Keresés

Részletes keresés

L_áma Creative Commons License 2021.05.16 0 0 28877
Előzmény: L_áma (28876)
L_áma Creative Commons License 2021.05.16 0 0 28876

Esik....... pedíg készültem. Lehet hogy ez jó lenne valahol:

 

https://www.vizugy.hu/?mapModule=OpGrafikon&AllomasVOA=164960C2-97AB-11D4-BB62-00508BA24287&mapData=Idosor#mapModule

 

 

 

 

baada Creative Commons License 2021.05.16 0 0 28875

Jol erzed. Jon az erdo, hal meg inkabb nem. Egy harcsabocs. Feherhal baxik a fuvon

Előzmény: lapar (28874)
lapar Creative Commons License 2021.05.15 0 0 28874

A Dunán mi van?

Nem tudtam kimenni, legalább mondjátok, hogy úgyse érte volna meg. :-(

L_áma Creative Commons License 2021.05.15 0 0 28873

Semmi. Szúrós barátunk félre értett. 

Előzmény: Sz.G.E270CDI (28872)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2021.05.15 0 0 28872

???

Előzmény: kaktusz 22 (28871)
kaktusz 22 Creative Commons License 2021.05.15 0 1 28871

Azt lehet, hogy kinőtted, de mást megnézetnék a helyedben.

Előzmény: Sz.G.E270CDI (28868)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2021.05.14 0 0 28870

Mondjuk ha van terasz, akkor nem leszünk megkülönböztetve.....:-)))))

Előzmény: Sz.G.E270CDI (28868)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2021.05.14 0 0 28869

"Írom ezt úgy, én talán sosem voltam egyikben sem. A mercis írt véleményt, és.... hát.... nálam ő hiteles.

 

Még akkor is, ha biciklizik!"             :-DDDDDDD

 

Köszi! ;-)

 

Előzmény: L_áma (28867)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2021.05.14 0 0 28868

Köszi! Akkor benézünk, ha arra tekerünk................vagy lejjebb. ;-)  Már csak az az idióta kártya, v. igazolás kell, hogy nem vagyunk leprások, mert már rég kinőttük. :-)

Előzmény: UNicum (28866)
L_áma Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28867

Valamikor réges-régen jó híre volt. Aztán ez elmúlt. Szar lett. Lett most másik, ha az jó lesz, mehet a régi a lecsóba. Ebben legalább nincs politika. A vendég úgy is eldönti. Ha jó lesz megszeressük, ha nem, hosszú távon úgy sem marad. Bottal nem lehet behajtani a népet. 

 

 

Írom ezt úgy, én talán sosem voltam egyikben sem. A mercis írt véleményt, és.... hát.... nálam ő hiteles.

 

Még akkor is, ha biciklizik!

 

:))))

Előzmény: UNicum (28866)
UNicum Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28866

Jó hír! most mondta egy Vevő, hogy rányitottak a nagynevű rév csárdára!!!! 2 házzal mellette, állítólag nagyon szép, jó konyha és pazar panoráma. hogy mennyire hiányzott már a csanádiaknak a régi Rév Csárdájuk? ránéztem, 2 hete van fészbuk profil és 1000 követés :-)))) most lesz ott nagy baj..... ameddig meg tudja tartani a bejelentkezős kuncsaftokat addig nem, de utána kuka, szigorúan szvsz.

Előzmény: Sz.G.E270CDI (28826)
lapar Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28865

Olvass utána, némelyik keszegféle csipegeti az algát a kövekről, de most nem tudom, melyik.

Egyébként, ha jól emléxem, algásodást írtál, arra meg hosszabb távon ültess valami gyors növésű árnyékolót a tó partjára, hogy csökkenjen a fény.

Előzmény: B7378 (28863)
lapar Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28864

Én ezt narancs lekvárral ismerem, pont ezért is írtam.

Előzmény: Abumatic (28862)
B7378 Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28863

Köszi, ez jó ötlet, lehet is kapni amurt. 

A busáról lebeszéltetek. 

Abumaticnak is köszi az ötletet, de a csigától tartok: egyrészt egy adag, 20 csiga szerintem kevés a tóba. Aztán a sorsukról nem vagyok meggyőződve: vagy túl elszaporodnak, vagy amitől jobban tartok, a Dunáról feljáró récék meg gémek hamar megeszik őket.....

esetleg ha pár keszeget vagy pontyot rakok a tóba? Azok nem esznek zöldet? 

Előzmény: öreg_néne_b (28829)
Abumatic Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28862

Tökből például hamis ananász konzervet.  :-O

Előzmény: lapar (28858)
BözsiBözsi Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28861

Kicsit off: nekem a tökről ez a véleményem. Gyakorlatilag cipőtalp, csak puhább.

Bármit lehet belőle csinálni fűszerezéstől függően.

 

 

Pl. dinnyét.

Az egész jól sikerült a teremtőnek... :)

Előzmény: lapar (28858)
csoppika Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28860

A tapasztalat beszél belőled?:-)))) Ehh...Így már nem is érzek késztetést, hogy a steinkoglert megkóstoljam:-))))

Előzmény: lapar (28858)
lapar Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28859

Én meg csukára. De szerintem is jó lehet bármire.

Előzmény: UNicum (28850)
lapar Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28858

Egyetértünk pisztráng ügyben.

Kicsit off: nekem a tökről ez a véleményem. Gyakorlatilag cipőtalp, csak puhább.

Bármit lehet belőle csinálni fűszerezéstől függően.

Előzmény: Vosseler (28854)
Vosseler Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28857

Ez is nyilvánvaló, de ettől még nem lesz extra különleges az íze.

Kovács Zsigmond barátom, minden évben kimegy Svédországba, egy hetes legyes túrára.

Azt mondja, hogy az ottani vadvizi, tiszta vízű, folyókból fogott csukának, egészen más íze van, mint az itthoniaknak. Naná vazze!  Pisztrángon élnek a rohadékok.

Előzmény: öreg_néne_b (28856)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28856

Sütöttem patakból fogott pisztrángot és ugyanakkor, ugyanúgy elkészítve vásároltat is. Ég és föld a különbség...

Előzmény: Vosseler (28854)
L_áma Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28855

Akkor nem is velem volt a baj..... hogy nem izlett. 

Előzmény: Vosseler (28854)
Vosseler Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28854

A pisztrángot azért szeretik, mert egyrészt szálkanélküli, másrészt, misztikum (sznobéria)veszi körül.

Bár én műlegyes horgász vagyok alapjáraton, de a pinyót, gasztrnómiailag, nagyn alsó kategóriás halnak tekintem. Jellegtelen, semilyen ízű.  És itt lép képbe, ogy miért eszi az is, aki egyébként, nem nagy halevő. Mert olyan íze lesz, amilyenre befűszerezed. Minden fűszert könnyen bevesz. Tehát fűszert eszel, némi halhúsba ágyazva, de olyan jellegzetes íze, mint egy pontynak, keszegnek, vagy csukának, nincs. (én a harcsától sem vagyok seggre esve) 

Ugyanilyen a vajhal. (tengeri izé)

Omlós, zsíros, szálkamentes, jellegtelen halhús, bárhogy fűszerezve.Még annak is ízlik, aki nem szereti a halat. De itt sem a hal ízlik neki, hanem a fűszerek. (azt meg ehetné a markából is) 

Előzmény: L_áma (28853)
L_áma Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28853

Az ár-érték arány nálam a legjobb. Egyszer egy beugrott a csónakba. Egyszer egy faroknyélen megakadt a spiccboton /volt szaladgálás/, és egyszer kaptam egyet egy cimbitől.

Pénzt sosem adtam érte. Sülthalnak jó volt.

 

A pácolást nem is értem. Svédiában adtak pisztrángot. Mondták:

-Csavard rá a citromot!-

-Minek?-

-Hogy elvegye a halízt!-

-B...meg /helvette!/, akkor minek esztek halat? Egyetek pulykát. Az nem halízű!-

 

 

Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28852

....hát Csabi.......egyél sokat!  :-(((             

 

 

..akkor inkább farhát. ;-) :-)))

Előzmény: UNicum (28844)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2021.05.12 -1 0 28851

Érdemes próbát tenni véle. :)  Mindenféle hallal, de még akár pulyka és csirkemellel is használható pácolási mód.

Aztán lehet sütni, rántani, grillezni.

Előzmény: UNicum (28850)
UNicum Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28850

ezt a fokhagymás tejet márnára ismertem, lehet ki kellene próbálni, nem hangzik rosszul.

Előzmény: Rendszer.hiba (28847)
UNicum Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28849

mi itthon sosem filézünk ezért ezt nem tudom. van benne az pár vékony vörös hús "csík" azt kiszedem nem sok dobódik el, az ára pedig töredéke, mint pl a harcsának. gyakran nem főzök de volt már rá példa. 

Előzmény: öreg_néne_b (28846)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28848

Ha a filét veszi az ember, s nem hagyja, hogy reá sózzák a zsírcsimbókokat, akkor tényleg jó az ár-érték arány. Általában minél nagyobb a busa, annál kevésbé finom.

 

Harcsából is lehet zsíros szeleteket venni. A fenékvonaltól hátrafelé az is jóval zsírósabb már... A halárus meg azt a részt is rámelegíti azokra, akik nem ismerik jól a halakat... Aztán anyázik a vevő, hogy milyen sz@r, ennél még a pangasius is jobb vóóóót .... :)))

Előzmény: öreg_néne_b (28846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!