Keresés

Részletes keresés

Celtis Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6834
Barkácsáruházakban tartanak ilyet? A környékünkön (Dél-Buda, Budaörs) ugyanis nem tudok gazdaboltot.
Előzmény: Aquarell (6832)
peter513 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6833
Lótetű és pajor garázdálkozik a kertemben mit tehetek? Vessek keresztet inkább?
Aquarell Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6832
Vegyél actarát, a permetezéses használati útmutató rajta van a csomagolásion, csak én nem permetezni akarok vele a lakásban.
Előzmény: Celtis (6831)
Celtis Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6831

Sziasztok!

Több kerti növényünket, különösen a hibiscusokat, ellepték a levéltetvek. Többféle szerrel is permeteztem, pl. Chinetrin 25 EC, Zolone, de a dögök nem tűnnek el.

Tudtok ajánlani valamilyen hatásos szert?

Aquarell Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6830

Használt már valaki Actarát beönötzéssel?

Hogyan higítottátok? Légyszi segítsetek, mert most vettem észre, hogy mindenen gyapjastetű van...

demjengi Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6829

Köszi, hát kora délutántól tűzni fog rá a nap.

Kiváncsi vagyok a növekedésére, de nem tűnik olyan nagyon kicsinek most sem. Ráér van időnk kivárni. :-)

Előzmény: alfi13 (6826)
demjengi Creative Commons License 2007.05.23 0 0 6828

Köszi Tozatu,

Ez így kérem (vas-szulfát) a mondjuk Gazda Boltban?

Mi van ha olyan szert öntözök rá amit a citromfához, rodhodenron-hoz adnak? Az hülyeség?

Előzmény: Tozatu (6822)
alfi13 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 6827
A növényvédelm topic-ban már írtam én hasonlóan jártam egy hársfával a szőlőnél használt rezes permetezőszerrel kicsit megfújtam. Nálam a rügyek ki sem hajtottak majd hozok róla képet hogy kb 1 m-es magaságig vissza kellett vágni mert csak vártam hogy kihajtson . Most tőböl előtörtek az ép hajtások. Kb 50-60 cm.
Előzmény: sophie_1 (6825)
alfi13 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 6826
Szerintem a kúszó hortenzia egyáltalán nem kényes a talaj tipusára csak a pangó vizes talajt nem szereti. Egyébként meg az a baj mint mindegyik hortenziának hogy nagyon lassan indul meg a növekedése kb két évig ne várj csodát ez teljesen normális a hortenziánál. Szereti a félárnyékos helyet.
Előzmény: demjengi (6821)
sophie_1 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 6825
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kb. 4 éves szép nagy selyemakácunk van, és ma észrevettük, hogy történt vele valami. Szépen kihajtott és ma elkezdte ledobni a leveleit:-((((( Ha megrázzuk a fát, hullanak le a levélszárról a levelek.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyszer már a tetvek miatt lepermezte a párom BI 58-al kb. 3 hete, és tegnap reggel pedig egy KARATE nevű (mezőgazdasági boltban ajánlották, ami a gömbszivarra is jó) szerrel, amihez még CHAMPION nevű gombaölőt is adtak.
Az első permetezés után nem vettünk észre semmit, de ma délután azt hittük, hogy valaki megtépte a fát és azért van a fűre hullva a levele. Ahogy megráztunk egy ágat rögtön lehullott egy csomó levél.

Szerintetek mi lehet????? Megússza a fa??? Túléli??? Rendbe jöhet még??? Mit tegyünk???
sophie_1 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 6824
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kb. 4 éves szép nagy selyemakácunk van, és ma észrevettük, hogy történt vele valami. Szépen kihajtott és ma elkezdte ledobni a leveleit:-((((( Ha megrázzuk a fát, hullanak le a levélszárról a levelek.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyszer már a tetvek miatt lepermezte a párom BI 58-al kb. 3 hete, és tegnap reggel pedig egy KARATE nevű (mezőgazdasági boltban ajánlották, ami a gömbszivarra is jó) szerrel, amihez még CHAMPION nevű gombaölőt is adtak.
Az első permetezés után nem vettünk észre semmit, de ma délután azt hittük, hogy valaki megtépte a fát és azért van a fűre hullva a levele. Ahogy megráztunk egy ágat rögtön lehullott egy csomó levél.

Szerintetek mi lehet????? Mit tegyünk???
Flanell Creative Commons License 2007.05.20 0 0 6823
Vaskelátnak nincs ilyen savanyító hatása? Csak mert az van itthon.
Előzmény: Tozatu (6822)
Tozatu Creative Commons License 2007.05.20 0 0 6822
aha,szereti a savanyút,de azé ne cserélj földet,elég ha vas-szulfátot szórsz a tövéhez és jól beöntözöd,ha sárgul.
Előzmény: demjengi (6821)
demjengi Creative Commons License 2007.05.20 0 0 6821

Rendeltem kúszó hortenizát. El is ültettem a már neki készített álványhoz, de van egy sejtésem, hogy esetleg lehet, hogy savanyúföldet szeret. A prospektusban nem volt benne, email ment, de még nincs válasz, ha egyáltalán lesz.

Tudtok segíteni? AZt tudom, hogy a sima hortenzia azt szereti. Ha pedig ki kell cserélnem a földet, azt milyen mélyen tegyem?

Nagyön köszönöm előre is a választ

atomgond Creative Commons License 2007.05.04 0 0 6820

Bocs, akkor félreértettem. Azt hittem, esetleg a som termése miatt kell ezt is permetezni, mint pl. a cseresznyefát. :-) De akkor megnyugodtam, mert én nem szoktam permetezni, és nem is nagyon szeretnék.

Előzmény: alfi13 (6819)
alfi13 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 6819
Bocs nem értem pontosan a kérdésedet.
A somfát nem szoktam permetezni de mivel különböző diszfák és cserjék közé van ültetve . A diszfákat 1.5-2 m magaságig permetezem kullancsok ellen mivel a kertemnek ez a része nincs bekerítve és egy erdő mellet van így bejárnak a vadak és a szemét kullancsok általában a vadak vonulási utvonalai mellé települnek ezért itt irtom a kullancsokat . Igy a som is kap néha rovarölöszerekből.
Előzmény: atomgond (6818)
atomgond Creative Commons License 2007.05.04 0 0 6818
Szoktad permetezni? Mármint, rendszeresen?
Előzmény: alfi13 (6817)
alfi13 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 6817
Az enyém teljessen egészséges pedig az idén csak egyszer permeteztem azt is a kullancsveszély miatt Bi 58-al.
Előzmény: atomgond (6816)
atomgond Creative Commons License 2007.05.03 0 0 6816

Köszi.

Nem terveztem még csúzlival sem támadni, csak nem tudtam, mi lehet a probléma. :-)

Nem látom vészesnek a dolgot, úgyhogy tanácsod szerint kivárom, mi lesz vele.

Előzmény: Tozatu (6815)
Tozatu Creative Commons License 2007.05.02 0 0 6815
Most ültetted,ha nem látsz rajta semmit,semmi gond.Túl ne öntözd,azt sem szereti.Lehet gomba a pötty,de még nem kell ágyúval tüzelned,ha pár levél olyan.
Előzmény: atomgond (6813)
alfi13 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 6814
Ez valami rovar lehet de ha kimegyek holnap a kertembe megnézem az én fámat lehet hogy azt is rágja valami.
Előzmény: atomgond (6813)
atomgond Creative Commons License 2007.05.02 0 0 6813

Húsos somot ültettem 1 hónapja (normal cornus mas). Néhány levél lyukas, de tetvet vagy egyéb állatot nem látok rajtuk. A levelek ettől eltekintve szépek, nem sárgulnak, nem fonnyadnak. Öntözöm rendesen.

Van valakinek tippje, mi lehet a probléma?

Ez a növény állítólag igénytelen.

k.vili Creative Commons License 2007.05.02 0 0 6812
Tipikus pajor rágás. Ha körbe ásod biztos találsz alatta. Talakfertőtlenités nélkül nem szabad cseresznyefát ültetni.Fúrjál be lukakat és basudint szórjál bele.
Tozatu Creative Commons License 2007.05.01 0 0 6811
Gombára is jó a vas-szulfát.
Előzmény: Flanell (6810)
Flanell Creative Commons License 2007.04.26 0 0 6810
A vas-klorózistól szerintem nem lenne pettyes. Inkább valami vírus vagy gomba lehet.
Előzmény: Tozatu (6809)
Tozatu Creative Commons License 2007.04.25 0 0 6809
Vas-szulfátot szórjál a tövére és jól öntözd meg.
Előzmény: Monopril (6806)
alfi13 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 6808
A földikutsa megrágja a fa törzsét?? Én úgy tudtam hogy inkább konyhakerti zöldségekkel táplálkozik elsősorban sárgarépa karabé hagyma .
Előzmény: Aquarell (6801)
alfi13 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 6807
Lehet hogy mivel konténeres volt a fa mikor kiszedted a konténerből nem vagdaltad meg a gyökereket ezért nem tud elindulni a hajszélgyökér képződés ezért azt ajánlom hogy reggel vagy alkonyatkor mikor nem süt erősen a nap locsold a fát egy öntözőkannával de úgy hogy az öntözörózsa legyen rajta és a levelekre öntözd a vizet.
Ezt augusztus végéig csináld legalább kétnaponta egyszer .
De az is lehet hogy valami gombabetegség akkor meg próbáld meg Topaz 100-al permetezni.
Előzmény: zsa. (6805)
Monopril Creative Commons License 2007.04.25 0 0 6806

Sziasztok.

Hozzáértő segítségeteket kérem. Két évvel ezelőtt magról gyökereztettem lila akácot. Szépen növekszik az erkélyemen. Előző év szeptemberben furán sárgulni kezdtek a levelek, majd apró halvány barna pöttyök jelentek meg rajta. Később a levelek elszáradtal és lehullotak. Idén rendesen megjelentek a hajtások és a levelek. Két napja vettem észre, hogy ismét egy pár levél enyhén hullámos lett, kis sárga karikákon belül barnás pöttyök jelentek meg, úgy mint korábban.

Mi lehet ez? Van e rá valamilyen permetezőszer?

Köszi,

Monopril

zsa. Creative Commons License 2007.04.22 0 0 6805

Szia!

Azért nem vágtuk vissza,mert ahol vettük azt mondták nem kell mert konténeres.Nálunk homok a talaj,de a fákat mindig beiszapolt trágyás földbe ültetjük.Remélem nem lesz gond.Egyébként ezeken a képeken tépázza a szél,szinte lehetetlen úgy kimenni a kertbe hogy ne fújjon,szélcsendben ennél jobban néz ki.

Köszönöm a segítséget,de remélem nem azért kell visszatérnem ide mert valami gond van a fával.

Előzmény: Flanell (6804)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!