Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2020.02.07 0 1 25704

"disznóvágáson való fogyasztásra milyen bort javasolnátok?"

 

Kérdés kinek lesz. Egyszer beállítottunk anyóshoz disznóvágásra egy karton Bock borral, mire is közölte, hogy nem vagyunk normálisak, "ezeknek" (már a disznóvágáson segédkező helyieknek) jó lesz ez is, a lényeg, hogy berúgjanak - és elővett két ötliteres kannásbort....:)

Előzmény: kifli (25689)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.02.07 0 0 25703

Bíró Lajossal ellentétben (aki adagra adja a rántotthúst, legalábbis, amikor utoljára voltunk, adagra adta) Bádogék dekára adják, azért olyan drabálisan vastagok és bazi nagyok a szeletek, mert minél drabálisabb, annál többért lehet eladni. (És minél vastagabb a panír, annál több panírt lehet eladni húsárban.)

 

Erről mindig megfeledkeznek, amikor azon megy az örömködés, hogy Bádogéknál milyen irgalmatlan méretű egy szelet hús.

 

Számomra egyébként a mai napig érthetetlen, hogy a piaci kifőzde jellegű kajáldák körül miért pont Bádogékat kapta fel annyira a média.

Előzmény: sunnysun222 (25699)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25702

Valami rémlik, hogy régen mintha lettünk volna már ott. Megnézzük, csak fújjon már olyan hideg szél mint ma.

Ma bevásárlás miatt a Paulanerben ettünk, sokadszorra, de úgy tűnik új szakácsuk van. Egy darabig nem megyünk.

Előzmény: sunnysun222 (25701)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25701

Már bocsánat drága Boszi, de miért lenne a Beisl "lepuccant" hely???? Egy echte régi kisvendéglő a város kellős közepén... Bár így lenne nálunk "lepuccanva" egy hely ennyi év működés után... Na jó, legalább 2 éve nem vltunk, de akkor is... A Plachutával eddig csak kívülről kacérkodtunk, pl. amikor oda vetődtünk múzeumnézésiből az Iparművészetibe...  Valahogy sose ebédidőben vetődtünk arra és akkor is ritkán... De nekem valahogy nem annyira gutmütlich mint a kis Beisl...

 

De ha már itt vagy... Múltkora képeimet rendezgettem és elém ugrott a Magyar utcai RUBEN étterem... Jártatok már benne??? Egy csuda jó hely és teljesen NORMÁLIS konyhával meg étlappal -olyan éppen Rádgondolós hely.

Korábban többször jártunk ott, bécsi ismerőseink megőrültek érte és mivel értő, kultúremberek, konyítanak is hozzá, lehet, hogy őszinte okuk is volt rá...

Pár éve remek árakon dolgoztak, nem tudom, mennyire aktuális a jelenlegi étlapjuk a neten. Feltétlenül vissza akarunk menni a közeljövőben  és Nektek sincs messze, max. 1 átszállós buli, az Astoria mögött....

Nagyon jó Tripadvisor viszhanggal nagyon dübörgött, rengeteg külföldi turistával és sok hazai vendéggel, feltételen asztalfoglalós kiruccanás...

Előzmény: Boszorka (25700)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25700

Nekem se tetszik a Figmüller, járjanak oda a turisták, de a Beisl se jött be nekem. Ennyire lepuccant helyre, már elnézést, de nem járok. Tudom nagyon hétköznapi vagyok, de spec. bécsi szeletet itthon is nagyon jót tudok csinálni. közönséges közértben kapható prézliből és borjuból persze. Mióta becsukott illetve átalakult több régi bécsi hely, most a Paschuttához megyünk többnyire, mert az mindig útba esik. Kinéztem egy helyet a 3. kerületben is, majd legközelebb kipróbáljuk.

Előzmény: sunnysun222 (25699)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25699

Jójó, Hepci, de azért nem vagyunk egyformák..:) :) Én például imádom a bécsi szeletet, a jót meg pláne... Ellenben pacalt még életemben nem ettem és szalontüdőt sem!

    Ellenben Biró Lajos nagyon látványosan és szimpatikusan elmeséli, hogy mennyit kisérleteztek a morzsákkal meg olajokkal, amíg eljutottak a végső eredményhez...  És tény, hogy a városban lehet még pár helyen nagyon jó rántott húst kapni, akárcsak bevallottan sem borjúból... Nekem a morzsa a fontos és a vékonysága... Ezért ki nem állhattam a Bádog büfét ott a rákospalotai piacon, mert olyan drabálisan vastag szeletet adott, hogy ránézni se bírtam...

 

Mi, ha Bécsben járunk, ki nem hagyhatjuk a Beisl-t a belváros kellős közepén a Dorotheergasse-ban, pont a Havelka mellett. Ez egy nagyon, echte nagyon igazi bécsi kisvendéglő sok turistával de még több echte bécsi bennszülöttel, olcsó és flott és évtizedek óta nem változik a minőség... Nagyon régen sznob barátom elcipelt a Fieglmüllerhez ott az átjárós udvarba, de nem tetszett. Aztán később a másik, kinnti utcai egységükben is jártunk, de az meg pláne nem tetszett. Mi maradunk a Beisl mellett... Bécsben. Itt Pesten meg? Talána korábban már említett úgyszintén belvárosi Véndiák most a bécsiszeletes kedvenc...

 

Előzmény: Hepci (25686)
kifli Creative Commons License 2020.02.06 0 1 25698

köszönöm, a tippeket, mindet megfogadom

seci Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25697

Meglehet, en pesti gyerek vagyok, 2x voltam videken disznovagason (meg az elmult evszazadban), mindketszer belefutottam ebbe a "remek mulatsagba" :)

Aztan fel is adtuk a dolgot, egyszeruen nem erte meg lemenni videkre es vegigcsinalni a hercehurcat.

-seci

Előzmény: Boarhunter (25696)
Boarhunter Creative Commons License 2020.02.06 -1 1 25696

A falusi embernek a disznóvágás egy komoly dolog, egy évre való étel előállításának a felelőssége. Aki csak látogatóba megy az nem látja ezt csak az esetleg előforduló komikumot.

Normális hentes el se fogadja a kínálást vagy megáll a "kötelező" felesnél.

Régen dívott a "fogópálinka", ezzel fizették a kocsmából áthívott legények munkáját akik segítettek lefogni a disznót. Ma már mindenki elektromos sokkolót vagy patronos taglózót használ, egyrészt mert a jogszabályok ezirányba változtak, másrészt mert már rég nem lehet embert találni a disznó lefogásához.

A disznó leszúrása általában hajnali mulatság, ahhoz azért nagyon korán kellene kelni, hogy előtte tajtrészegre igyák magukat a tisztelt egybegyűltek.

Előzmény: seci (25695)
seci Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25695

A legjobb resze a disznoolesnek az, amikor elotte mar mindenki jol felontot a garatra aztan meglep a 200 kilos gyeszno es kezododik az iszapbirkozassal egybekotott vadaszat az elszabadult vadra!

 

E nelkul nem is disznotor a disznotor!

 

-seci

Előzmény: Boarhunter (25694)
Boarhunter Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25694

Attól függ, kinek...

Szívem szerint amúgy senkinek semmilyet mert nagyon utálom, amikor pár pohár bor után mindenki "szakértő" lesz és belepofázik vagy pláne belenyúl a dolgokba, illetve a segítők sem azt/úgy csinálják amit/ahogy kellene.

Laza fehér fröccs szomjoltónak.

Előzmény: kifli (25689)
csalapet Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25693

graham's fine ruby port

Előzmény: kifli (25689)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25692

A hideg bor jobban melegít, mint a pálinka - nem mintha hideg lenne... :(

Előzmény: seci (25690)
kifli Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25691

nem lehet végig pálinkát inni

Előzmény: seci (25690)
seci Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25690

Bort??? Pálinkát :) 

-seci

Előzmény: kifli (25689)
kifli Creative Commons License 2020.02.06 0 0 25689

disznóvágáson való fogyasztásra milyen bort javasolnátok?

Boarhunter Creative Commons License 2020.02.06 -4 0 25688

Na, most adtam mindenkinek egy jó nagy mínuszt, csak hogy legyen miről beszélnetek. :-)

Amíg morogtok miatta, élvezi a majom. Ez afféle visszajelzés neki, hogy valaki figyel rá-ezt a mondanivalójával nyilván nem tudja elérni. Ha figyelembe sem veszitek, majd elunja...bár lehet, annyira hozzátartozik már a napi rutinjához, hogy reggeli fogmosás helyett csinálja...

Nekem a nagy pofám miatt volt olyan rajongóm aki topicról topicra jött utánam és a hozzászólásaim tartalmától függetlenül nyomta a mínuszokat...már aggódtam amikor abbahagyta, csak nem érte valami baj szegényt... :-)

csalapet Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25687

Nagyon tisztességes minőséget produkál a Buja disznó. Semmi extra, bár ez lenne az alap mindenhol. A Séf utcájáról ezt már nem tudom elmondani, a májjal rendszeresen megszívatnak. :) A piacon rendszeres látogatók voltunk, de kezdtem megunni, hogy télen megfagysz, ha nem veszel elég vodkát a szervezetedbe. Ráadásul szinte minden hónapban tudtak valami újdonsággal szolgálni, hogy ki zárt be, ki nyitott.  

Előzmény: sunnysun222 (25685)
Hepci Creative Commons License 2020.02.06 -1 0 25686

A rántott hús nem tud különösebben felizgatni (szerintem sokkal több helyen kapható jó, mint amit fényezni szokás a gasztromédiában), de a szalontüdőt érdemes kipróbálni a Disznóban.

Nem is köll hozzá sorban állni vagy leülni, csinosan ki van porciózva zacskóban, el lehet hozni.

Kb. kétszemélyes adag (leszámítva a köretet) és ennél jobbat nem lehet csinálni otthon se.

Előzmény: sunnysun222 (25685)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.02.05 -3 0 25685

Nem is tudnék nyugodtan aludni ha ma nem kapnék egy minuszocskát, ezért gyorsan megszólalok és eldünnyögöm, hogy a Buja Disznókkal nekem eddig még nem sikerült...

Pedig viszonylag rendszerességgel járok a Hold utcába a sajtoshoz, meg amig volt a libás néni a főbejáratnál, hozzá libatepertőért... A Disznót szinte megnyitás óta láttam, párszor ott csoszogtunk el előtte az emeleten és bár ismerőseink ódákat zengtek a rántott húsról, a folyamatosan látott őrült sorbanállás nem vonzott.

Aztán valamikor éppen idén nyáron nagy sóhajtással rászántam magam és felmentünk.

Erre éppen szünet volt. Olajcsere... Tényleg minden másfél óra után leállnak, kitisztítják a tepsiket, újratöltik stb.

Tehát vigyázat!!!. Nem folyamatos az üzem!!!!!

Amerigo61 Creative Commons License 2020.02.05 -3 0 25684

Ne is foglalkozzatok ezzel mínusz-makival. Feltehetően valami jobb sorsra érdemes, szerencsétlen flótás, akinek nem jutott p. (vagy f.sz?), esetleg szimplán impotens és ebből fakadó súlyos mentális frusztrációját így próbálja ellensúlyozni. De ez még mindig jobb, mintha gyerekeket molesztálna a suli előtt ...  

Hepci Creative Commons License 2020.02.05 -3 1 25683

Nagyon figyel a hombárfejű. :)

Előzmény: homerx (25682)
homerx Creative Commons License 2020.02.05 -3 0 25682

szemfules, 5 perc alatt -1 :)

Előzmény: homerx (25680)
homerx Creative Commons License 2020.02.05 -2 0 25681

btw, nincs itt valami moderacio? egy darabig mulatsagos, de azert ne maaar...

homerx Creative Commons License 2020.02.05 -3 0 25680

nem tudom, hogy mire gondolsz, de ilyet nem olvasok. viszont szepen gyujti mindenki a minuszkakat. javaslatom, rendezzunk versenyt, minuszoljon mindenki mindenkit :)

Előzmény: nagypapi51 (25679)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.05 0 0 25679

Látom, olvasod a Hírcsárdát, helyes! :)

Előzmény: homerx (25677)
kifli Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 25678

adtam neked egy mínusz, hogy örülhess:)

Előzmény: nagypapi51 (25675)
homerx Creative Commons License 2020.02.05 -1 1 25677

en azt nem ertem, hogy mire gondolt a szerzo, amikor ezt a muintezmenyt letrehozta. biztos az 50-es evekben nevelkedett, amikor a hazmester mindenkit bekopott :) vagy o volt a hazmester :)

 

a fejben jarasrol eszembe jutott egy masik olvasott dolog: ugyan mi jarhatott annak a fejeben, aki eloszor kimondta azt, hogy iklodbordoce :)

na, mostmar egyunk valamit.

Előzmény: Logofet (25676)
Logofet Creative Commons License 2020.02.05 -1 0 25676

Szép leírás és valószínűleg pontos is. :-)

Előzmény: Hepci (25674)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.05 -5 2 25675

Komolyan mondom, dagad a keblem!

Ennyi mínusza keveseteknek van... :)

Előzmény: Hepci (25674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!