Keresés

Részletes keresés

szfinxy Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1087

legalább ebben egyetértünk, szeretem az önkritikát

nem írtad sehol, nem is állítottam, nem is szeretheted, mert nem ismered. az nem ismeret, ha már láttad, hogy valakik játszanak valamit

Előzmény: lujza (1086)
lujza Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1086
Igen. A lekezelö stílus mögött valóban sokszor  önbizalomhiány van szerintem is.. :)))
Előzmény: szfinxy (1084)
lujza Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1085

nem azt szólom "le" aki szereti, hanem aki úgy nem szeret vmit, hogy nem ismeri.

Hol is írtam egész pontosan, hogy nem szeretem a royalt?

Előzmény: szfinxy (1083)
szfinxy Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1084
s még vmi: lekezelő stílus vagy kishitűség, önbizalomhiány? jó kérdés lenne
Előzmény: lujza (1081)
szfinxy Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1083

kedves - nem kedves, de őszinte

én IS szeretem a hagyományos tarokkot IS, és nem azt szólom "le" aki szereti, hanem aki úgy nem szeret vmit, hogy nem ismeri.

szóval, én IS szeretem a hagyományos tarokkot, mégis más a véleményem magamról, mint neked...

Theking Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1082
Ez a fajta vita már párszor lefolyt ezen a fórumon. Tökéletesen egyetértek azzal, akinek az az álláspontja, csak úgy mondjunk véleményt valamiról, hogy tárgyi ismeretekkel rendelkezünk róla.
Leszögezem, a royal nem az a játék, ahol négy játékos csendben ül és meredten néz egy táblázatot. Kétségen kívül jobban számolható a játék, ezért vannak olyonak akik végiggondolnak egy lejátszást. Azonban láttad volna hétfőn milyen röhögés és ugratás volt, csendesnek és magunk elé bámulásnak legkevésbé sem mondható helyzet volt. Megjegyzem a royal partiba egy huszashívásos partiból ültem át.

Ugyanezt lehetne mondani akkor bármelyik huszashívásos tarokkváltozatról is, hiszen ott is vagy csendben ülünk vagy nem :), feejünkön hülye sapkákkal, nyakunkban láncos táblákkal, magunk elé meredve, mégiscsak el kellett volna menekülni a XXI-gyel abban a szinben.

Szóval nem egyforma a két játék. Magamrészéről, ha választhatok, akkor inkább royalozok, ebben több a kihivás, változatossabb a játék.
Egyébként éppen hétfőn jelent meg a royal 11.(!!!) könyvkiadványa.

lujza Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1081

konklúzió: tisztelem harcos elszántságod, a véleménynyilvánításhoz ennyi elég.

az érdemi vitához viszont - kivéve ha valakit csak és kizárólag az örökös ellentmondás vágya éltet és vezérel - nem árt ismerni a témát, az összehasonlítás alapjait.

részemről lezártam, ha vagy annyira értelmes felfogod írásom lényegét. ha nem, hát nem.

Kedves....

Csak az egyik dolog az, ami elriaszt a royalozástól, hogy ül négy darab játékos egy mukk nélkül és egy táblázatot bámul meredten...

A másik dolog, ami elriaszt, ez a lekezelö stílus.

Nem elöször tapasztalom:

Hogy, aki szereti a hagyományos tarokkot, az csak egy szellemileg visszamaradott, begyöpösödött hülye lehet....

Előzmény: szfinxy (1080)
szfinxy Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1080

erőltetett párhuzam, tévedésekkel. senki nem akar semmit lerombolni. ha ismernéd a royal-t, tudnád, hogy semmit nem vesz el csak hozzáad (mint a te sas-ultid). láss egy eklatáns példát, maradjunk a múzeumoknál: ha új kiállítást szeretnének szervezni, ahhoz nem kell kidobni a régit. aki akarja nem nézi meg az újat, maradhat a réginél. a többiek megnézhetik ezt is, azt is, vagy akár mindkettőt(te sem szeretnéd, ha csak egyfajta kenyérből választhatnál az üzletben, még ha ragaszkodsz is a régihez)

konklúzió: tisztelem harcos elszántságod, a véleménynyilvánításhoz ennyi elég.

az érdemi vitához viszont - kivéve ha valakit csak és kizárólag az örökös ellentmondás vágya éltet és vezérel - nem árt ismerni a témát, az összehasonlítás alapjait.

részemről lezártam, ha vagy annyira értelmes felfogod írásom lényegét. ha nem, hát nem. Üdv: szfinxy

Előzmény: lujza (1079)
lujza Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1079

Ha meg mindent kidobnánk, lerombolnánk azon az alapon, hogy régi, nemhogy egy múzeumunk se volna, de egy lakható városunk se..

Az 50-es években volt olyan építész, aki azt javasolta, hogy bontsák le a parlamentet és építsenek helyette egy szép újat...

Előzmény: Dinnye_ (1077)
szfinxy Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1078

dinnye, mi bajod a barlangommal? és mi a fakk az a tűz?!?

Előzmény: Dinnye_ (1077)
Dinnye_ Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1077

Igaza van szfinxynek!

Úgy gondolom, ha az emberek nem vágytak volna töbre, jobbra akkor még mindig ott ülnénk a barlangban, és talán tűz se melegítene minket...

Előzmény: szfinxy (1076)
szfinxy Creative Commons License 2005.04.05 0 0 1076
Kedves lujza!

A royal az, amikor ott ül négy darab játékos egy mukk nélkül és egy táblázatot bámulnak meredten?

Igen, előfordul. Kezdőknél(ezt is meg kell tanulni, mint ahogy senki sem születik huhistának…) és kiélezett helyzetben: a partnerem bíztatott vmre, és semmiképpen nem akarom elrontani, ezért utánanézek.

Egyébként többnyire röhögünk, sörözünk, jókat mulatunk közben és örülünk a másik sikerének.

Mert a többiek leszoktak innét, a sok royalos figurás sikerélményes beírás hatására

Bántó szándék nélkül: mert nem csak a sas-ultival dicsekedhetnek…

Mi megmaradtunk a Paskievicsnél.

A színesben a licitálás kötöttsége nem tetszik..

Viszont hogy a Paskievicsot egyesek ne játsszák rutinból, játsszuk a sas-ultit hozzá.

Így nagyon élvezetes lett, mert ha egyesek elkezdenek rutinból játszani, rögvest kapnak egy sas ultit, és ha szerencséjük van, nem a pagátjuk nyakába..

Átérzem amit írsz. Hosszú éveken át nem voltam hajlandó kötöttekkel játszani. A társaság aztán váltott, én meg abbahagytam.  Évekkel később ismerkedtem meg a royallal(sokat bámultam a TÁBLÁZATOT(J)

De benned is meg van az igény a többre, hiszen hiányolod a sas-ultit. És a kakadu vagy kanári-ultit nem, a sas-uhut(utolsóelőtti ütés) nem? fácánról-sólyomról(első-második kis ütés, nem utolsó és utolsóelőtti) nem is szólva?

Ha szeretnél megismerni egy baromi jó társaságot és esetleg más madarakat is, gyere le egyszer a klubba, szívesen segítek elsajátítani a royal alapjait. Mert igaza van Dr.W.Gy-nek: csak akkor tudod, hogy tetszik-e, ha kipróbáltad.

Tudod, szerintem a Cote-D’Azur sokkal szebb, mint Hawaii. Bár a tengerentúlon még sose jártam...

Előzmény: lujza (1065)
Mollly Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1075
Ha ebböl viszály van, inkább a royal fórumon írkáljuk a figurát. Nincs értelme, hogy veszekedésröl szóljon a tarokk-topic. Inkább a játékot kellene népszerüsíteni, legyen az huhi, vagy royal. Egyébként többnyire a huhival kezdtünk mi is, nem?
Előzmény: Theking (1073)
lujza Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1074
Mert a többiek leszoktak innét, a sok royalos figurás sikerélményes beírás hatására.. :(((
Előzmény: Theking (1073)
Theking Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1073
Egyébként, ha megnézed a hozzászólókat többnyire a Royalt játszák elsősorban.
Előzmény: Dinnye_ (1071)
Mollly Creative Commons License 2005.03.30 0 0 1072
Olvass vissza, kedves Dinnye, és rá fogsz jönni, miért.
Előzmény: Dinnye_ (1071)
Dinnye_ Creative Commons License 2005.03.30 0 0 1071

Na jó, tudom van Royal tarokk topik is!

Élesszük fel! Találkozunk ott azokkal akit a gondolkodás, elemzés varázsa vonz!

Dinnye_ Creative Commons License 2005.03.30 0 0 1070

Sziasztok!

Miért nem használják ezt a topikot a Royalisták?

Miért nincs hír érdekes partikról, kritikákról, feladványokról?

Mollly Creative Commons License 2005.03.29 0 0 1069
Na igen. A csendről rögtön marczy_ ugrik be.:))))))))
Előzmény: Dr.W.Gy. (1067)
lujza Creative Commons License 2005.03.28 0 0 1068

Volt idő, amikor simán megcsináltam, mostanra már egy-két feleslegeset előfordul hogy kihagyok, vagy megcserélek.

És egyre többmindennel leszel így, ahogy múlik az idö... :O)

Előzmény: Dr.W.Gy. (1067)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.03.28 0 0 1067
Ja, eleinte :-) Később aztán fejből nyomják a nagyok és pontosan uyganakkora hanggal, mitn bármelyik huhi játszmában. Szoktam volt mondani, hogy akkorra érik be egy royal játékos egészséges szintre, amikor fejből fel tudja írni azt a bizonyos táblázatot helyes sorrendben. Volt idő, amikor simán megcsináltam, mostanra már egy-két feleslegeset előfordul hogy kihagyok, vagy megcserélek.
Mollly Creative Commons License 2005.03.27 0 0 1066
Na, nem egészen. Nagyonis élvezetesek tudnak lenni a royal játszmák. :) A mukk nélkül nem stimmel.:)
lujza Creative Commons License 2005.03.27 0 0 1065
A royal az, amikor ott ül négy darab játékos egy mukk nélkül és egy táblázatot bámulnak meredten?
Előzmény: Dr.W.Gy. (1064)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.03.27 0 0 1064
A nyitottság hiánya (is). Ez már sokkal bajosabb. Én minden tarokkfajtát kipróbálok, kipróbáltam. Hogy tudjak róla véleményt mondani. A négyes royal tarokkok után a Kaiser a legszórakoztatóbb számomra.
Előzmény: Mollly (1062)
lujza Creative Commons License 2005.03.27 0 0 1063

Mi megmaradtunk a Paskievicsnél.

A színesben a licitálás kötöttsége nem tetszik..

Viszont hogy a Paskievicsot egyesek ne játsszák rutinból, játsszuk a sas-ultit hozzá.

Így nagyon élvezetes lett, mert ha egyesek elkezdenek rutinból játszani, rögvest kapnak egy sas ultit, és ha szerencséjük van, nem a pagátjuk nyakába..

A múltkor meg mondtam egy kontra XXI fogást és elszúrtam... :((((

Előzmény: Mollly (1062)
Mollly Creative Commons License 2005.03.26 0 0 1062
"Pedig ha tudnák, hogy a Kasier mennyivel szórakoztatóbb a 9 laposnál, és nem lennének fafejűek elzárkózni előle, sokkal jobban élveznék."

Hagyománytisztelet. Nincs ezzel semmi baj.
Előzmény: Dr.W.Gy. (1061)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.03.25 0 0 1061
A huhi versenyek értelmetlenek, ez nyilvánvaló. Én sose azért mentem, hanem mert jó volt másokkal találkozni, egy hétvégét vidéken végigkártyázni össze-vissza, szóval leginkább buli, ahol egy mázlista,a kinek jól jön ki az aznapi játékés partner, nyer egy kupát. Nicns ezzel semmi baj, csak ennél komolyabban nem szabad felfogni, ugyanis a végeredmények semmi, de semmi köze nincs az erősorrendhez, magyarán ahhoz, hogy ki jó játékos. Láttam én már kimondottan pancser győztest meg kiváló játékost a 45. helyen, de ha ezen túllép az ember, akkor igazán jólérezheti magát. Pedig ha tudnák, hogy a Kasier mennyivel szórakoztatóbb a 9 laposnál, és nem lennének fafejűek elzárkózni előle, sokkal jobban élveznék.
Előzmény: Mollly (1060)
Mollly Creative Commons License 2005.03.24 0 0 1060
(Szeretve tisztelt elnökünk hajszálainak visszaszínezése végett):

Skihiből rendezett versenyeink nincsenek, viszont mint a royal egy egy vállfajára, igaz rá a kitétel, itt mégis véletlenszerű a játékosok összeállása. (illetve osztásfüggő:))
Előzmény: Mollly (1059)
Mollly Creative Commons License 2005.03.14 0 0 1059
Kivéve a Gyevi Bírót, vagyis a skízhívásos játékot. :)
Előzmény: Dr.W.Gy. (1058)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.03.12 0 0 1058
Nem ettől pancser, persze hogy lehet ilyesmi. Még a legjobbal (velem :-) is előfordulhat ilyesmi. Ami érdekes, még csak túl sokat sem kelljátsznai valakivel (valaki ellen), hogy fel tudd mérni, hogyan viszonyul a játékhoz, milyen a felfogása, emnnyire ismeri a játékszabályokat stb. Sajnos sokaknak az utóbbival is elég sok problémájuk van...
Évekig játszottam a pesti klubban, kiváló játékosokkal, akikekkel a mai napig szívesen ülök le huhizni. A versenyeken mindig azon izgultam, velük legyek egy asztalnál. Legutóbb megnyertem két asztalt, majd az ujdonsült, első versenyes pancser XIX nélkül mondott 4 kircsit. Aztán meg votl lepődve, amikor elbuktuk a madarakat meg a játszmát meg a versenyt. Szóval, csak azt akartam mondani, hogy a huhi ebben a formájában abszolút alkalamatlan a versenyre, hiszen a partneredet nem te váalsztod meg (ugye a Royalban igen, ott legalább ez a faktor kilőve, hisz mindig ugyanazzal játszol, ott csak a lapkiosztás szeszélye marad meg.).

Ja, én nem vettem részt a múlt heti versenyen, csak a közvetlen felmenőm, aki az én álnevem alatt indult :-)
Előzmény: Mollly (1054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!