amit még figyelmedbe ajánlok aza Photoshop TV, le lehet ingyenes tölteni a vidót. Amit még érdemes megnézni az a total tutorial by Deke. Nem kell részletezzem tovább ugye?:) üdv vZs
Bár most nem szorulok segítségre a Photoshoppal kapcsolatban, mégis a segítségeteket szeretném kérni.
Arról lenne szó, hogy az Egyesült Államokban számtatlan Photoshop újság kapható, amelyet én is szeretnék itthon olvasni (előfizetéssel), de sajnos mindenhol falakba ütközök. Nem akarom elhinni, hogy ma, Magyarországon ez megoldhatatlan feladat lenne, de idáig még nem tudtam megoldani, folyamatos elutasításokkal találkozom.
Tud valaki olyan cégről, amely képes arra, hogy az általam kiválasztott Photoshop újságot megrendelné az Egyesült Államokból, és én azt itthon fizetném ki, illetve venném át (de nem a Magyar Posta által)?
Teljesen forradalmi interpolation metod. Letölthetö kipróbálásra, de watermark-al. $129-be kerül wm. nélkül. Megnéztem hasonlításképpen 150MB-on (20"x30") a PS-on is. Vividebb, élesebb (talán túl éles) mint a PS.
helo Kérdés a küvetkező xerox fórumot nem találtam :( van 1 xerox 4800 scanner fenvolt a photoshop 6 és scannelt is 48biten leszedtem a ps6-ot majd visszaraktam (természetesen nem azonnal) és azt vettem észre nem hajlandó 48/42 bitben scannelni csak 24 biten be be lehet jelőlni DE a scan alatt azt irja ki "post image processing is skipped for enhanced bitdepths" mi lehet a gond+megoldás a xerox drivert (amit adtak hozzá + scansoft paperport 8) már leszedtem/ felraktam hátha megjavul nem jött be :( előre is köszi
Off: Acdsee támogatja a Raw file-okat??? Ez a 8.0-as (CS:D:D:D) verzió? Ami azt illeti bizonyos tekintetben sokkal gyorsabb mint a PS CS filebrowser, vagy a CS2 bridge. Kötegelt (batch) műveletekben is, meg képelforgatásban is. Én is ezt használom feldolgozás előtt. Ennyi volt az off, meg a saját tapasztalat, vélemény. üdv
Nagy gáz van emberek! Elvesztettem a debarrelizer 2.0 serialját, ha valaki volt olyan okos-előrelátó stb,stb., és felírta akkor nagyon megköszönném!!! ;-)
vzstrial: Köszi, rossz helyre másoltam be a plugint. Nincs ph. professionalom, csak csé-t (ps-t) használok ősidők óta.
Ps open már műxik csak az zavar, hogy az acdsee nem akarja megnyitni, pedig benne van a támogatott fájltipusok közt a CR2, de ez a gond egy másik topicba való ;-). Azt azért még hozzátenném, hogy a munkámban sokat segít a rengeteg kép első átválogatásában az acdsee. Browswer módban sokal könnyebb átnézni akár többszáz képet, mint psben.
Kis segítség kéne canon .CR2 raw fájlok megnyitásával kapcsolatban. Felraktam a csé2-t, mert a canon pluginje a "sima" cs-t már nem támogatja, de így sem műxik. Most Raw shooterrel nyitom meg, de gondolom egyszerűbb lenne PS-ből.
OFF: unatkoztam itthon, és az amszterdamos reklámot lecseréltem erre:
lényegében a "Tekerj egyet Amszterdamban!" szlogen megfogott, és ha unatkozik az ember, és véletlenül még PS-el is unatkozik, sok hülyeség jön ki belőle.
ON: De akkor, hogy érdemben is hozzászóljak, vagyis kérdezzek, ha este fotók D-SLR-el akkor a képeket a HDR Image merge-ben összefűzhetem úgy mintha multiexpó lett volna? Vagy kevés a dinamikus tartomány? Egyeltalán, ki hogy csinál PS-ben multiexpós képet? Ugye a Nikon csúcsgépének kivételével nem csinálnak a D-SLR-ek multiexpót, vagyis nem tudnak... vagy nincs rá lehetőség. A lényeg az hogy ha van egy D-SLR-em és nem tud multiexpót akkor PS-ben hogy csináljam? HDR? Vagy valami más trükk? Üdv Zs
Acrobat 7-em van, úgyogy lehet hogy ez a baj. Mozilla helyett Explorer 6-om van, de nem tudom hogy jó választás-e, csak a PS CS, CS2 miatt van fenn, vagy nemtom mi kérte még az explorer 6ot...
Van ugye 2-3 képem, amikor HDR-be akarom alakítani akkor hibaüzenetet ír ki, hogy:
"There's no enough dinamic range to construct a useful HDR Image" ok, hogy nincs elég dinamikus tartománya, de mit ért ez alatt? Milyen képek kellenének? Pontosan mit is kéne csináljak? Előre is köszi a segítséget.
Dunapláza, metróból feljőve a lépcső tetején van egy kis bolt, az ott csináltatott poló kb. másfél éves, bírja azóta is, meglepő volt számomra. A fickó még a piros színnel is elszórakozott egy jó ideig, hogy miként tetszik nekem a legjobban. Nem is volt drága, de konkrét részletre már nem emlékszem.