Keresés

Részletes keresés

sesebaba Creative Commons License 1999.06.30 0 0 299
T. Ujlaki

Nem vitazom veled, te mar elhataroztad, hogy neked van igazad...a tenyeket en is ismerem, nem volt nagy kunszt kimasolni. Sajnalom, hogy nem akarod latni az igazsagot, mindenhol onigazolast keresel. Ez belso bizonytalnsagbol fakad...(tudod, aki a leghangosabban kiaball, az nem a legbatrabb, hanem a leggyavabb).
Mar van egy het eves lanyod, gratulalok hozza es sok boldogsagot kivano neked az eletben, de veled itt es most bejeztem.
Azert, ha kitagul a latokorod es eszre mered venni az osszefuggeseket - pl. azokat, hogy mi serkenti a fejlodes menetet - akkor irj nekem egy levelet, de addig...
Legmelyebb tisztelettel: SeSeBaBa

Előzmény: Újlaki (296)
InfraRED Creative Commons License 1999.06.30 0 0 298
mennyi lesz a 10-es alapu logaritmusa annak az osszegnek amit arra a vasra szansz ami ezt megcsinalja :-))
es hogy fogsz a usereidnek elszamolni az allando fagyasokkal, elszalasokkal, adatvesztesekkel??

ps.: ha jol tudom nt terminal szerver per-klient liceszel jon.. ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden hozza kapcsolodo gepre kell venni egy nt ws licence-t..

Előzmény: bnoplwk2 (297)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 297
No megvrendeltem a w2000 b3-at 4K5HuF-ert... Most kiderul, hogy mi igaz a kvotakbol meg a kerberosbol...
BTW szerintetek aki vesz egy hydra-t (terminal server) annak lesz e joga winnt-t szolgaltatni mongyuk CATV-n (egy set-top box TV-hez kb 25-30KHUF)... Ez elvben kurvajo biznisz lehet es lesz
Újlaki Creative Commons License 1999.06.29 0 0 296
Kedves SeSeBaBa, átolvastam az összes hozzászólásodat, hogy támpontot merítsek, vajon tényleg komolyan gondoltad, amit itt írtál, vagy tréfálsz. Mivel nem tudtam eldönteni, itt van némi válasz, mintha komolyan mondtad volna.

Egy dologban midnenki egyetért: Bill Gates zseniális üzletember (volt? miért beszélsz róla múlt időben?). A papa 50 ezer dollárjából 90 milliárdot csinált, ez elég jó arány.

De ez a téma nem erről szól, ezt hagyjuk meg a közgazdászoknak.

Azt mondod, Bill Gates nélkül nem lenne internet, vagy legalábbis nem az lenne, ami. A helyesbített mondattal esetleg egyet is értenék. Csak nem egészen úgy.

Az IBM PC kész dolog volt, kellett rá egy operációs rendszer. Az IBM nem akart sokat költeni erre a termékre, összesen egy 50 ezres darabszámot becsült az eladásokra. Ezért kereste fel sorban a meglévő mikrogépes oprendszer fejlesztőket. Garry Kindall pechje, hogy éppen nyaralni készült, és a következő ajtó a folyosón a Microsofté volt; ott fejlesztgették a Microsoft Basicet (most tudtam meg, hogy azt Billy kihozta a kabátja alatt egy termelési gyakorlat végén). Nem tudjuk, ki volt a következő a folyosón, dehogy valaki mindenképpen csinált volna operációs rendszert az IBM PC-nek, az biztos. Így meg lett az MS-DOS. Nem akarom most külön bántani, de az eredetileg 8 bites mikrogépre készült, 180 KB-os flopppyhoz, szóval nem az igazi. Belekerült egy-két unixos elem, alkönyvtár, pipeline stb., és kész. Ma is nyögjük.

Tehát PC akkor is lett volna, ha a Billy gyerek inkább a baseball vagy a filmszakma iránt érdeklődik.

Az internet meg ugyancsak tőle függetlenül alalkult, és ahhoz, hogy kijöjjön az egyetemi körökből, nem kellett más, csak sok és olcsó számítógép.

És hogy Internet Explorer nélkül nem lehetne netezni? Netscape-ről senki sem hallott, csak én vagyok ilyen lökött, hogy azt használom? Lehetne Explorert is, csak akkor, egyik kedvenc műegyetemi programozás-oktatóm szavaival élve, egy nagyobb köpőcsészét kell kikészíteni magam mellé.

Az egymilliárd internet-használó kicsit soknak tűnik, jövő januárra jósolják a 200 milliót.

Ha meg nem lenne Windows, most lenne OS/2. Nem azért bukott meg, mert gyengébb volt (egy volt munkatársam egyszer csinált egy próbát: elindított OS/2 alatt egy windows-ablakot (sic) is, és az emulált Windowsban a windows-alkalmazások gyorsabban futottak, mint sima windows alatt). Lehet, hogy mindenki jobban járt volna.

Sikk Bill Gatest szídni? Hát nem csak boldog MS-felhasználók vannak? Hadd kérdezzem meg még egyszer: Ki szídja Phil Kahnt a Borlandtól? Ki szídja Linus Torvaldst? A jogos indulatot az irígységre fogni enyhén szólva ostobaság. Ki a fene bánja, hány milliárdja van, engem csak az érdekel, hogy működjön, amit rámsóznak.

X Wndow-ról nem hallottál? Ott minden egy kattintás. A 7 éves lányom már játszott Tetrist X Window alatt. És villámgyorsan lesz még más játék is: linux.hu.

Puffogásról meg aztán végképp nincs szó, csak elemezzük az eseményeket. Ha aztán valaki, aki azt sem érti, miről van szó, bedob valami oltári nagy hülyeséget, akkor esetleg elszakad a cérna valakinél, de aztán visszaállnak a dolgok a rendes kerékvágásba.

Na, előre is nézzünk, pontosabban hátra: Itt a grafikus interfész-sztori, Palo Alto, Apple, Microsoft.

Előzmény: sesebaba (53)
Pepin Creative Commons License 1999.06.29 0 0 295
Persze, hogy bekerült. Nem tűnt fel, hogy a topicban megszólaló (takacs) és a Linux.hu híreit jórészt szállító (takacs) ugyanaz a személy?
Előzmény: providens (294)
providens Creative Commons License 1999.06.29 0 0 294
Lám-lám, mindentudó barátunk híres lett: még a linux.hu híreibe is bekerült...

A sok okos ember itt csupa okos dolgot mond, és esélyük sincs a világhírre; bezzeg azt, aki bedob egy marhaságot, azonnal szárnyára kapja a világhír...

Újlaki Creative Commons License 1999.06.29 0 0 293
papamaci: A minőség hatása az eladásokra ilyen bonyolult termék esetén csak több éves átfutással jelentkezik. A marketing-akcióké meg azonnal.

A másik: sok felhasználó csak játszik a gépén, ezeknél sok hiba esetleg nem is jön elő. Aki viszont komolyabban használná a gépét, az is kénytelen megvenni az ócskaságot, mert a mennyiség miatt a MS kiszorította a piacról, megfojtotta a többi fejlesztőt.

A jó reklám megmindent helyettesít. Emlékszem a felvételre: Amikor az n napon a tömeg megrohamozta za üzleteket, hogy wind95-öt vegyen. Első nap 1 millió fogyott el? Pedig a szakember tudja, hogy az első hat hónapban nem szabad megvenni egy új Microsoft terméket. Később már egy kicsit stabilizálják, de addig...

Van valahol mélyhűtve egy Word alatt készült szövegem. Ha betöltöm a Wordbe, garantáltan lefagy a rendszer.

Előzmény: papamaci (275)
Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 292
Hehe, nem is ervnek hoztam fel, hanem _kiegeszitesnek_, tenynek attila113 megjegyzeseihez. Azt meg nem kell mondanod, hogy hulyeseget barhonnan lehet irni/mondani/gondolni, volt reszunk elegben anno, ha jol emlekszem (pl. PSZB-kepzeld, ha o is elkezdene ide irogatni...). A vitahoz csak annyi koze volt, hogy megprobaltam ravilagitani arra, hogy mennyire veszelyes ugy szidni masokat, hogy
1. nem ertunk a vita targyahoz
2. nem tudjuk, hogy a vitapartner milyen szinten ismeri a temat
mert igy elegge pofara lehet zuhanni.
De most mar eleg az OFF-bol!

Megegyszer felvetem: ha a win2000 30 millio programsorbol all, mit varunk tole? Mert en semmi jot... Ez tul sok. Meg kulonben is. Mindenki mas mikrokerneleket fejleszt, a microfos pedig pont az ellenkezo iranyba halad?

Előzmény: Piszkos Fred (290)
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.06.29 0 0 291
No, itt van egy ujabb teszt NT-Linux ugyben. Itt a linux gyorsabb egy picit SIemens Nixdorf vason. Ha meg olyan sok adatbol kell kivallogatni a letoltendot, hogy nem fer be a bufferbe, akkor meg sokkal gyorsabb a linux.

http://www.heise.de/ct/english//99/13/186-1/

Piszkos Fred Creative Commons License 1999.06.29 0 0 290
Nem orulok neki, hogy ilyesmit hozol fel, mert ez nem erv. Aki hulyeseget ir, az hulyeseget ir fuggetlenul attol hogy honnan irja, az antarktiszrol vagy kamcsatkabol. Ezert aztan a dolognak a vitahoz semmi koze nincs SZVSZ.
Előzmény: Poedle B. (289)
Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 289
Hali lolka_bolka!

En nem irok mail-t, mar nincs szuksegem ilyesmire :-))) (Bar jo nagy lobbizasba tellett, mire elinteztem...).
A tobbieknek meg: Piszkos Fred ezeket a dolgokat kb. 3-4 eve mondta nekem eloszor (na nem a mostani tesztrol, hehe) es mind a mai napig igazat adok neki! Es egy kis kiegszites attila113 bena megjegyzeseire az Amerikaba utazgatasairol, meg a magyar informatikusokrol: Piszkos Fred (remelem, nem olsz meg ezert :-)) most is Amerikaban nyomatja a szamitastechnikat magyar ember letere (bar szerintem epp ezert!!!). Mar csak ezert sem illett volna a tenyek ismerete nelkul ilyen stilustalan (es hamis!) dolgokat irnia...

Poedle B.

Előzmény: lolka_bolka (288)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.29 0 0 288
Poedle B.

Na ja, én nekem is így kellett megoldanom sajnos...
És megint egy jó témával jöttél elő: HELP

Semmi, 0 zéró. Vannak információk benne, kezdő usereknek.
Az egész help olyan, mint a getting started, csak folytatása nincs.
Egyébként ha valakit érdekel ilyen 3rd level progi írjon mailt, van 2-3 linkem,
az egyikhez crackem is :)

Lolka

Piszkos Fred Creative Commons License 1999.06.29 0 0 287
Papamaci:
Pedig a szoftverpiac kozgazdasagi szempontbol valoban unicum. Van ugyanis egy (lehet tobb is) olyan specialitasa, ami a tobbi termekkel kapcsolatban nem igaz: "Gyakorlatilag csak az elso peldany kifejlesztese kerul penzbe"
Alltalaban a tomegtermelesre igaz, hogy az egy eloallitott termek koltsege valami olyan gorbe a peldanyszam fuggvenyeben,hogy az eloallitasi koltseg elejen magas, aztan a peldanyszam novekedtevel csokken, majd ha eler egy bizonyos peldanyszamot, akkor megjelenik valami szuk keresztmetszet (pl egyre nehezebb mar megfelelo menyisegben alapanyagot talalni, vagy szakkepzett munkaerot vagy barmi), es ezert egy ido utan az eloallitasi koltseg novekszik a peldanyszammal.
A szoftweriparban ez a gorbe a kovetkezokeppen nez ki:
Eloszor az elso peldany eloallitasi koltsege iszonyuan magas. A masodik peldanynal azonban az eloallitasi koltseg zero korulire zuhan (csak a csomagolas kerul penzbe) , es ott is marad vegig, az esetleges szuk keresztmetszett miatti tovabbi novekedes pedig csak akkora peldanyszamnal kovetkezne be, ami nagysagrendekkel haladja meg az emberiseg letszamat. (Vagyis a gyakorlati eletben soha.)
Es ha belegondolsz, ez a gorbe sajnos szugsegszeruen a nagy cegek malmara hajtja a vizet, mert MINDEN DE MINDEN csak es kizarolag az eladott peldanyszam korul forog. Ha a konkurensed forgalma dupla akkora mint a tied, akkor megengedheti maganak, hogy fele arban adja a termeket addig, amig teged kiszorit a piacrol, mert meg igy is ugyananyi penzt hoz be. Ez teszi a szoftverpiacot kulonlegesse kozgazdasagi szempontbol.
Előzmény: papamaci (273)
Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 286
Hali lolka_bolka!

Te 1 bator ember vagy, ha az M$ supportot felhivtad :-))) A quota-t en reklamaltam, annak idejen az office szerverunkre kellett volna, mert nagyon fogyott a hely, en meg naiv U*X-os leven elkezdtem nezegetni az NT helpjet (ekkora balek azota sem voltam... NT help nem = man), hatha van benne valami. Hat nem volt. Felhivtam egy baratomat, aki MCP vizsgas es mellesleg nagyon spicc NT-ben, keni-vagja, nekiszegeztem a kerdest: "Quota?". Azt mondta, nincs, csak 3rdparty termek, q*va dragan, de majd az NT 5-ben (ez lenne a Win2000?) benne lesz. Hat azt nem volt idom kivarni, vettunk uj office szervert (Sun E250, Solaris 7), azota van quota es a Sun NetLinknek koszonhetoen a gep NT domain controllerkent latszik es uzemel a halon, a regi felhasznalonevek mind megmaradtak, stb. A regi Compaq szerverre meg most fogjuk installalni a Solaris 7 x86-ot... Ha errol irtam volna mar, bocs!

Poedle B.

Előzmény: lolka_bolka (285)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.29 0 0 285
Hi! Én is bekapcsolódnék, ha már végigrágtam magam a topicon :)

Az a helyzet, hogy sajnos egy ilyen világban élünk, ahol mind1 mit, de el tucc adni ha jó a reklámja. Nem kell messzire menni, mondjuk kóla.
Miért vesznek az emberek cukros színezett vizet 200 + ftért ?

A többek által említett supportról egy-két életszagú példa:

Új gépek, OEMwin95, tech support,:
-....és akkor miért nem megy ez ? -Én.
-Regisztrálta már a terméket ? - t.s.
-Még nem.
-Dobozos vagy OEM ?
-OEM.
-Akkor hívja fel a disztribútort.

Ok, hát ilyen az OEM, nem baj, az NT Serverem dobozos, ott is volt valami gixer.
- A szerver kérdésekkel kapcsolatban az X és az Y cég tud tanácsot adni.

Felhívtam X és Y céget, 1 kérdés valami 10e Ft. Persze hogy nem kértem.
Megveszek egy többszázezer forintos servert, és nincs mögötte support.. szép.
Mind1, az Officeunk dobozos volt meg minden. 1 azaz egy darab kérdésemre sem tudtak válaszolni....
Ennyit a tech supp. -ról. (E-mail -ekre válaszolni nem igazán szoktak, vagy ha igen is csak rizsáznak, semmi használhatót nem mondanak.)

Nt rendszergazda vagyok, és nem panaszkodhatom sokat, mert általában azért nem fagyiznak a gépek. De (ahogy azt már valaki lejebb említette) a kvótázást erősen hiányolom én is.

Az is igaz, hogy a Netscape is, meg sok nem microfosos termék is összeomlik, de azokról legalább nem akarja senki a fejembe dumálni, hogy ez nagyon stabil és biztonságos program.

Egyébként meg szerintem tök mind1, hogy milyen teszteket csinál a Microfos,
a végén úgyis mindenki linuxot fog használni :)

Lolka

Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 284
ajo = a jo
Bocs
Előzmény: Poedle B. (283)
Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 283
Ok. Nem irtam, hogy az AS/400 kisebb a kozepgepnel (Lasd korabbi hozzaszolasom), csak annyit akartam az egeszbol kihozni, hogy ahol tenyleg a _sebesseg_ szamit (es nem a budget, mint azt mar oly soxor tapasztaltam - kocsog gazd. igazgatok eldontik, hogy mi _szakmailag_ ajo megoldas, hahahaha) ott szoba sem jon PC architekturaju gep.
Ezt most jol megaszontam, remelem ertheto azert :-)))

Poedle B.

Előzmény: egeresz (281)
egeresz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 282
Szia,
Az egyetlen dolog, ahol ilyet (megbizhato forrasbol) olvastam, az az ELMU szamlazogepe. 500 mill forintba kerult (mainframe), es fel ev alatt visszahozta az arat. 6 honap alatt...
Sehol masutt, semmifele mas rendszernel nem olvastam tisztesseges elemzest. Nehanyunk (mainframe-s, AS/400-as, VMS-es rendszergazdak) velemennye szerint 100 felhasznalo felett-- barmilyen PC alapu megoldas megterulesi ideje legalabb 2 ev. Egyetlen gep+terminalok eseteben lehet csak ezt egy ev ala csokkenteni. (Uj rendszerrol van szo)
Udv,
Egerész
Előzmény: gaborca (279)
egeresz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 281
Szia Papamaci,
Ugy emlekszem valami kozgazdasagi/jatekelmeleti tetelre, hogy a piaci verseny onmagaban nem stabil allapot. Kozponti antimonopol, es kozponti fogyasztovedelmi szabalyozas kell, hogy tenyleg a fogyasztonak jobb ceg maradjon meg. A kozponti szabalyozas (akar penzugyi, de meg inkabb a jogi) visszacsatolasi ideje 10-15 ev.
Ha igen hosszu tavon (>100 ev) tekintunk egy ceget, akkor valoban, a fennmaradasa biztositek a tisztesseges termekekre. Szerencsere van valami antitroszt torveny az USA-ban (kulonben mar osszeomlott volna a gazdasag), eppen per is van MS ellen. Az MS tiz eves fennalasa tul pici ahhoz, hogy egy vadonatuj piacon a piac onszabalyzo magatartasa kiszelektalta volna a jobbat.
Sajnos, nem latszik fogyasztovedelmi torvenyeknek a hatasa, (vannak USA-ban?), pedig ilyenekkel a piaci termekek magasabb minuseguek lennenek. (A piaci szelekcio indulasa lecsokkenne 5 ev ala)
Mas.

Az AS/400 kozepgep a hagyomanyos felfogas szerint. Minden NT-nel, linux-nal erosebbet lehet belole venni, de ez nam az oprendszer erdeme: kegyetlen nagy vasak vannak ala. Es ne feljtsetek el a VMS-t se... 15 eve kiforrott clustertechnika, jelenleg 20 ezer interaktiv felhasznalo mehet a top rendszerre...

Előzmény: papamaci (275)
Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 280
Ha egy vallalatnal a sebesseg szamit, _nem_ az NT-t fogja megvenni, hanem RISC alapu gepet 64 bit-es U*X-szal. Vagy AS/400-zal. Vagy valami meg brutalisabbat.
Előzmény: gaborca (279)
gaborca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 279
Hello!

Szerintem, ha egy vállalatnál a sebesség számít, akkor az az NT-t fogja megvenni, akármennyibe is kerül, mert lehet, hogy már egy hónap alatt behozza vele az árát. Nem?

Gaborca

Mr.Sla Creative Commons License 1999.06.29 0 0 278
A linux /es minden egyeb GNU/GPL rendszer/ nemcsak a megbizhatosagot es a fejlodest tekintve jobb.
Gondoljatok bele, hogy a kulonbozo windowsok legalisan csak draga penzen szerezhetok be. Akinek nincs penze rakenyszerul, hogy 'lopja'. A Microsoft uzleti filozofiaja a 'bunt' tamogatja.
Ezzel szemben a Linux elerhetove teszi a nagy teljesitmenyu rendszereket mindenki szamara.
S igy azon fiatalok is dolgozhatnak /szvsz egy komoly unix rendszerrel/ akik vagy szuleik nem vehetnek draga gagyit.
A linux tehat a jo, emberbarat szamitastechnikar kepviseli, elit szakmaisaggal.
micu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 277
Kedves Papamaci!

Szerintem speciálisabb, mint bármely szellemi termék. Ha ugyanis valaki kihoz egy könyvet, vagy egy CD-t,
nem fogja hozzákötni az összes többi CD kiadót a saját termékéhez.
Ráadásul egy átlag szellemi termék esetén nehezen alakulhat ki monopol helyezet,
az iskolai kötelező olvasmányok kivételével nemigen tudom elképzelni, hogy bárkit
kényszeríteni lehet arra, hogy egy terméket használjon.

Mint gyakorló programozó állíthatom, hogy ha egy renszert egy adott platformra hoztak ki, (és ez különösen igaz
az MS alatt fejlesztett "VISUAL" cuccokra), gyakorlatilag csak a rendszer teljes újraírásával lehet más platformra kihozni.
Kivételt képeznek persze azok a rendszerek, amiket multiplatform eszközzel fejlesztenek, de a programok többsége nem ilyen.

üdv: Attila

Előzmény: papamaci (276)
papamaci Creative Commons License 1999.06.29 0 0 276
Kedves Micu !

Ahogy mondod: specialis, amennyire barmelyik szellemi termek az.
Amit a piacra dobassal kapcsolatban irtal, az pont az MS sebezhetoseget bizonyitana.
A kiszolgaloszemelyzet, infrastruktura-valtas-nehezsegei pedig nagysagrenddel alatta maradnak pl. egy autogyar atallasi nehezsegeinek, amit ennek ellenere honapok alatt kepesek maradektalanul vegrehajtani.

Előzmény: micu (274)
papamaci Creative Commons License 1999.06.29 0 0 275
Kedves Ujlaki !

Meglepodve olvastam, hogy van meg a piacnak olyan termek szegmense, ahol egy vallalat vezeto szerepet jatszhat, eladasokat novelhet a minoseg hatterbe szoritasaval.
En mint a szamitastechnikaban abszolut laikus azt allitom:
Egy termekrol vegso soron, hosszutavon a fogyaszto, azaz az eladasok szama mondja ki az iteletet, amelyet az oriasi reklam-nyomas is csak rovid tavon tud elteriteni.
A "Linux-kozosseg", ha nem piac es profitorientalt, hogyan akar versenytarssa valni, invesztalni, termekeit fejleszteni ? Egyaltalan kinek csinalja azokat, "szuk" szakmai kozossegnek?
En kb. nyolc eve Win. es egyeb MS termek hasznalo vagyok. Elhiszem hogy van benne 6 ezer v. nem tudom mennyi hiba, de az en celjaimnak megfelel.
Ugyanakkor ha jobb termeket talalnek es 50$ helyett 80$-ba kerulne, nem hiszem hogy ez megakadalyozna a megvasarlasaban.
Tudom, hogy a Rolls Royce az autok autoja, de az ar viszonylataban a Honda Accord nekem ezernyi hatranya ellenere is jobban megfelel.

Előzmény: Újlaki (259)
micu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 274
üdv:

Bocs, hogy én is beleszólok, de szerintem alapvető eltérés van a szoftver, különösen az oprendszer
piac, és minden más "mezei" termék között:

Ha én legyártok egy szoftvert, akkor az, hogy én 10, vagy 10 000 000 példányban adom el, nekem
nem jelent különösebb ráfordítást, legalábbis nem összemérhetőt a haszonnal.

Az oprenszerek ráadásul még különlegesebb helyzetben vannak, mivel ők biztosítják az alattuk futó rendszerek
infrastruktúráját, azaz minden gépre kell valamilyen belőlük, azaz igen nagy a piac, azaz igen nagy hasznot lehet elérni.
Midezek mellett, a cégek nagyobb része képtelen platformok között hordozható kódot előállítani, így ők (és felhasználóik)
kötve vannak az adott oprenszerhez. És ekkor még nem beszéltünk arról, hogy a felhasználókat, rendszergazdikat, stb ki is
kell képezni az adott oprendszerre. Ehhez társul még egy öngerjesztő folyamat: ha egy oprendszerre kevés a szoftver, akkor
kevés a felhasználó, ha kevés a felhasználó, nincs szoftverfejlesztő aki erre a platformra fejleszt.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy aki ezen a piacon monopol helyzetbe kerül, ő fújhatja a passzátszelet, azaz
meghatározhatja, hogy milyen hardvert, milyen szoftvert támogat.
Végül még egy utolsó szempont: Ha az oprendszered zárt forráskódú, és rajta vagy az interneten,
akkor elvileg a rendszert fejlesztő cég bármit megtehet a gépeddel, vagy az adataiddal, mivel nem
tudhatod mit csinál a rendszer a háttérben.

Micu

Előzmény: papamaci (273)
papamaci Creative Commons License 1999.06.29 0 0 273
Kedves John Zero !

Az meg mindig nem fer a fejembe, hogy vajon a szoftver-piac unicum lenne ?
Azaz itt a piaci torvenyszerusegek nem ugy mukodnek mint egy "normalis" piac eseteben?
Mint laikusnak nehez megemesztenem, hogyan lehet pocsek termek eladasaval, csalassal, hazugsagra epulo uzleti strategiaval piacvezeto cegge valni ?
Miert nincs ra pelda az autoiparban, mososzergyartasban, vagy hogy egy uj termeket emlitsek a mobil telefonok piacan ?
Miert " most" lett a vallalat a tamadasok celpontja mikor ereje teljeben van ?
Ha a konkurencianak jobb termekei vannak, a gyorsan amortizalodo szoftverek piacan meg esetlegesen kisebb toke-potenciallal is honapok alatt derekba torhetnek a MS-t.
A tozsdeken valoban zommel kisemberek fektetnek be, de - maradva az amerikainal - befektetocegeken keresztul, akiknek ugye illik legalabb eves prognozist produkalni a varhato megterulesrol.

Előzmény: John Zero (211)
Pepin Creative Commons License 1999.06.29 0 0 272
Élvezettel olvasgatom a beszélgetéseteket.
Tenné néhány minimális korrekciót:

- Újvári 99-06-28, a sztori igaz, de a scenario szintű bemutatás az Excel bemutatóján volt.
- John Zero 99-06-28, és az egészben az a szép, hogy mindkét böngésző ugyanonnan indult: a grafikus felületekhez hasonlóan más ötletét fejlesztették tovább különböző cégek. Jelen esetben az alap a CSE Mosaic-ja volt, ebből nőtt ki mind a Navigator, mind az Explorer.
- John Zero, még mindig 28., a FUD-nak van egy - szerintem jobb neve: vaporware. Ezt eddig csak az MS-tal kapcsolatban olvastam.
- IBM, OS2, MS: tudtommal jó ideig közös fejlesztés volt, aztán összevesztek, az IBM egyedül fejlesztette tovább, később a MS megzsarolta őket, hogy nem kapnak olcsón DOS-t, Windows-t, és ettől megijedve álltak le.
- bnoplwk2, 99-06-28-21-30, utolsó mondatodra: igen.
- valami régi megjegyzésre: a W2000-rel talán megszűnik a Samba-NT plain txt authentikáció, a W2000 tudni fogja a Kerberos-t.

Újlaki Creative Commons License 1999.06.29 0 0 271
Ennek az úrnak ma rossz napja van. Csak nem NT-t használ?
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.28 0 0 270
OFF ON
Holnap Magánban jó
OFF OFF
Előzmény: Alejandro DeSilva (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!