Ha birtokodban van mindkét adagoló (gondolom a szívó igen), hasonlítsd össze! Szerintem felszerelhető a turbós a szívó helyére, legfeljebb a házméret térhet el, ami azt eredményezi, hogy a nagynyomású csöveket nem fogod tudni rászerelni. Ha ez a helyzet, akkor meg kell szerezned a turbós adagoló 4 csövét is.
A membránház visszafolyóit kell közösítened, és azt bevezetni a fő visszatérő csőbe. Lényeges, hogy jók legyenek benne a membránok, különben folyni fog (a túlnyomás-szabályozó csonkon). Esetedben össze-vissza, míg a turbós motornál ezt a mennyiséget megeszi a motor, tehát kívülről nem nagyon látszik.
Ha rákeresel az adagoló működési sémájára, láthatod, hogy ez a membránház nem egy nagy vasziszdasz, összesen annyit csinál, hogy elválasztja az adagoló üzemi és felesleg áramlási csatornáit, tehát amíg nincs szükség teljesítményarányos mennyiségre (nem nyom a turbó), akkor elengedi a gázolaj többségét a visszafolyó ág felé, amikor belefúj a turbó (a 10-es csövön keresztül), akkor a befújás arányában zárja az elfolyás útját, így a belül szivattyúzott gázolaj az adagolóelemek felé halad, hogy az bepriccolhassa az elosztó részbe.
Ennyi, nem egy nagy mutatvány.
A turbós adagolóelemei általában nagyobbak, vagy a dugattyúk lökete van nagyobbra állítva, néha a forgórész belső "bütykei" térhetnek el (a szelepvezérlés-befecskendezés összhangja szerint).
Tehát, ha ezt a membrán előfeszítést jól eltalálod, egy viseltesebb turbós adagoló is kiszolgálja azt a 36 lóerőt.
Ne vedd életvezetési tanácsnak, mert nem vagyok túl nagy szakértője a BX-nek, de van ilyen turbós adagolóm, szal láttam már miféle dolog!
Javaslom, ha mindenképpen szívó adagolót hajtasz, nézz szét adagolósoknál, én kettőt is tudok, akik tárolgatnak ilyen lomokat, hátha van szívó adagolójuk.
Sziasztok! Meg tudnátok nekem mondani hogy egy turbó diesel 1.9-es motor Lucas adagolója felszerelhető-e a sima szívó diesel 1.9-es motorra (amin eddig is Lucas adagoló volt) és működne? A td motor adagolóját eddig csak képen láttam,látom hogy a tetején van egy vákumszelep (gondolom a turbóhoz kell) ami a sima szívó dieselen nincs,de azt nem tudom hogy más különbség van-e a kettő között. Többet fecskendez-e meg ilyenek. Előre is köszi a választ! Üdv.
Hallottam olyat, hogy az adagoló hátán lévő 6os csavaron (13as a kontrája) betekert valaki egy negyed fordulatot és megtáltosodott a gép... De ezt csak hallottam valahol!!!
Én ma semmiképp nem tenném, mert környezetvédelmileg sem szép dolog...
sziasztok uj vagyok itt és afelől érdeklődnék hogy beszereltem a kocsimba peugeot 306 xrdt 1.9dt be egy xud bp 02 bosch adagolót de nincs meg a megfelelő gázolaj nyomás de az indítás gátlót is lekötöttem már mi lehet az oka hogy nem ad elég gázolajt az adagoló vagy hogy nem is jó ehhez a típushoz ?
Elöljáróban annyit, hogy én még nagyon új vagyok itt!
Így ha valami olyat írok, akkor elnézést!
Tehát.
Tavaly nyáron autó vásárlásra adtuk a fejünket, és egy citroen xsara break (első széria) mellett döntöttünk!
sajnos azóta (nem olyan rég) össze törtük :( .
Akkor szembesültünk azzal, hogy sajnos (megint)nem egy nép autót választottunk alkatrész ügyileg.
(Csak hogy érthető legyen, egy Saab 9.3 volt elötte)
Az lenne a kérdésem,illetve abban kérném a segítségetek, hogy ajánljatok valami féle bontót,ahol kapunk hozzá karosszéria elemeket, mert a Bp környéki bontókat már mind felhívtuk,vagy meglátogattuk, de sehol nem tudtak segíteni :(
Géptér tető, bal sárvédő, első lökhárító kellene.
(Az külön öröm lenne, ha szürkében sikerülne találni)
Ez guglis kép. :D Egyébként valószínüleg az lesz az. Tehát termosztátház. Próbáltam már ilyen néven keresni, de neten nem jártam sikerrel. A helyi bontóban meg nincs XUD9. Holnap megkérdem az autósboltban, köszönöm.
Ez mi a tököm? Milyen néven keressem egyáltalán? El van érve rajta a műanyag és tegnap este elmentünk játszani az autóval a nagy hőtől elkezdte kifújni a gőzt az elérett műanyag miatt. (A gyári gázolajszűrő alatt.)
Sziasztok.Van egy citroen saxom 1.5 d motorral.Vezérlést szeretnék rajta cserélni vízpumpával együtt.Megoldható otthon a dolog,van vagy speciális szerszámot igényel?Haynes-ben mintha csak egy 6os és egy 8ascsavart láttam volna.Ha nem túl körülményes,akkor megcsinálnám.Leírná valaki a teljes folyamatot?
607-ból csak második szériásat vegyél (2005 utáni, faceliftes, amelyiknek krmos a ködfényszóróháza), 407 szerintem nem rossz amúgy, egy bjaa van, hogy szerintem kicsit kevés a hátsó üléssorban a hely. Ha a helyedben lennék, akkor 2.0 vagy 2.2 HDi, és 407 kombi, vagy 607 S2.
Autóvásárláson gondolkozok, majd valamikor az ősz folyamán, de kutatok az ideális jelölt után.
Az eddigi autóim egy fapados, automata E34 és egy majdnem fullos, automata E39 voltak, utóbbit sajnos sikeresen totálkárra törtem. Szóval a francia autókról semmit nem tudok, csak az egyik szerelő haver intelmét, miszerint "F" betűs autót nem veszünk (Fiat, Ford, francia...), meg azt, hogy a TAXI című filmet bárhányszor képes vagyok tátott szájjal végignézni, annyira, de annyira tetszik az az autó. Volt a családban 3 Citroen, nem emlékszem, hogy komolyabb bajuk lett volna, kivéve amikor apám kiautózta belőlük az utolsó csepp gázolajat is, akkor nem volt egyszerű újra életre kelteni, de ilyet normális ember nem csinál. Ja, meg egyszer az egyiknek a szintező(?) tönkrement és nem emelkedett fel, amikor beindítottuk.
Szép, stílusos autót szeretnék. Kevés pénzből stílusos autó: Peugeot. A 607 és a 407 tetszik ránézésre, bár a 607 fenekét szokni kell... Mindkettőből van jópár a mobile-n jó áron, 2002-2006 közöttiek. Ha már tabut döntök, akkor döntök duplán, dízel lenne a leendő. És persze ragaszkodva a hagyományhoz, automata.
Pro/kontra? Esetleg más típus? Elektromos gondokról olvastam, fals hibaüzenetekről. Ilyet - mármint fals hibaüzenetet - azért az E39 is tudott előadni, szóval nem szokatlan dolog.
Valahonnan hozzáférhető valami olyan program vagy adatbázis, ahol meg tudom részletesen nézni az autó alkatrészeit, főként a hidro rendszer elemeit és tudok cikkszám alapján rendelni/összeírni dolgokat? Nem igazán szeretnék valamilyen márkaszervízben ülni órákat egy-egy alkatrész beazonosítása miatt és aztán ezek után is tévesen rendelni.
Gugli barátomon vannak képek, de nem igazán 100%-ban használhatóak. A főbb részek meg vannak de az nem minden.
Reggel -12 fokban beindítottam és mentem vele kb. 30km-t. Végig nehéz/közepesen nehéz volt a kormány. Délután -8 fokban beindítva kb. 7 óra szabad levegőn állás után közepesen nehéz volt a kormány és a vissza 30km-en sem lett könnyebb. A fordulatszám változtatás sem segített most. Majd kb. 2-3 óra állás után szintén -8 fokban indítás után azonnal könnyű volt a kormány és az is maradt. Az indításoknál mindig le volt hűlve a motor. Azt vettem még észre, hogy amikor -12...14 fok körül beindítom és egy nagyon kicsit (kb. 10-20 fok) eltekerem a kormányt és ott tartom, akkor halkan hallhatóan, mintha mintha picit levegős lenne a folyadék, hallatszik egy kis folyadék áramlás hang. (na ezt jól körbeírtam :D ) Ha könnyű a kormány, akkor ez nem hallatszik.
Ma reggel -9 fok körül jelentkezett még egy kis unikum hiba. A fojtószelep nem áll vissza alaphelyzetbe. A gázbowden laza, tehát nem az tart rá a fojtószelepre. Kézzel visszaforgatva zárt helyzetbe majd kézzel nyitni a szelepet, kis akadás után indul meg a szelep. Olyan, mintha a szelep teljesen lezárna és meg is szorulna a házban. Lehet, hogy egy kis vizet/emulziót kapott volna a fojtószelep háza/tengelye vagy hidegben annyit zsugorodott volna a fojtószelepnél a ház furata, hogy megszorul benne? Kézzel visszaforgatva a fojtószelepet, nem érződik, hogy az alapjárati motor vacakolna. Esetleg a fojtószelep tengelyére átmenetileg egy kis WD40? Most nem igazán szeretném szétbontani kimosni a házat...
Első "blikkre" a szivattyúra tippelek, de nem ilyen egyszerű a helyzet. Lehet még koszos LHM szűrő, vacak LHM, esetleg a szívóágon pici levegőt is szív.
A főtengely szíjtárcsa, ékszíj, ha vacak, az is beleszólhat pl. úgyhogy vannak lehetőségek. :-(
Citroen Xantia 2.0i 16V 1995 RFV v. XU10J4R. Hydroaktiv 2-es. Hidegen (minuszban) a kormanyszervora nincs rasegites alapjaraton. Ha kicsit megemelem a fordulatot, akkor segiti gyonyoruen. Ha leesik a fordulat, megint nem segiti.
Keveset nyomna a szivattyu vagy valami szelep nem kapcsol?
Sziasztok segítséggel fordulok hozzátok. van egy Citroen Berlingo III. 2011. amit szeretnék, van benne egy gyári mp3 rádió és találtam egy gyári navigációs rádiót hozzá! valakinek bármilyen információja van e esetleg hogyan lehet feltanítani vagy felprogramozni hozzá ? vagy egyáltalán a kábelkötegem vagy a Bsi - m le tudhatja kezelni ezt ? esetleg tud itt valaki olyan embert aki ilyesmiben jártas lehet ? köszönöm a segítségeteket :) :)
Az eltömődött katalizátor is tud ilyen füstölést produkálni. Ha nagyon el van kormolódva, akkor a füst nem tud átmenni rajta, és visszafordul a motor felé. Nézd meg meleg motornál a kipufogócsövet a katalizátor előtt, és után. Ha előtte forró, és utána langyos, akkor cserélj katalizátort.