKÁR EGYETLEN EGY LÓRUGÁS IS HALÁLOS LEHET !

Sajnos amíg sok ember érzi úgy, hogy neki agresszív kutyát kell tartani, mert úgy van az élete, vagyona biztonságban, addig lesznek agresszív kutyák is ! Ha nem pitbull, akkor majd kuvasz, vagy akármi más, hiszen aki keres talál !

A baj az, hogy sok olyan ember nőtt fel, az elmúlt évtizedekben, aki kutyát csak a Kántor, Benji, Rex felügyelő, szomszéd ölebe formájában ismeri, és teljesen hiányzik a tapasztalata a kevésbé barátságos kutyákkal kapcsolatban.

És sajnos tény az is, hogy sok az alkalmatlan kutyatulajdonos, akik másokat is, családjukat is veszélybe sodorják !

Ami a törvényeket illeti, van törvény arra, hogy nagytestű, támadó természetű, továbbá a felsorolt (hagy ne írjam le) fajtába tartozó kutyák csak pórázzal szájkosárral sétáltathatók, csak be kéne tartani, a kóbor kutyákat a sintérnek (gyepmester) kellene begyűjteni, a pitbullt meg ne engedjük be a gyerekszobába !

Aggl.

jasu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 64
Tragédia!
Vajon a támadáskor hol volt az édesanya?
Szerintem egy anya ilyen helyzetben egy oroszlánt is puszta kézzel szét tud tépni, persze csak ha jelen van.
Egy negyedik emeleti lakásba ahol hat ember él, mi a francnak egyáltalán kutya. Hát még egy ilyen nagytestű jószág.Egyébként még sohasem hallottam, hogy egy malamut bárkit is megtámadott volna.
Fürgeláb Creative Commons License 2001.01.17 0 0 63
Csecsemőkorú ikerpárt marcangolt halálra egy nagytestű kutya szerda délelőtt a fővárosban. A halállal végződött kutyatámadás Csepelen, a Szent László út egyik házának negyedik emeleti lakásában történt, ahol a gyerekekkel együtt hatan éltek. A helyszínre riasztott mentők az egyik kisgyereket még megpróbálták újraéleszteni, azonban nem sikerült. Egy mestertenyésztő véleménye szerint a tragédiát az okozta, hogy a kis jövevények megjelentek a családban, és a kutyát elhanyagolták. A malamutot a szakértői vizsgálatok befejezése után elaltatják.

(Index)
http://index.hu/politika/bunugy/malamut/

Hogy lehet nagytestű kutyát 2 szobás lakásban tartani, ahol hatan laknak.

ENDU Creative Commons License 2000.04.03 0 0 61
Alfred!
Én a kutyát egy 36-38 m2-es kennelben tartom. Sajnos régebben sok volt környékünkön a kutyamérgezés, ezért éjszaka sem merem szabadon engedni az udvarban. (Tudom, most arra gondolsz, hogy miért nem tanítom már meg arra, hogy idegentől ne fogadjon el semmit, az udvarra bedobott harapnivalót pedig ne egye meg.) Hidd el, ezen vagyok. A sikerrel féluton járok, tehát jelenlétemben már nem tudnak vele semmit megetetni és az udvaron elrejtett finom falatokat is otthagyja. Azért még nem vagyok 100 %-ban biztos abban, hogy távollétemben sem nyúlna e hozzá. A gond az, hogy amikor megkértem valakit, hogy dobjon be este későn egy szelet marhahúst az udvarba és a kutyát nem zártam be a kennelbe, nem tudom hogy a kutya, vagy a macskák ették-e meg a husit. A kutyával egyedül foglalkozom, s csak akkor van szabadon engedve, ha vele vagyok.
Ez részben elővigyázatosság, részben pedig azért van így mert nem kívánom tőle, hogy ,,megegye,, a betolakodót, csak jelezze. A kennel úgy van az udvarban elhelyezve, hogy minden irányból érkezőt észlelhessen.
Mint írtam kb. heti 14-16 órát foglalkozom a kutyával (kiképzés, játék) ezen időn kívülre esik még a szolgálatban együtt eltöltött idő + az etetéskor és takarításkor való találkozások. A családtagok küzül –ottlétem nélkül – senki nem ,,nevelheti,, a kutyát. A következetesség így nálunk leszűkül annyira, hogy amit ma szabad azt holnap is, amit pedig ma nem szabad az holnap sem megengedett. Mint egy korábbi hozzászólásomban már írtam, előző kutyám születetten is jobb területőrző volt, ránevelés nélkül.
A mostaniban talán szükséges lesz mesterséges beavatkozással előhozni azon ösztöneit, melyet ebböl a szempontból gyengének érzek. Barátkozás idegenekkel a saját területemen? Talán még a betörőt is megnyalogatnám? Hát milyen kutyadolog ez?
Üdvözlettel: ENDU
Előzmény: Alfred (55)
SegédSámán Creative Commons License 2000.04.03 0 0 60
Eddig csak olvastam ezt a topicot.
Nekem is van három kutyám, ebből kettő halálosan egyemberes, egyikük harcos természetű, de nem harci kutya. Ellenben van olyan ismerősöm, aki pitbullokat tart és viadalra is jár velük. Ezzel természetesen nem értek egyet, és soha nem tudnám egyik kutyámat sem ilyennek kitenni. Nos az ismerősöm "viadalos" kutyái úgy vannak "képezve", hogy csak parancsszóra támadnak, de soha nem embert!!! És talán hihetetlennek tűnik, de még az idegenekhez is barátságosak......Idegen kutyákat sem bántanak parancsszó nélkül.....
Tehát a hiba, szvsz a gazdákban van, akik rosszul vagy egyáltalán nem foglalkoznak a kutyáikkal.

A velünk lakó kutyám - sajnos már 13 éves - mindig is egyemberes volt, de ahogy öregszik, a helyzet csak egyre "romlik". Bár a kezdet kezdetétől csak engem ismert el fölötte állónak, ha a család többi tagja - szerinte - helytelenül viselkedett, morgással vagy fogvillantással "jelezte" (természetesen nem kell nagy dolgokra gondolni, csak mint élelemféltése, stb), és erről nem lehetett lenevelni, erős "egyéniségének" köszönhetően. Az engem feltétel nélkül elfogad és elismer.
Ennek ellenére, soha egyikünkben sem merült fel, hogy a kutya a család bármelyik tagjában kárt tehet(ne). Sőt - hab a tortán, hogy - jelenleg két igen kiskorú (3 és másfél éves) gyermek is velünk lakik, akik természetes már tanulják a játékszabályokat (nem megyünk az evő kutyához, nem húzzuk meg a fülét, nem lépünk a lábára, stb.). Ha mégis "baleset" történik, a kutya kínosan ügyel rá, hogy csak figyelmeztesse a kicsiket (odavakkant), de kárt ne tegyen bennük.
És nem igazán tudom elképzelni, hogy - mint ahogy a tv-ben elhangzott - egyszercsak békésen hazamegyünk, nem teszünk semmit, a kutya viszont széttép bennünket. Még egy ilyen öreg, kissé morozus kutya esetében sem....
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem....

Előzmény: sanchopanza (58)
szega Creative Commons License 2000.04.03 0 0 59
Szerintem inkább egyre több az olyan ember, akiknek a kezében a kutya veszélyessé válik.
Előzmény: sanchopanza (58)
sanchopanza Creative Commons License 2000.04.03 0 0 58
Amit mondasz az igaz, hogy a kutyának tudnia kell, hol a gazda. Na de manapság, azthiszem evvel te is egyet értesz, hogy egyre több a veszélyes kutya, ha igy lehet mondani, mert az emberek többsége szereti amiből pénzt lehet csinálni, és itt nemcsak a primitivekere gondolok, nem akarok senkit megsérteni.
A kutyaviadal is olyan méreteket öltött kis hazánkban, hogy az szinte már hihetetlen, na most egy ilyen kutya nem igazán tudja mi lehet, és mit nem, csak azt, hogy a haláláig harcolnia kell a túlélésért, és ha hallottál már arról, hogy hogyan is bánnak az ilyen kutyával akkor tán megérted te is meg mindenki, hogy igen is lesznek még "gyilkos" kutyák addig amig ilyen van. De ez megvan emberben is, akit ölni képeznek, az nem is ért máshoz! És a kutyák az emberek áldozatai, viszont az emberek maguk választhatják, hogy gyilkológépek akarnak e lenni pl.
Üdv.
Előzmény: Alfred (52)
Tamska Creative Commons License 2000.04.03 0 0 57
off

Már bocs, de ha ennyire unalmas és lerágott csont a téma akkor minek olvasod topicot?

Inkább nem azt mondom mit illene hanem azt, hogy én mit tennék a helyedben: Nem szólnék hozzá olyan topicokhoz amik nem érdekelnek vagy számomra unalmas lerágott csontok. Az már csak egy plusz, hogy akkor pont azt tennéd ami illet volna.

Nem akarom szétoffozni a topicot, ezért ha további ilyen "hasznos" gondolatod van akkor várom leveleid.

a többiektől bocs az off-ért.

on

Előzmény: Stone (56)
Stone Creative Commons License 2000.04.03 0 0 56
Korabbi nehany hasonszoru topicban leragtam mar a csontot, nezz utana, talan meg erdemi is volt a hozzaszolasok kozott. A tema unalmasan visszatero, unalmasan azonos ervekkel es hiabavalo, ertelmes megoldast is tukrozo hozzaszolasokkal. Neha feledni kellene az erzelmeket es hasznalni a Kereses gombot.
Udv
Előzmény: Tamska (45)
Alfred Creative Commons License 2000.04.03 0 0 55
ENDU:
Mi nagyrészt egyetértünk. Amit a farkas-kutya-falkavezér összefüggésről írtál, azt én is tudatosan alkalmazom. A szeretgetés nálunk dominánsabb elfoglaltság mint az őrzés, viszont Alf egész nap velem van, dolgozni járunk, ügyintézni, így - ahogy írtad az elvárásokról - nálunk is vannak, sőt egész nap elég bonyolult elvárásoknak kell megfelelnie, hisz neki az a dolga, hogy önállóan viselkedjen, disztingváljon, figyeljen rám. Nekem is az a véleményem, hogy minél többet várunk el egy kutyától (az értelmes kereteken belül) annál többet, és annál könnyebben fog teljesíteni.
Hirtelen nem is tudom, a következetességet írtad-e mint fontos gazda erényt? Ha nem biztos te is igyekszel odafigyelni erre. Mi a feleségemmel mind a mai napig megbeszéljük Alfreddal kapcsolatos döntéseinket, hogy nehogy úgy járjunk, hogy valamit nála lehet, nálam meg nem.
Előzmény: ENDU (54)
ENDU Creative Commons License 2000.04.02 0 0 54
Kedves Alfréd!
A szóbanforgó téma nehéz és bonyolult kérdés. Szerintem a fegyelmezetlenség az alapvető hiba, nem pedig a kutya agresszivitása. Igenis elvárom a kutyától, hogy idegenekkel szemben bizalmatlan és lekenyerezhetetlen legyen. A kutyámat nagyon szeretem, de éreztetnem kell vele, hogy szeretetnek ára van: mégpedig a maximális engedelmesség. Régi tapasztalatom, hogy az agyonszeretgetett kutyát sokkal nehezebb tanulásra ösztönözni. Én nem jutalomfalattal próbálok a kutyából többet kihozni, hanem szeretetmegnyilvánítással. Ez nagyon hatásos.
A szeretetre kiéhezett kutya szinte mindent megtesz azért, hogy a gazdi kedvében járjon, s ekkor aztán nem marad el a jutalom, azaz a szeretet, dícséret. Heti 14-16 órát foglalkozom vele intenzíven. Első lépés mindig a kutya mozgásigényének kielégítése: 10-12 km futás. Rövid pihenés után játékos kiképzés. Hamar megtanulja teljesíteni az elvárt feladatot, mert már tudja, hogy a sikeres teljesítést dícséret, simogatás, birkózás követi.
Tehát én nem oknélküli szeretgetéssel szeretem a kutyámat.
Előzmény: Alfred (52)
ENDU Creative Commons License 2000.04.02 0 0 53
Véleményem szerint a kutya nevelésében fontos szerepet játszik az, hogy a kutya megtanulja a következőket: falkavezér=gazda, további sorrend: a gazda felnőtt és gyermek családtagjai és legutoljára a kutya. Ezt a sorrendet nem elég egyszer tudatosítani a kutyában, hanem állandó odafigyeléssel kell korrigálni az esetleges felülkerekedési kisérleteket. A kutyának is, mint a falkában élő farkas rokonainak is törekvése, hogy a családban=falkában jobb pozicióba kerüljön, akár csak féltékenységből is. Minden kutya rendelkezik a védekezés=harapás ösztönével. Azért, mert a kutya az ember legrégibb társa, nem tartom igaznak azt, (a tények is ezt bizonyítják) hogy a ,,kutya ösztöne azt diktálja, hogy nem haraphat embert,,.
Egy fegyelmezetlen kutyát senki és semmi nem tarthat vissza attól, hogy megtámadja azt, akit ellenségének, illetve vetélytársának lát, legyen az bármely faj képviselője.
Alfred Creative Commons License 2000.04.02 0 0 52
ENDU:
Ezt nem tudtam, de az utolsó mondatodból látszik, érzed, hogy miről van szó. :-)
Előzmény: ENDU (51)
ENDU Creative Commons License 2000.04.02 0 0 51
Alfréd!
A kutyát én sem fegyvernek tartom, de van ház- és területőrzési feladata. Én akkor voltam nyugodtabb, ammikor megbízhattam előző kutyám éberségében és lekenyerezhetetlenségében. Az volt a feladata, hogy jól megkülönböztethető módon jelezze az idegen személy közeledését. Csak akkor ugatott ha kellett, de akkor nagyon. A ház elött elhaladókat és a kóborállatokat (kutyákat, macskákat) nem ugatta meg, mert úgy volt tanítva, hogy csak a behatolókra reagáljon. A kutyával Polgárőr szolgálatba is jártam, minden esetben felismerte, azt hogy ki van velünk, vagy ellenünk,
s annak megfelelő módon reagált a közeledésre.
Szóval nálunk a kutya nem csak szeretgetés céljából tartott lény, ecélból vannak macskáink is.
Előzmény: Alfred (50)
Alfred Creative Commons License 2000.04.02 0 0 50
ENDU:
"Jelenlegi 2 éves németjuhászom pedig olyan nyuszi, hogy mindenkivel barátkozik és mindenkit nyalogat, ezért nagyon haragszom rá. Sajnos nem tudom leszoktatni róla."
Nekem bobtailom van, nagyon szelíd, de én kifejezetten ezt szeretem benne. Nem kell halálra idegeskednem mellette magamat, nem fegyvernek tartom, nem biztonsági rendszernek, egyszerűen csak szeretem. Nem nyugisabb egy szelíd kutyával az élet?
Előzmény: ENDU (47)
Alfred Creative Commons License 2000.04.02 0 0 49
Mr Spock:
"A betanitas kovetkezteben ez az oszton vissza van szoritva."
Ez nem így van. A kutya az ember legkorábbi háziállata, a kutya ösztöne azt diktálja, hogy nem haraphat embert. Éppen ezért veszélyes farkast tartani kutyaként, mert a farkasból hiányzik ez a gát, és pont a farkas az, amit betanítanak arra, hogy ne harapja meg a gazdáit. Mellesleg pont nálatok az USÁban nagy divat mostanában a farkas tartás, illetve a farkassal való visszakeresztezés, és ahogy hallom, nem kevés baleset is ered ebből.
Előzmény: Mr Spock (48)
Mr Spock Creative Commons License 2000.04.02 0 0 48
Kedves PINGYI,

Szóval abban nem hiszek, hogy a kutya egyszer csak megbolondul és rátámad a családra.

Van kutyank, szeretjuk, csaladtagnak szamit, tehat ne ertsd felre amit mondok. De.....

Ket even keresztul egy nagy korhaz ambulanciajan (USA-ban) dolgoztam mint orvos. Nem telt el egyetlen 24 ora sem, hogy legalabb egy kutyaharapas aldozat ne jott volna be. Es az esetek jo 90 szazalekaban, ugyan a harapas mas volt, de a tortenet ugyanaz:
"Hat doktor ur, tenyleg nem ertjuk. [Kutyanev] evek ota el velunk es soha semmi problema nem volt vele. Es most ki tudja miert, megtamadta [embernev], es ez lett belole."

Es ha rakerdeztem, az esetek tobbsegeben tagadtak, hogy akarmi is tortent volna, ami a kutyaharapast provokalta volna. Ugyanugy labdaztak [akarmi mast csinaltak] es hirtelen.....

A kutya osztonszeruleg harap. Az a termeszetes. A betanitas kovetkezteben ez az oszton vissza van szoritva. Tehat a kutyanak nem kell "megbolondulnia" csak egyszer kell a betanitott "blokkolasnak" kikapcsolodnia.

Gabor

Előzmény: PINGYI (6)
ENDU Creative Commons License 2000.04.01 0 0 47
Kedves PINGYI!
Hozzászólásoddal tökéletesen egyetértek, kivéve azzal, hogy a kutya olyan vérmérsékletű amilyen a gazdi. Volt nekem született agresszív kutyám is, ránevelés nélkül. Engedelmességi szinten mindent tudott, elképesztő, hogy milyen könnyen és gyorsan volt tanítható. Az idegeneket pedig rettenetesen gyűlölte, már egészen fiatal korában is. A házban élő családon kívül senki nem mehetett a közelébe, még a gyakran látogató szomszéd barátok sem. Akik 4 hétig voltak vendégeink, mindent megtettek, hogy elnyerjék kutyám bizalmát, de eredménytelenül. Mondanom sem kell, hogy a kutyát még a bekerített udvaron is duplán kellett bekerítenem kb. 36 m2-en, mert jaj lett volna egy betévedő idegennek. A kutya mozgásigénye hatalmas volt. Heti 80-100 km-t futottunk, bicikliztünk, vagy motoroztunk együtt.
Jelenlegi 2 éves németjuhászom pedig olyan nyuszi, hogy mindenkivel barátkozik és mindenkit nyalogat, ezért nagyon haragszom rá. Sajnos nem tudom leszoktatni róla. Mindkét kutyám egyforma nevelésben, kiképzésben részesült, ezért nem tartom igaznak, hogy a kutya olyan vérmérsékletű mint a gazdája.
Kutyabarát: ENDU
Előzmény: PINGYI (6)
Alfred Creative Commons License 2000.04.01 0 0 46
hehe tata:
A a spré-, és méregszakértő kutyagyilkos a legérdekesebbet persze elfelejti:
A szétroncsolt arcú kisfiú már kutyatulajdonos, és ott a stúdióban kérdezte meg a papáját, hogy az engedi-e hogy legyen még egy kutyusa!
Előzmény: hehe tata (34)
Tamska Creative Commons License 2000.04.01 0 0 45
Ha mondjuk lesz bármilyen érdemi érved, akkor azt is szívesen meghallgatjuk.

üdv

T.

Előzmény: Stone (44)
Stone Creative Commons License 2000.03.31 0 0 44
Hogy az eredeti kerdesre reagaljak:
Autobalesetek - Meg hanyan halnak meg?

A valaszt elarulom: egy nap tobben, mint egy evben a kutyaktol. Ez erdekel valakit?

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 43
Kedves Mindenki... Sziasztok

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az említett kutyafajták (rotti, boxer, különböző bull típusú terrierek) magas arányú támadása talán abból is adódhat, hogy nagyon divatos fajták, és sok van belőlük... És ugye a nagy számok törvény...

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcában ahol lakom több példány is van belőlük. Ha azt akarom, hogy ne tépjenek ki egy-egy darabot a kabátomból a kerítésen keresztül, akkor az uttest közepén kell mennem. (szerencsére egy nem túl forgalmas mellékutcában lakom)

Amúgy egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája vagyok és mióta az eszemet tudom imádom a kutyákat.

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 42
Kedves Mindenki... Sziasztok

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az említett kutyafajták (rotti, boxer, különböző bull típusú terrierek) magas arányú támadása talán abból is adódhat, hogy nagyon divatos fajták, és sok van belőlük... És ugye a nagy számok törvény...

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcában ahol lakom több példány is van belőlük. Ha azt akarom, hogy ne tépjenek ki egy-egy darabot a kabátomból a kerítésen keresztül, akkor az uttest közepén kell mennem. (szerencsére egy nem túl forgalmas mellékutcában lakom)

Amúgy egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája vagyok és mióta az eszemet tudom imádom a kutyákat.

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 41
Kedves Mindenki... Sziasztok

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az említett kutyafajták (rotti, boxer, különböző bull típusú terrierek) magas arányú támadása talán abból is adódhat, hogy nagyon divatos fajták, és sok van belőlük... És ugye a nagy számok törvény...

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcában ahol lakom több példány is van belőlük. Ha azt akarom, hogy ne tépjenek ki egy-egy darabot a kabátomból a kerítésen keresztül, akkor az uttest közepén kell mennem. (szerencsére egy nem túl forgalmas mellékutcában lakom)

Amúgy egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája vagyok és mióta az eszemet tudom imádom a kutyákat.

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 40
Kedves Mindenki... Sziasztok

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az említett kutyafajták (rotti, boxer, különböző bull típusú terrierek) magas arányú támadása talán abból is adódhat, hogy nagyon divatos fajták, és sok van belőlük... És ugye a nagy számok törvény...

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcában ahol lakom több példány is van belőlük. Ha azt akarom, hogy ne tépjenek ki egy-egy darabot a kabátomból a kerítésen keresztül, akkor az uttest közepén kell mennem. (szerencsére egy nem túl forgalmas mellékutcában lakom)

Amúgy egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája vagyok és mióta az eszemet tudom imádom a kutyákat.

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 39
Kedves Mindenki... Sziasztok

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az említett kutyafajták (rotti, boxer, különböző bull típusú terrierek) magas arányú támadása talán abból is adódhat, hogy nagyon divatos fajták, és sok van belőlük... És ugye a nagy számok törvény...

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcában ahol lakom több példány is van belőlük. Ha azt akarom, hogy ne tépjenek ki egy-egy darabot a kabátomból a kerítésen keresztül, akkor az uttest közepén kell mennem. (szerencsére egy nem túl forgalmas mellékutcában lakom)

Amúgy egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája vagyok és mióta az eszemet tudom imádom a kutyákat.

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 38
Sziasztok..

Csak annyit, hogy a már említett rottweiler, különböző pit típusú terrier stb. támadások magas aránya ahhoz is visszvezethető, hogy ezen kutyafajták nagyon divatosak, így rengeteg van belőlük. És ugyebár a nagy számok aránya....

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcánkban (kertes házban lakom) van több ír szetter, meg egy magyar vizsla is... nos ha nem akarom, hogy a kerítésen keresztül kitépjen egy darabot a kabátomból kénytelen vagyok az uttest közepén menni (még szerencse, hogy nincs nagy forgalom az utcán)
csak ennyit a vadászkutyák szelídségéről

U.i: 22 éves vagyok, és egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája, és mióta járni tudok nagy kutyrajongó

tikee Creative Commons License 2000.03.31 0 0 37
Sziasztok..

Csak annyit, hogy a már említett rottweiler, különböző pit típusú terrier stb. támadások magas aránya ahhoz is visszvezethető, hogy ezen kutyafajták nagyon divatosak, így rengeteg van belőlük. És ugyebár a nagy számok aránya....

Compi: az ír szetterekről csak annyit, hogy az utcánkban (kertes házban lakom) van több ír szetter, meg egy magyar vizsla is... nos ha nem akarom, hogy a kerítésen keresztül kitépjen egy darabot a kabátomból kénytelen vagyok az uttest közepén menni (még szerencse, hogy nincs nagy forgalom az utcán)
csak ennyit a vadászkutyák szelídségéről

U.i: 22 éves vagyok, és egy 5 éves kuvaszkeverék gazdája, és mióta járni tudok nagy kutyrajongó

hehe tata Creative Commons License 2000.03.31 0 0 36
Kedves Anyuxxx

Észrevételedet igen figyelemreméltónak tartom. Furcsa lenne, ha ezekben a sokat reklámozott csodatápszerekben nem lenne valami hormonhatású anyag, amitől csodafényes lesz a kutya szőre, meg egyéb. Persze ezt akkor lehetne igazán eldönteni, ha olyan alaposan bevizsgálnák ezeket a tápszereket, mint az emberi élelmiszert, vagy talán még akkor se. Ugyanis a táplálék szinte követhetetlenül bonyolult összetételű anyag.

Másrészt az is tény, hogy ugyanazok az anyagok eléggé eltérően hatnak az azonos fajtához tartozó különböző egyedekre, valahol olvastam, hogy egy igan hatásos gyógyszert azért nem tudtak törzskönyvezni, mert az emberek 10%-ára erős mellékhatást adtak, míg a többi 90-re alig vagy semmit. Szóval ha Te ilyesmit észleltél a saját kutyádon, más pedig nem (az övén), az nem jelenti az észrevételed cáfolatát.

üdvözlettel
ht

hehe tata Creative Commons License 2000.03.30 0 0 35
Kedves Jó Ember

Nem javaslom az ultrahangos kézi készülék kizárólagos használatát, mert lehet, hogy pont az ellenkező hatást éred el. Nem beszélve a közelben levő többi kutyáról. Persze kiegészítőként tarthatod, végülis ha magabiztosságot ad, az már fél siker :-)

Lehet, hogy most többen is haragudni fognak rám, de leírom: a legjobb kisméretű de hatásos védekező eszköz a gázspray. Csakhát nem az a limonádészar, amit az 1993.okt.15 -i kormányrendelet engedélyez (max. 20.gr. erősen hígított KAF), hanem a CS fantázianevűek. Az 5000-es sorszámú már elég tömény, az efölötti számúak csak abban különböznek tőle, hogy több fúvókán át jön ki az anyag, vagyis még hamarabb elfogy.

A használata egyszerű (ellentétben a beszerzésével, én már 6 éve nem láttam), de pár dologra ügyelni kell:
- Nagyon gyorsan kimegy, kb. 2 mp. Pontosan kell célozni, kettőnél több kutyára biztosan nem jut akkor sem. (Vagy 1 kutya + 1 gazdi)
- Hatóanyaga szilárd (oldatban), talán ezért van, hogy téli hidegben lelassul a hatása, több mp is eltelhet a fújástól a hatásig.
- 2 méternél messzebbről nem érdemes pazarolni, akármi van is ráírva.

Hatása döbbenetes. Ha jól céloztál, és az egész palackot kinyomtad, van rá esély, hogy a kutya elpusztul (egyik ismerősöm egy németjuhászra nyomta érintésnyi távolságból, az elpusztult) Attól ne tarts, hogy a kutya megvadul, és mégjobban támad. Persze hogy másnap mit fog csinálni, ha meglát Téged, az más kérdés...

A várható konfliktok miatt, meg az ára és/vagy nehéz beszerezhetősége miatt, csak akkor használd, ha elkerülhetetlen.

Az elektrosokk szerkentyűt abszolút nem ismerem, más védekező eszközök eléggé nagyméretűek, nemigen hordhatóak.

üdvözlettel
ht.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!