sorrend: Beamish, Murphy`s, Guinness az elso ketto sajna csak Irorszagban kaphato, Guinness vilagszerte ismert, de nem mindegy hogy hol iszod
lenyeg, hogy sehol sem olyan mint Irorszagban. Kerdeztem sok ismerost, csapost, kocsmarost stb. azt mondjak nem olyan a csap, ill. a berendezes, es persze azt, hogy a legsz*rabb Angliaban.
Fel ev ittartozkodas utan mentunk haza latogatoba, es kb. 1oraba telt, mire egy uveg Borostyant sikerult leonteni a garatomon. haverom is, aki egy het ir kirandulasrol hazament, mondta, hogy az elso ket korso/uveg a legzuzosabb massziv stout fogyasztas utan, utana sima. igaza volt. Legutobbi hazalatogataskor mar sima volt, vettunk egy talca belga lagert, ugyhogy "edzetten" ertem haza sima volt. Vilagos sorben legjobb a Pilsner Urquell.
Egy [origo] írásból idézet, XVI. Benedek pápáról szól:
" Knédli és búzasör
Joseph Ratzinger német bíborosként évtizedeken át az egyik római tiroli vendéglő gyakori vendége volt. Elvesztettünk egy hűséges törzsvendéget, de nyertünk egy nagy pápát - mondta a La Repubblicának Marco Mather, a La Cantina vendéglő tulajdonosa. A tiroli étterem a Borgo Pio középkori városrészben, a Vatikán közelében lévő via Vitelleschin található, és egyfajta búcsújáró hely is lehet a vendéglős várakozásai alapján.
Ratzinger bíboros csaknem két évtizeden át látogatta rendszeresen a római vendéglőt, de utoljára csak karácsony előtt járt ott. A tulaj szerint a főpap kedvenc ételei közé tartozott a canederli (knödel, levesben főtt sonkás kenyérgombóc), a gulyás és a kolbász, utóbbihoz szívesen fogyasztott búzasört."
Szóval kolbászhoz mégsem vörösbor illik elsősorban ...
Igen, félbarna. Azt nem hinném, hogy annyira új lenne, inkább csak nálunk nem lehet kapni. Én jó egy éve gurítottam le belőle pár korsóval a prágai Staropramen gyár vendéglőjében. Ott amúgy csak Staropramenből volt vagy 5 fajta csapolt + az ott főzőtt külföldi sörök: Stella, Kelt, Velvet, Hoegaarden White.
De itt a pontos kínálat:
Ez pedig az ebédem volt, bár ez itt off:)
Nagyon kellemes hely, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom!
Valami (viszonylag) új típus lehet, félbarna (?) a lelkem. Én tavaly karácsony előtt láttam először Kassán. Vettünk is pártíz üveggel azóta belőle. Nyolcas csomaghoz adnak egy kafa poharat (amelyik itt a képen van alul, négydecis). A sör finom, talán a Borostyánhoz lehetne hasonlítani. Ilyen csomagokban vettük.
Hát ezt elfuseráltam . :-( Eredetileg táblázatba szedve volt . Rosszul kopiztam ? A nyavala tudja . Akit érdekel úgyis össze szedi . Akit nem , ugyse olvassa .
Hiba Teendõ
Az ivás nem nyújt élvezetet, nem esik jól, az inged eleje benedvesedik
Nincs nyitva a szád ivás közben, vagy nem az arcod megfelelõ részéhez tartod a korsót
Vegyél még egy korsóval és gyakorolj tükör elõtt, amíg az ivás technikája tökéletesedik
Az ivás nem nyújt élvezetet, nem esik jól, a sör szintelen, átlátszó
Üres a korsód
Vegyél még egy korsóval
A lábad hideg és nedves.
Rossz szögben tartod a korsót.
Fordítsd a korsót úgy, hogy nyitott vége a mennyezet felé nézzen.
A lábad meleg és nedves.
A hólyagod önállósította magát.
Keress egy kutyát és állj mellé. Kis idõ múlva szídd le a gazdáját és kártérítésként kérj egy sört.
A bárpult homályos.
Üres korsó fenekén nézel keresztül.
Vegyél még egy korsó sört.
A bárpult elindul.
Kidobnak.
Ellenõrizd, hogy egy másik kocsmába vittek-e. Ha nem, panaszkodj hogy elrabolt az Üdvhadsereg.
Ébredéskor az ágyad kemény, hideg és nedves. Nem látod a szobád falait és a mennyezetet.
A csatornában töltötted az éjszakát.
Nézd meg az órád, kinyitott-e már a kocsma. Ha még nem, feküdj vissza
A szemben lévõ fal plafonra emlékeztet.
Hanyatt estél.
Ha a korsó még tele van, idd ki. Ha üres, keress valakit, aki felsegít és kötözd magad a pulthoz.
Minden elhomályosul.
Hasra estél.
Lásd az elõzõ pontban.
A környezet nagyon díszes, értékesnek tûnik, de a kiszolgálás lassú
Egy régiségboltban vagy
Menj vissza a szomszédos kocsmába
A húspástétom teteje nagyon kemény.
A tulajdonos kedvenc teknõcét eszed.
Kérd, hogy ne üssön meg (a tul.)
Hirtelen észreveszed, hogy még egy korsó sörre futja a pénzedbõl.
A kezed a melletted ülõ zsebében van.
Vegyél neki egy korsó sört és mondd azt, hogy a következõ kört õ fizeti.
Minden elsötétedik.
Záróra van.
PÁNIK Üdv. mindenkinek : zebUlon :-O))))
Nemrég nyílt egy Löwenbrau söröző a Kálvin téri aluljáróban. Nem túl nagy a hely, viszont non-stop, barátiak az árak, és a Löwenbrau mellett barna Leffe-t is mérnek.
Null Koma Josef most is van, csak kevés helyen lehet találni. A pécsiek forgalmazzák. Jobb kategóriájú Szalon sörözőkben szokott előferdülni.
Szerintem a Hofbräu alkmentes is kiváló, de a Dreher "alkoholmentesítése" óta ki lett vonva a forgalomból. (habár némileg pótolja maga a Dreher alkmentes a hiányt, mert szerintem - már a technológiából is adódóan- nagyon jó minőségű
Végigbogarásztam az egész topikot, sok újat nem tudok mondani.
A cseh sörök a legjobbak. A Pilsner természetesen, de soha nem tudom elfelejteni, amikor még az átkosban Prágában az U cerného volában váltópénzt tettünk a sörhabra és nem merült el...
Szlovákia: a könnyebb üdítők közül a Smadny Mních és a Saris
Nem nosztalgiázni szeretnék, de a Radeberger és Wernesgrüner mellett még emlékszem a Ratskellerre és valahol valaki említette a Berlinert is. Amikor a az országban a sörözőkben,presszókban már egynál több sört is mértek, beültem akkori kedvenc helyemre és mindig végigmondattam a kínálatot majd Berliner Pilst kértem. Mindig.
Az alkoholmentes sör helyett ugyan én is szívesen iszom inkább vizet, de egyszer találkoztam egy olyan nevű alkmentessel, hogy Null komma Josef. Na az jó volt.
Szegeden egy időben a jogi kar túloldalán az akkori Lenin Körúton volt az Osztrák Sörpatika, ahol csapolt Eggert lehetett inni. Csapolva azóta sem láttam.
London Pride!!! Most néztem csak ide vissza, időközben jártam kint Londonban és ittam ebből a fantasztikus nedüből. Ahogy kell, bazinagy csapolókar, pumpálják a cuccost a korsóba (nincs hajtógáz). Kérem szépen, ez egy murvajó sör! Hasonlóan a London Porter, valamint az ESB nevű lórugás (kesernyés ízű, egy korsó után vigyorogtam).
Én dobozost semmiképpen nem veszek, és ez független minden márkanévtől. Egyszerűen sajnálom kidobni rá a pénzt, másrészt sajnálom a környezetet. Éljen a visszaváltható palack!!!!
Nehéz választani, meg már sok elhangzott, amit én is bejelölnék.
YEBISU - még biztos nem volt.
Japán sör, rakás nemzetközi díjjal, akinek útjába akad, ne hagyja ki.
Leffe Brune. A legegyedibb ízvilág. FANTASZTIKUSAN FINOM !
Bár az kicsit meglepő, hogy a Leffe Blondie ízben csupán csekély mértékben tér el tőle, pedig más márkáknál ordító ízbeli eltérés van a barna és világos változat közt.