A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
- "jó" sose lesz, amúgy szerintem amihez hasonlítod, a Szarvasi se "jó", csak megszoktad
- lehet állítani rajta elvileg 1 vagy 2 paramétert is az őrlésről (elvileg a tartályában lévő kart még jobban is el lehet tekerni, mint amit alapból enged, de ennek a trükkjére már nem emlékszem)
+ nagyon sokat számít a felhasznált kávéfajta. Ugyanazt betöltve nem azt kapod, mint a Szarvasival. Mondom máshogy: van olyan kávé, amit ezzel főzve bármit csinálsz, szar lesz. Pl. ha Omniát töltesz bele, csak csalódás vár rád.
…. meg annyiból is, hogy fém házas. Viszont annyiból pedig rosszabb, hogy ebben van egy őrlemény antisztatizáló lemezke, ami rettentő sok pangót vissza tud tartani. Ilyen a 702-ben nincs
Ez jó ötlet! 😁 Pár éve én is lepattintottam az Ascasot, azóta egy CM800-t nyúzok teljes megelégedéssel. Ez annyiból jobb mint a 702, hogy rá lehet koppintani a csőrére. Amúgy kell is neki a kopp meg egy-két finom pofon.
Rendeltem egy Graef CM800-at (már amúgy is régen tervben volt), még állítgatom az őrlés finomságát, de már most kijelenthető, hogy újra jó kávém van. Az Ascaso megy a jófogásra :-) Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Akkor lehet az őrlő környékén kellene szétnézni. Össze kellene próbálni egy másik őrlővel (lehetőleg olyannal, ami neked van, de talán egy hasonló kategóriás is megtenné), hogy kiderűljön, az őrlő okozta-e a változást.
Kifejezetten Isomac-szervízt nem ismerek, de itt szerintem érdeklődhetsz. Arról egész kis listájuk van, hogy mit nem javítanak, és azon nincs rajta az Isomac.
Tudni nem tudom a választ, de szerintem az életlen tárcsák inkább törik a babokat, mint hogy vágnák, emiatt a szemcsék másmilyen alakúak/méretűek lesznek. Ez, gondolom, befolyásolhatja az ízt. Maga a kávé egyébként nem változott?
Sziasztok! Küzdök a kávémmal. Most raktam teljesen rendbe a Gaggia Baby-t. Új tömítések, új Gaggia felsőszűrő-tartó, felső szűrő, szűrő, teljes takarítás, nyomásmérés, beállítás és csak nem olyan a kávém, mint régen volt ugyanezekkel a készülékekkel. Milyen változást eredményez a kávén, ha elkopik az őrlő? Lassan minden mást kizárok, csak az őrlőre tudok gondolni...
Valóban nem szoktunk itt ilyesmiről eszmét cserélni, de most, hogy rákerestem, találtam ezt a videót. Gondolom, efféle vaníliakivonatot lehet vásárolni itt-ott, és akkor megpróbálhatod otthon az ízesítést. Persze vsz azt is jó volna tudni, hogy maga a kávé, amit ízesítettek, az milyen fajta volt, mert talán az is befolyásolja az ízt.