Keresés

Részletes keresés

isdurth Creative Commons License 2001.10.01 0 0 1376
Mindenre van ellenpélda, de nem csak üzletre (boltra) gondoltam.

Általában kisvárosban ritkábban verik át egymást az emberek. Mar csak azért is, mert gyorsabban terjed az info. így már rendben van ?

identicalmcqc Creative Commons License 2001.10.01 0 0 1375
ezt te valoban komolyan gondolod? Tobb olyan miskolci uzletbol fordultam mar ki csak azert mert konnyebb volt az eladonak beszelgetni a kolleganojenek mint odajonni es megkerdezni hogy mit szeretnek... Nem az o penze ugyanis. Ot az erdekli hogy megkapja a havi fizeteset es onnantol kezdeve magasrol tojik a forgalomra... Ugyis van annyi vevo hogy legyen valamennyi...Akkor meg minek farassza magat.. Nem mintha ez mashol maskeppen lenne. Szoval ez rossz indok....
Előzmény: isdurth (1374)
isdurth Creative Commons License 2001.09.29 0 0 1374
Szerintem pedig igaz.
Pesten több az olyan arc, aki átver, akár üzletben, vagy "magánforgalomban". Aztán kész átvertem, lehet, hogy soha nem találkozik veled többet, kész.
Egy kisvárosban minden könnyebben kiderül, szóval szerintem ezért figyelnek egy kicsit jobban egymásra.

A pesti üzletekben nagyobb az olyan vevök aránya, akik vidékröl jönnek, vagy külsö kerületböl, stb. szóval nincs gond, ha egyik másik nem megy vissza.
Miskolcon azért jobban odafigyelnek, mert ha egy miskolci üzletbe a miskolciak nem mennek be, akkor ott komoly gond lesz.

Előzmény: htz (1373)
htz Creative Commons License 2001.09.29 0 0 1373
Szerintem nincsenek ilyen különbségek.Ezek csak előítéletek.Minden városban van ilyen is meg olyan is.Persze minél nagyobb az adott város,annál több a bunkó,de annál több a rendes ember is.
tyx Creative Commons License 2001.09.28 0 0 1372
A Miskolc Pláza azután épület, ahogy én elköltöztem. Ma sem tartanám szórakozóhelynek. Régen a Juno Diszkó meg sok hasonló rivális társa ment nagyon a fiatalok egy rétegének körében. Anno létezett egy Sörgödör nevű kocsma, ott volt a régi Sörház, aztán a Bortanya a Kisavason, ennek tíz éve... A Szemere utcáról nyílik a MÁV székház sarkától bal kézre lévő oldalon a Papszer (?) utcában a Szomjas Kaktusz nevű söröző. Ha Miskolcon járok, benézek. Egy régi haver vezeti. Annak idején övé volt az Újgyőri főtéren lévő Söröző a Darálóhoz, röviden Daráló nevű hely. A Sörház ma is létezik, bár közel sem olyan, mint régen. Ha tudtok valami jó helyet, ami esetleg új, szívesen venném...

Az emberekről csak annyit, hogy Miskolcon jobban figyelnek egymásra, igaz egyszerűbbek, de emberségesek...

Herb-Atea Creative Commons License 2001.09.27 0 0 1371
Amikor azt írtam, hogy Miskolcon rendesebbek az emberek, akkor arra gondoltam, hogy itt, a városban járva, tömegközlekedve _rendeyebb_, udvariasabb, jószívűbb emvereket látok, mint pl. Budapeszen ugyanilyen körülmények között. tehát nem ismerősökről, rokonokról beszéltem.
Előzmény: Dzsingisz kán (1370)
Dzsingisz kán Creative Commons License 2001.09.27 0 0 1370
Igen, bizonyára igazad van. Azért azt hozzátenném, hogy a "sokkal rendesebb" ember nem mérvadó! Lehet hogy a baráti-családi közeg nálad ilyen, akkor természetes, hogy ebből indulsz ki. Nálam már -sajnos - nem így van. Van egy rakás rokonom Miskolcon, de soha nem éreztem-érezték úgy hogy valami közünk lenne egymáshoz. Ezért engedtessék meg, hogy ne szeressem őket. Akiket igazán szerettem azok más sajnos meghalltak.
A fentiektől teljesen függetlenül szeretem Miskolcot, mert a gyerekkorom és kora ifjúságom színhelye minden szép és ronda dologgal együtt.
Más.
Kiváncsi vagyok, hogy most a fiatalok hova járnak, mi a kedvenc helyük. (Na nem valami szuper divatos plázára, vagy hasonlóra gondolok). Mi régen szerettük a Sörházat, a Bortanyát. Diszókba nem nagyon jártam, de egyszer-kétszer elmentünk az "egyetemre".
Üdv.

Herb-Atea Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1369
Hmmm. Nekem rengeteg barátom van, aki Miskolcról Budapestre költözött, meg olyan is, aki budapesti tősgyökeres, de eddig egyikükön sem vettem észre változást, semmi "pestieskedés", semmi kisebb- vagy magasabbrendűségi-érzés nincs bennük és bennem sem. Két város, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Ahogy én látom, itt Miskolcon _sokkal_ rendesebbek egymással kapcsolatban az emberek, mint pl. Budapesten.
Előzmény: tyx (1366)
tyx Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1368
Elárulom: Nem környékbelivel járok arra. A párom - amíg nem ismert - csak esős, hideg időben járt arra, ezért utálta Miskolcot. Néhány romantikus nap után, amit Talpocán töltöttünk el, annyira megszerette a várost, hogy vágyik vissza. Imádja a Bükköt, a barlangfürdőt, a levegőt, az ismerőseimet is kedveli... De hát ő pesti...

Előzmény: TRohger (1367)
TRohger Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1367
Megdobban a szíved, és ha valami nem környékbelivel jársz arra, megmondhatod, hogy még a levegő is más a megyénkben. Úgysem hiszi el... de csak addig, amíg bele nem szagol a levegőbe. (: Zsóri ugyebár.
Előzmény: tyx (1362)
tyx Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1366
Tudod, bagojj, egy nappal azelőtt, hogy Pestre költöztem, bementem a Centrumban lévő Kaiser's-ba vásárolni. A pénztárnál mögöttem két fiatal fickó állt. Én nagyon ideges voltam, mert siettem, a pénztáros meg tötyörészett. A két srác valami kedveset beszólt, amire én akaratlanul csúnyán rájuk néztem. Tudod, mi volt a válasz?
"Te is csak egy pesti lány vagy..."

Ez akkora sértés volt...:-(

És utálom, hogy ha találkozom egy miskolci ismerőssel, azt kérdezik elsőre, hogy milyen pestinek lenni... Olyan távolságtartással beszélnek velem, hogy néha már én érzem rosszul magam... Pedig nincsnnek rajtam aranyláncok, és nem hordom fenn az orrom - ha érted, mire gondolok...

Előzmény: Törölt nick (1363)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1365
Bocs, elsőajtós felszállás, természetesen.
Előzmény: Törölt nick (1363)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1364
Alapvetően egyetértek. A kiásásról annyit, hogy a munkagépek rendelkezésre állása, valamint a fel- és levonulás költségei miatt lehet, hogy egyszerre ásták fel az egészet. Ami nem jelenti azt, hogy ez feltétlenül jó, csak ez gyanús, hogy azért történt így.
Amúgy mit szól a dologhoz az Önkormányzat, a városüzemeltetés, a közterületfelügyelet? Szerintem ezek (de legalább az egyik) mindenképp kompetens. Avagy a jegyző.
Előzmény: TRohger (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1363
Az a fickó jobb is, hogy már nem rontja a levegőt drágajó szülővárosomban. Előszöris, ő is csak egy kis bumburnyák, mert attól, hogy 7-8 éve nem ott lakik, még nincs korona a fején, szóval talán nem kellene leszólnia azokat, akikkel együtt élt, akikkel egy levegőt szívott.
Másfelől pedig azért buta, mert hülyeségeket beszél. Nagyon sok városban csak elsőajtós leszállás van, ráadásul sokkal merevebben, mint Miskolcon, merthogy itt van az a lámpácska, és ha sokan vannak a megállóban, a sofőr felülbírálhatja az elsőajtózást. És nem okoz gondot, ha az embernél van is jegy, nem úgy, mint pl. Szegeden, ahol lyukasztó csak az első ajtónál van.
Szóval, ha találkozol ezzel a fószerral, üzenem neki, hogy minden jóérzésű miskolci nevében bekaphatja, hogy remélhetőleg soha többé be nem teszi oda a lábát, valamint hogy nézzen utána annak, amiről aztán fikázik, különben hülye marad örök életére.
Előzmény: transziloz (1359)
tyx Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1362
Szóval, ha megtudod, melyik cég /vállalkozó túrta fel a utcákat, és nem helyezett el korlátot (vagy minek mondják?), "akármilyen" veszélyeztetésre hivatkozva be lehetne jelenteni. Azt nem tudom, hogy hova. Gondolkozom, de emlékezeteim szerint egyik hatóság sem igazán illetékes ebben.
Egyébként nekem sem újak ezek a problémák...

Miskolcon éltem 24 évig (napra pontosan). Kilenc év lakótelep (Tizes honvéd), tíz év kertes hause (Hejőcsaba - Hejőpark, régen Úttörőpark), három év lakótelep (Középszer u., Kőporos u.), vissza Hejőcsabára, aztán irány Budapest. Itt már három éve (pontosan).

Ez sem szebb. Rosszabb a mentalitás, a levegő, az utak, a közlekedés... A fizetés jobb...:-)
Miskolcra kirándulni, pihenni járok.
És úton a megyetáblánál megdobban a szívem...

Előzmény: TRohger (1360)
Dzsingisz kán Creative Commons License 2001.09.26 0 0 1361
1972. november 12. hajnali fél 4. Megszülettem a Vasgyári Kórházban. Öröm a köbön, életben vagyok (az első meghalt!). Költözés Diósgyőr Stadion utcából (imádtam a házat, bár eléggé zsenge voltam akkortájt!) Volgoda lakótelep. Szép új panhelrengeteg. (Azért még sem volt olyan rengeteg a panel arrafelé!) Fazekas suli, orosz tagozat (hűűűű azok a tanárok!!) Megint költözés kertes vityilóba az Avas hegyaljába......hát onnan már nem egy lányregény a további életem. 11 éve Budapest. Nem tartom se jobbnak, se rosszabbnak. Mindegyik szép valamitől, mindegyik utálatos valamitől (emlékek). Nemrégiben megkérdezték tőlem: ugyan visszaköltöznék e Miskolcra? Nemmel feleltem. Sajnos az életemben nem zártam le azokat az ottani dolgaimat, amiért érdemes lenne. Egyébiránt ha mégis, akkor kiköltöznék a Bükkbe. TUDJÁTOK AZ A VILÁG LEGSZEBB HELYE!!!!!!!
Üdv.
TRohger Creative Commons License 2001.09.25 0 0 1360
Fel van túrva a város egy része, mert gázvezetéket cserélnek. De mióta is? És ha nem dolgoznak rajta, akkor miért nem temetik be? Vagy nincs még kész? Nem kéne mindent felbontani, csak annyit, amennyit meg tudnak csinálni. Vagy előre számolnak azzal, hogy nyomáspróbakor úgyis eldurran valamelyik cső, aztán akkor nem kell kiásni? Bár ma is láttam egy teherautónyi csövet, nem tudom, hogy miért csak most hozták, mikor már talán egy hónapja disznóól az Avas (azt nem tudom, hogy máshol is folyik-e a csere... nem mintha itt folyna). Na mind1, nagy halom büntetés is kijárna nekik; nincs elkerítve az árkok egy része (vagy többsége?), az útra van pakolva a föld, holott ha tudták, hogy ennyi ideig nyitva hagyják az árkokat, el kellett volna szállítaniuk a földet, és nem az utakra, parkolókat eltorlaszolva kellett volna pakolniuk. Nem vagyok jogász, de valaki elárulhatná, hogy jól sejtem-e ezt a büntetősdit.
Előzmény: tyx (1358)
transziloz Creative Commons License 2001.09.25 0 0 1359
Hétvégén találkoztam egy tősgyökeres miskolci fickóval, és más közös téma nem lévén, elbeszélgettünk egy kicsit a városról. Ő már vagy 7-8 éve nem él Miskolcon. Már nem emlékszem pontosan, hogy milyen kifejezést használt, de valami olyasmit mondott, hogy szerinte az itteniek olyan kis bumburnyákok. Mert például sehol máshol nem lehetett bevezetni ezt az első ajtós felszállási rendszert, csak itt, mert hogy másutt akkora volt a tiltakozás, és az autósok egyedül itt totyognak 40-50-el az utcákon, máshol általában úgy haladnak, ahogy az a legmegfelelőbb.
tyx Creative Commons License 2001.09.25 0 0 1358
Csatlakoznék, de már késő,
most látom...

Kár, hogy nem fedeztem fel hamarabb ezt a topicot, pedig szíves-örömest beszálltam volna a vitába. Aki Miskolcon lakik persze, hogy nagyon szürkének látja. Pedig megvan a maga varázsa...:-)

Huszadika óta életjel semmi.
Miskolcon mi történik mostanában?

identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.20 0 0 1357
oke reszemrol befejeztem az ertelmetlen vitat. egyetlen nepneveloi tanacs:
Ne csak ejszaka es kisavason jarva fedezzunk fel egy varost amit aztan majdnem minden bokornal telehanyunk...
Ezenkivul viszont orommel vettem eszre hogy szep dolgokat is latsz. Ez hatalmas fejlodes a reszedrol. CSak megerte! Koszi meg egyszer :o)
Előzmény: isdurth (1356)
isdurth Creative Commons License 2001.09.19 0 0 1356
identi...,

Nem értettem félre, de épp erre válaszoltam. Nekem a városépítés az, amikor a várost céltudatosan fejlesztik, szépítik, és nem oda raknak emlékmüvet, ahova kedvük tartja, - és aztán elviszik a küldöttséget busszal, megmutatják, megvan, kész - hanem ott építenek, ahol az emberek általában vannak.
Hiába van a népkert, ha a belvárosban az utolsó telken is legalább 2 emelet beton van, satöbbi.

Te mikor voltál a népkertben utoljára ? Vagy akárki ? Zöldterület a belvárosban ?

Egyébként miskolc tényleg nagyon szerencsétlen ilyen szempontból. Lattam egy szép kis fatornyos templomot a kiss ernö utcán, persze, csak véletlenül, mert nem a sarkon van, hanem a második telken befelé. még véletlenül sem látszik. Kanadában egy ilyen templomot 5 dolcsiért lehetne megnézni egy méterröl, itt meg "Bigyó utca 8 szám..."

Van még templom a hunyadi utcán egy udvarban, valami iskola, vagy mi... satöbbi. erröl is csak olvastam valahol, mert egyébként nem látszik.

Előzmény: identicalmcqc (1352)
isdurth Creative Commons License 2001.09.19 0 0 1355
Szerintem minden megjegyzésem megallta a helyét, legfeljebb nem volt pozitív.
Ha jobban belegondolnál, rájönnél, hogy nem azért foglalkoztatnak a rossz dolgok, mert én is rossz vagyok, hanem azért, mert szeretném, ha azok megváltoznának.
Én sem sz*rok a saját fészkembe, pláne ok nélkül.

Jó, legyen mindenki elégedett, tényleg nincs is szebb város a földön, mint a mi kis városunk.

Az, hogy valaki, vagy akár valamilyen szervezet, vagy közösség nem ismeri fel a gyengeségeit, az azt is jelenti, hogy nem képes kinöni azokat, nem fog fejlödni. Ennek oka lehet valamilyen ideológia, vagy egyszerüen tudatlanság.
Szóval szerintem az, hogy a hibákról beszélek, nem rosszindulat, vagy utálat, hanem inkább jobbító szándék.

A városnak sokkal nagyobb kárt okoz az olyan hozzáállás, mint pl a polg. mester úr, aki fullra el van szállva, hogy milyen szép, meg jó minden.

htz Creative Commons License 2001.09.19 0 0 1354
Szanalmas ez az egesz! Transziloz:Megnyugodhatsz,hogy mashol is vannak tombhazak,lakotelepek!Debrecenben,Szegeden,Pecsett legalabb annyi van,mint itt.De ha jol tudom,Pesren sem az ujpesti panelrengetegbe viszik a turistat vagy csepelre.Ott is a Halaszbastyat,Vaci utcat stb mutogatjak. Isdurth:Ugyhogy teged csak ne zavarjon az,hogy Miskolc is megprobalja kimazsolazni a legjobb reszeit es azt mutogatni.Ami meg azt illeti,hogz a debreceni egyetem inkabb resze a varosnak,mint a miskolci Miskolcnak...Ez egy baromsag!!!!!Mindket egyetem az adott varos szelen van,ezert egyforman kiesnek a verkeringesbol.Minden egyeb szempontbol viszont szerves reszei varosuknak.Egyebkent nem csak ebbol,de minden eddigi hozzaszolasodbol kiderult,hogy csak a Miskolc-utalatod,kifejezett rosszindulatod kesztet hozzaszolasra.Egyetlen megjegyzesed nem volt meg,ami megallta volna a helyet.
transziloz Creative Commons License 2001.09.19 0 0 1353
Látom még mindig mennek itt a viták. Hadd említsek meg valamit. Múlt héten egy tudományos konferenciát tartottak Lillafüreden, az egyetem szervezésében. Meghívtak egy csomó emberkét, és a polgármesterünk is beszédet tartott. Szerencsére csak egész rövidet, de annak kábé az volt a lényege, hogy Miskolc a legszebb magyar város, érezzék jól magukat felkiáltójel. Ezek után este még állófogadás is volt a városházán, tehát a teljes bagázst buszra ültették és betranszportálták őket a központba. Namost az ugye tény, hogy a rengeteg tömbház nem tartozik Miskolc leglátványosabb helyei közé, így aztán a drága vendégsereglet végig azon viháncolt, hogy höhö, legszebb város, höhö. Szóval mondjunk szépeket, de azért nem árt egy kis önmegtartóztatás, mert a végén még nevetségessé válunk.
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.19 0 0 1352
kedves isdurth

nem kene direkt felreerteni azt amit mondok. nem a valasztasra akartam ramutatni hanem arra hogy ahelyett hogy piciny tappancsaiddal elcaplatnal a hutoig... jol eled viszik ezert ekkora fene nagy igenyed.. tudod a sult galamb szindroma..
de hiszen minek is vitatkozom amikor csak a rosszat keressuk.... hiaba mi magyarokutanozhatatlanok vagyunk... nem debrecen ellen beszelek mert minden varosnak megvan a maga szepsege csak keresni kell. eppen ezert teljesen ertelmetlen es idiota dolog varosokat osszehasonlitani... csak mi emberek szeretjuk ezt csinalni mert igy komprehenzivebb a dolog...
nem csak nepkert van.. eroltesd meg magad es amikor arra jarsz menj es fedezd fel... tudod volt egy haverom aki amikor beiratkozott debrecenben akkor az elso hetvegen nem ment haza mint mi tobbi hujje kopasz elsos hanem fogta magat felult a buszra es bejarta a varost hogy megismerje.. javaslom neked is ugyanezt.. kituno turistakonyvek kaphatoak... azokbol is lehet megtudni dolgokat nem csak a berlet hatuljarol stb...

Előzmény: isdurth (1351)
isdurth Creative Commons License 2001.09.18 0 0 1351
Ezt mondtam már, hogy a népkert arra jó, hogy javítsa a statisztikát, ott tényleg van sok fa, ezzel rendben is van miskolc zöldterülete, kész.
Máshova nem is kell...
Csak az a baj, hogy senki nem jár arra, mert nem esik útba. Attól jó egy város képe, ha ott van kultúrált környezet, ahol az emberek "vannak", és nem azt mondják nekik, hogy : "ha fát akarsz, menj a népkertbe, végülis csak két megálló busszal... Van szökökút is, az villamossal kettö."

Ez mondjuk olyan, mint ha csinalnék neked egy finom ebédet, és szépen külön adnám az összetevöket a tányéron, esetleg nyersen.

Az autós dolog valamennyire igaz, de mondjuk majdnem 40 év alatt volt idöm tapasztalgatni.

Az miért rossz, hogy nekem tetszik ha választhatok, pl. a reggeliböl, ahogy mondod ?

A debreceni egyetem jobban a város része, ez mindenképpen jó, szerintem.

identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.18 0 0 1350
aha ertem.. tehat neked az tetszik amikor eled kell hogy vigyenek mindent? Ugye te vagy az akinek szombaton 11-kor viszik a reggelit es valaszthatsz hogy mit szeretnel reggelizni?
Nehogy mar egy lepest is megtegy valamiert.. Szokokut van Miskocon is amibol hujjek spőortot uznek hogy mososzert tesznek bele de ha jol tudom mashol is van csak nem almossagtol bedagadt szemekkel kell utazni a tomegkozlekedesi eszkozokon. Vagy lehet hogy az autobol a forgalom miatt nem ersz ra ezeket eszrevenni?
Ezenkivul nem 0 fat talalhatsz a Nepkertben sem es meg van egy-ket hely...

Az egyetemi resz.. Mi tagadas valoban szep az a park az egyetem elott a szokokuttal debrecenben de a ME sem panaszkodhat. Ott viszont fas park van es peldaul sokkal inkabb mennek oda romantikazni mint Debrecenbe ahol mindenki lathatja hogy eppen mit csinalok. Ezenkivul kicsit nagyobb is, meg valamivel tobb kolija van mint Debrecennek es nem munkasszallora kell menni a diakoknak vagy az mar nem divat az universitason? Nem hinnem hogy kulturaltabb lenne...persze azt sem akarom mondani hogy a miskolci az...

Előzmény: isdurth (1347)
transziloz Creative Commons License 2001.09.17 0 0 1349
Tegnap láttam a sporthiradóban, hogy győzött a Diósgyőr az NBI/b-ben. Megint van Dijósgyőr? Vagy mi a csuda?
isdurth Creative Commons License 2001.09.17 0 0 1348
A "baromi széles,kevessé betonozott utcákat"
pedig sokkal jobban szeretem, mint a nem széles, és betonozottat.
Ez olyan, mint ha egy szobán lenne ablak, vagy nem. Valahogy szabadabbnak érzem magam, ha nem lóg rám annyi beton.

Egyébként röhögj nyugodtan, nem azt mondtam, hogy nem belváros, csak azt, hogy felesleges vakon dícsérni, ha nincs rá ok.

Előzmény: htz (1346)
isdurth Creative Commons License 2001.09.17 0 0 1347
Persze, most majd megyünk centivel méregetni, hogy mi mennyi ? :))

Mindegy, akkor is, debrecenben szívesen leülnék (és ültem is) a belvárosnak nevezett részre, jó dolog ott sétálni, vannak fák, szökökút, miegymás. Nyíregyháza hasonlóan, de persze rosszabb egy fokkal...
Miskolcon nem jó, nem szép.

amúgy itt a keresztutcákban (miért, vannak keresztutcák ?) mi az ami érdekes ?

Az egyetemi rész is sokkal kultúráltabb, szebb debrecenben.

Előzmény: htz (1345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!