Gazdi csodaszép minden a kertedben. Ez az igazi mezőgazdálkodás, hogy a magtól kezdődően egészen a betakarításig benne van a szorgalmas kezed és a munkád!
Kutyusok is szépek, s természetesen a kert is. Dícséret nektek!
Ma gyermeknap volt... Kívánjunk nekik boldog felnőttkort!
Nem tehetek róla, szeretem a pipacsokat, igy nyár elején... Szívesen fotózom is őket, magam és mások örömére...
Váci Mihály: Pipacsok a búzamezőben
Búza, búzakalász! véle szél hadonász: hajlik, lengedezik, amíg cseperedik. Búza, búzakalász. Színe még nem arany: mint a fű, csak olyan. Szerte búzamező zöld színben repeső, - színe még nem arany. Amíg érik a mag, lassan, jó nap alatt, - könnyű kis pipacsok szirma, lángja lobog, amíg érik a mag. Messze virítanak. Lenge szirmaikat rázva vérpirosan, mag felett magasan, messze virítanak. Tőlük piros a táj! _"Ime itt van a nyár!" Őket nézegetik, szép csokorba szedik. Tőlük piros a táj. A zöld búzamezők, észrevétlenek ők! De lehull a pipacs, s felragyognak a nagy érett búzamezők!
Vártalak a keresztútnál... most nem nyiló pünkösdi rózsával, hanem lángoló pipacsokkal...
Gazdi a tökeidnek kívánok szép fejlődést, kutyusaid úgyanolyan szépek, mint voltak. Természetesen okosak is.
Bizony, bizony gond az ha az ember megöregszik. De ahogy születünk, úgy meg is halunk, halhatunk... De nem mindegy, hogy mikor, s milyen körülmények között. Ezért vigyázzunk egészségünkre amíg meg tudjuk tenni... Aztán ráérünk majd gondolkodni akkor, ha már szükséges lesz. De előrelátó gondoskodással kiokoskodhatjuk, hogy hogyan lenne a legjobb mindannyiunk számára.
Eszmefuttatásod logikus és ésszerű Bovikám.
Minden esetre kívánok jó egészséget és boldogságot nektek.
Igen az otthonápolás a betegeknek jobban tetszik, mivel maradhatnak a megszokott környezetben, de...
A házbanmaradás elég költséges megoldás: a villany a fütés, autótartás, nálunk kell a bevásárlásra és orvos-patikára.
Az ápolónak koszt és a bére itt már havi 1500€ és a beteg is eszik még :-)))
Mindenhogyan nagyon költséges és a gond marad tovább, mivel ezek az ápolók cserélödnem 4-5 hetenként.
Ha valaki bemegy egy otthonba, akkor nincs semmire gondja.
Ez az én meglátásom. Férjem is a házban szeretne maradni, persze velem :-)))
Majd valahogy lesz. Ha én is lebetegszem, akkor jobban kifizetödne itthon maradni, mert pl ott Szátszón is, havi 1500 fejenként, amihez, még sok mindent külön kell fizetni.
Ha lányod is ezt tanulja, akkor neked nem lesz gondod :-)
Nagyon örülök, hogy megjelentél. Pont voltál gondolataimban, hogy bárcsak benéznél.
Látod, találkozhattunk is volna személyesen, ha tudom, hogy itt vagy Magyarországon!
Sok víz lefolyott a Dúnán mióta nem "találkoztunk."
Lányom is most végzi a szociális ápoló- gondozó iskolát. Nálunk is kezdik bevezetni egyenlőre három nagy városban ezt a házi ápolást. Ezt azoknak az időseknek ajánlják, akik nem akarnak bemenni idősek otthonában, hanem otthon látják, gondozzák őket. Nagyon humánus dolognak tartom. Neki is váltani kellett különböző okok miatt.
Rég voltam itt, de amint látom, Hilduka még mindig nagyon aktiv, sok szép képet tettél fel!
Nálam a fotózás alábbhagyott, van böven munka a házkörül és a lakásban. Azonkivül a computerem sem mai gyerek :-) Nemtudom áttölteni a képeket, valami baja van az USB csatlakozásnak. Máskülönben még jól müködik, csak a képeim nem tudom rátenni.
Sok vajúdás után azt döntöttük, hogy itt maradunk, amig birjuk magunkat. Ha nem gyözöm egydül, akkor jön majd magyar segitség.
A falunk tele van magyar nökkel, mint ápolók. Nagy öröm számunkra, hogy akit ismerünk, pozitiv véleményt mondanak róluk.
Voltam a mult hónapban Hévizen 2 hetet és onnan elmentem Baltonszárszóra. Ott van egy Senioren Care, am nagyon érdekelt.
Szép és jónak tünik, de annyira kihalt területen van, hogy nem látni életet. Ez nem feltétlen jó az idöseknek, legalábbis mi, szeretnénk még járó-kelö embereket látni.
Kellemes hétvéget kivánok és majd láttok itt gyakrabban ezentúl.