A rossz alvók olyanok, mint a cég mellett kukkolós öreglányok. Minden csajról tudták ki és mikor kíséri haza vagy jön érte, csak azt nem, hogy mikor lopták szét az egészet. És pont ezért, nálunk minden éjjel szól riasztó, túráztatják a motort, szerelnek kocsit, bazmegelnek, csapkodnak és nyilván senkit nem érdekel.
Oké, amit mondasz, de nem hiszem, hogy éjszaka egy panelház előtt, aminek ezer ablaka néz az autóra, egy tolvajjelölt nekiáll tökölni azzal, hogy miért nem indul az autó?.... Nyitogatja a motortér tetőt, barkácsol...? Kinyitja, beül, kormányzárat tör, drótot köt össze és ha nem indul másodjára, inkább lelép. Tudod, mindenhol vannak rosszul alvók.. :-))
Végül is csak érdekességképpen írtam ezt le, mert abban az időben nem nagyon emlékszem, hogy lett volna valami hatásosabb védelmi eszköz a lopás megakadályozására.. Mindenki próbálkozott, amivel tudott..
A trafó ás az elosztó közötti kábel egy ügyesen vezetett akármilyen dróttal pótolható. Vagy végszükség esetén egyik henger kábelével, háromhengeres autót is érdemes lopni. A rendszerváltás után nem sokkal, amikor még ritkaság volt a nyugati autóm és "rossz környéken" kellett parkolni én az elosztófedelet vettem ki. Mert az típusspecifikus.
Akkoriban én szereltem elektronikus gyújtást a Ladába. De nem megszakítóvezérelten, hanem ott egy optokapu volt és egy négylukú hengerpalást forgott. Az elektronikába az egyik tranzisztor nem volt beépítve, hanem ki volt vezetve a műszerfalba szerelt 9 polusú Canon csatlakozóra. Nekem meg a zsebemben volt egy Canon csatlakozó, benne egy tranzisztorral. Ellopni legegyszerűbben úgy lehetett volna, hogy valaki hord magával egy komplett Lada gyújtáselosztót. Nem lopták el.
Komplett gyújtáselosztót viszont már lopták ki ház előtt álló autónkból. Továbbá akkumlátort, ülést(Trabant!), benzint.
Szia! Szerintem is keresd fel ezeket a cégeket és vàlaszd ki azt amelyik neked a legszimpatikusabb. Olyan úgy sincs, hogy a "legjobb", meg, hogy lophatatlan, de olyan van esetleg amitől elmegy a tolvaj kedve. Lehet, hogy egy kormanyzàr is visszatartó erő, de az is tuti, hogy én nem szerelgetném fel/le. :)
Csak úgy: 80-vanas években, lakótelepi parkoló. Szomszéd megérkezett a Ladával. Leállás után motorháztető felnyit, majd a gyújtótrafót az elosztófedéllel összekötő kábel kihúz, zsebretesz. Motorháztető lecsuk, felmegy a lakásba..... Abban az időben nem sok autótolvaj járt gyújtókábellel a zsebében.....
Itt senki nem fog neked segíteni. Talán már magadtól is rájöttél, pár óra sikertelen írogatás után.
Ha fontos számodra a kulcsnélküli használat, akkor valóban nem sok rendszer maradt.
Én azt javaslom, ahogy eddig is mindenkinek, hogy keresd fel személyesen azt a 4 műhelyt, ahol az általad felsorolt riasztókat szerelik. Nézd meg a helyet. Kérd meg, hogy mutassák be működés közben a használatot.
Ott tedd fel a kérdéseidet...
Neked kell minden nap használnod az autódat és te tudod, hogy hogyan szeretnéd...
Én tényleg nem azt várom tőle, hogy megmondja a "tutit", mert az valószínűleg nem létezik. Nem vagyok ennyire tudatlan, hogy ne tudnám azt, hogy a tolvajok, és a védekezők örökös harcában talán mindig a tolvajok állnak előnyben. Hiszen mindig az ő általuk kitalált lopós cuccokra kell valami új védekezést kitalálni, amire ők újra kitalálnak.....és így tovább. De a Pajzsról, és a CarŐr+Carprotect+Blue16 ról is valaki/valakik leszedik még a keresztvizet is. Ezért nem tudok dönteni, mert bárhol kérdeztem.....ááá már nem is ismétlem magam. Bocs a sok fecsegésért.
Már csak azt nem árulod el nekem, hogy akkor mit rakassak a kocsiba? Mi az szerinted, ami megfelelőnek mondható....mert az nem járja, hogy se ez, se az.....azt már "tudom" mit NE, de ,hogy mit igen arra nincs megnyugtató válasz.
Engem tökéletesen megnyugtatott, hogy senki nem vállalta a roncsolás nélküli levételt. Láttam, hogy a szakember hogyan és milyen munkával szedte le. A megkérdezett szakemberek bármelyik hasonló eszközt roncsolás nélkül leszednek, autolokot nem válalják. Ennyi nekem bőven elég.
Az nem nyugtat meg, hogy esetleg nem viszi el, de mondjuk "belekakkant" a kocsimba(vagy összevagdossa belülről, vagy mit tudomén...), mert órákat üldögélhet benne amúgy...
Ezt nem tudod megakadályozni, az utastérbe be fog jutni. Onnantól indul a stopper.
Ha már elloptak volna tőle egy casco nélküli autót, akkor ő is találna neki helyet.
Sajnos nekem már két autót loptak el casco nélkül, ami a mai napig nem lett meg. az elsőbe riasztó volt, a másikba riasztaó-rablásgátló- váltózár. Jelenleg rejtett kapcsoló, autolok 2000, és a kulcsnak blokkoló tasak. Utcán áll az autó és nyugodtan alszok, a fájó előzmények ellenére.
Lehet, félreértettél, félreérthető voltam. Nem baj, hogy vitatkozunk róla, sőt ellenkezőleg. A váltózár nálam is elviselhető kategória még. Csak önmagában kevésnek érzem. Az nem nyugtat meg, hogy esetleg nem viszi el, de mondjuk "belekakkant" a kocsimba(vagy összevagdossa belülről, vagy mit tudomén...), mert órákat üldögélhet benne amúgy...Hisz nem lévén benne más riasztó cucc, így akár olvasgathat is a kocsimban. No erre keresgélek még valami normálisabb szerkezetet, ami nem riasztgat minden órában tévesen, mint itt az utcában sokaknak. Állítólag a profi cuccok ilyenek, de ki tudja?!
"Azzal, hogy pl én azt állítom, hogy kényelmetlen a kormányzár használata, azzal nem minősítem magát a szerkezetet"
Ez így korrekt.Nekem is volt olyan autóm, amire nem tudtam használni a kormány adottsága miatt, vagy azért mert kétüléses autóra váltottam és nem volt hova tenni a kormányzárat.Nem mindenkinek felel meg különböző okok miatt. Ettől függetlenül nem korrekt hamis információkkal másokat félrevezetni, egy bizonyítottan megbízható védelmi eszközről.
Ezt írom úgy, hogy semmiféle anyagi, vagy bármi más érdekem fűzne a gyártóhoz.
Szerintem itt azzal van a probléma, hogy érdek,vagy kitudja milyen okból egy 20 éve gyártott megbízható termékről mindenféle vándormesét kitalál valaki és ezzel rossz hírét kelti egy megbízható, a világon sok helyen tesztelt és elismert terméknek.
Szerintem ezt komolyabban kéne venni, vagy legalábbis felelősségteljesebben kéne véleményt nyilvánítani. Én tapasztalatból írtam, amit írtam, bízva, hogy másoknak segítségül szolgálhat.
A kormányzártól eltekintve, a kulcsblokkoló tasak mindenképpen jó megoldás az egyik problémádra és fillérekbe kerül.