Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6136
Lézer, ultrahang nem ellenség
A régi, otthon kókányolt PVC-hegesztők esetleg, de azok már alighanem kimentek a divatból.
A lényeg az, hogy a pacemakerbe ne jusson olyan nagyfrekvenciás, vagy mágneses térerő, ami annak működését megzavarhatja. A mai pacemakerek sem olyan primitív szerkezetek már, mint az első generációs őseik, sokkal kevéssé zavarérzékenyek, kisebb méretűek, kompaktabbak, kevesebb zavarérzékeny felülettel.

Az lehet, hogy a solti nagyadóba nem célszerű bemenni, vagy egy mobiltelefon-bázisállomás antennatornyába felmászni sem ajánlott, vagy egy nagyfeszültségű transzformátorállomás gyűjtősínje alatt sétálni, de ez egyik sem az átlagos dolgozó elfoglaltsága. Ilyeneket csak én művelek :-) , mert ilyen helyen dolgoztam jó sokáig.

A dokik meg -minden tiszteletem a gyógyító munkáé- nem járatosak a műszaki tudományban, ezért aztán kategórikusan tiltanak mindent, holott egy kis naprakész műszaki ismerettel körültekintőbben lehetne eljárni.

A lézer is amolyan misztikus dolognak van beállítva... A lézer fényt bocsát ki. A fény meg nem megy be a bőröd alá, tehát abszolút közömbös.
Talán érted már, amit mondani akarok.
Előzmény: the.big.cat (6134)
schlumberger Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6135
Egy hidraulikus présben mi van? Egy motor, ami hajt egy olajszivattyút. A motorban a tekercselést a motor vasteste árnyékolja, ott veszélyes térerő nincsen
Meg messze van a testedtől.
Előzmény: the.big.cat (6133)
the.big.cat Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6134
Lézerhegesztők, ultrahangos hegesztők, impulzus hegesztők?
Előzmény: the.big.cat (6133)
the.big.cat Creative Commons License 2010.06.08 0 0 6133
Nagy nyomóerejű hidraulikus prések keltenek ilyen erőteret? Mondjuk 0,2 MW maximális teljesítménynél?
Előzmény: schlumberger (6132)
schlumberger Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6132
,,De akkor 0,4 kV mellett dolgozhat, ha jól értem?"

0,4 kV mellett dolgozhat hát! Ha nincs olyan gép, ami különös erőteret kelt.
Ami megzavarná a pacemaker működését. Ahhoz nagy teljesítményű gép kell.
Én csak egyszerű mérnök vagyok, nem igazságügyi orvosszakértő.
Én a műszaki hátteret látom, nem a jogi-média oldalt
Előzmény: the.big.cat (6130)
schlumberger Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6131
,,erős áram meg a magas feszültség"

magas a jegenyefa! Magasfeszültség nincs, nagyfeszültség van.
Előzmény: the.big.cat (6129)
the.big.cat Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6130
De akkor 0,4 kV mellett dolgozhat, ha jól értem?
Előzmény: schlumberger (6128)
the.big.cat Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6129
Ez jó volt. Nem vagyok fizikus, de az erős áram meg a magas feszültség halványan derengő fizikai ismereteim szerint nagyon nem ugyanaz.
Előzmény: schlumberger (6128)
schlumberger Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6128
Na, a dokik 99,99%-a hülye a műszaki dolgokhoz. Rád az úgynevezett ipari áram nem veszélyes. A pacemaker helyén fellépő nagy térerő lehet kritikus, de a régi, szűretlen szerkentyűkre jellemző ez inkább, a mostani, új készülékek már kiszűrik az ilyen zavarokat.
Ne hagyd magad! A tudatlan, tájékozatlan orvos hátrányt okoz neked!
Ha tudsz egy kicsit angolul, google barátunk például radio amateur + pacemaker címen előhoz néhány választ a témában. Olvasgassál, tájékozódj, majd nyugodtan káromkodjál.
Előzmény: Törölt nick (6127)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.07 0 0 6127
"Pacemakered van?"

Igen. A doki mondta, hogy tartózkodjak az erősáramtól. Sajnos én nem értek hozzá, de azóta kerülök mindent ami 400V-nál nagyobb feszültséggel működik. De gyakorlatilag még sajna az 5V-nak sem szabad megráznia...
Előzmény: schlumberger (6126)
schlumberger Creative Commons License 2010.06.06 0 0 6126
,,sem olyat, ahol erősáram van"

Ezen mit kell érteni?
- Háromfázisú erőátviteli hálózat jelenlétét? A motorok erről működnek, minden üzemben jelen van gyakorlatilag, sőt egyfázisú kivitelben minden lakásban.

- Nagyfrekvenciás tér jelenlétét? Azaz rádió- avagy tévéadó-állomást?

Pacemakered van?

Előzmény: Törölt nick (6123)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.05 0 0 6125
"De ugye nem azt akarod állítani, hogy a sok állítólagos munkanélküli mind pont ilyen módon korlátozott?"

Nem, tudom szemét, önző vagyok, de én kizárólag a saját helyzetemről írtam.
Biztos sokan vannak olyanok akik tényleg nem akarnak dolgozni, vagy büdös nekik a munka és csak az irodában egész napos fejvakarást akarják munkaként végezni.
Előzmény: the.big.cat (6124)
the.big.cat Creative Commons License 2010.06.05 0 0 6124
Nem tudom, miért nem, mi most már súlyosan fogyatékosok foglalkoztatását szervezzük, a munkaerőhiányunk pótlására. Ami ráadásul ingyen is van gyakorlatilag, így tényleg nem értem a dolgot. Elég nagy pénz fogunk költeni speciális akadálymentesítésre.

Mondjuk kevés olyan üzemet tudok elképzelni ahol nincs erősáram.

De ugye nem azt akarod állítani, hogy a sok állítólagos munkanélküli mind pont ilyen módon korlátozott?
Előzmény: Törölt nick (6123)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6123
"...de az uborka válogatásnál nem sokkal kreatívabb, meglehetősen monoton munkát igen, havi kb. 90 ezer nettó körüli keresettel, nem túl attraktív, de jól tervezhető munkarenddel. "

Tudod, én több, mint egy éve vagyok munkanélküli, és én annyira rugalmas vagyok, hogy elmennék én bárhova dolgozni, csak én meg eü. okok miatt sem olyan munkát nem végezhetek, ahol nehéz fizikai munkát kell végezni, sem olyat, ahol erősáram van. Aztán bárhova, bármilyen munkára jelentkezem, mikor közlöm, hogy megváltozott munkaképességű vagyok, utána már szóba sem állnak velem, pedig semmi látható és érzékelhető jele nincs a megváltozottságomnak, csak a fentiek.

Szerinted aki akar dolgozni az tud, talál munkát. Akkor én miért nem?
Előzmény: the.big.cat (6112)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6122
Az a baj, hogy én is csak ilyen ügyvédet ismerek, de mégegyszer köszi, rendes vagy, hogy próbáltál segíteni.
Előzmény: pobeda (6121)
pobeda Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6121
Nincs tapasztalatom ,akit ismernék az gazdasági ügyeket visz.
Előzmény: Törölt nick (6120)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6120
Köszönöm, nagyon kedves vagy, de a srácnak olyan ügyvéd kellene, aki bevált, akivel van személyes tapasztalata valamelyikőtöknek. Van most neki egy aki már elszedett tőle 150e forintot, még a köszönést is leszámlázza, de ezen kívül semmit nem tett azért, hogy megvédje, kb. annyit ér mint akit a rendőrség kirendelt mellé, semmit. Én meg a srác mellett állok, mert TUDOM, hogy amivel vádolják azt nem követte el, csak szemetek az emberek. Személyes tapasztalatom meg nincsen, ezért is próbáltam itt segítséget, tanácsot kérni.
Előzmény: pobeda (6119)
pobeda Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6119
Ez már működik,igaz délelőtt a másik is jó volt.
http://www.vui.hu/ugyvedi_tevekenyseg/buntetojog_szabalysertes.html#tartalom
Előzmény: pobeda (6118)
pobeda Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6118
Nem tudok mást ,ezt is olvasd el ők győriek.
http://www.ügyvédgyőr.hu/
Előzmény: pobeda (6117)
pobeda Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6117
Azért ezt olvassátok el,a linkben görgess le:
http://vidakovics.hu/szakterueletunk/buntetojog
Előzmény: Törölt nick (6116)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.04 0 0 6116

Sziasztok! Egyik ismerősömet zaklatással vádolja a rendőrség és szüksége lenne olyan ügyvédre, aki nemcsak a pénzt szedi el, hanem ki is áll mellette. Tudnátok Győrben egy jó ügyvédet ajánlani aki ezekkel a paraméterekkel működik? Köszönöm.

the.big.cat Creative Commons License 2010.05.31 0 0 6115
Az azért világos, hogy vagy munkaerő hiány, vagy munkaerő többlet van a régióban, a kettő együtt nem lehet, csak rugalmatlan munkakeresők lehetnek. Én pedig ezt mondom.

És az, hogy nagy cég nem zárja ki, hogy rosszul menedzseljék. Egyébként miben van az 5-ben? Árbevételben? Foglalkoztatottak számában? (Ez utóbbiban csak országos mamutok vannak, mint a MÁV, a Posta, az OTP, e.on, a régió legnagyobb foglalkoztatója az audi se fér az 5-be)
Előzmény: Gozo (6114)
Gozo Creative Commons License 2010.05.31 0 0 6114

Nem kicsi cégről van szó. Országosan az első 5-ben van.

Szerintem Te túl rózsásan látod a helyzetet, mert nem vagy érintett. Pontosabban a másik oldalról vagy érintett.

Előzmény: the.big.cat (6113)
the.big.cat Creative Commons License 2010.05.31 0 0 6113
Itt a régióban az, hidd el, tömeges felvétel van több üzemben, szakmunkás meg vagy 10 éve nincs egy darab se.

Ha nálatok minden évben ez van, és nem szezonális a termelés, már rég ki kellett volna rúgni a teljes vezetőséget, mert nyilvánvalóan képtelenek megoldani a cégetek strukturális problémáját.

A költségcsökkentés, racionalizálás nem valami ujjgyakorlat, nem valami önmagáért való imitált cselekvés kellene, hogy legyen, hanem hogy elérd azt a költségstruktúrát amit a vevő még hajlandó megfizetni, és decens profitot is lehet mellette termelni. Csak így tud aztán a cég növekedni, biztos munkahelyet kínálni, egyáltalán bármiféle jövőt biztosítani.
Előzmény: Gozo (6111)
the.big.cat Creative Commons License 2010.05.31 0 0 6112
Túlélésre játszani a halálos ítélet elfogadása. Erről beszélek. Ez a klasszikus kényszervállalkozás, ritkán működik hosszú távon.b A törvények ugyanazok, ha nem tud casht termelni, csődbe megy és kész, csak idő kérdése. Egy folyamatosan meglévő rulírozó hitel nem növekvő vállalkozásnak nem túlélési esély, hanem lélegeztető gép valaminek, ami nem életképes. És azért vonják meg tőlük ezt, mert valós kockázatot jelentenek, mint mondtam az ilyen vállalkozások 90%-a dől be 5 éven belül. És a középvezető nyilván a seggét a védi, mert ha nem reagál időben a bankjának vesztesége lesz, neki meg nem lesz állása.

Továbbra is tartom, hogy aki kara az tud dolgozni, talál munkát, az más kérdés, hogy nem feltétlenül olyat, amilyet megálmodik, nagyon kicsi és speciális képzettségű az a szegmens, aki nem talál a szakmájában munkát. Erre elég nyilvánvaló a bizonyíték, a régióban ezrével állnak üresen munkahelyek, nyilván nem a jó fizetéssel kreatív munkát ajánlók, de van munka.

És tökéletes a példád a feleségedről, erre vártam, hogy felhozd, nem tudok neki némettanári munkát ajánlani, sőt semmiféle adminisztratív munkát se, de az uborka válogatásnál nem sokkal kreatívabb, meglehetősen monoton munkát igen, havi kb. 90 ezer nettó körüli keresettel, nem túl attraktív, de jól tervezhető munkarenddel. De feltételezem ennyire nem rugalmas. Erről beszélek. És a tanári állás pont az egyik ami kifejezetten tipikus a munkanélküliek körében. És ugya az ő munkanélküliségük nem függ össze a válsággal, vagy csak nagyon távolról. Az ő munkanélküliségük az ország költségvetésének észnélküli költekezésével függ össze, ami itt zajlott hosszú évekig. És amikor a pénz elfogyott, tipikus észnélküli elbocsátások jöttek, kevesebb kórházi ágy, kevesebb tanár...mintha egy vállalat a szerelősori munkásait bocsátaná el, amikor a piacon esnek árak, nem az igazgatási költségein spórolna.

De talán itt változás lesz. Végre talán a pénzt nem az osztógató (fosztogató) tisztviselőkre költik, hanem azokra akikre kéne, orvosokra, nővérekre, tanárokra, már társadalmi hozzáadott értéket képviselő munkára.
Előzmény: FaberK (6110)
Gozo Creative Commons License 2010.05.31 0 0 6111

Én csak a saját munkahelyemet tudom felhozni példaként. Minden évben csak leépítés van és minden takarékossági intézkedés első lépése az elbocsátás, kiszervezés...

Lehet, hogy én egy olyan helyen dolgozom, amely kivétel az általa felvázoltak alól? (nem hinném!)

Mindig lehet ellenpéldát hozni, de a nagy áltlános magyar valóság az nem az amit Te leírtál.

Előzmény: the.big.cat (6108)
FaberK Creative Commons License 2010.05.30 0 0 6110

az általam említett mikrovállalkozások a túlélésre játszanak, ezért is életbe vágó nekik a már betervezett költségű hitelkeret, és ha azt megvonják, megvonják tőlük az esélyt a túlélésre - és nem azért vonja meg tőlük ezt a bank, mert valós kockázatot jelentenek egy pénzintézetnek, hanem azért, hogy védjék egy pénzintézeti középvezető seggét

azt nem vitatom és nem is állítottam soha, hogy nincsenek kényeskedő, válogatós munka(nem)vállalók, még azt sem, hogy ez nem lenne tömegesen elterjedt, de nem tartom fairnek a kijelentésed, hogy aki dolgoni akar, az tud is

keress meg privátban, és beszéljük meg, milyen munkát tudsz ajánlani a középiskolai némettanári diplomával rendelkező feleségemnek! nyilván nem ért az automatizáláshoz és - egyelőre - nem szeretne uborkát válogatni

Előzmény: the.big.cat (6108)
the.big.cat Creative Commons License 2010.05.30 0 0 6109
Tavaly, amikor állítólag nap mint nap ezrek veszítették el az állásukat, az indexen kinn volt a demagóg számláló, a Dunakiliti konzervgyár úgy döntött, hogy a 3-4 hónapos idénymunkára nem Ukrajnából hoz munkaerőt, mint azt már tette évek óta, hanem a munkaügyi központokkal együttműködve vesz fel helyből 230 ember. a két munkaügyi központ csak 220 jelentkezőt tudott összekaparni, akiből mindössze kb 20 jelent meg az eligazításon, végül 5-en álltak munkába, és pár napa alatt mind ott is hagyta. Ukrajnából meg jöhetett a munkaerő.
Előzmény: FaberK (6105)
the.big.cat Creative Commons License 2010.05.30 0 0 6108
Ne haragudj, de nem hiszem el. Én ebben dolgozom, és ezt szenvedem meg nap mint nap. Ha rugalmasak volnának akkor nem lenne az, hogy a régió össze cége egymástól csalja el a munkavállalókat.

És a számok nem azt mondják amit te, bankszektor az egyetlen, ahol lényegi elbocsátások vannak, ennek semmi köze ahhoz, mi sínylette meg a nem is létező reál gazdasági válságot.

A bankszektort föltőkésítették az adófizetők jövendőbeli pénzéből, ezt az egész világon évtizedekig fogjuk fizetni, ahelyett, hogy hagyták volna csődbe menni a bankokat, és a rengeteg pénzből a betéteseket kártalanították volna, és nem a rossz gazdának bizonyult tulajokat és managementet stafírozák volna ki.

De ez is lényegtelen a itt vitatott téma szempontjából. Rengeteg állás áll üresen, amit nem tudunk betölteni, miközben az ilyenhez hasonló vélemények jönnek vissza mindenhonnan.

Ha rugalmasak volnának, akkor ezek az állások nem maradnának üresen.

Az meg, hogy egy cég egy 5 milliós hitelkerettől függ, nem egészséges, ha csak folyamatos rulírozó hitellel tudja magát fenntartani, azt jelenti, hoyg nem termel cash-t, azaz olyan mint a kómás beteg a gépen. Ha lekapcsolják, azonnal csődbe megy, és őszintén, a gazdaságnak az használ, ha az életerősek, a növekedni képesek kapják meg a lehetőséget a piacon, nem azok, akik képtelenek casht termelni. A munkavállalóknak tökmindegy, sőt az a jobb, ha életerős cégben dolgoznak, nem egy olyanban, amit mesterséges lélegeztetéssel tartanak fönn. A munkahely megmarad, hiszen a piac ott van, csak nem a gyönge támogatott, hanem a saját lábán megállni képes cég fogja betölteni a helyet.

A frissen induló vállalkozások 90%-a 5 éven belül lehúzza a rolót, ez a normális. Verseny van.
Dorien Creative Commons License 2010.05.30 0 0 6107

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!