Segítséget szeretnék kérni, (a Határtalanul kiállításon árulták) - ha valaki tudja melyik árus volt az aki árulta a varázsceruzát ( plexi müa. ceruza féleség volt) aplikáláshoz a minta készítését mutatták be.
Aki a mai Határtalanul foltos kiállításon - rosszindulatot nem feltételezve - véletlenül összefogta a saját szatyraival az enyémet is (az 1. emeleti virágkészítő asztalnál), kérem jelentkezzen! A pw anyagokon és kiegészítőkön kívül egy fekete tokban lévő szürke fényképezőgép is van a (fehér nylon) szatyorban!!!!
A technika sokszor megviccel bennünket háromszor másoltam ide mire sikerült elküldenem. Van akinek nem engedi a gépe a Gportal megnyitását, másoknál viszont működik:-(.
De bárkinek elküldöm ha ír nekem. Várunk benneteket szeretettel. A programokon még dolgozunk az majd később adjuk közzé.
2013- június 08-09-én aMagyar Foltvarró Céh és a Derkovits Kulturális Központa Tiszavirág Foltvarrókörrel közösen rendezi az Országos Foltvarró Kiállítást Tiszaújvárosban.
A foltvarró kiállításra a pályázatot az alábbi kategóriákban írjuk ki.
A TISZA(Mérete minimum 0,5 m2, de egyik oldal se haladja meg a 125 cm-t)
Tájkép technikával várjuk a munkákat (tájképet ábrázoló foltmunka)
Szép formát látni ((Mérete minimum 1 m2 de egyik oldal se haladja meg a 125 cm-t)
Kaleidoszkóp minta (egy optikai játék a quilteken, átvitt értelemben pedig színesen kavargó változások gyors egymásutánja)
Csíkok világa(Mérete minimum 1 m2 de egyik oldal se haladja meg a 125 cm-t)
Csík varrás(az a varrásmód, amikor különböző szélességű, mintázatú (vagy színű) számú textilsávokból csíkot varrunk össze, hogy ebből szabjuk ki egy adott blokkhoz vagy együtteshez az elemeket )
Modern quilt(Mérete rövidebbik oldal 60 cm a hosszabb 120 cm)
Moder quilt (tradicionális minták megújítása, amely tükrözi az ízlésünket, színvilágunkat, a munka sűrűn tűzött)
Csak CÉH tagok pályázhatnak. A nevezési díj alkotásonként 1500 Ft.
Az alkotásoknak meg kell felelni a foltvarrás szabályainak. (3 rétegű, kézzel vagy géppel tűzöttnek kell lennie)
Azok a munkák, amelyek megjelentek, könyvben vagy folyóiratban, versenyen és kiállításon (kivéve saját kiállítás) nem vehetnek részt a versenyben.
Kérjük a munka hátoldalán, legyen 10 cm széles bújtató a felfüggesztéshez. Jó, ha ez rövidebb, mint a munka szélessége, hogy elölről láthatatlan maradjon.
A munkát jeligével kell ellátni.
A hátlapon legyen címke a mű adataival:
a készítő neve, címe,
a kép címe,
pontos mérete,
a készítés éve,
esetleg a technikája, az inspiráció
A címke legyen eltakarva, amelyet könnyen bontható fércöltésekkel kell a munkához rögzíteni. A borítót kérjük jeligével ellátni.
A pályamunkák beérkezésének határideje:
2013. május 15
Egyéb részleteket (nevezési lapot) későbbiekben a Magyar Foltvarró CÉH honlapján a Tiszavirág Foltvarrókör (http://tiszaviragfoltvarrok.gportal.hu)honlapján illetve a Hírfoltok újságban találjátok meg.Kérünk benneteket, hogy minél többen pályázzatok!
2013- június 08-09-én aMagyar Foltvarró Céh és a Derkovits Kulturális Központa Tiszavirág Foltvarrókörrel közösen rendezi az Országos Foltvarró Kiállítást Tiszaújvárosban.
Várjuk az ország foltvarróinak pályázatát. Varrjatok bátran és ne féljetek a megmérettetéstől, gondoljatok arra díjat nem kaphat mindenki, de bemutathatja munkáját és itt sokan meg is nézik (reméljük)
Biztos hogy szerencsés dolog hosszú hétvégét szervezni az évi egyetlen országos foltvarró rendezvény, a Határtalanul hétvégéjére? Engem nem állít választás elé, de ez egy olyan rendezvény, amin - minimum a céhtagoknak - illene ott lenni.
Keresek egy kötni, szőni tudó személyt, 1-2 felsőt szeretnék köttetni, és nem igazán értek hozzá, hogy mennyi és milyen fonal kell hozzá. Kérem írjon aki tud szolgálni infornációkkal, lenne pár kérdésem, köszönöm szépen előre is.
Nem jártam még itt nálatok, most olvasom, mit tervezel. Nme tudom, milyen az a kitömővatta, csak azt akarom elmoondani, hogy én még úgy is megjártam, igaz szivaccsal, hogy a párnabelső kézzel volt levarrva. Egy csomó szivacs kijött belőle és megértem kiszedni a mosógépből. A szűrő is tele lett.
Én is erre jutottam tegnap, meg aztán egy másik fórumon mutattak olyan módszert, amivel gombok és cipzár nélkül lehet levehető huzatot készíteni. Nincs még valami nagy gyakorlatom a varrásban, cipzárbevarrással ki lehet kergetni a világból. :)
Díszpárna varrásában van itt valakinek tapasztalata? Voltak itthon párnáink, varrtam rájuk foltvarrással huzatot. Annyira belejöttem, hogy szeretnék még a kanapéra párnákat készíteni, vettem hozzá kitömővattát is. Egyre nagyobb a kísértés, hogy ne csináljak külön párnát és huzatot, hanem eleve az utóbbit tömjem meg, ezzel megúsznám a cipzár/gombozás készítését is. Nagyon rosszul járnék vele? A vatta, amit vettem, szintetikus, állítólag gépben mosható, vagyis a kispárnákat mindenestül lehetne tisztítani. Van egyéb hátulütője, ha nem csinálok külön párnát és huzatot?
Lehet letölteni most is, csak jobb oldalt vanegy sötétkék mező, melyben a quilts japan-rakell klikkelni és kiválasztani, amelyiket szeretnéd letölteni.