Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2019.04.18 0 0 24996

Én is örülök neki. :)

Nekem már a Madách téren csalódást okoztak (nem előszörre, hanem csak később - olajos piros lé néhol paradicsomdarabokkal, ragacsos/nyúlós sajt), és ezt olvasva sem fogok elzarándokolni az új helyükre. Állítólag a Szent István park körül van valahol egy jó pizzeria, legközelebb azt próbálnám meg. De nekem Encsen jön be a legjobban.  

Előzmény: Hepci (24994)
kifli Creative Commons License 2019.04.18 0 0 24995

nagyon helyes!

Előzmény: Hepci (24994)
Hepci Creative Commons License 2019.04.18 0 0 24994

Újra elkezdtem blogolni...

 

Igen pizzéria:

https://gasztrojazz.blogspot.com/2019/04/igen-nem-talan.html

Boarhunter Creative Commons License 2019.03.30 -1 0 24993

plane a Ratatouilles mondata, az nagyon ult

 

Kár, hogy az egész cikk nagyjából erre az egyetlen gondolatra van felépítve. Ez még akkor is gáz, ha saját kútfőből származik, de ha "lopott", akkor pláne...

Előzmény: seci (24988)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24992

Hét közben nekünk sem jó.

Előzmény: Caipi (24991)
Caipi Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24991

Nocsak, nocsak... én tényleg bennelennék. De hétvégén ebédidőben, ha nem gond.

Előzmény: nagypapi51 (24989)
Caipi Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24990

Igen, nekem is nagyon tetszett, ahogy írta az illető!

Előzmény: seci (24988)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24989

Olvastam, jó hogy linkelted. Elfogulatlan, 'ízes' beszámoló.

Támogatom a Standos topiktalit! :)

Előzmény: seci (24988)
seci Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24988

Aprilis vegen megyunk haza par napra, mondtam secinének, hogy a Stand/ebédmenu be van utemezve!

 

De maga a cikk hangulata is magaval ragadott, plane a Ratatouilles mondata, az nagyon ult (a legjobb ettermes filmek egyike, a masik a 100 Feet Journey, no meg a klasszikus A szarnyat vagy a combjat)

 

-seci

Előzmény: Caipi (24987)
Caipi Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24987

Topictalálkozó? :D

Előzmény: seci (24986)
seci Creative Commons License 2019.03.29 0 0 24986

https://index.hu/kultur/2019/03/29/michelin_csillag_budapest_etterem_stand_babel/


Ez nagyon jo! A Stand-ba akarok menni! MOST! :)

-seci

Hepci Creative Commons License 2019.03.28 0 0 24985

Sajna M. Dezsőről már akkor tudható volt, hogy nem ő Hófehérke, amikor MBT összeállt vele. A szakmában a kezdetek óta az a híre, hogy nem szereti kifizetni az üzleti partnereit. Tulajdonképpen ebből nőtt nagyra...

A GM-nél nem az volt a probléma, hogy a finanszírozó egy idő után már nem akarta fizetni a licencdíjat?

Előzmény: Alpári Gnác (24984)
Alpári Gnác Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24984

Igen, rá gondoltam.

 

Azért az elég húzós, hogy egy elvileg független étterem minősítő kiadvány tartalmát a kiadó üzleti érdekei alakítsák, bár nem vagyok naív, de azért na.

 

A Gault Millau-val kapcsolatban nem emlékszem pontosan, hülyeséget meg nem akarok írni, de akkoriban olvastam valamit, kár, hogy már nem emlékszem rá:)

Előzmény: Hepci (24982)
Alpári Gnác Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24983

Számomra egy percig sem volt kérdés, hogy megkapják a csillagot.

 

Az már inkább, hogy a Borkonyha még mindig tartja magát.

Előzmény: Caipi (24978)
Hepci Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24982

Milyen nemzetközi szélhámos miatt dőlt be az első kalauz? Matyi Dezső? Ő kétségtelenül szélhámos (a nagyságrendben bizonytalan vagyok...), de a kalauzt azért fejezték be, mert MBT sértette M. Dezső üzleti érdekeit (lehúzott olyan helyeket, amik bort vettek M. Dezsőtől).

A Gault Millau kimúlásáról nem tudok semmit.

Nem tudom, a csörtében kinek van kisebb igazsága, de nem irigylem azokat, akik ebből az étteremkritizálósdiból élnek, így ez véres valóság nekik...

Előzmény: Alpári Gnác (24977)
Caipi Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24981

Na kíváncsi leszek. De azt hiszem majd csak a születésnapomra megyünk el. (Június.) 

Előzmény: nagypapi51 (24980)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24980
Előzmény: nagypapi51 (24979)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24979
Előzmény: Caipi (24978)
Caipi Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24978

A 2. pont alatt minden szavaddal egyetértek... de ez gondolom senkit nem lep meg. :)

   

 

A húsétel hiánya tényleg furcsa, fel se tűnt. Lehet, hogy hozzám hasonló ízlésűek jártak ott... én is mióta nézegetem a Stand-ot hogy mikor mehetek már :), és nemsokkal ezelőttig csak a zelleres ételt tudtam volna választani. A fine dining-éttermekben újabban csupa olyan húst használnak amit vagy biztosan nem eszem meg, vagy olyan ismeretlen számomra, hogy nem merném rendelni. 

 

Ó, és most olvasom, hogy Michelin-csillagos. Szuper! :)                              

Előzmény: Alpári Gnác (24977)
Alpári Gnác Creative Commons License 2019.03.27 0 0 24977

Olvastam az eredeti írást és két dolog jutott eszembe egyből, meg aztán még több másik is:)

 

1. Nagyon furcsának tartom, hogy nem ettek húsételt. Vagy ha ettek, akkor az nem szerepelt a kritikában.

Minden menüsor csúcsa a hús és ez a Standnál is így van.

Nem kóstolni számomra nem értelmezhető, esetleg kóstolni, majd az írásból kihagyni ismét csak az...

 

2. Egyre jobban zavar, hogy túl finnyás vagyok már.

Ez nem jó, nem azért, mert az adott étteremnek rosszul esik, az nem érdekel, hanem mert az én saját felhasználói élményemet rontja.

Egyszerűen olyan pluszt, olyan valamit keresek minden fogásban, ami emlékezetes és ha nem találok ilyet, akkor csalódott vagyok, ergo én magam jövök el csalódottan egy adott helyről.

Persze adott kategóriában tudok elégedett lenni, de csúcsétteremben csúcskajákat várok.

Engem sajnos nem érdekel a Rozi, ahol a fine dining árainak feléért kapok tökéletesen felejthető ételeket.

Ha én is azért mennék oda, mert nincs kedvem főzni, akkor biztos nem érdekelne, de nem ezért megyek.

 

Az MBT cikkben övön aluli ütés az egyébként szerintem konkrétan tökéletes kecsegére odaszúrni, hogy amikor még ők mentorálták SZT-t, akkor még tudott jó mártást csinálni. Ez kicsinyes bunkóság. És hogy a kaviár bolti...

Hát persze, nyilván a pincében kellene lefejni szerencsétlen tokhalból.

 

De ez meg persze az én véleményem, nem másé, én a Standot most a legerősebb étteremnek tartom, de ezt korábban hosszasan fejtegettem is.

 

A Fining Guide cikkben pedig az a gusztustalan, hogy úgy hivatkozik VP kirúgására, hogy valójában nem közöl róla semmit.

Méltatlanná vált? Hogyan?

Lehugyozta a parkolóház oszlopát, vagy mi történt?

 

A két étteremkalauz MBT alóli kimúlása megint jó kis gumicsont, mert az első a kiadó nemzetközi szélhámos miatt csukott be, a másikat nem tudom, de ott is valami külső ok rémlik.

 

És hogy mindezt egy olyan kiadvány rója fel, ami nem mulasztja el a főszponzor Volkswagen megjelenítését minden hivatkozásban, hát no comment...

 

A DG mondása, hogy ez egy nemzeti (vagy Nemzeti?) rangsor megint csak butaságnak tűnik.

Nyilván nem tudok elmenni minden egyes étterembe. Már 1980-ban sem tudtam, pedig akkor mennyivel kevesebb volt...

 

Mindenki véleményekből tájékozódik, ki kalauzokból, ki ehhez hasonló fórumokból.

 

Kell legyen egy standard.

 

Hogy az most 3 csillag, meg Bib Gourmand, vagy 20 pont, az mindegy, majd megtanuljuk.

De ha valaki deklarálja, hogy minden nemzetközi, vagyis közismerten elfogadott rendszertől elrugaszkodott módon pontoz, de mégis valamelyik ismert rendszer pontrendszerét használja, ez kurvára nem kóser.

 

Amit meg az olasz szupertesztelőkről írtak, az nevetséges.

Én magam olvastam a büszkén előadott, fa mögött bújkáló tesztelőjükről, hát letagadhatják, bármit le lehet, de azért mégis már...

Előzmény: Hepci (24950)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.24 0 0 24976

Mit kellene magyaráznom?

 

Szalontüdőt én se szeretem. Gyerekkoromban mindig mondtam, hogy a "tüdőfőzeléket" nem kérem. Rajtam kívűl mindenki szerette a családban.:-(

Viszont imádtam a vesevelőt, amit Caipi feltehetően nem enne meg. Én se ettem már vagy 50 éve sajnos.

Előzmény: homerx (24973)
Hepci Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24975

Olyan vagy, mint a párom: ő is kerüli az ún. "nyunyás" részeket. :D

Előzmény: Caipi (24972)
Caipi Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24974

Az csak a te szempontodból lemaradás, az én szempontomból megúszás. :) 

Előzmény: homerx (24973)
homerx Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24973

mennyi mindenrol lemaradsz igy... (tudom, jon a boszorkas magyarazat)

Előzmény: Caipi (24972)
Caipi Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24972

A szalontüdő nem esetem, tudod, hogy nálam csak a színhús játszik. :) 

Előzmény: Hepci (24971)
Hepci Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24971

Kitolsz magaddal, ha bojkottálod B. Lajos egységeit.

Ilyen jó szalontüdőt ennyiért (2000 pénz egy brutális adag) nem adnak sehol.

Előzmény: Caipi (24968)
Hepci Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24970

Herczeg és Vajda Pierre nagy haverok voltak, Molnár B. és V. P. pedig mindig jóban voltak. V. P. egyszer képes volt leírni a Hejszakácsok portálon, hogy MBT-nek mindig mindenben igaza van (ezt nekem írta, de ebben sajna nem értettem egyet vele - szerintem az ilyet, akinek mindig mindenben igaza van, nem a Földön kell keresni...).

MBT és Herczeg között nem volt haverság, most meg ez van, ami látszik.

Szerintem az motiválta a kezdő rúgást, hogy megszűnt a Gault Millau, és MBT részlegesen étteremértékelési felület híján maradt, míg az "érdemtelenek" vígan értékelnek és biznicelnek a DG-n.

Előzmény: Mazsola0070 (24967)
homerx Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24969

de jo, hogy emlitetted. mar veszem is ki a baranyhust a fagyobol. kb egy honapja ugrott be, es arra vart, hogy vegre egy kisse elmuljon a barany iz a szambol. paloclevest fozok holnap.

viszont a baranybelososeg is ott figyel meg, abbol pajslit akarok rittyenteni.

Előzmény: Hepci (24966)
Caipi Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24968

Nekem a Stand25-nél a somlói nagyon bejött. Később meg egy rendezvényen a Benedict-tojás. (Pont a rakottkrumpli viszont nem nyűgözött le, de erről volt már szó.) 

B. Lajos egységeit nem próbálgatom, mióta egyszer hárman is kifejezetten csalódást keltőt ettünk a Bock-bisztróban. Bár az említett gourmet ismerős szerint nagyon jó a piacon a pho.

Előzmény: Hepci (24966)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.03.23 0 0 24967

Kedves, baráti hangú cikkek...:) (Ezek az emberek – Vajda, Molnár Bé és Herczeg – valamikor tényleg haverok, netán barátok esetleg üzleti partnerek voltak? Az egy dolog, hogy ezek a kapcsolatok elmúltak, a kérdés az, hogy kinek az érdeke beledobni a szart a ventillátorba?)

 

D.G.: „végül pedig a Dining Guide magatartásával nem összeegyeztethető tevékenységei miatt távoznia kellett a kiadótól.”(mármint Vajda Péternek). (Vajon mit tett szerencsétlen Vajda? Miért nem lehet leírni, hogy mik voltak ezek a tevékenységek, ha arra hivatkoznak, hogy emiatt rúgták ki? Mert így csak mennek a találgatások, amelyek lehet, hogy durvábbak a valóságnál.)

 

„az ilyen természetű, ízléstelen, megmondó szerepkörben tetszelgő megnyilvánulásoktól” (mármint Vajda Péter  megnyilvánulásai ízléstelenek és Péterünk tetszeleg a magmondó szerepkörben)

 

Na de Péter sem maradt adós, és ő is ügyelt arra, hogy oda rúgjon, ahol fáj.

 

V.P.: „Akkoriban ugyanis gyakran együtt teszteltem a székesfehérvári 67 étterem tulajdonosával (ő most a DG felelős kiadója), és éttermét – jobb meggyőződésem ellenére – beszuszakoltam ezekbe a TOP-listákba. Gyarló ember lévén nem tudtam ellenállni könyörgésének. Ezért nem kaptam ellenszolgáltatást, csupán „tiszteletével és barátságával” tüntetett ki, és jólesett az állandó hízelgés.”

 

Magyarul: a 67 egyáltalán nem toplistákba való étterem, de Herczeg addig nyalta a seggét (könyörgött és hízelgett), amíg jobb meggyőződése ellenére odasorolta a 12 egy tucat éttermét.

 

Itt V.P is csúsztat, mert Herczegék természetesen nem azt írták, hogy ezen „etikátlansága” miatt rúgták ki, amikor Herczeg átvette a hatalmat a DG-ben.

Előzmény: Caipi (24960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!