Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Minden jót kívánok , azért néha kukkantsál be! Sajnos túl sok új nem történni itt sem , az unos-untalanig ismételt problémákon kívül…( megoldás meg lenne ugyan , de illetékes helyeken senki nem törekszik rá hogy alkalmazza is a módszereket, csak a lukakat foltozgatják)
Hát az kicsit erős, hogy rendben, de megvagyok. Mióta a férjem elment, egyik gond jön a másik után - elkoptam az évtizedes ápolásban, azt hiszem. Komolyak a bajok, de igyekszem úrrá lenni rajtuk. Dolgozom azért a magyarságért rendületlenül, továbbá a 2030-as választásokért is még aktívnak kell lennem, hiszen akkor még csak néhány évvel lépem át a nyolcvanat... :) Januárban vagy három hétre bevonulok egy szanatóriumba (szív, tüdő), utána elmegyek Törökországba egy jó kis körútra, majd májusban epeműtét... :)
Remélem, veled is minden rendben van!
A fórumon már nem vagyok, olvasni se olvasom, csak nagynéha, de ezt a kis kulőrlokált meg kellett osztanom veletek. Ha csak egyvalaki tanul belőle, akkor is egy potenciális áldozattal kevesebb.
Utóirat, csak információ: 4 napig abban a ruhában feküdt a kórházi ágyon, váltás nélkül, amiben behozták. Valószínűleg víziszonya is lehetett... :) Még szerencse, hogy nagy volt a szoba.
Van olyan hülye, aki szereti őket? Példabeszéd következik, alanya jómagam. Betegség, kórház, 3 ágyas szoba. Harmadiknak betettek egy cigányasszonyt, azt is mentő hozta, elég ramaty állapotban. Mivel a második beteg idős is volt, süket is volt, mi kezdtünk beszélgetni, már amennyire futotta a szuszból. Hoztam neki joghurtot, adtam neki maszkot, még a családokról is szó esett (mondjuk itt már gyanút foghattam volna, mert a kiccsalád emlegetésekor volt ott már minden, alkoholizmus, drog, prostitúció, börtön). De a jószándék az jószándék. Amíg úgy a második napon fel nem kértem arra, hogy vagy menjen ki a szobából 10 percre, vagy takarózzon be fülig, vagy öltözzön fel, ki kellene 5 percre szellőztetni, mégis 3 ember szívja a levegőt. És akkor történt valami: bekattant. Hogy ki ne merjem nyitni az ablakot, hogy miattam lesz beteg és fog megdögleni, ésatöbbi, ésatöbbi. Vizitkor azért segítséget kértem, az orvos kifejezetten felszólította, hogy ne akadályozza a másik két beteg gyógyulását. Erre megveszett. Alig állt a lábán, de közölte, hogy saját felelősségére hazamegy, mert őt itt ez a parasztp.csa elrekkenti (a főorvos asszony rögtön jelezte, hogy azonnal hozzák is az elbocsátó szép üzenetet, ő úgy aláírja üstöllést, hogy csak úgy sistereg). Rokonokkal elkezdett telefonon filozofálni, hogy a rákegyekiabelemet (és mindenkiét), hogy ő miattam nem megy a börtönbe, de a kiccsalád besegíthetne, ilyesmik. Én csak ültem az ágyon... Végül fogta magát, és a budai hegyek tetejéről busszal (!) elette a fene (a nővérek szerint úgyis visszahozza a mentő 1-2 nap múlva). Rögtön elkezdtem jobban lenni.
Tanulság - na, mi a tanulság? Naiv, kedves szelíd unokámnak is elmeséltem az esetet, aki szerint én rasszista vagyok. Most hallgatott, mint hal a szatyorban. Én pedig - hát én pedig még egy tapasztalattal gazdagabban (pedig már annyi van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni, erre már igazán nem volt szükség meggyőződésem kialakításához), szóval én pedig továbbra méginkább úgy ki fogom ezeket kerülni, mint a pestisest. Nix újabb kísérletezés... :)
Ebben a topicban is említésre került anno a helyben "Sz" "kód"néven futó illető, egyrészt akkor amikor építőmunkásokra támadt a hídon, másrészt amikor elvitte a TEK drogügyek miatt. Na ezt, miután feldobott más cigányokat feltételesen kiengedték. Aztán a nyár elején elutazott adriai üdülésre. Azóta senki nem hallott felőle. Mint kiderült azért, mert most éppen horvát kóterben van.
A helyi óvoda önkormányzati. Tavaly októberben 6 szakképzett óvónőjük volt, ebből a nyáron 3 felmondott (beleértve a vezetőt is), egy negyedik azért nem ,mert úgyis nyugdíjba menne februárban. Ezt a negyediket még szeptemberben behívatta a testület és ott üvöltöztek vele, hogy mit képzel, meg stb. Azóta táppénzen van. Az így felszabadult 4 helyre sikerült 2 óvónőt felvinni, ebből az egyikből kreáltak vezetőt, minden szükséges képesítés hiánya ellenére, a többi helyet nem tudták betölteni, bár jelentkezők voltak, csak amikor értesültek a tényleges helyi körülményekről akkor mind lelépett. Most hallom, hogy az eredeti állományból megmaradt 2 óvónő közül legalább az egyik, de talán mindkettő felmondott, vagyis az óvodát sikerült pár hónap alatt teljesen szétverni.
(A pletykák szerint a korábbi vezetőt a bógármester személyesen 7 (hét) alkalommal jelentette fel minden elképzelhető hatóságnál, ebből egyedül a 7. vezetett "eredményre", akkor munkaügyi szabálytalanságok miatt, két nagy képet viselő volt bógármesteri utasításra teljesen szabálytalanul foglalkoztatva az óvodában mint "udvaros", jelentős összegre megbüntették a falut, nem a vezetőt. Persze, hogy mindenki otthagyta őket a picsába. Még arról is pletykálnak, hogy az utólag felvett 2 szakképzett óvónő közül az egyik félcigány és annak egyből megígérték, hogy januártól ő lesz majd a vezető, a mostani felmondások már erre vezethetőek vissza.)
További érdekesség, hogy a héten a TEK által elvitt egyik illetőt dec. 1-től bógámesteri utasításra, gyakorlatilag megfelelő szakképzettség nélkül alkalmazták a konyhán, ami lényegében ott az óvoda, függetlenül attól, hogy erre se álláshely se pénzügyi keret nincs, dehát a bógármester testvére, úgyhogy ez neki jár és kész.
Igazából már rég nem tudom, hogy ezen sírni vagy röhögni érdemes.
A belinkelt cikk aztán marha jól öregedett ám, a cikkben névvel szereplő nagy képet viselő úriembert (aki a bógármester sógora) és a feleségét (aki a bógármester testvére) ugyanis a héten elvitte a TEK.
Nem mintha nem maradt volna még éppen elegendő díler a faluban”
Én nem látok kommenteket, gondolom ahhoz be kellene jelentkezni.
A baromartúr anno eléggé egyértelműen dokumentálhatóan szerepelt a maszop országos listáján, ergo a selyemmajom kényes elveinek sem felel meg. A korábbi ámokfutásait nem is említve.
Nade a "miki" az annál inkább.
Innen manifesztálódott a selyemmajom seggnyalójába:
Az egyik a nyomentán lövei nevű díszcigánya lesz. Az kábé biztos. De az is lehet, hogy a lövei utánfutója, ez a bizonyos "miki" is helyet kaphat a listán, akár a lövei helyett.
A többit már félkézzel is összeszedik a legközelebbi romkocsmából.
Magyar Péter szóba hozta azt is, hogy a megválasztott egyéni körzetes jelöltek között nincs roma származású ember. „Én személy szerint sajnálom, hogy végül a végleges jelöltek közé nem került be magát romának valló honfitársunk, ezért a Tisza elnöksége úgy határozott, hogy legalább 10 százalék olyan jelölt lesz, aki magát romának vallja” – mondta. Hangsúlyozta, hogy a listán befutó helyeken jelölik őket. „Legalább öt roma származású honfitársunk bent fog ülni a magyar országgyűlésben”.
Vajon kik lesznek a "szerencsés nyertesek, akiknek Peti kiadja a parancsot, hogy onnantól fogva romának kell vallaniuk magukat?? :-DD
Vagy hogyan lesz? Hisz az előválasztás lezajlott, itt mondja hogy a végleges jelöltek közt nincs cigány.
két tarnazsadányi férfi és egy nő, továbbá egy tarnaörsi férfi otthonában tartottak kutatást, mely során összesen közel egy kilogramm fehér port foglaltak le a nyomozók – írja a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Arról persze igen nagy a hallgatás mindenfelé, hogy egy igen nagy képet viselőt (meg valszín a feleségét) is elvittek...
Most hallottam, ma reggeli életképek a festői riódötarnazsadányból.
Ma reggel kivonult a TEK és elvitték a "K" néven közismert drogdílert. Ennyi a szilárd tény.
A pletyka szerint az illető éppen nemvót otthon, úgyhogy aTEK-esek kergetőcskét játszottak vele a faluban, végül egy rokonánál fogták meg. Ha tippelnem kellene akkor az ágyneműtartóra tennék, esetleg szekrény, fürdőkád, ilyesmire. A házkutatáskor állítólag 1 Kg+ mennyiségű anyagot találtak a bejelentett lakhelyén.
Ez eddig egy mindennapos történet bármely putrifalván. Ami némileg kiemeli a mezőnyből az az, hogy "K" úriember rokonságban áll a bógármesterrel és hatalmas nagy képet visel a helyi testületben. (Ezek is tények.)
Egyébként "K" úr nem is olyan régen szerepelt a f.o.s egyik kiemelt termékében, aztat mondta bele a mikrofonba, hogy "nincsen itten semmi drog, az csak mese."
Kíváncsi leszek sikerül- ennek az ügynek legalább a megyei sajtóig eljutni. 50% alatti a valószínűsége.
Most a topik VAN, ez a lényeg. Úgy töltitek meg élettel és tartalommal, ahogy akarjátok.
A régi moderáció itt továbbra sem téma, ahogy az új sem (kivéve, ha valamelyik moderátornak akad valami közérdekű közlendője, de arra sem várunk itt választ). Köszönöm a megértést.
Kérem, hogy tartsátok ezt tiszteletben, a topikfejlécben írtakkal és a magyar törvényekkel, továbbá az alapvető jóízléssel együtt, és akkor nem nagyon lesznek sem törlések, sem tiltások.
Ez elvileg és gyakorlatilag sem történhetett még a pályázati pénzből, annak a megvalósítása akkor még a közbeszerzési kiírás stádiumában sem volt, vagyis ezt a 10 millát a falu egyéb bevételeinek a terhére fizették ki. A pályázatra a közbeszerzési akármi az nemrég volt kirakva, október közepén járt le, azóta nem tudni róla semmit, kivéve amit addig is tudni lehetett, hogy a pénznek a felét legalább el akarják lopni (márió lenne a fővállalkozó, rikárdó meg az alvállalkozó).
Amúgy az önmagában kizárt dolog, hogy az itt felsorolt műszaki tartalmat a megítélt 170 mioból átlagos minőségben meg lehetne valósítani, ezek meg legalább a felét el akarják lopni.
A fedett terasz fagyálló kerámia burkolattal tervezett. A bejárat előtti terület és a gazdasági udvar parkoló területe fagy- és sóálló, csúszásmentes térkőburkolat. Az udvaron játszókert létesül burkolt és füvesített felületekkel, homokozóval és árnyékoló szerkezettel, játszószerekkel. Az épület fűtésére és használati melegvíz készítésére hőszivattyús (levegő-víz) rendszer kiépítése tervezett. A fűtési hőigény biztosítása időjárás követő hőmérsékletű vízzel üzemelő szivattyús melegvízfűtéssel történik. Az érintett ingatlanon tevezett parkolóhelyek száma 4 db, ezek közül 1 db akadálymentes parkolóhely, amelytől járdán közelíthető meg az akadálymentesített bejárat.
Megvalósítva az előző önkormi alatt, állítólag külső okok miatt, nem lett. Még az előző önkormi megvett egy romos ingatlant 50-100 méterre a polgm. hiv.-tól, aztán itt akkor elakadt a project. Idén annyi történt, hogy az új, cigány polgármester megbízott egy másik cigányt ennek a romnak az eltakarításával. Az a cigány aztán el is bontotta a romot, ami használható volt belőle, azt nyilván eladták (ha volt ilyen) a többit meg belehordták a güdrösbe. Mindezért kiszámláztak (és fel is vettek) 10 (tíz) millió Ft-ot.
NULLA utóellenőrzés, semmiféle számonkérés. Illetve hát látom, hogy van feljelentés... De majd elsikálják, nehogy rasszista ítélet legyen. :(
Hát így tényleg a Jóisten pénze sem elég a "felzárkóztatásra".
A burai esetnek a mozgatórugói viszonylag világosak, bár az meglehet, hogy a 2. meg 3. kör nem volt beleszámolva.
Csak hogy jobban lásd, egy eset rió dö tarnazsadányból. (Mondjuk ez annyira otromba, hogy több hatóságnál is feljelentéseket tettek más cigányok a bógármester ellen, az egyik ügyben az ügyész feljelentés-kiegészítést rendelt el, tehát rendőrségi nyomozás van, a másiknál nemtom.)
Tehát, még anno az előző önkormányzat pályázott le pénzt "mini-bölcsődére". Megvalósítva az előző önkormi alatt, állítólag külső okok miatt, nem lett. Még az előző önkormi megvett egy romos ingatlant 50-100 méterre a polgm. hiv.-tól, aztán itt akkor elakadt a project. Idén annyi történt, hogy az új, cigány polgármester megbízott egy másik cigányt ennek a romnak az eltakarításával. Az a cigány aztán el is bontotta a romot, ami használható volt belőle, azt nyilván eladták (ha volt ilyen) a többit meg belehordták a güdrösbe. Mindezért kiszámláztak (és fel is vettek) 10 (tíz) millió Ft-ot. Az előző önkormi idejében egy cigány vállalkozó kevesebb mint 10 millióért 10 romot hordott el, hivatalos, engedélyezett lerakóba. Ergo ebben az egyetlen esetben "lett" ~9,5 millió Ft amit szét lehetett osztani zsebbe.
A túlszámlázás és a környezet-károsítási ügyben (utóbbiról egy cigány drónvideót is csinált) egyaránt feljelentések születtek. Ez persze nem jelenti azt, hogy ügy is lesz belőle, de a burai esetet elég jól megvilágítja.
Hallottam egyébként már egy rakat esetről, Kömlőn is vannak ügyek nyomozás alatt, meg -senkinek ne legyen kétsége- mindenütt lopnak, csak nem ennyire otrombán, azért ezt az ügyet hoztam fel, mert ebben feljelentések vannak, részben dokumentálható, minden más "pletyka".
Azt viszont továbbra sem értem, hogy ez a féktelen pénzszórás ami ott megy az milyen forrásból van, látszólag ugyanis a falu (és részben az egyetlen intézményük, az óvoda) pénzét szórják két kézzel. Közben meg tudom, hogy a környékbeli boltokban, ahova ciklusokon keresztül jártak és hordtak el árukat számlázva, vagyis hozomra, már a nyár elején se szolgálták ki őket, kifizetetlen számlák miatt, csak ha leszámolták a casht a pultra.