Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2004.01.30 0 0 3332
szvsz ilyen kérdésben ne szvsz-ezzünk, pláne amikor az Artisjus honlapján (márpedig zenei jogsértésben ők képviselnék az érintett károsultakat) ott van a világos állásfoglalásuk, tessék elolvasni!
(addig is: nálunk nem jogsértőek a gépen tárolt mp3-ak, függetlenül attól, h megvan-e az eredeti CD. Megosztani nem szabad, letölteni azonban igen.)
Előzmény: Elm (3331)
Elm Creative Commons License 2004.01.30 0 0 3331
Ez az mp3 tema bonya (maga a kodolasi eljaras is szabadalmaztatott, ez is belekavarhat), en se ertek hozza, de itt NEM az mp3 FORMATUM a baj. Ha jogvedett zenebol van, akkor szvsz az illegalis, akar mp3, akar ogg, akar wav, akarmi. Persze jo kerdes, hogy ha a vasarolt CD-det akarod biztonsagi masolni, akkor abbol csinalhatsz-e mp3at...
De ha nincs eredetid, akkor biztos nem legalis...csak ez ellen nem a bsa lep fel, hanem a RIAA, vagy itthon az Artisjus, de ha ellenorzik a gepedet, es a "szakerto" kiszurja, akkor neked tok8 honnan indult a vizsgalat...
Előzmény: SomaIsten (3328)
mcwatt Creative Commons License 2004.01.30 0 0 3330
Nem hát - sose ez érdekelte.
Előzmény: Gerenda (3329)
Gerenda Creative Commons License 2004.01.30 0 0 3329
"Hatezren vallottak szoftvereikről a BSA-nak"
Az adatvédelmi ombucmanó nem bukik a témára, hogy itt egy magáncég többezer magánvállalkozó adatait szerezte meg elég furcsa módon?
G
SomaIsten Creative Commons License 2004.01.29 0 0 3328
Nem olvastam vissza a topicot,lehet hogy volt már erröl szó. Csak egy kérdés. Az MP3 filokat is tilos tárolni a gépen? Merthogy azok is jogvédett zenékböl vannak csinálva. Vagy nem? Válaszokat köszi. Bocs,ha hülye volt a kérdés.
Elm Creative Commons License 2004.01.29 0 0 3327
Hogyne, abban van, amelyikben benne van, hogy 24 orara barmelyik autot elviheted az utcarol kiprobalasra, meg ebben van az is, hogy barkinek a baratnojet/feleseget is elviheted haza 24 orara kiprobalasra... :o))
Előzmény: gluki23 (3324)
aamen Creative Commons License 2004.01.29 0 0 3326
"Ugye létezik olyan törvény/szabály, amely kimondja, kipróbálás céljára 24 óra id?tartamra "

nem letezik.

mcwatt Creative Commons License 2004.01.29 0 0 3325
Nagyon változó feltételekkel zajlik a licencelés, ez programonként más és más.
gluki23 Creative Commons License 2004.01.29 0 0 3324
Ugye létezik olyan törvény/szabály, amely kimondja, kipróbálás céljára 24 óra id?tartamra fel lehet telepíteni mindenféle programot a számítógépre?
mcwatt Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3323
Előzmény: szilva (3322)
szilva Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3322
Esetleg keresd meg az euroastra.com -on Johannest, hátha tud valami okosságot javasolni.
Előzmény: gluki23 (3321)
gluki23 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3321
Na látod ezt én sem értem, hogy miért vitték el az egész gépet... Ráadásul a helyszínen az egyik zsaru megnézte a gépet és azt mondta, hogy minden rendben van a gépemen. Most éppen egy kártérítési peren gondolkodom... Ja és a lényeg: az egyik azt mondta, hogy ma hívjam fel és a wichesteren kív?l visszakapom a többi hardvert, ehez képest szabin van. Érdekes, hogy ezt tegnap este fél 9-kor még nem tudta...állítólag már holnap lesz.
mcwatt Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3320
Nem értem, miért vitték el az egész gépet?
Előzmény: aamen (3319)
aamen Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3319
"ha nem találnak semmit(már pedig miért találnának???), akkor kártérítést fogok kezdeményezni..."

a karteritesi igenyhez, en asszem, kar is szukseges. en keresnek egy hardverceget, es vennek toluk egy uj gepet. merthogy dolgoznod kell, gep nelkul nem lehet, ime a kar. bar lehet, hogy erre meg aszondjak, hogy arra a par napra nem kellett volna egy uj gepet venni. en most es azonnal irnek a rendorsegnek meg az ugyeszsegnek egy levelet, hogy neked okvetlenul szukseged van a gepre a munkadhoz, okuk nincs arra, hogy lefoglaljak, hiszen minden jogtiszta rajta. szerintem erre par hetig nem is fognak valaszolni, aztan meg par het, amig a szakerto megvizsgalja, es megallapitja, hogy minden tiszta rajta. ugyhogy, a bizonylatolt kar erdekeben, keress fel egy ismeros vaskereskedot, veszel tole pld. egy uj pc-t 200e ft-ert, de megse veszed, hanem kiberled, napi tizezer forintert, az elso husz napi berleti dijat helybol kifizeted neki. igy a kereskedo penzenel is van. a huszonegyedik naptol fizeted a napi tizes berleti dijat, azt meg zsebbe adja szepen vissza, neked. amikor ket honap mulva visszaadjak a gepedet, a karod maris hatszazezer forint, na, ezt teritsek meg:)

Előzmény: gluki23 (3318)
gluki23 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3318
Hihetetlen, de egyetlen egy tisztázatlan eredet? progim se volt a gépen, mert el?tte 1-2 nappal telepítettem újra az egészet. Ami a gépemen volt: win xp home, alaplapi driver, hangkártya driver, vga driver, tv tuner driver. Semmi extra nem volt a gépemen. És érdekes módón nem volt otthon másolt progim...Igy nem értem az egészet. Csak elvitték az egész gépemet, hogy majd az igazságügyi szakért? megnézi. Hát ezt nézheti...:))
Minden cd eredeti, hologrammos volt, illetve olyanok voltak, amiket a hardverekhez adtak. Volt egy két régi cd-m is, amit a régi alaplapomhoz, cdiromhoz adtak, azt is lefoglalták. Remélem nem lesz semmi baj... CSAK az a probléma, hogy a számítógépem a megélhtésem is. Kiváncsi vagyok, hogy ez mennyi ideig tart. De lehet, hogy ha nem találnak semmit(már pedig miért találnának???), akkor kártérítést fogok kezdeményezni...
aamen Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3317
"Nálam lefoglalták a szgépemet az összes jogtiszta progival együtt. (hamisított egy sem volt!) "

egy vacak kis jatek, egy regisztralatlan winzip, semmi ilyesmi nem volt rajta?

Előzmény: gluki23 (3315)
mcwatt Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3316
Részletezzed ezt a lefoglalást.Pontosan miket vittek el?
Előzmény: gluki23 (3315)
gluki23 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 3315
Hi!

Tegnap nálam is volt házkutatás, engem a kalocsai rend?rkapitányság jelentett fel ill. ? kérte a házkutatást. Nálam lefoglalták a szgépemet az összes jogtiszta progival együtt. (hamisított egy sem volt!) Most nem tudom mire számithatok, de a munkámhoz viszont elengedhetetlen lenni. Most mi fog történni valaki tud esetleg infóval szolgálni?
Lehet, hogy én is a paksi buli egyik áldozata vagyok?

G.C. IceTea Creative Commons License 2004.01.16 0 0 3314
Hali

Én is benne voltam a „Paks-i buliba”. Lelett zárva az ügyem. Az ügyésznő megkért, hogy esküdjek meg, hogy többet ilyet nem csinálok. (kisdobos becsszavamat adtam :) ) Majd közölte velem, hogy az eljárást lezárják, és engem semmilyen kártérítésre nem köteleznek. Gondoltam frankó. Bebuktam 180 cd, és egy winyót. Erre most meg kaptam levelet, hogy fizessek meg 160.000 Ft perköltséget !!! Munkanélkül vagyok (sajnos). Nincs nevem semmi. Nem tudom mi lesz, ma beszélek az ügyésszel telefonon. Lefognak csukni ???
Tököm tele van velük. A poén az, hogy közölték velem a rendőrök, hogy valójába peches vagyok mert tudják hogy ezzel az erővel az ország ¾-et lelehetne tartóztatni.
Kíváncsi vagyok, kell e fizetnem, és kíváncsi vagyok, hogy hogy fizetem ki.
Szorítsatok!

u.i. Van egy pali a városba. Nagyüzembe írja a rendőröknek is a cd-ket. (Külön lakást bérel a célra, annyira megy neki). Érdekes őt sosem kapják el. Mindenki tud róla, mégis mintapolgár. Hihetetlen… (életembe nem írtam cd-t itthon, max rendeltem, mégis bűnöző vagyok)

adriánó cselescsávó Creative Commons License 2004.01.01 0 0 3313
Ebből a történetből számomra nem derül ki, hogy a rendőr azért jöhetett be, mert akihez mentek beengedte őket, vagy azért mert akár rá is törhette volna az ajtót.

"... akkor igennagy szrban lenne szegeny rendorsegunk."

No persze. Ha meg az igaz, amit te leírtál, akkor mi vagyunk "igennagy sz*rban". Titokban vághatjuk le Dezsőt.
Szomorú, hogy neked a rendőrállam felé mutató trend a szimpatikus. Remélem az már feltűnik majd, ha a karszalag viselése előnyt fog jelenteni.

Előzmény: aamen (3307)
aamen Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3312
"volt 1 kis kalandunk velük"

talan nem hallottal rola, de az orszagban az osszes regisztralt konyvelo atesett ezen az 1 kis kalandon:)

Előzmény: Wals (3311)
Wals Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3311
Üdv és BÚÉK mindenkinek
Sőt inkább ők a balekok.Nemrég volt 1 kis kalandunk velük.Apámnak könyvelő cége van,ezek a majmok "valahonnan" beszerezték a könyvvizsgálók,könyvelők címjegyzékét és küldtek 1 levelet melyben felszólították,h válaszoljon néhány softwarekkel kapcsolatos kérdésükre.A válaszadás a legnagyobb sajnálatukra nem történt meg néhány apróság miatt:
-Semmi közük hozzá,nem a cégnek küldték a levelet hanem apámnak mint magánembernek.Márpedig Ő mint magán ember nem vesz és nem használ semmilyen sofwaret a cégnek/nél.

Wals

Előzmény: Ramius (3300)
szako Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3310
én úgy tudom, korábban ügyészi engedély kellett a házkutatási parancshoz, aztán ezt évekkel ezelőtt a nemtudommelyik kormány idején megszüntették. azóta tehetik meg a rendőrök, hogy az üres papírt a kocsiban töltik ki akár.
azt gondolom el lehet képzelni, hány ügyész adna engedélyt házkutatásra, amikor 3-4 másolt játékprogram megvétele vétségének elkövetésével gyanúsítanak embereket..
aamen Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3309
"hibás a párhuzam, de nem tudom jól megindokolni. Más veszélykategória. "

ezt a "mas veszelykategoria" dolgot a jozan ertelmes gondolkodasod mondatja veled.
ez a baj.
olvasd a btk-t, vannak benne ilyen buncselekmenyek, olyan buncselekmenyek, amolyanok.
a rendornek dolga mindegyiket hivatalbol uldozni, kivetel nelkul.
aztan a biro az, aki a btk-ban meghatarozott kereteken belul jogosult a tarsadalomraveszelyesseg ("veszelykategoria") alapjan merlegelni, hogy ki hany evet is kapjon, vagy ne kapjon:)

Előzmény: www.arvai.hu (3308)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3308
Szvsz hibás a párhuzam, de nem tudom jól megindokolni. Más veszélykategória.
Néhány esetben hatósági tanú voltam házkutatásnál (nem kellemes!). Eléggé meg van kötve a rendőrök keze. Nem úgy működik a dolog, mint ahogy egyes filmekben látni. S mindenről részletes jegyzőkönyv készül.
Előzmény: aamen (3307)
aamen Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3307
"Házkutatáshoz ügyészi felhatalmazás kell, amit alapos gyanú alapoz meg"

nem kell ugyeszi felhatalmazas, es nem kell alapos gyanu:)

jo pelda erre a dologra, kinezel az ablakon, es latod, hogy az uj szomszed, aki amugy egy nem iden barnult le, turbanos oltozetu, magyarul rosszul beszelo egyen, ki-be pakol a garazsabol egy kisbuszba, es a targyak, amiket pakol, testalkatuk alapjan kimondottan emlekeztetnek tegedet a kalasnyikov nevu geppisztolyra.
van neked alapos gyanud? nincs. van neked felhatalmazasod barmire is? nincs.
ugyhogy szepen felhivod a rendorseget, es bejelentest teszel.
van a rendorsegnek alapos gyanuja? nincs, csak egy szrsagos telefon, toled.
de azert ki fognak jonni, es bemennek a garazsba megszemlelni, hogy hat mik is azok ottan, mert nekik az a dolguk, akarhogy is obegat a szomszedod.
na, eztan, ket eset lehetseges, az egyik esetben megallapitjak, hogy a szomszed bucsus arus, es a targyak azok mind muanyag jatekpuskak voltak, ez esetben a rendor megkoszoni a szomszednak az egyuttmukodest, es elmegy a pcsaba. a masik esetben megallapitjak, hogy a szomszed egy alkaloidas tenorista, a puskak valodiak, na, innentol jon az alapos gyanu, egyreszt lecsukjak az alapos gyanu alapjan a szomszedot (elozetes), masreszt szrrakutatjak a szomszed hazat, meg ami meg eszukbejut.

jol laccik, hogy a te bejelentesed alapjan, a rendor, csak-csak bement a szomszedodhoz, pedig alapos gyanurol szo nem volt, es ha ilyenkor neki ugyeszehez kellene rohangalnia, meg az alapos gyanut valahogy ugy megalapoznia, hogy nem is megy be, akkor igennagy szrban lenne szegeny rendorsegunk.

namost, kepzeld azt, hogy te vagy a bsa, es kapsz egy nevtelen bejelentest a bsa.hu-ra, hogy a kis pista reggeltol estig cd-t masol iparszeruen.
micsinalsz? nem vagy hatosag, meg mindig.
hat, bejelented a dolgot a rendorsegen, ippen ugy, mint a fenti esetben.
a rendor meg szepen fel fogja keresni a kis pistat, es be fog menni hozza, hiaba nincs alapos gyanuja, csak egy bejelentese toled, mely szerint a te honlapodra valaki beleirta, hogy a kis pista ezmegaz. aztan ok majd megvizsgaljak az ugyet:)

Előzmény: www.arvai.hu (3306)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.12.31 0 0 3306
A rendőrség sem jöhet csak úgy!
Házkutatáshoz ügyészi felhatalmazás kell, amit alapos gyanú alapoz meg. Alapos gyanúnak tekinthető-e, hogy bárki arra panaszkodik, hogy nem engedték be oda, ahol semmi keresnivalója sincs?

Régebben valaki ide bemásolt egy levelet amiben az állt, hogy szívesen látja a cégénél, a titkárnőnél kérjen időpontot, de:
- mivel a számítógépen lévő valamennyi adat és alkalmazás üzleti titok részét képezik, a BSA-nak kötelezettséget kell vállalnia, hogy a megszerzett titkot megőrzi.
- a BSA vendégül látása miatt bevételkiesés keletkezik, amit ráterhelnek.
- kiszámlázásra kerül a rendszergazda tetemes óradíja, a stb, stb, stb.

Állítólag több levél nem jött tőlük azóta.

Előzmény: Ramius (3304)
aamen Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3305
"Na, a rendőrség az ugye hatóság...
Azaz jöhet!
És megnézheti, hogy nincs semmi takargatnivalónk."

ez az a meglepo fordulat, amit nagyon varok mar, hogy eccer, csak eccer forduljon elo, hogy a t. rendorseg nem talal semmit szerzoszomszedjogos ugyben:)

Előzmény: Ramius (3304)
Ramius Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3304
Na, a rendőrség az ugye hatóság...

Azaz jöhet!

És megnézheti, hogy nincs semmi takargatnivalónk.

Előzmény: aamen (3301)
rali Creative Commons License 2003.12.29 0 0 3303
jahh - annak kéne szétrúgni a valagát, aki ezt a törvényt behozta hozzánk.

http://euroastra.hu/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=TDBRPEIDRZRGGWFW&id=3483

Előzmény: aamen (3301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!