Keresés

Részletes keresés

nohabmozdony Creative Commons License 2004.02.01 0 0 413
Meg aztán kicsit demagóg is ez a levonják az adójából. Nos lehet, de csak kicsit. Számold ki, hogy mennyi adót fizetnek be mondjuk a szüleid, és hogy abból mennyit kaptok vissza valamilyen államilag támogatott szolgáltatás formájában, mennyi megy ténylegesen arra, amiért egyáltalán az újraelosztást kitalálták, azaz tényleges közcélokra és az elesettek megsegítésére, és mennyi az, amiből ideológiai pecsenyéket sütögetnek kultúrafinanszírozás és hasonló címeken. Aztán majd demagógozhatsz, kedvesem.

Bár fogalmam sincs a számokról, de pl egy magyar pár 10milliós filmtámogatásnál is sokkal kisebb az (adóból) egy főre eső rész, mint amennyit mozijegyre költünk. Na ez viszont demagógia. Nem rémlik olyasmi, hogy nem drága a Hídember, hiszen a kétmilliárdos támogatás az csak fejenként 200 forint 10 000 000 emberrel számolva? Meg hogy a millenniumi országjáró sem, mert annak csak 50 forint példánya, még jól is jártunk, mert az újság drágább? A Szerencsi család párszázmilliója is csak tíz forintos összeg, le sem hajolnál érte az utcán... Csakhogy összességében mégiscsak többmilliárd forint kidobott pénz, ha az állam oldaláról nézzük. És sok kicsi sokra megy, ha összeadod, a sok-sok tízforintból mennyi jön ki a Te részedre, az sem lesz kevés. Elég ízléstelen marketingfogás az egyben elköltött összeget tízmillió morzsára felaprózni, mondván, egy embernek csak nem fáj annyi. Pedig de, nekem minden egyes hülyeségre költött forintom fáj, másrészt, meg mint említettem, összességében ez már mégiscsak akkora összeg, hogy lehetne vele mit kezdeni...

A piacosításnak egyébként nem csak az állam bénasága okán vagyok híve, hanem elvi okokból is.

Előzmény: R Rózsa (412)
R Rózsa Creative Commons License 2004.02.01 0 0 412
"Viszont gondolom egyszerűbb, ha valaki meg akar nézni egy filmet, akkor bemegy a moziba, és kifizeti érte a 10 dollárt, minthogy ha akarja, ha nem, levonják az adójából, és elköltik a filmre..."
Ahhoz, h vki bemenjen, és megnézzen egy filmet, azt előbb meg kell csinálni, következésképp, valakinek ki kell fizetni. Adóból nyilván csak egy részét finanszírozzák, emberünk mindenképpen fizet érte (nem tudom, hol éreztél te olyat, hogy "az aállam fizeti ki"), ami díj nem az államkasszába folyik be. Bár őszintén szólva, nem értem, miért mondod ezt, tudtommal a Universal és társai nem állami tulajdonok.
Meg aztán kicsit demagóg is ez a levonják az adójából. Bár fogalmam sincs a számokról, de pl egy magyar pár 10milliós filmtámogatásnál is sokkal kisebb az (adóból) egy főre eső rész, mint amennyit mozijegyre költünk. Tehát szerintem félni ettől nem kell, az más kérdés, h állami háttérrel igazságtalanul előnyt élveznek olyan dolgok, amiket esetleg nem is szeret mindenki. Pl Hídember. Vagy a foci, ami szerintem sokkal durvább, mint a szerencsétlen filmgyártás.
Egyébként a magánmecenatúrának és a piacosításnak én is híve vagyok.:) Az állam úgyis olyan béna, csak azt tudja elérni, ami sürgős politikai érdek.
Előzmény: nohabmozdony (409)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.31 0 0 411
Szóval a Pöcöknek most nem hiszem hogy van Index fórum... :)
Előzmény: vkid (408)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.31 0 0 410
A Pöcök per pill a Bükkben van vagy hol a retekben.

(Valaki lője le a Szerencsi család című rajzfilmet, és minden műsorajánlóját, meg az is megérdemelne egy valagba rúgást, aki a megaörömkoncerteket kitalálta.)

Előzmény: vkid (408)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.31 0 0 409
Nem is igen lehet gyalog anélkül elmenni egy 2 és fél méter magas tábla mellett, h ne olvasnánk el, mi van ráírva. - De lehet, nekem például sikerült. :)

És nem, nem csinálják mindenütt állami támogatásból a filmeket. Viszont gondolom egyszerűbb, ha valaki meg akar nézni egy filmet, akkor bemegy a moziba, és kifizeti érte a 10 dollárt, minthogy ha akarja, ha nem, levonják az adójából, és elköltik a filmre... Igazából arról beszélek, hogy nem feltétlenül tartom jó ötletnek, hogy 3 ember örül, hogy van mit néznie, másik 3000 pénzén. És nem azon füstölgök, hogy az államnak okosabban kellene elköltenie azt a pénzt, hanem hogy annak a pénznek el sem kellene jutni az államig.

Azt gondolom, a lehető legkevesebbet kell állami kultúrafenntartásra költeni. Azt gondolom, ha a Matáv képes eltartani egy szimfonikus zenekart, egy Big Bandet és a hozzá tartozó infrastruktúrát, ha az Allianz képes támogatni a Katona József Színházat, ha a Texaco támogatja a Metropolitanból az operaközvetítést, és még millió példát mondhatnék, akkor nem gondolom, hogy a magánmecenatúra hülyeség. Azt gondolom, hogy akkor igazán nem állami zenekar, operaház, színház kéne (nem nemzeti, az csak a maszlag), hanem teszemfel OTP Szimfonikusok, K&H Jazz Band, etc.

Valamint azt gondolom, hogy ha én meg akarom hallgatni ******* *****t egy hangversenyén, akkor azt nekem ne az állam fizesse ki. Mert egy csomóan viszont nem Őt akarják hallgatni, hanem a Gipsz Jakab és Kisegyüttese Alternatív Brigádot vagy éppen Britni Szpírszt.

Előzmény: R Rózsa (407)
vkid Creative Commons License 2004.01.31 0 0 408
Tsá! Kedves Pöcök!

1. Megbeszéltük, hogy majd beszélünk, mi legyen este, de ha nem, akkor a Szarvasba lesztek.
2. Nem voltál Szarvasban.
3. Nem hívtál föl, nem szóltál hova mentek,
4. Mindez persze nem baj, mert én fölhívtalak
5. Kétszer, vagy háromszor
6. Persze nem veszed fel.

Ez eléggé megharaguvásos morc! Najó perssze csak picit, de ugyan már

A. Álittsd rezgésre a telefonod
B. Ha nem tudod/akarod akkor hangosítsd fel
C. Mert ha már végleg nem foglak tudni soha elérni mobilon akkor kitörlöm a számodat, mert csak idegesít hogy nem tudlak elérni. Itt biztosabban elérlek mint telefonon má lassan...

Na elnézést a többiektől, Pöcök teneked meg összedobunk szülinapodra egy rezgős telefonra :)

Üdev, B. S.

R Rózsa Creative Commons License 2004.01.31 0 0 407
Képzeld, feltűnt. Nem is igen lehet gyalog anélkül elmenni egy 2 és fél méter magas tábla mellett, h ne olvasnánk el, mi van ráírva.
És nem valószínű, h mindenütt a világon állami támogatásból csinálnák a filmeket... (és ha így is lenne, az emberek akkor is boldogok lennének, hogy van mit nézniük és csak 0.01%ban füstölögnének azon, h miért nem voltak képesek okosabban elkölteni a pénzt -szerintem) vagy miről beszélsz? Igazából nem akarok szőrszálhasogatni, az előbb csak úgy eszembe jutott, tk viccnek szántam.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.31 0 0 406
Igen, az állomás a két falu közt van félúton. Nem tudom, a sok vilmoskörte mellett feltűnt-e Magyarország legviccesebb közlekedési táblája. Az elágazásnál ugyanis az egyik irányban Gönc, a másikban Mád van, és valami lángelme kijavította Göncz és Mádl feliratúra... :)

Mellesleg a más pénzének az elköltését nem így gondoltam, hanem úgy, hogy ezeket a garantáltan meg nem térülő dolgokat emberek összeszedett pénzéből (adó) csinálják, és ehhez még ideológiát is találnak...

Előzmény: R Rózsa (405)
R Rózsa Creative Commons License 2004.01.31 0 0 405
Mi is ott mentünk, csak a vasútállomás emlékeim szerint kicsit odébb van, legalább 1,5-2 km-re.
Egyébként a mások meg (pl a gyerek szülei) szintén képesek pénzt csak úgy odadobni a kölöknek, tehát ők is egy ilyen bizonytalan megtérülésű költségbe verik magukat.:)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.30 0 0 404
Boldogkőváraljáról Cécére egyszerűbb a vasútállomás mellett induló földúton eljutni. És jobb is azon gyalogolni, mint betonon... Na persze nem kötözködésből mondom.

Egyébként ma volt a Múlt nélküli ember filmklubon, tulajdonképp tényleg elég rettentő volt, igaza volt annak a kritikának, amiben Lars von Trierhez hasonlították, tényleg ez is pont olyan borzasztó volt, mint a Táncos a sötétben. Mindig csodálkozom, hogy emberek ezért pénzt adnak. (Nb. sokszor leginkább mások pénzét, úgy persze könnyű.)

Előzmény: R Rózsa (403)
R Rózsa Creative Commons License 2004.01.30 0 0 403
Ja, én is voltam ott augusztusban, gyalogtúra keretében, a tűző napon baktattunk néhány kilométert, aszfalton, Hernádcéce felé. (Bár, elég gyorsan mentünk: lelkesített minket az elfogyasztott vilmoskörte, a Hernád és az a tudat, hogy végre megint látunk majd zuhanyt.) Szép pirosra is sültünk, egyébként.
Hajjh, mit nem adnék most egy ilyen gyötrelemért!:)
Nyári emlék-felhánytorgatás vége.
_paha_ Creative Commons License 2004.01.30 0 0 402
az király hely!!!

ezek szerint akkor mostantól mindig ott lesz a kézműves tábor? (-;

Előzmény: nohabmozdony (401)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.30 0 0 401
Boldogkőváralján vagy a környéken volt tervezve (vagy lett végrehajtva) egy ház megvásárlása táboroztatási céllal, az alapítvány pénzéből, én erről az ingatlanvásárlásról tudok.
Előzmény: vkid (399)
_paha_ Creative Commons License 2004.01.30 0 0 400
400 éves a VPG! :-DDD

vkid Creative Commons License 2004.01.30 0 0 399
Huhh, ennyi mindenre vágynak a Drága Szülők Akikér Be Kell Zárni Minden Spontán Fórumot? :)

1. Milyen ingatlant vásároltunk??? Jövőre már a Havannán lesz a suli? :)
4. Az ODB munkájáról tavaly, még a Viktor ideje alatt (?) fenn volt minden héten, hogy miről volt szó. Persze ehhez Lelkes-edés kell meg látogatottság, márpedig a Fórum halála óta ez utóbbi szerintem nagyot zuhanhatott (megint...)
5. Ja. Lusta az IttVagyok -- hát ő is felnőtt már :)
6. Na kedvencem hogy csillagász szakörön még mink is fenn vagyunk, egy három évvel ezelőtti beszámolóval :)

MA FILMKULB !!!!

Üdv, B.S.

Előzmény: banya23 (398)
banya23 Creative Commons License 2004.01.30 0 0 398
Kösz az érdeklődést. Ebből nekem úgy tűnik, hogy komolyan vetted a dolgot. Akkor sorolom (beleveszem a saját észrevételeimet is)
1. Az ingatlanvásárlásról, illetve a hozzákapcsolódó bálról infók kellenének. (erre a diritől kaptam igéretet)
2. Az iskola ped.programja ill. a HÁZIREND felkerülhetne.
3. Az éves program (nem 10 sorban, hanem részletesebben. Ez megvan a giminek, csak el kéne kérni az illetékestől)
Most jönnek az én észrevételeim:
4. Az ODB munkájáról 1 árva sor sincs. A képecskék aranyosak, de nem csak erre volnék kiváncsi.
5. Idei rendezvényről semmi nincs írva.
6. Szakkörök munkája: 0 (Ha nem tudnám, hogy nagyon komoly munka (sport, zene, tánc, színjátszókör) folyik a gimiben, nem érteném, hogy mitől van 8. helyen a VPG a középiskolák rangsorában. Egyébként ehhez grat!!!!!
Röviden (?) ennyi. Nem akarok telhetetlennek látszani, a többit majd később. Örülnék, ha ezzel segítettem volna. Jó munkát. Üdv:b.
Előzmény: makkpeti (397)
makkpeti Creative Commons License 2004.01.29 0 0 397
Kedves banya!
Azok az szülők milyen infokat vártak a honlaptól? Ez nagy segítség lenne, merre tovább
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.29 0 0 396
Haha. Ma 51 (igen, 51) darab Mydoom vírust kaptam (az eredeti verzióból), úgyhogy nekem egész kis állatkertem van már... :)
Előzmény: Izéka (395)
Izéka Creative Commons License 2004.01.29 0 0 395
Láttátok milyen helyes kis fotó van a Mydoom B-ről a főoldalon? Asszem ő lesz a következő háziállatom.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.28 0 0 394
Hát, majd olyankor csináljuk, mikor nem számítasz rá... :) És nem nagyon dulván.
Előzmény: Izéka (393)
Izéka Creative Commons License 2004.01.28 0 0 393
Ha hagyom, kedves, ha hagyom.
vkid Creative Commons License 2004.01.28 0 0 392
1. Pöcök: holnap van vizsgaidőszakzárás
2. Filmklub over all!
3. Filmklub végződik 8-9kor. Utána bármi. Mdjuk Szar vas.
4. Én nem tehetek arról, hogy te elmész Répáshutára hepajkodni! Te dógod! Tehát HOLNAP berúgás, ahogy ezt megbeszéltük!!!
5. Ha mégsem vagy képes csütörtökön búcsúztatni (sacc 6.30 Icsa vagy vmi iesmi) akkor meg te dógod hogy szombaton erős macskajajjal indulsz :) It's your választás!

BS

Előzmény: PPPPeggy (390)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.28 0 0 391
"Valami vonatod valahova..." - ez elég indefinitnek hangzik... :) Vagy tán titok?

Jajajajaj I-nek születésnapja volt? Majd megcincáljuk a füleit...

Előzmény: PPPPeggy (390)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.01.28 0 0 390
Héjjjjjjjjjjjjj!! Dani ,ha te filmklubolsz pénteken bekúrás helyett, akkor összedől a világképem (pici képzavar). Mi ez a huligánkodás?! Tessék berúgni, mint a tisztességes emberek; ha ezt folytatod mi lesz veled, ne tedd tönkre az életedet!! Nagyon éjjelig sajna nem érek rá, mer szombaton hajnali 9-kor indul vmi vonatom vhova, de azér mégiscsak vizsgaidőszakvég, vagymiafene...
Izéka Creative Commons License 2004.01.28 0 0 389
Köszönöm bsr, még jól funkcionálsz:)

Nekem se volt valami vidámságos a hétfő reggelem, de a portugálok előtt tényleg le a kalappal, nagyon rendesek, itthon persze már kezdődik a szokásos egymásra mutogatás, de ez várható volt. Szörnyű, hogy ilyenek történnek rendes emberekkel...

Más:
Most tényleg lesz filmklub vagy csak át akartok verni?

nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.28 0 0 388
Jó, hogy szólsz. Nekem még holnap kell vizsgáznom, meg elvileg pénteken, de nem hiszem, hogy abból sok minden lenne. :) De akkor pénteken majd megyek filmklubni, ha megérem.

Azt meg kikérem magamnak, hogy a Lator-banda tagja vagyok, mikor teljes eszmeiséggel képviselem a Bedey-frakciót, huhahaha. :)

Vérmenyét asszem pógárjogból fog vizsgázandani valamikor szóval szerintem tanul. :)

Csak nekem akaja elküldeni magát óránként a mydoom vírus? Már télleg mindenhonnan jön, mert ez a szemét már akkor is megtalál, ha az ismerősöm ismerősének az ismerősének az... címjegyzékében benne vagyok. Így aztán most már jegyzem, hogy honnan mindenhonnan jön, Miskolc, Pécs, Győr, Vác, Debrecen, Mosonmagyaróvár, Szekszárd, Izráel (hahaha, lebuktam), Olaszország, USA (hejhaj), BME, Közgáz, ELTE, ...

Előzmény: vkid (387)
vkid Creative Commons License 2004.01.28 0 0 387
VÉGTELENÜL ISZONYATOSAN FONTOS!!!!!

FFF I L M M K K L U U BBB !
F I L MMM KK L U U B B !
FF I L M M K L U U BB !
F I L M M KK L U U B B !
F I LLL M M K K LLL UUU BBB !

Tehát a Lator-féle álfilmklubáris banda által a filmklubos nép kizsákmányolásaért, es búval basztaért terjesztvén hír hamis

Szigorúan bizalmas információ: LESZ FILMKLUB PÉNTEKEN. Hogy mi lesz, nem tudja belső titkos informátorom de LESZ. GYERTEK

VÉGTELENÜL ISZONYATOSAN FONTOS!!!!!

Üdv, Beteg de LEVIZSGÁZOTT SRÁC

PS: Hoá tűntél vérmenyét!? :)

nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.28 0 0 386
Meg ezt is, lehet. Valószínűleg tanulságos.
Előzmény: nohabmozdony (385)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.01.28 0 0 385
Hát, olyan rengeteg okom nincs a pezsgésre. (Leszámítva a kvantummechanika 5-öst, vihihi.) Ráadásul már megint esik a nyamvadt hó. Ennél nagyobb disznóságot az időjárás nem is csinálhat, most hó van, és az elhallgattatja a város zaját (amiben pedig és én hiszek, mint a dalban), utána meg trutyi marad belőle.

Arról nem is beszélve, hogy ez az újonnan megjelenő vírus csak tegnap kb. 15-ször próbálta magát postázni hozzám, a legkülönfélébb feladóktól (Mosonmagyaróvártól a Rajk Szakkoliig).

Filmszemle. Én pl. ha elmennék, biztos megnézném a Perlasca c. filmet, olaszul már láttam, szerintem nem rossz, bár olyan nagyon nem sokat mondó.

Kíváncsi lennék még Török Ferenc új filmjére (Szezon).

Megnézném továbbá a Montecarlo - Magyar Rulett c. vígjátékot, hátha tényleg vicces.

Meg Jancsó: Mohácsi vész.

A dokumentumfilmek közül Almási Tamás új filmjét nézném meg.

Ezek persze tippek látatlanban, csak kíváncsi vagyok, mire megy majd el a "nagyszerű nemzeti konszenzussal" született filmtörvény többmilliárdja.

Előzmény: R Rózsa (383)
banya23 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 384
Az jó lesz, ha kissé odahatsz. Tegnap volt alkalmam szülőkkel beszélgetni, és totál ki vannak akadva, hogy semmi infó nincs a honlapon. Nem 1, hanem több szülő hivatkozott arra, hogy onnan szeretne tájékozodni. Üdv:b.
Előzmény: makkpeti (382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!