de nem is ez a lényeg mert az autósok 95%-ának nem éri meg kimenni horvátba lpg-ért vagy ukránba benzinért ! gáz meg mindenkinek ben van a lakásba és ha otthon (CNG) is kijövök 10ft/ km akkor nem éri meg kimennem külföldre tankolni még ha közel is a határ ;-) (idő)
1,5 éve LPG autóval rohangálok Hollandiában (0,55 euro áron), mert itt élek. Néha én is kérdezek vagy hozzászólok a témákhoz.
Látom,hogy a CNG a téma mostanában.
Ha valaki már hallott a NUON nevű cégről,az tudja,hogy Hollandia legnagyobb enegia előállítő(villamos), forgalmazó cége.
Pár hónapja megkapott számla mellett volt egy reklám prospektus, amin az állt,hogy otthon, kényelmesen tankolhat CNG-t. Csak a kiépítési díjat kell megfizetni, amit a ház gázvezetékére csatlakoztatnak.
"Aze erdekes, hogy Bp.-n nincsenek gazos buszok. Biztos tul olcso lenne az uzemeltetesuk"
a foldgaz aze occso, mert nem fizetsz utadot, jovedeki adot stb-t. A BKV-nek mindegy, mert a BKV-t az allamkasszabol kap tamogatast es a ugyanoda folyik vissza a gazolaj adoja. (legalabbis majdnem)
1 liter gazolaj netto ara kb 170Ft (most nincs kedvem vegigszamolni, mert mar sokszor vegigszamoltam), de ha kiszamolod ugyanakkora energiamennyisegre a foldgaz arat akkor latod, hogy ugyanannyi vagy dragabb a foldgaz)
Azért az a 110ft-os benzin nem olyan rossz. ! Az lpg-ből 1.2l, kb 220ft annak is fele.Debrecenben csak a buszok tankolhatnak CNG-t magánemberek már nem sajnos.
a földgázzal nem csökken az autó teljesítménye az az max 3-5% a cm3-től függ és nem eszik többet mint benzinből vagyis 1 köbméter gáz 0.97L benzinek felel meg ! az az max 3%.al szeik többet ! ha tökéletesen tömény gáz van benne de a magyar gáz 20% levegő ! "szerintem"
Itt van leírás a töltöröl. Azért nem gyenge a 16h tankolás, és a hatótáv sem extra. Persze pl nekem is tuti lenne a napi 120km utazásomhoz. hány FT lenne a 110Ft/m3 földgázárral számolva? hmmm, közben gondolkodva, a mostani horvát LPG kb 10Ft/km utiköltségböl már nem lenne könnyü kigazdálkodni.
fuelmaker.com canada, Toronto (phill márkanéven fut) 4400dollár a 3.5m3/h szállítás +áfa +vám stb 1milkó körül ez nem olajos és extracsendes Pl: csapágy helyett is mágnesgyűrűk taszítják egymást ! a Phill homemade készüléket a hondával akarták népszerűsíteni amerikába . 2002ben még csak 2000dollár volt és még ebből is viszaigényelhettek az adójukból 1200dollárt. aki ilyen autóval jár + ingyen parkolás meg minden ! de 1940 óta ismerik amcsiban a több száz mérföldre lévő farmokon élőknek nem volt értelem elmenni tankolni mert 1 tank benzin volt mire megjárta a várost és a fölgázzal mentek a kombájnok traktork stb + farmerek autóik mert a gázvezeték kerszteszte a földjétés az állam engedélyezte a kiépítését! ha visszemlékezek pár amerikai fimre aminek a története hogy
eltéveden a nevadai sivatagba és persze mindig találnak egy elhagyatott benzinkutat de persze nem müködik ha jól megfigyelitek GAS felirat van rajta nem parol ! na ezek azok a gázkutak amire az sok amerikai fuvarozóvállalat is épített vagyis CNG kamionok egyre inkább terjednek el amerikában . és ha nem lennének "Jockey Ewing" félék nem lenne az a z ozonlyuk bla bla bal ez egy 1990 cikk volt valahol a neten
ez csak akkor lessz legális magyarországon ha gyurcsány vagy mindegy melyik unokaöcsse lenne a kizárolagos importőr és ahány unokatesvére van annyi régióra lenne osztva magyarország és ők lennének a kizárolagos forgalmazók és igy tovább és igy tovább !
de majd mikor az utósok 90% megvette akkor bumm 300%-os gázáremelés
inkabb ossze kellene allni es csinalni egy legalis kutat
Mo.-n Szegeden van egy hivatalos kut, ott tankol a helyi "bkv". Aze erdekes, hogy Bp.-n nincsenek gazos buszok. Biztos tul olcso lenne az uzemeltetesuk.
Nagyon sok tipus van belőle.különböző szervizigényekkel és költségekkel.Van amelyik nagyon hangos van amelyik nem annyira.Van olajos , olajmentes és teljesitményben és árban különbözőek.Nagyon sokat jártam utána mire külföldön megtudtam nézni.
hi nem akarom elhinni de holnap utánna nézek ! ha adnak is akkor is olaszba franciába vagy angliába ezekben az országokban szabad otthon tankolni ! Mo. tilos ! a pakisztánok rám akartak sózni 500.000db-ot de már 200.000ig sikerűlt levinni a mennyiséget ! még pár 1000 email és talán küldenek 1db is ;-)
Dear Sir refuel your Natural Gas Vehicle We glad to see your website and we want to import phill (fuel Natural Gas Vehicle at home)with 220v power supplies, directly from your company in Europe OR Asia(Dubai) to iran whith competitive price. if you give us your representation we establish a fair and we buy 120000 phill (fuel Natural Gas Vehicle at home) at first year and 200000 phill (fuel Natural Gas Vehicle at home) every year. so please send us the competitive price and e-catalogue. We look forward to receiving your response soon. Thanking you in advance Atieh Golha Trading & MFG Co. Marketing Managing Zahra Baghi Tel: (009821) 44170243 - 0098 932 9158296 Fax: (009821) 44170243 Postal Code: 1484974416 Address: 22- Eram C Building-19 Markazi ST- Sazman Barname ST- Ferdous BLVD- Sadeghieh SQ- Tehran- Iran
ha valakit érdekel atszámítva 210000ft + vám szállítás egyebek 1994 óta gyártanak ilyet de mostmár phill-t gyártanak ők is (lemásolták) és ISO minősítést is hamisitottak maguknak ;-)
de kezd megoldódni a dolog "homemade in france commpressed " már csak előrre kellen utalni a lét és a futárszolgálat hozná az utalástól a kézhezvételig max 72óra 600.000ft alatt úgy hogy a szállítás valamivel több mit 100.000ft
csak látni akarok eggyet ! mivel amég csak beszélgettem más forumon vagy épp emaileztem valakivel akkor mindenkinek van 3is de amikor meg akartam nézni akkor pont elromlott kölcsönadta eladta szóval kicsit kételkedek már az emberekben legalábbis ebben a témában !
sokat keresgéltem már sok sok gyártó van a legközelebbi olaszba van de hollandiába és franciába is gyártatanak vagyis szinte minden európai országba csak ez a három a legolcsóbb ( 600.000ft alatt) persze a torontoi fuelmeker cég (Phill) az a legrégebbi és a legkiforrotabb de pakisztánba gyártanak legtöbbet szinte a fán is az terem
1.000.000ft ért meg had ne mondjam hova dugják mikor max 600.000ft ba nekik szállítással együtt
Csak segíteni próbálok, de ha ilyen pökhendi vagy old meg magad. Ezeket az embereket ismerem és tudom mivel foglakoznak, gondoltam hátha segíthetnek Neked. De te türelmetlen vagy, akkor csak keresgélj tovább egyedül.
Biztosra senki nem tud semmit, csak egy biztos dolog van, a halál.
Hát nem így ismertem Tamást, hanem korrekt egyenes embernek. No mindegy, lehet, hogy csak rossz napja volt.
Mást nem ismerek Magyarországon, vagy mégis? Van egy Kovács és Török Autópetrol Kft. nevű cég a gazauto.lap.hu-n, még Őket megpróbálhatod. Gázkutakkal foglalkoznak.