fordítasz? de bunkó vagy!:)))) (eleve elkötelezettség kell, hogy valaki ilyenre adja a fejét, gracc. mindenesetre hátha más is megismeri így a sorozatot - ha azt nézem, hogy milyen gagyiknak is van fordítója és pont a VM maradt ki... ehh)
de akkor most mi lesz? együtt fordítotok, vagy külön-külön, vagy lektorálás vagy fele tiád fele enyém és a kapitány hol kapitány hol százados?:) vagy fele igényes-fele igénytelen?:)
én mostság Battéestar Galactica-t néztem, PGJ-team nyomta szinte végig, asszem egy rész kivételével a feliratot... na az nagyon fájt... asszem fordítói színvonalban nem volt rosszabb, csak a helyesírása volt hiohetetlen szar. Gondolom ez valami hazai l33t mutáció lehet, mert véletlen nem lehet ennyire következetesen hibázni j/ly ügyben...
PS. ott rohad nálam az Egy este Kevin Smith-szel, hogy egyszer majd jól lefordítom, de csak nem bírom rávenni magam... túl sok nekem a pasas :)
Speciel ezzel tisztában voltam, és azt is sejtettem, hogy jól lebasznak majd érte, de ne törődj velük. Egyrészről látatlanban megmondom, hogy gondok lesznek a fordításaikkal (főleg az egyiknél - nem jó jel ha valaki a fórumon elismeri, hogy nem erőssége a szleng, majd nekiáll a Veronica Marsnak), másrészről több mint lassúak, mire végeznek már megveheted DTS szinkronnal és háromféle felirattal a teljes sorozat 15 szezonjának díszcsomagolásos verzióját. :)
Azóta kiderült, hogy bunkó voltam, mert már két másik valaki elkezdte az évadot, csak ők elég lassan dolgoznak. De beszálltam hozzájuk harmadiknak, úgyhogy futószalagon fognak érkezni az igényesebbnél igényesebb fordítások:) De ha az nem is, azért folyik a munka, szóval a válasz igen.
Naja. Mióta nem csak vacak minőségű ripek léteznek (értsd, az első digitális forrású ripek felbukkanása óta) ez volt talán a 3. eset, hogy hajlandó voltam megnézni egy telesync-et. :)
Most hívták fel a figyelmemet, hogy a www.sfportal.hu n lévő cikk szerint mégis bemutatják itthon a Serenity-t! Ráadásul nov. 24-én! A dolog szépséghibája annyi, hogy csak egy moziban (MOM Park), és angolul felirat nélkül fog menni egy párszor, de egy hétig biztos. Remélem, tényleg így lesz. Már kezdtem lemondani arról hogy valaha is moziban lássam (illetve kezdtem tervezgetni, hogy kiruccanok Londonba és megnézem odakint).
Hát még több is. A nyelvezete jóval bonyolultabb - például a jogi kifejezések (elfogató parancs meg hasonlók), de mindenféle más is (pl. SoCal: Southern California, quid pro quo, ezek mind csak ebben a részben). Jó kis research-munka, de legalább műveltebb leszek a végén:)
Egyébként láttam, hogy az első ep. feliratát egy bizonyos "Vega" töltötte fel. Ez te volnál?
elsőn végigment a nagy raejtély, most is fog, de már kicsit erőltetett az alapkonfliktus + a fiuzási csavarok már gázosak lennének. de hátha... az első 1-2 rész azért kellemes vót, és csak annyit láttam eddig...
Amúgy az első szezon olyan ütős volt, hogy nekem ez a második nemannyira jön egyenlőre be. Ezen még Joss cameoja se segített. Olyan öncélúvá vált az egész. De hát ha csinálnak valami kegyetlen jót, utána nehéz ugyanazt a nívót fenn is tartani.
első hármat megnéztem, hihetetlen jó! lehet megrendelem kintről. Magyar bemutatásától félek, mert a stílus és szövegek áthozatala percenként 200ért dolgozó, középfok C-s bölcsésznél ugye 5d20 (6 alá).
Viszont VM mi a fenéért lenne Twin Peaks? Igaz, az első évadból csak Bob cameojáig láttam...
Emlékszel, amikor a második szezonban Spike kiröhögi Anne Rice-t? Vagy amikor az 5. szezonban Buffy találkozik a nagy Dracülával, és csak annyit mond: "Get out!"? Szóval a Buffy is tisztában volt, hogy kitől nyúl. Az önálló, erős női főszerepet sem a jó öreg Joss alkotta meg. Azonban az eredetiség fényes bizonyítéka, ha később már tőle nyúlnak (pl. a hasamat fogtam, amikor az orosz Éjszakai Őrségben -SPOILER- a kissrác épp a Draculás Buffy epizódot nézi, és a tv előtt egy karót farigcsál). Ami a DH-ban nagyon unszimpatikus volt, hogy a nyúlások erőszakosak voltak, és láthatóan a mainstream, befutott sikeres műsoroktól, nyilvánvalóan üzleti céllal. Van benne jó nő, gyerekek, kutya, kertvárosi szex, revolver, rejtély. Tipikusan egy felpumpált műsor, ami minél nagyobb rétegeket igyekszik megcélozni.
Persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nyilván egy Pilotnak éppen ez a célja, és amúgyis az első részeken sok múlik, meg kell fogniuk a nézőket és lehetőleg minél többet. Ha már befutott, akkor már megengedheti magának, hogy igényesebb legyen.
Mindenesetre jó, nyilván nem minden műsortól vár az ember művészi magaslatokat, és van olyan is, hogy igényes szórakoztatás, de én még a VM első szezonját sem láttam végig, úgyhogy asszem megyek tölteni, mert már fennvan a DVDrip.