Nem, hiszen a kereskedőnek mindegy mit forgalmaz, csak legyen meg a kellő forgási sebesség + a megfelelő árrés.
Egy évi 30-40 ezer palackot forgalmazó kisborászatnak ellenben baromira nem mindegy, ha kiesik egy 4000- palackos megrendelés, csak mert a hyper nem hajlandó elismerni a csomagolóanyagok 100 % -os áremelkedéséből 10-et.
Szászi Endre alap (badacsonyi) olasza. A fajta karakterét hozó, de elég halvány anyag, Balatonbor-szint.
Olyan rettentő nagy különbséget nem éreztem az 1-2 nap eltéréssel, szintén vendéglátóhelyen fogyasztott Varga-olaszhoz képest, és ez nem öröm még a termelő portfóliójának alján sem.
Homerx valószínűleg nem néz ide be naponta, ezért beleidomtalankodom a témába... tehát kettő közülük itt van a fórumon, Kovács Tamás (kovitom) és Nagy Péter (Maci_P), a mailcímük is nyilvános (kattints a nevükre).
Háttérinfók szerint Wáberer és Stumpf dulakodtak erősen egymással (NER-en belüli death match), ebből következett a kavalkád, és utóbb áldozatul esett a NER-rel szintén bizalmi viszonyban álló F. Attila önmegvalósító bormegasztár is.
Az újdonás egyetem egyébként annyi pénzt-paripát-fegyvert kapott, amiből a teljes magyar pedagógus populáció fizuját érzékelhetően meg lehetne emelni.
Ma a Zwack üzletében jártam, az üzem mellett (Dandár utca).
Nincs nagy borválaszték, de több kellemes meglepetés ért: egészen barátságos árak vannak (pl. Figula, Centurio, Kislaki, Homola és a moseli Dr. Loosen) és normális körülmények között találhatók a borok, tehát 20 fok körüli hőmérsékleten, mérsékelt világítással.
Vettem is két DR. Loosen-rizlinget (alap 2021 és a Wehlener Sonnenuhr GG 2017), Sóskutat Figulától és Centurio birtokbort.
Valamint rendkívül sokat tesznek azért, hogy a nem "nemzetstratégiai szempontok alapján megtámogatott" vagy millió palack alatt piacra kerülő közepes és kis-borászatok letérdeljenek ...
A fehérek 2020 előtti évjáratból rendben vannak, tartalmasak. A 2020 és utániak vékonyított, savasabb verziók. Vörösből még nem járt nálunk 2020 utáni évjárat, előtte rendben vannak azok is. Kivéve a turánt, mert a 2018-ast már vékonyabbra készítette. Nekem nem jön be az ilyen stílusú turán
Elsősorban azért írok róla, mert már ennek is vicces az ára étteremben: egy mikropizzériában 650 forintért decizik, hasonlóan a cég borzalmas rozéjához. Az olasz nem borzalmas, nincs semmi baja, mint ahogy erénye sem.
Azért ha gyakrabban járok oda, megpróbálom majd rábeszélni a stábot, hogy tartsanak még legalább egy bort a Vargákon kívül...
Nagy illatok, nagy testet vizionál a szimatolgató alkesz, aztán jön az üres korty. A seprős-hordós érlelés megvan a borban, de aztán ennyi. Ez bizony zuhanófélben van már, igya meg, akinek van, és aki tudja. Mi nem tudtuk, a fele ott maradt a palackban. Nem ihatatlan, de izlett.
3 pont, 5000+ Ft volt, ahogy most nézem (ajándék volt ).
A diszkontokat nem elvből utálom (ellentétben a hipermarketek hodályaival), mindössze azt látom, hogy neves borászok is "speciális", csak nekik készülő tételeket tolnak oda gyakran, amik - khmmm - speciálisan szarok.
Hasonló áron némi tájékozódással lehet venni kevésbé felkapott borvidékek kisebb pincéitől közvetlenül sokkal jobb borokat, ha már nem szeretnék minden nap 4-5000 forintos palackokat nyitni. A borfogyasztásunk jelentős része néhány Pécs környéki (Szabó Zoli, Németh József) és mohácsi (Planina) termelőtől származik, meg az itt a fórumon is megtalálható Nagy Pétertől (Váli völgy).
Mátrában valóban jó hárslevelűk vannak. Talán 2 hete nyitottam egy Csernyik 2019-est és gyorsan elfogyott. Ez még nem volt elvékonyítva, magasabb alkohol, vajasabb, telt íz.