Keresés

Részletes keresés

tamás015 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 2189

Ha esetleg valakit, rokonát, ismerősét, barátját érdekelné:)

 

6 db könyv eladó 1000ft-ért!!!!

A következő könyveket összessen mind a 6dbot csupán 1000FT -ért eladnám

Gyilkos mindig visszatér  1990-es kiadás

Üvöltő bika  1988-as kiadás

Sámán átka  1990-es kiadás

halott város árnyai  1989-es kiadás

Sindzse szeme  1989-es kiadás

Kegyetlen csillagok  1992-es kiadás

akit érdekel: kiss.imre@gmail.hu        címen tudja felvenni velem kapcsolatot

 

dzsugasvili82 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 2188

Hát ez mind nagyon érdekes és nekem legalábbis teljesen új. Ebben az esetben Lawrence korát tehetjük 88-90 évesre akkor ;-) (de csak bizonyos körülmények alapján, más tények ezt nem engedik még ezekkel a háttérinfókkal se)

Előzmény: Szadhu (2187)
Szadhu Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2187

A karakterről:

- Leslie L. Lawrence történeteit generációk olvassák évtizedeket óta. Honnan származik a főhős alakja?

- A 60-as években ösztöndíjasként jártam kint Mongóliában, ahol megismerkedtem egy skót diplomatával. A határozott férfi még egészen fiatalon tanult meg kilenc keleti nyelven, s már 14 évesen kémelhárítóként dolgozott. Az ő egyéniségét vegyítem a könyvekben Simon Templar, az „Angyal” alakjával, személyiségjegyeivel."

Az interjút itt olvashatjátok: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1144278

-------------

Mongóliához fűződik legnépszerűbb figurájának, Leslie L. Lawrence-nek a személye is, ugyanis épületek (sőt még jurta) híján is egy szál szállodában laktak az oda akkreditált nagykövetek is, így szomszédja volt a kubai és a brit diplomata is. Utóbbi egy - két méter magas, tengerészgyalogos frizurás - skót volt, aki a II. világháborúban, alig 16-17 évesen az angol légierő, RAF hírszerzője volt a Távol-Keleten. Családja ugyanis a térségben hosszú éveket töltött el diplomáciai szolgálatban, különböző országokban, és a fiúk kiváló nyelvérzékkel rendelkezve minden nyelvet megtanult, ráadásul sok időt töltött az utcán a gyerekek között, így ott is ragadt rá szókincs. Ezért kamaszkorára már vagy tíz különleges keleti nyelvvel boldogult, ezért lehetett ilyen fiatalon kém. Az illetőhöz kapcsolódó élménye az írónak az is, amikor egy magasrangú pártfunkcit temettek, és ez alkalomra természetesen mindenkinek díszben kellett megjelennie. A "gyászoló" tömeg majd halálra röhögte magát, amikor a brit nagykövet megjelent teljes skót népviseletében... Szintén hozzá kötődik az az életbölcselet is, hogy viszkit csak nyakkendőben szabad fogyasztani, éppen ezért, amikor kora reggelente bekopogott Lőrincz Lászlóhoz (az L csak azért van, mivel első könyve megjelenése előtt kiderült, hogy azon a néven már van egy író, így az újabb Lőrincz Lászlónak kellett változtatnia), valamint a kubai követhez, akik pizsamájukra felkötötték nyakkendőjüket, majd átvonultak elfogyasztani a viszkit. A nemes italhoz jeget nem volt nehéz keríteni, csak kinyitották az ablakot, és letörtek a jégcsapokból..

Az cikket itt olvashatjátok: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=281351

----------

- A regényalakok is köthetők valós személyekhez?

- Hősöm mestere – Radzs Kumar Szingh - például élő személy. Vele Vietnámban, egy szállodában ismerkedtem meg. Szobám ajtajához nem volt kulcs, a portás egy praktikus drótot nyújtott át helyette. Meg is mutatta, hogy kell használni, de nekem mindig hosszú percekbe került, míg boldogultam. Egyszer, amikor a porta már zárva volt és én fél térdre ereszkedve, reménytelenül küzdöttem a zárral, valami krákogást hallok a hátam mögött. Felnéztem és szembe találtam magam egy óriással, aki turbánt viselt és tekintélyes szakálla volt. Na, gondoltam, végre itt a dzsinn, biztos megdörzsöltem a csodadrótot. S valóban, rövid idő múlva feltárult az ajtóm. Sajnos a további két kívánság elmaradt, mert kiderült, hogy az ügyes kezű úr egy egyetemi tanár, aki Indiából érkezett, de azért barátságunk azóta is tart.

Az interjút itt olvashatjátok: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=653497

----------

Elkészültek A sziget a ködben című regény új kiadásának borítói.
Itt tudjátok megnézni: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=278679
Várható megjelenés: szeptember 16. Várható ár: 2999 ft.

stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2186

Én hiszek neked. AKkor már csak azt magyarázd meg, hogy az Angyalszívvel hogy találkozhatott gyerekkorában LLL?

Szerintem biztos akad olyan interjú, ahol az inspirációkról beszél LLL, talán még arról is, hogy hogy alakult ki a karakter.

Előzmény: cudarka333 (2184)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2185

Az ördög fekete kalapjában nincs megmagyarázva, sőt, maga LLL is természetfeletti hatalmak segítségével győz.

Előzmény: stickerorscuffed (2182)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2184

Az Angyalszív 1979-ben jelent meg, míg az első Leslie L. Lawrence regény, a Sindzse szeme 1983-ban. (A wikipediáról vettem az infot)

Lehet, hogy az átkosban nem lehetett hozzájutni Hjortsberghez itthon, de szintén a wikipediáról vett info szerint LLL tanulmányai során éveket töltött Bonnban. Ott talán igen. 

Előzmény: stickerorscuffed (2180)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2183

Ha két könyv betűről betűre ugyanaz az nem hasonló, hanem ugyanaz. Természtesen lehet különbségeket találni, de a lényegen nem változtat. Az Angyalszívet olvasva egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből, hogy most LLL könyvet olvasok, annyira hasonló a stílus.

Előzmény: stickerorscuffed (2182)
stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2182

"Nem mindegyik LLL könyvben van megmagyarázva a természetfelett, a Lőricz L. László néven publikált könyvekben nem."

 

De a 38-as Smith&Wesson-os megprütykölök mindenkit sztorik mindegyikében...És ugye ezt a stílust vélted felfedezni a másik szerző kapcsán.

Előzmény: cudarka333 (2181)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2181

Időben egyiket sem tudtam betenni sehová sem, így nem tudtam, hogy melyik volt előbb, de nekem megdöbbentő volt a stílusok hasonlósága. Amíg olvastam az Angyalszívet egyszerűen nem tudtam a fejemből kiverni, hogy én ettől az írótól már olvastam valamit, aztán rájöttem, hogy LLL-re gondolok. Nem mindegyik LLL könyvben van megmagyarázva a természetfelett, a Lőricz L. László néven publikált könyvekben nem.

Előzmény: stickerorscuffed (2180)
stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2180

LLL két évvel idősebb, mint Hjortsberg és aligha hiszem, hogy az átkosban hozzá lehetett jutni a korai munkáihoz, melyek teljesen más stílusúak. Ráadásul LLL már írt jópár sztorit, mire Hjortsberg megírta a Falling Angel-t. Lehet, hogy az amerikai plagizált? Megaztán LLL mindig megmagyarázza a rejtélyes, természetfeletti mozzanatokat valami banális marhasággal, az Angyalszívben meg a központi téma a természetfeletti.

Előzmény: cudarka333 (2179)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2179

LEhet, hogy más már megírta, amit most írok, akkor elnézést kérek, de nincsen időm elolvasni az összes hozzászólást. 

Tegnap fejeztem be William Hjortsberg Angyalszív című misztikus krimijét. (A nyolcvanas években film is készült a regényből Robert de Niro és Mickey Rourke főszereplésével.) Végig olvasás közben nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy milyen ismerős nekem az író stílusa és biztos már olvastam tőle valamit. Aztán eljuttam addig a részig, hogy: "Ha találok egy hullát, mindig iszom egy pohárral. Régi családi szokás."  Akkor esett le, hogy tiszta Leslie L. Lawrence a stílus. És nemcsak a stílus, hanem maga a főszereplő is. Laza detektív, aki töményet iszik, jól verekszik, megkeféli a bombanőket, akikkel nyomozás közben összeakad és rendszeres a "megszorítottam zsebemben 38-as Smith&Wesson-omat" kitétel. Meg vagyok győződve, hogy Lőricz Lászlónak gyerekkorában W. Hjortsberg volt a kedvenc írója. 

ShawnAnderson Creative Commons License 2013.08.20 0 0 2178

Szerintem mindenképpen, hiszen foglalkozik az olvasók véleményével. Ha sokan mondják, hogy elég akkor abbahagyja. De sok könyve játszódik a világ számos, érdekes országában. Én ezekért szerettem meg. A  kolostoros könyveket pl. soha nem kedveltem meg igazán. Jó ha 2 van ami tetszett. Nekem a téli történetek tetszettek legjobban, avgy amik a dzsungel közepén játszódtak, és elsősorban több helyszínen. 

Több kedvencem is van:

A Kicsik, Halálkiáltók, A Nagy Madár, Omosi mama sípja, Az ördög fekete kalapja, Monszun, Mau-Mau, Síva utolsó tánca, A Gonosz és a fekete hercegnő

 

Ezek szinte mind különböző képpen épülnek fel, más -más helyszíneken játszódnak. Nálam a változatosság gyönyörködtet a nyerő. Ez a karakterekre is vonatkozik. Elismerem vannak egysíkúak is, de elég sok egyedi és szórakoztató alakkal is találkozhattunk már. Igaz elsősorban a régebbi 10 évvel ezelőtti regényekig.

Előzmény: stickerorscuffed (2175)
tamás015 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 2177

Sziasztok!

Következő könyveket eladnám egyben, egy csomagban 1500FT-ért.

Üvöltő bika

A halott város árnyai

A Nagy kupola szégyene

Miranda koporsója

Gyilkos mindig visszatér

 

Képet is tudok mellékelni róla akit érdekel

emailem: robert.100@gmail.hu

dzsugasvili82 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2176

Valójában ez itt már vagy 2 éve úgy működött, hogy amikor új könyv jött ki, akkor megélénkült a fórum, kitárgyaltuk a történetet, majd hosszabb-rövidebb idő után megállt a beszélgetés majdnem teljsen, egészen a következő könyvig. Jó, 2012-ben, amikor tényleg sokat írtam pl. én ide, akkor a könyvek után 2-3 hónapig is eltartott a beszélgetés, és akkor valóban jól körüljártuk a témát, de utána mindig lecsökkent a komment szám. Gondolom november-decemberben is megint ez lesz majd.

stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2175

Hát ez az. A mellékszereplők egysíkúak, behelyettesíthetők, unalmas sztereotípiák, tucatjával írtva oldalanként.

A jelenlegi színvonalat csak azzal lehetne javítani, ha a könyvekben illusztrációk is lennének, mondjuk Lawrence hódításairól...:-)

A kedvenc helyszínekről: itt sokan írták, hogy a kolostorokból már elég. Na? Mit mondasz? Segíthet ez az infó Laci bácsinak?

Előzmény: ShawnAnderson (2174)
ShawnAnderson Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2174

Tény, hogy ez a kronológia téma igencsak hosszura nyúlt már, és unalomba fulladt. Illetve ahogy látom más szerző került középpontba, ami ebben a topikban kissé fura. Talán esetleg lehetne téma ötleteket feldobni amiről értelmesen el tudunk diskurálni. Teszem azt:

 

Kinek melyik a kedvenc mellékszereplője és miért. Nem csak a visszatérőkre gondolok, hanem oylanokra is akik csak 1-1 könyvben szerepeltek.

 

Vagy kedvenc helyszínek, jelenetek. 

 

Vagy például a kritizálás után most segítsünk is Laci bácsinak, hátha olvassa a topikot. Ti milyen karaktereket látnátok szívesen a könyvekben? Nem nevekre vagyok kíváncsi, hanem a szereplőket miylen tulajdonságokkal ruháznátok fel?

 

Ezekhez biztosan mindenki hozzá tud szólni.

Billerbeck Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2173

Szerintem sem kell ilyesmit mellre szívni :)
Személy szerint inkább elgondolkodtatónak tartom, hogy újabban miért elsősorban a hibákról és a logikátlanságokról szól ez a topik. Hát egészen egyszerűen azért, mert bőségesen lett rá ok szolgáltatva! Szívfájdalom beismerni, de az elégedtlenkedők érvei 95 százalékban teljesen érthetőek, jogosak, jól alátámasztottak. (bár ezt a hosszas vesződést a kronológiával úgy ahogy van, én is ökörségnek tartom)

stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2172

Szerintem ne szívd mellre! Én nem úgy vettem észre, hogy sütne bárkiből is a gyűlölet, de még csak azt sem hinném, hogy ennek enyhébb fokozatairól lenne szó. Csupán sokan 20-25 évnyi olvasásá után már várnának valami megújulásra. És nem hiszem, hogy egy rajongói topikban ne lehetne kritizálni. Ki tudja, talán a szerző beleolvas azt leírtakba és emberibbé teszi a hőseit.

Előzmény: MissLemon (2170)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2171

Ja, hát az egy nagyon régi könyv, 1979-es. Nekem a Halál neve Caliph címen van meg (ugyanis feltételezem újrafordították), valamikor 90 körül vettem.

Előzmény: Maitréja buddha (2169)
MissLemon Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2170

Egyetértek, ez már szánalmas, és mélységesen sajnálom, hogy két hét kihagyás után visszatérve, ugyanaz a csontrágás megy. Nagyon fárasztó, részemről ennyi volt.

Próbáltam én is értelmes beszélgetést kezdeményezni, folytatni, de ez itt úgy tűnik reménytelen.

A kritizálás felsőfokon az persze tökéletesen megy - tisztelet a kivételnek pl. neked Tom Ace, s szerencsére vannak még páran rajtad kívül is.

 

Beszólnak egyesek úgy (név szerint Sillya), hogy arra nem képesek, hogy két hétre visszaolvassanak, és jár a szájuk. 10 évre nem kellett volna visszaolvasni, de tudod kedves Sillya én sok helyen beleolvastam, s 3 évre végképp visszaolvastam, mielőtt belebebrekegtem volna mások társalgásába. (Keress vissza, ha érdekel mikor volt, segítek, csak egy éven belülre kell visszaolvasnod!) Miért? Mert érdekelt a téma, s feltételeztem, hogy ennyi idő alatt született is itt valami, s szól valamiről ez a fórum. Ellentétben más topikokkal, melyek élnek néhány nap vagy hét erejéig.

 

Utólag pironkodva elnézést kértél, tudom, ez nagyon kedves, de kissé visszásan hat. Ha hallgattál volna - s inkább olvasol előbb - bölcs maradtál volna. Ez tán némi tisztelet lenne fórumtársaid felé is, mellyel azt mutatnád érdekel mások hozzászólása is, nem csak az a cél, hogy te bepötyögj valamit siettem, nem érek rá címszóval.

Ha sietek, nem érek rá, akkor nem ülök le ide, ennyi!

 

Na sziasztok léptem, ebből a fórumból most van elegem!!!

 

Minden jót minden L.L.L. rajongónak.

Előzmény: Tom Ace (2153)
Maitréja buddha Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2169

Hali

 

A Vad igazság.

" A gép fedélzetén sincs ez másképp. A gyönyörű asszony a világ egyik legveszedelmesebb teroristája, mindenre elszánt, fanatikus és ravasz."

Azért a Vörös Hadsereg Frakcióra nem ez volt a jellemző :P

 

Ezeket a Báthory Orsis dolgokat nem olvastam hálisten, meg a Lendvay akat se.

A mester közelit a gyökerekhez ? (Chandler)

Előzmény: Lándzsa Erőskar (2168)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2168

Ja, a két Hazel Bannockos könyv. Csak az egyik láttam eddig. És mi volt a harmadik, ami terroristás?

Előzmény: Maitréja buddha (2167)
Maitréja buddha Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2167

Hát, mostanában három ilyen terroristásat olvastam tőle, kettő uaz a fszereplővel van.

 

A régi könyvei jók, kidolgozott történelmi háttér, látni hogy vágja Afrikát.

Az tény, hogy a főhősök mindig félistenek. :)

Viszont nem pipáznak :P

Előzmény: Lándzsa Erőskar (2166)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2166

Igen, hát Smith is egy szűkös, számtalanszor kiírt eszköztárral dolgozik - ami persze nem rossz, csak sok az önismétlés. Ken Follett dettó. Mintha egymás utánoznák. Jóképű, inas, morózus (és elvált) hős, egy vérgeci negatív szereplő, ártatlan bombázó, akiben mindkette szerelmesek. Mindig ugyanaz a szerelmi háromszög, csak a keret más.

 

Egybként szerintem csak Smith legutolsó könyve terroristás, ez előtt nagyon messze kell visszamenni az időben, hogy olyat találj, ami nem Courtney, Ballantyne vagy az egyiptomi-saga. Inkább a pályája kezdetén írt független könyveket - A tigris szeme (a kedvencem), A kiálts farkast, Az éhes, mint a tenger, Az aranybánya, Az elsötétült nap...stb.

Előzmény: Maitréja buddha (2163)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2165

"Nem hiszem hogy tudna olyan gyenge könyvet irni, hogy lesüllyedjen a Hülye angolszász nevek minisztáriuma áltaé bejegyzett Kovács Lajosok és

Szirmai Edinák szintjére."

 

Bár nem olvastam (csak az összefoglalót és pár kritikát), ez a Báthory Orsi-sorozat erősen kandidál a "válságban lévő írók által, alibiből, a kiadó nyomására összegányolt legjobb tucatkrimi" díjára. Mindenképpen szükség lenne valami megújulásra, amolyan mea culpára, főleg a régi rajongók miatt. Az újak most még bőszen falják a legfrissebb anyagot, de ha elkezdenek visszafelé is olvasni, náluk is kopogtat majd az unalom ásító démona (aki mellesleg micisapkát visel a fején és egyik kezében pipa, a másikban pedig a menetrekész...viagra).

 

Ki az a Szirma Edina?

Előzmény: Maitréja buddha (2162)
giornalista Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2164

ez mehetne topikleirasba.

 

15 eve nem irt semmi olvashatot. ponyva szar...

Előzmény: stickerorscuffed (2161)
Maitréja buddha Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2163

Igen, igazad van.

Bár Seagalnak mostanában volt két, átlagnál nem rosszabb sorozata.

 

Ez egyébbként nem egyedi jelenség iróknál, imádtam Wilbur Smith Courtney sorozatát, az utóbbi 4, modernkori, terroristás könyvétől meg vért hánytam.

Előzmény: stickerorscuffed (2161)
Maitréja buddha Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2162

Nem, nem.. de nem volt rossz poén.

 

Irtam egy hosszabbat, de mostanában nem nyelte el ez a szar , ugyhogy nem mentettem, erre megette:)

Vagy a ródzsungok baszakodnak velem.

 

A klisséhalmaz szvsz is jó, ki lehetne gyűjteni.

 

Nekem a három legidegesitőbb:

-Fejezet végi hang off-ok.

 (Moközben bambusztutajunk csendesen siklott lefelé a Nilsuon, felettünk mintha rámkacsintott volna  Honszú, a pajkos holdisten)

 

-Női karakterek lekúrása (közben meg látod a képeket, amin egy sunyi  huncut arcú vén kéjenc rágcsálja Matula bácsi pipáját, smici sapkában :P

 (Ó..Leslie...kérlek..ne..ne..ne.. ne hagyd abba..aztán Angelique sikoltozni kezdett és nem is hagyta abba, amég tartott a monszun)

Anyád. Leslie L. Viagra.

 

- A végén mindig kibújik Colombo és rohadt gyenge feloldásokkal magyarázza meg,az egyébbként is unalomba fulladó nagy csavarokat. Nagy, természetfeletti csavarokat.

 

Azért az tény, hogy LLL iskolát teremtett, még akkor is ezt mondom, hogyha ujraolvasva xx év után már nem tetszene esetleg a Sindzse szeme.

Nem hiszem hogy tudna olyan gyenge könyvet irni, hogy lesüllyedjen a Hülye angolszász nevek minisztáriuma áltaé bejegyzett Kovács Lajosok és

Szirmai Edinák szintjére.

Előzmény: stickerorscuffed (2160)
stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.11 0 0 2161

Váljék egészségedre! :-)

 

Egyébként engem LLL írói karrierje valami egykoron menő akciószínészre emlékeztet, aki a csúcson volt a 40-es éveiben, aztán elhízott, a néző rájöttek, hogy minden filmjében mindig ugyanúgy pofozza fel a rosszfiúkat és onnantól már csak szív és lélek nélküli, megélhetési projektekben vesz részt. Vagyis ő a stilisztika és retorika magyar Steven Segalja...:-D

LLL-nek volt egy zseiális korszaka a 80-as évek végén, 90-es évek elején, csupa ötletes, változatos, humoros, misztikus történettel, aztán kifulladt és már csak valamiféle sajnálkozó lojalitásból táplálkozó szimpáta maradt iránta sokakban.

Előzmény: rita kamélia (2159)
stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.11 0 0 2160

Ezt komolyan kérded? A fiatalkori háborús eseményeknek mi köze ahhoz, hogy a későbbiekben melyik földrész egyedeinek bugyijában nyomozgat? Akármit kitalálhatott volna, LLL, de gondolom az túl fárasztó lett volna.

Előzmény: Maitréja buddha (2158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!