A segítségeteket kérném néhány információ erejéig.
2 évvel ezelőtt Sopronban nyaraltam a férjemmel és azóta szerelmesek vagyunk a városotokba, szeretnénk oda is költözni. Jelenleg Miskolcon élünk.
Sajnos azonban sokan próbálnak lebeszélni e-szándékunkról, mondván kevés a munkahely és a bérek is viszonylag alacsonyak itt, az Észak-Dunántúl többi részéhez viszonyítva. Én egyébként könyvelő vagyok. Jó néhány barátom azt állítja, hogy Sopronban csupán a fogorvosok, fogtechnikusok ill. azon emberek élnek viszonylagos jólétben akik Ausztriában dolgoznak. Szertném megtudni milyenek nálatok az átlag bérek mert azt bizony láttuk, hogy az ingatlan árak elég magasak.
Nos mi a véleményetek erről?
Szeretném ha válaszolnátok a kérdéseimre, és így megkönnyítenétek a költözéssel kapcsolatos döntéseimet.
hat ha nem lat senki, talán meg a var tövébe is pisilhetsz:))... arra celoztam, hogy bemesz, aztan annyit es addig maradsz , setalgatsz ameddig akarsz... nem fognak kiserni, etc.. az öreg közben a var masik vegeben epit tovabb... szepen egyedul el lehet lenni
Ez érdekes! Akkor jóba lehetsz vele! Elég fura figura, még mikor gimibe jártam, akkor voltam a várban. Gondolom azóta sokminden változott. Fotózni lehet a várban?
ha emberszabasu idopontban mész akkor tarva nyitva all... jon is majd a mami a belépot beszedni... telefonrol nem tudok.. az öreg Tarodi legalabbis biztos nem telózik:))
haliho mindenki
ez a torony all... valamikro nehayn honapja lattam... igen a vasontode teruleten... bejutni nem tudom hogy lehet... de ha a hatso uton megy az ember.. nem az agfalvin.. akkor látszik is
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Taródi várről lenne szó. Sehol sem találok elérhetőséget. Ide bármikor lehet menni, vagy előtte be kell jelentkezni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok, bocs, hogy belekontárkodok a topicba, de már kismillió helyen rákerestem, és semmi infót nem találtam. A kérdés: tudja-e valaki, hogy a libanoni cédrus, ami elvileg a Lővérekben található, merrefele van pontosan? Úgy tudom, hogy összesen 2-3 db van belőle az országban, ami ilyen idős korú (120-140 éves), és az egyik Sopronban. Légyszi segítsetek, ha van infótok...
Bilinccsel a kezén ment a rendőrségre az a 37 éves nő, aki abban a kaszinóban dolgozik, amelyet vasárnap reggel raboltak ki Sopronban.
Két férfi reggel hét óra után ment be a játékterembe, az alkalmazottat a WC-be tuszkolták, száját befogták, kezét megbilincselték, egy fegyverrel megfenyegették, és elvették tőle az üzlet széfjének kulcsát. A rablók mintegy 100 ezer forintot zsákmányoltak.
A nő, miután támadói elhagyták a kaszinót, bilinccsel a kezén besétált a helyi rendőrségre. A bilincset lakatos vette le a kezéről. Az asszony vallomásából kiderült, hogy a rablók nem csak magyarul, hanem németül és más nyelven is beszéltek egymással.
A rablás egyébként éppen akkor történt, amikor a biztonsági őrök váltották egymást – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rablókat keresi a rendőrség. (FH)
A cikket a Hírszerzőn itt találja: http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=32997
Most hiteles tanutól tudtam meg, hogy a második torony a soproni vasöntődében állt. Sajnos múltidőben, mert 1966 vagy 1967-ben a rekonstrukció során lebontották.
Nekem egy régi gyárlátogatásról rémlik ez a torony, de ha igazam van, akkor ez nem víztorony, hanem a vasöntöde valamelyik épülete. Emlékszem, időnként szikrafelhőket eregetett a tetején látható izé. Esténként nagyon jól nézett ki.