Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2005.07.15 0 0 630
nrb,
mostanában igen kevés az időm fórumozgatni, akkor meg elsősorban a saját fórumunkon felvetődő kérdésekre próbálok válaszolni.

Ezzel a sáv sietés-késés problémával nem igazán tudok mit kezdeni.
Úgy szoktuk tesztelni a rendszert, hogy készítünk egy midi sávra valami monoton jelet, mondjuk minden negyed elejére egy káva hangot, effekt nélkül.
Ezt egy külső forrásról visszavéve audióból rögzítjük. Aztán ugyanezt jó sokszor, egymás után következő audio sávokra felvesszük. Ha a gép jól van beállítva, 10-12 sávig a felvett anyag ban eltolódás nem látható. Nagyon erősen ki lehet nagyítani a jelet az időtengely mentén, tehát akár 1 ms is jól látható lene.
Azt írod:"Mondjuk, a kezdeti majd fél másodperces eltolódást sikerült 0.1-re levinni, de setovább..."
Ez a 0.1 ez secundum, vagy millisecundum?
Mert ha 0,1 secundumról, vagyis 100 msecundumról van szó, akkor nyilvánvalóan nem ASIO drivert használsz, hanem a multimédia ASIO-t. Azzal viszont semmiféle stabilitás nem garantálható.
Előzmény: nrb (625)
nrb Creative Commons License 2005.07.15 0 0 629
http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=19406&highlight=&
Előzmény: Human Positive (626)
nrb Creative Commons License 2005.07.15 0 0 628
Az előbbiek természetesen VST hangszerekre vonatkoznak.
Ha esetleg MidiTom erre jár, és lesz egy kis ideje kísérletezni, kipróbálhatná az alábbi "tesztelési eljárást".

OFF
Még annyit, az E-MU eddig mindig válaszolt. Volt, hogy 2 hét múlva jött érdemi levél, de mindig jött.
ON
Előzmény: nrb (627)
nrb Creative Commons License 2005.07.15 0 0 627
Teljesen mindegy, mert különböző (külföldi) fórumokon többen is felvetették a problémát. (Egyébként egészen pontosan úgy jelentkezik a dolog, hogy ha mondjuk felveszel pár ütemet egy határozott basszusgitár szólammal (aminek gyakorlatilag 0 a felfutási ideje), majd Ctrl-X-szel törlöd, majd ugyanezt eljátszod vagy 15-20-szor, akkor azt veszed észre, hogy körről körre szépen nő az az idő, amennyivel "előbbre tolja" a megszólalást a cubase. 15-20 kör után már jól hallhatóan leglalább egy tized másodperc a "sietés".

( Egyébként csak halkan kérdezem: tudsz ma MO-on olyan kereskedőt, akihez besétálok, megveszem ezt a progit 200-300ezerért, hazaviszem, gányolok vele 1-2 órát, kiderül ez a probléma (vagyis kiderül, hogy használhatatlan arra, amire vettem), és visszamegyek, hogy "Akkor most tessék nekem visszaadni a pénzemet, én meg itthagyom az egész dolgot, mert semmi kedvem sem a supporttal levelezni, sem a fórumokat böngészni, sem kivárni, amire esetleg fél/egy év múlva megjelenik valamilyen patch, ami kijavítja ezt a hibát, addig viszont nem tudom használni a progit, amiért kifizettem 200-300ezret...."
Ugye, te sem tudsz ilyen helyet? Na látod :))) )

OFF
Ez az egész dolog egyébként úgy indult nálam, hogy van egy Cubasis VST4, ami az EMU-val jött, és tetszik. Csak keveset tud. Gondoltam, veszek "nagyobbat". Ráadásul erre (EMU OEM lévén) van upgrade lehetőség közvetlenül a Steinbergnél. Letöltöttem az SX1.02 demot, ami tetszik is, de semmilyen más demo nem érhető el sehol. Namármost 10-15ezret az ember gyereke itt MO-on még esetleg megreszkíroz, de 60-80-at, pláne 200-300ezret már nem. És mit ad isten, valahogy egyszercsak lehetőségem lett kipróbálni ezt az SX3-at ... Ennek nagyon örültem, mert ott tartok, hogy ha esetleg kiderülne, hogy hogyan lehet ezt a hibát megszüntetni, már mennék is, és vennék egyet.
De ha te tudsz módszert arra, hogy mondjuk a Cubase SL3/SX3-at (jogtiszta verziót) minimális költséggel (esetleg ingyen) tesztelhessem mondjuk 72 óráig, megköszönném a tájékoztatást.

Ja, és még valami... Eddig bármit kérdeztem a Cubase-től (de nem csak vele vagyok így) eddig egyetlen levelemre sem válaszoltak.
ON
Előzmény: Human Positive (626)
Human Positive Creative Commons License 2005.07.15 0 0 626
Kulcsos Cubase?
nrb Creative Commons License 2005.07.14 0 0 625
Az angol nyelvű doksit le tudod tölteni az ftp.pinnaclesys.com (vagy ftp.pinnacle.com ? ... ebben most nem vagyok biztos, de otthon megnézem ... ahol most vagyok, onnan "nem engedik ki" az ftp protokollt ...) weblapról.

Kérdés:

Ha már SX3, akkor nekem is volna egy kérdésem: Bármilyen VST instrument esetén (visszajátszáskor) van egy nagyon minimális (de határozottan hallható) "sietés". A feljátszáskor teljesen rendben van, de visszajátszáskor már 1-2 tized másodperccel "előrébb" jár a VSTi szólam, mint a többi. Minden delay compensation-t kikapcsoltam, de nem segített. (Mondjuk, a kezdeti majd fél másodperces eltolódást sikerült 0.1-re levinni, de setovább...) Ami igazán bőszítő, hogy sem a Cubasis VST-nél, sem a Cubase SX1-nél (demo verzió) nem tapasztaltam ezt. (De még az egyéb demo progiknál sem: Ableton Live, Tracktion ... )
Valami új "feature" lehet ez, de a neten is megoszlanak a vélemények, van aki színét sem hallotta semmilyen hasonló problémának, ugyanakkor vannak "eretnekek", akiknél jelentkezik ugyanez a probléma.
Előzmény: Törölt nick (624)
vnorbi1 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 623

hi

köszi a reakciót.

Az a baj hogy wav-ban nem lehet nert az túl nagy a webes használathoz.

biztosan van megoldás hiszen számtalan példát látok nap mint nap, csak nem tudom milyen progival lehet, pontosan mp3-ba konvertálni.

Azér kösz.

Sandor Creative Commons License 2005.06.24 0 0 622
Hello!

Nem tudom az VST mit csinál, de az biztos, hogy az mp3 formátum nem való loopolásra, (mármint samplepontosra). Inkább wav-ba próbáld meg szerintem.
Előzmény: vnorbi1 (621)
vnorbi1 Creative Commons License 2005.06.24 0 0 621

hi all.

nem biztos hogy jó helyre írom, de a cubase is ezt csinálja:

ha MP3 ban mentek el valamit, akkor berak a végére is, meg az elejére is egy pici üres részt, amitől ha beloopolom, akkor ugrik ( webre ).

Soundforge-val is próbáltam.

Ha van megoldás segítsetek.

előre is köszönöm.

Talan Creative Commons License 2005.05.24 0 0 620

Sziasztok!

Azt hogy lehet elérni, hogy a beimportált midi file-ban meglévő patch-ek neveit kiírja? Be tudtam kapcsolni a "patchname" (vagy vmi hasonló nevű) oszlopot és ott tudom is váltani a hangszereket, de eredetileg üres a mező, vagyis nincs jelezve, hogy melyik csatorna milyen hangszínen szólal meg (pl. Standard kit, Acoustic bass, Acoustic grand piano stb.)

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv

T.

JaMityu Creative Commons License 2005.05.01 0 0 619

Sziasztok!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy a Cudase-hez lehet-e magyar nyelvű leírást, vagy könyvet kapni? Ha igen, akkor hol? A választ a jamityu@freemail.hu is küldhetitek.

Előre is köszönöm.

JaMityu

sado Creative Commons License 2005.04.26 0 0 618

Dehüjevagyok...

Cubase SX-ről van szó...bocs

S

sado Creative Commons License 2005.04.26 0 0 617

Sziasztok

Valaki árulja el, hogy hogyan lehet Panorámázni egy sávot burkológörbe segítségével.

A Volume, Gain satöbbihez megjelenik az Envelope a Process-ben, de ott nincs Pan!

Vagy nem lehet???AZt nem hinném....

A REad-Write használatável sikerült megoldanom, de az most nekem nem jó!

Előre is kösz a választ bárki is légy!

delarocha Creative Commons License 2005.04.26 0 0 616

Hali.

VAn egy audigy 2 hangkártyám.Vettem hozzá egy gameportot amire rácsatlakoztattam a midikábelt és a roland ep-77 zongimat.A gépem látja a creativ gameportot,de a zongiból semmit.Se kép se hang.Természetesen azért mert nem tudom hogy kell és mit beállítani reason 2 alatt + windows hangbeállítások alatt.Azt nem tudom hogy számit e az hogy a zongi A-s vagy B-s.Az enyémre az van írva hogy This class B.

Sajna nem tudom hogy kell beállítani a chanelokat meg ezeket a "bus"-okat.

Igazából szükségem lenne egy részletes leírásra ami a beállításokat illeti.Ezekkel cuccokkal.

Segítség!:(

a.gabi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 615

végre

a.gabi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 614
Csatoltam hozzá képet az editorról,nemtom miért nem ment föl
Előzmény: a.gabi (613)
a.gabi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 613

Heló!

Köszi, nagyot mondtál,a midi setupban kell letiltani a VST könyvtárban.

Még lenne egy kis gixer a korrekt működést illetően,mégpedig az, hogy ha betöltöm a lent látható studio module drivert a CS2X szintihez,(a CS1X-ével ugyanezt csinálja)a dump menüpont inaktív marad (bal fölső sarok).A prg-change-eket kiküldi jól,szal tudom váltogatni a preseteket és a bank select is műxik.Az a kínom hogy a USER beállításoknál a gyári User preseteket listázza ki a presetmanager,és ezeket csak törölni tudom a listából,átnevezni nem.( A szinti jelenlegi user -presetjeinek a nevét nem tudom hol kell beírni.(Be lehet egyáltalán??)Sys-exeket pedig nem tudok neki kiküldeni hogy átírjam a presetname listát mert a dump menüpont nem elérhető a fent említett két studio m. driverrel.A röhej viszont az,hogy más studio m. driverekkel pl.M1-...stb pedig működ a dump.A yamahák driverével a kis képen látható DRIVER menüpont sem elérhető.Az összes többivel igen.Lehet hogy rosszúl irták meg a yamaha driverét?Vagy csak én vagyok teljesen láma?Nagy segítség lenne ha valaki kipróbálná a cubase-én hogy ha betölti a cs1x studio module drivert neki is inaktív marad-e a dump menüpont.És hogy a modul setupjában az infonál kijelölhető -e a DRIVER mező?

Előre is köszi a segítséget.

Bocsi a hosszú levélért

Előzmény: Sandor (609)
Talan Creative Commons License 2005.04.20 0 0 612
Ezt értem, de melyik progi tudja úgy, ha a hangkártya által használt memóriába van töltve?
Előzmény: Sandor (611)
Sandor Creative Commons License 2005.04.20 0 0 611
Betöltöd az SFZ-be és így használod. Így lehet kihelyettesíteni az XP gagyi szoftszintijét is, mert ekkor bármilyen progi használni tudja ezt a "modult".
Előzmény: Talan (610)
Talan Creative Commons License 2005.04.20 0 0 610

Ez komoly, hogy a VST nem tudja kezelni a Live-ba (Audigy-ba stb.) betöltött sf2-ket?

Az Cubase SX tudja?

Ha egyik se, akkor melyik progival érdemes Soundfont alapú midizést csinálni manapság?

Előzmény: TSL16b (606)
Sandor Creative Commons License 2005.04.20 0 0 609
Úgy emlékszem van valami MIDI setup progi, ami a VST könyvtárban van és azzal lehet a MIDI portokat, így a MIDI softszintiket is engedélyezni/tiltani. Nézz szét a könyvtárában és biztos megtalálod. Az a lényeg, hogy ezt nem a főprogiból lehet/kell megcsinálni.
Előzmény: a.gabi (608)
a.gabi Creative Commons License 2005.04.20 0 0 608

Sziasztok!

VST-vel nyomulok,és egy olyan kérdésem volna,hogy a kimeneteknél le lehet e valahogy tiltani az - MS GS hullamt. SW szint. kimenetet.

Windowsban a vezérlőpult/audioeszközök-nél megadtam neki hogy csak az alapértelmezett midi eszközök használata, de a cubase-ben ahányszor megnyitom, mindig megjelenik kimenetként ez a ratyiság.Gondolom az xp-nek valami szoftveresen generált GS mintái,vagy valami ilyesmik lehetnek ezek a gagyesz minták.A cubase-ben nem találtam semmit ,ahol ezt ki lehetne iktatni.Nem tudtok valami okosat?

köszi:Gabesz

neutrova Creative Commons License 2004.12.11 0 0 607

Sziasztok!

Keresek valakit, aki tud nekem szerezni Cubase SX-et és megtanítana a használatára. Megfizetem!

elérhetőségem: neutrova@freemail.hu

TSL16b Creative Commons License 2004.11.28 0 0 606
Sziasztok!

Belefutottam egy (számomra) nehéz problémába. Nem egészen VST, de Cubase. Pontosan v1.02GS. :) Ezt szeretem, mert még tudom használni vele az SB Live-ra letöltött SoundFontokat, erre VST-ben nem voltam képes. Most viszont WinXP alatt próbálkoztam vele, és a névlegesnél lassabban játssza le a zenét. Ugyanott a belőle mentett SMF a Win MM alrendszerén rendes tempóban szólal meg.

Már ott tartok, hogy visszateszem a Win98-at, azon ilyen baj nem volt. Két megoldást tudok elképzelni: egyik, hogy valahogy rávenni az XP-t, vagy a Cubase-t, hogy rendes tempóban játsszon, a másik, hogy esetleg a VST-t fel lehetne valahogy okosítani, hogy legalább hajtsa meg a Live EMUját. Biztos nagyon béna vagyok, de ezt nem bírtam megoldani.
kaszalac Creative Commons License 2004.11.25 0 0 605

Tudok valakinek átadni egy Regisztrált Cubase VST 5 ös verziót, amit December 31-ig frissíthet
Cubase SX 3-ra.
megeggyezünk!!!
kaszalac@freemail.hu

fanka Creative Commons License 2004.11.05 0 0 604

Sziasztok!

Én egy viszonylag kezdő SX felhasználó vagyok és lenne egy aprócska problémám amin ha esetleg tudna valaki segíteni némi tanáccsal nagyon hálás volnék.

A tényállás az, hogy van egy RME 96 pro hangkártyám és mikrofonnal veszek fel SXben ugye mono-ban mondjuk left csatira (biztos hülyén fogalmazok ezért elnézést kérek) és ha bekapcsolom a monitor gombot akkor ugye logikusan mivel ugye left a mikrofon hangját bal oldalon hallom a zenét pedig jobb oldalon

namost a kérdésem az volna, hogy nem lehetne ezt valahogy lemonósítani vagy valamilyen trükkel elérni, hogy mindkét oldalon halljam a történést ?

az esetleges válaszokat előre is nagyon köszönöm

MidiTom Creative Commons License 2004.11.03 0 0 603
kuzu,
ment mail!
Előzmény: kuzu (602)
kuzu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 602

Szia Srácok!

Teljesen új arc vagyo itt. Olvastam a hozzászólásaitokat, és nem akarok az idegeitekre menni, de bajban vagyok.

Én egy dobos csákó vagyok, aki most egy picit más zenében szeretne utazni. A régi Cubase-val találkoztam már stúdióban, de most vettem egy gépet direkt azért, hogy zenét csiholjak. Megvan a Cubase SX, és nem tudom használni. Lenne egy pár kérdésem, amire MidiTom bizti tud válaszolni.

Tomi a következő dolgok érdekelnek. Ha fárasztalak küldj el vhová, de jobb lenne, ha segítenél.

Szóval a kérdéseim:

1. Megcsináltam a MIDI sávot. Megszólaltatok egy alap dobhangzást, ami be van állítva. Én szertnék ezen változtatni. Ha bemegyek a Device menűbe, és ott kiválasztok a sok szinti, vagy dobpad közül egyet, és elmentem exporttal, akkor azt miért nem tudom inportálni, és a jeleimet ezekkel a hangszínekkel megszólaltatni.

2. ezeket a hangzásokat be kellene szereznem előbb (samplingek)

3. ha igen hogy keressem. Ez érdekel a többi hangszerre nézve is: pl szinti, stb

nekem valami integrált 5.1-es hangkártyám van, elég ez ehhez a progihoz.

hogyan keressem a neten ezeket a sampling mintákat, vagy komplett gépeknek a hangszyneit. Tegnap pl megtaláltam az Akai samplerét 1100-as, de nem tudtam vele mit kezdeni.

4. sajna az angol pdf-eken kívül másom nincs, de annyira nem tudok angolul, hogy értsem, mit kell tennem, nincs valami magyar termékismertető?

Egyenlőre ennyi, nem akarlak fenntartani. Tudtam, hogy ez nem egy egyszerű progi, de hogy ennyire nehéz, azt nem. Biztos belejövök, de most állok emiatt.

Az Sx alapban miért tartalmaz ennyi hangszert, ha nem lehet megszólaltatni? Vagy csak én nem  tudom? valamit be is tölt a Device-ban, de nem szól.

Ha nem itt akarsz válaszolni, akkor kérlek tedd meg az e-mail címemen, ami jobb is lenne nekem , mert munkaheléyen vagyok. t.zsoldos@sab-mezti.hu.

Előre is nagyon köszi mindenkinek a segítséget.

Bocs a hosszú levélért.

Üdv.: egy zeneőrült

banduk Creative Commons License 2004.11.01 0 0 601

MidiTom

ASIO beállítva, monitor rendben, felvételi szinkronizálás tökéletes!!!!

Ha ezek után mégis elakadok valahol, kiabálok.

Köszi mindent!

Előzmény: MidiTom (600)
MidiTom Creative Commons License 2004.10.31 0 0 600
banduk,

A leghatékonyabban akkor tudsz dolgozni, ha elolvasod
először a Cubase-hez kapott "Getting started" könyvet. Ez megmagyarázza a fogalmakat és az általános elveket. Kb. 1 nap alatt át lehet rágni, úgy, hogy az ember ül a gép előtt és követi a szöveget.
A nagy manualt csak PDF formájában adják. Abban vannak a tudós dolgok.
Már igen régóta használok Cubase-t, gyakorlatilag az összes verziót végigrágtam, de munka közben én is gyakran kattintgatok erre a pdf-re. Pillanatok alatt megleli benn az ember a konkrét kérdésre a választ.
Jó munkát!
Előzmény: banduk (599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!