Keresés

Részletes keresés

TamasS Creative Commons License 1998.09.18 0 0 344
Antagonyst!

>"Nem tetszik a brave new world mi, pubikáim ? "

Hát ahogy jobban körülnézek, ha ilyen lesz a "brave new world", mint ami felé haladunk, akkor egyre inkább nem tetszik. (Nem csak a katonaságra vonatkozik, hanem úgy egyébként.)
Pedig nem is vagyok egy begyepesedett, öreg f@sz...

TamasS

dyzs Creative Commons License 1998.09.18 0 0 343
Gwalker!

Engedd meg hogy elvégezzek két gondolatkísérletet a Te álláspontod alapján.

1. Mindenki a világon úgy gondolkodik mint Te - ez lenne a legjobb, mert akkor soha nem lenne háború

2. A világon mindenki úgy gondolkodik mint Te, kivéve egy ország polgárait ahol többségben vannak azok, akik katonai erővel is terjeszteni akarják gazdasági hatalmukat, és egy olyan országot, akik hajlandók megvédeni magukat bármilyen agresszióval szemben. Az militáns ország határos a Te lakóhelyeddel. Megtámadnak, mert tudják, a Te lakóhelyed nem fog ellenállni. Te és az egész ország családostul elmenekül egy harmadik országba. Azonban azt az országot is megtámadják, onnan is elmenekül mindenki (hiszen úgy gondolkodnak mint Te). Ez addig fog így folytatódni, amíg abba az országba nem menekülsz, ahol nem mindenki gondolkodik úgy mint Te. Itt két lehetőség van
a.) ezt az országot is megtámadják. Ekkor Te tovább menekülsz, minden kezdődik előről, bolygó hollandiként járhatod a világot
b.) azt az országot nem támadják meg, mert a többiek félnek azoktól akik megvédenék. Ebben az esetben békében éldegélhetsz. De kizárólag azért mert vannak olyanok, akik nem úgy gondolkodnak mint Te.

Tudom, hogy a dolog sarkított, de az remélem látszik, hogy bárhova is fogod vinni kis családodat, azoknak köszönhetően fogsz békében élni akik veled teljesen ellentétesen gondolkoznak.

TamasS Creative Commons License 1998.09.18 0 0 342
Bocs', "kötelezettségvállalás".
TamasS Creative Commons License 1998.09.18 0 0 341
Sziasztok!

Próbáljunk meg egy kicsit elvonatkoztatni magától a seregtől. (Mert ez ellen számtalan ellenérvet hallottunk már: háború nem rulez, meg különben is a pacifisták a nyerők, és amúgy sincs semmi értelme az egésznek...) Jó, ezt aláírom én is.
De most próbáljuk a dolgot a kötelezetségvállalás oldaláról megközelíteni.

Tételezzük fel az alábbiakat:
Ha holnaptól azt mondaná "állam bácsi", hogy nem kell többé bevonulni, hiszen itt a zsoldoshadsereg, DE "arccal a vasút felé" meg "irány Európa", ezért minden fiatal köteles az eddigi honvédelmi kötelezettségét egy év közmunkával helyettesíteni. (Vagyis _minden ua._ de nem fegyveres, hanem népjóléti szolgálat, azaz utak, iskolák építése egy szigorúan hierarchikus rendszerben.) Akkor vajon mi lenne a kifogás??? Hogy vallási meggyőződésből nem építek autópályát???

SZVSZ ha megszűnne a kötelező sorkatonai szolgálat, én akkor is lelkesen üdvözölnék minden olyan kezdeményezést, ami a benne rejlő jellemformáló lehetőségeket valahogyan átmentené más formába. (És a nőknek is kitalálnék valamilyen fél éves kurzust különféle kórházakban, ill. karitatív szervezeteknél... Persze erejükhöz mérten.)
Hogy miért lenne erre _szerintem_ szükség. Korábban ott volt a zord atya, akinek szava szent... Utána ott voltak a bentlakásos iskolák (internátusok). Volt fegyelem és irányítás. Ma pedig: apuka nem ér rá a gyereket nevelni mert hajtja a pénzt. Az iskola nem foghatja keményen a gyermeket, mert az egy "makarenkói" pofontól ügyvédért kiált. Akkor ki magyarázza el, hogy nem midig az történik, ami nekünk tetszik?

Van még mondanivalóm, csak nem akarok hosszúra nyúlni.

TamasS

Venyerin Creative Commons License 1998.09.18 0 0 340
Kedves rox!

Ha nem fegyverrel, hát nem fegyverrel.
Ez az egyetlen "kifogás", amit el tudok fogadni, erre találták ki a polgári szolgálatot. Vagy a fegyvertelent.

Amúgy a klasszikus "bunkó katona" kihalóban van, ma már csak érettségivel vesznek fel hivatásosokat. (Arról most ne nyissunk vitát, hogy az mennyit ér, de több a semminél, az biztos.)

Venyerin

antagonyst Creative Commons License 1998.09.18 0 0 339
Kedves Janus!

"Az álláspontodat az oroszlánnak kifejtetted már? (szegény zebrák) A fennmaradás legfontosabb része az ölés!!! Ezt az ember bőven bizonyítja, hisz már majdnem mindent kiírtott! Ha nem ölnénk meg a növényeket és állatokat meghalnánk, sajna! Nem érzel itt némi kibékíthetetlen ellentétet?"

Oroszlán: kifejtettem. Elment és főbe lőtte magát.
Ember:, nos igen az ember a legocsmányabb állat a földön.

Tajgetosz !

Szerinted kik hajlamosabbak háborúsdit játszani ? Akik élvezték a gránátdobálást ? Vagy a "lenézett" emberek, akik nem szeretnének tök feleslegesen önként és dalolva szolgasorba vonulni ?
Azért mert Ti akkora farkak voltatok, hogy "jót tett" nektek a katonaság, miért gondoljátok, hogy na az majd másnak is milyen jó lesz ?
Nálunk is volt egy tiszt, aki azt mondta, hogy amikor ő kopasz volt, akkor a tisztesek sokszor elverték, mert nem hajtotta össze rendesen a ruháját (2 cm helyett 2,2 cm magasság), de most már úgy látja, milyen jól tették, mert akár ha részegen megy haza, akkor is másnap reggel úgy találja a ruháját "ahogy annak lennie köll". Szerencsétlen barom! Olyan mint Ti!

Nincs normális nevelés a családban, gyenge az oktatás morális színvonala; a kúltúra értéke zéró; nem baj majd jól megszívatjuk a srácokat a seregben, majd ott megtanulják amit kell; és még el is várjuk tőlük, hogy akarják; ez igen !

Nehogy neveld a gyerekeidet; csak küldd majd katonának. Küldd el meghalni a fiadat valahova messze; s mondd neki a családért és a hazáért.

Legyél érzéketlen a szenvedésre, ne mutasd ki érzelmeidet, tanulj meg "keménynek lenni", mert "ilyen az élet". Az élet az tudod olyan, amilyenné teszed.

A bátyám barátját kinyírták a seregben, mélyen hívő volt, és biztos papolt (tudod, nem tudta megtanulni befogni a száját), hát "leesett a lépcsőn", magasrangú tisztek próbáltak utánanéznui, de minden bizonyíték eltüntetve; a bátyámnak egy fel nem ismert, ritka (és születési, nem pedig "nyeszlettfiatal" szindróma; mert szertintetek ugyebár hadd hulljon a férgese) gericbetegsége volt, amivel el se vihették volna katonának; nem baj, majdnem belerokkant, köszöni szépen; a barátom őrségben volt, amikor valamelyik másik barom hadonászni kezdett az elvileg üres fegyverével; csakhogy a csőben benne maradt egy skuló, és az érzékeny ravasznak köszönhetően egy bajtársuk agyát a szekrénybe transzponálta; köszönik ők is jól vannak; nálunk a laktanyában az egyik tiszt főbelőtte magát, tudod, túl sokat látott (ó ó, pegig hát ő aztán "fel volt készítve az életre", ő aztán "férfias" volt); nem baj vakartuk a hülye agyát a falról. Hát így, így tanulgatjuk "a nagybetűs életet", mert anélkül gerinctelen szarfaszú buzik lennénk, és hallgatnunk kéne a sok okos ember kioktatását, hogy milyenek is vagyunk mi; miközben gőzük sincs rólunk, az élet(ünk)ről, pszichológiáról (ajánlom: nárcizmus, nekrofília tanulmányozását); pogány vagyok, de tudod mit, Te szögezed fel Jézust a fára. Lusta vagy megérteni a fiatalokat, és félsz tőlük; szidod őket; de irigyelsz tőlük mindent. (Hogy minket egy tizennyóc éves vidéki paraszt (nem földművelő) próbált szívatni (má' kapásból zavarta, hogy mi "pöstiek" vagyunk, ez valami fixáció arrafelé), el se tudom mesélni milyen sötét vót szerencsétlen, leszarom, vigyorogtam rá tudod, nekem nem ott kellet megtanulnom azt, hogy a konyhánkon kívül hogy kell beszélni a bácsikkal; szerinted ez kellet az "élethez" ? Próbáljon csak meg valami barom pattogni nekem "civil"; ha neked meg nyelned kell, és megtanultál gerinctelen lenni az a te bajod.)

Az aki meg azt mondja, hogy "az emberiség genetikailag elkorcsosul" meg ilyen hülyeségeket, az nem különbözik az agyatlan jehovista mamiktól aki a világvégét jövendöli. Nem tetszik a brave new world mi, pubikáim ? Nektek kell lekoccanotok, tudjátok talán az új "elkorcsosult" nemzedék majd nem öli egymást halomra mint ahogy ti szeretnétek.

"Harcolj a fegyverek ellen,
demonstráld az erődet !"

Azt hiszed, hogy attól lesz "honvédelem", hogy bezárnak egy laktanyába, és elmaradott tecnikával, zéró értékű kiképzéssel, zéró értékű kiképzőtiszt állománnyal, ott rohangáltatnak fel alá, és még mindig olyanokat mondanak, hogy atomvillanás jobbról ?
Csak pénzből lesz, mint minden; és tudod, én jó sokat termelek kedves hazámnak, ha hagynak; hát csináljanak csak abból haderőt; és hagyjuk az ideológiát.

"Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you !"

Ne próbáld megérteni a mögöttes dolgokat; a tényleges működést és ok okozatokat, meg saját kicsinyességed; papold csak a magadét; az megnyugtat.

Antagonyst

Venyerin Creative Commons License 1998.09.18 0 0 338
Kedves SZOLI!

A katonai eskü nem kötelező, hiszen ott a polgári szolgálat. Azt pedig meg kell értened, hogy a választásodat írásban megerősíttetik veled, hiszen éles fegyverekkel, államtitkokkal találkozhatsz.

Amúgy én is szívesen lennék világpolgár, csak sajna nem mi terveztük a világot. Majd talán az unokáink láthatnak valami ilyesmit...

Kedves Zaturek Manfred!

A "vezérek kora" sajnos nem múlt el. És amíg egyetlen vezér akad Európában (hogy ne legyünk túl globálisak), tartani kell velük az egyensúlyt. Vajon miért indult olyan "simán" a II. vh.?

Kedves Utas2!

"Ha a téma nem lenne paradox, nem vitatkoznánk. "
Végülis paradoxnak is mondhatod. Egy a jelenlegi társadalmi berendezkedéssel járó, sok ezernyi elkerülhetetlen rossz közül.
A "venyerin-rox féle atomháború" külön tetszik. Ekkorát szólt volna?

Mindenki!

Még egyszer felteszem a kérdést: mi van az orvosokkal? Adnak/nem adnak papírt? Miért?

Venyerin

Rox Creative Commons License 1998.09.18 0 0 337
Válasz Skorpió kérdéseire

1. Természetesen meg kell védeni a hazát. De profi módon és nem dilettánsokra bízva a honvédelmet. Ugyanis kissé ciki, hogy a seregben sok olyan elöljáróval találkozik az ember, aki csak a nyolc általánost végezte el. Nos ezekkel az emberekkel nem lehet megvédeni a hazát. Azonkívül jó lenne, ha legalább a vezérkar tudna egy idegen nyelvet, ugyanis szintén elég cikkanós lenne, ha neadjisten (hú de szép így leírva) a haza esetleges megvédésénél a szövetségesekkel nem tudnának kommunikálni (NATO!!!)
Sőt az is ciki, hogy nincs rendes felszerelése a hadseregnek, amivel szintén bajos lenne megvédeni a hazát. Ezért a mai magyar Honvédség sokmindenben tuningolásra szorul. De nemúgy, hogy olyan embereket akar berángatni, akik ki nem állhatják a:
-szivatást,
-a fegyvereket,
-az értelmetlen 'szabadságvesztés'

Ilyen emberektől nem elvárható, hogy odaadóan szolgáljanak. Ezért kellene olyan profi sereg , amely tagjai hivatásszerűen katonák, felkészültek stb. És akkor pl nem lenne:
-szivatás,
-értelmetlen 'szabadságvesztés'
stb stb.

2 Én nem tudnám fegyveresen védeni a hazámat, mivel nem viselek (viselnék) fegyvert. Viszont az olyan tudásomat, amit hasznosítani tudnának biztos hogy felajánlanám, ha szükség lenne rá.
Én így tudnám szolgálni a Honvédelmet.

De nem fegyverrel. És a fegyveres védelemre senki sem kötelezhet! Ehhez joga van mindenkinek!!!

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 336
Megjegyzem, hogy nem harcolni mentem, csak haza.
Na üdv.
Skorpió Creative Commons License 1998.09.18 0 0 335
Harom 1szerü kerdest tennek fel a sereg ellenzöinek :

1. Meg kell-e vedeni hazankat ?
2. Te reszt vennel-e a megvedesben ?
3. Ha igen, mi modon ?

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 334
Gabika!

Viszont!

És köszi az anyumentességet (is).
Hali.

HJM Creative Commons License 1998.09.18 0 0 333
SZOLI 09-18-98 1:28 PM

A katonai esküt nem kötelező letenni.
Rosszul tudod.
Ha vállalod a fegyveres katonai szolgálatot, vagyis nem akarsz polgári szolgálatot teljesíteni, akkor a fegyveres katonai szolgálat elengedhetetlen feltétele a katonai eskü letétele.
De ha leteszed akkor be kell tartani.

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 332
T. SZOLI,

utolsó soraid szinte már az egyetértés hangjait csalták elő belőlem.
Egyetértek a paranoiával.
Már előbbre jutottunk.

Ha a téma nem lenne paradox, nem vitatkoznánk.

Zaturek Manfred Creative Commons License 1998.09.18 0 0 331
Még egy gondolat - a hadsereg egy nagy gépezet, sok sok fogaskerékkel. Ez viszont - emberekről lévén szó - csak úgy működik, ha mindenki benne van, akár önként és dalolva, akár rákényszerítve.

Példa a "dicső Vörös Hadsereg hősi történetéből" (amit már leírtam régebben, de megismétlem az újaknak):
- Önkéntesek kellenek! Jelentkezőket kérek!
... néma csönd
- Első sor, egy lépést előre lépj!
... kilépnek
- Köszönöm, elvtársak!
(... hátul meg ugyebár a géppuskás záróosztag...) Nos, igy is lehet valakiből hős...

Ha nincs megfelelő "motiváció", akkor az ilyen gépezet nyikorog, csikorog, de nem müx! Márpedig úgy néz ki, hogy nincs, más lett a világ, szerencsére.

Nézzétek csak meg, hogy a különféle diktatúrák korában, a kardcsörtetések időszakában mennyire szerette minden "Vezér" a díszszemléket, tornászversenyeket, a parádékat, az "élőképeket", amikor a tömeg egyszerre lép, egyszerre hajol, egyszerre integet... zászlók lobognak, indulók zengenek, dirr-durr, csitt-csatt, hajrááá... Ez annyira szépen néz ki onnan föntről, annyira látványosan mutatja az "egységben az erőt", a "felkészültség magas fokát", és szentségtörés nek kiáltanak ki minden olyan észrevételt, hogy mindezzel az értelmes, önállóan gondolkodó embereket egy lelketlen masina, egy gépezet alkatrészeivé devalválják.

Hát ezt kell megérteni - a vezérek kora elmúlt, ne is jöjjön vissza sohasem! Az "emberi gépezet" működéséhez pedig még nem találták meg az új kornak megfelelő motivációt, eképpen csupán a régi írott "törvényes követelmények" maradtak, amiket szerencsére szintén bármikor megváltoztathatnak - a valamikori 27-24 hónapról immár csak 9 a sorköteles idő, a valamikori kétszázezres tömeghadseregből pedig talán a belátható jövőben csak összejön az a kicsi csapat, amit ebben a kis országban fenn lehet tartani és amivel egy-egy parádén még villogni is lehet majd.

Csak ismételni tudom, hogy a világon a legolcsóbb katonasága Naurunak van - annak ugyanis egyáltalán nincs :)))

Gabika Creative Commons License 1998.09.18 0 0 330
Utas2

Téged kezdelek 1re jobban megkedvelni,bár
a véleményünk nagyban eltér egymástól.....
Hidd el vannak vonzóbb feladatok is mint a
sereg.És én majdnem valószinűnek tartom ha a
sumákok többsége választhatna a sereg és vmi
még rosszabb közűl hát nem a sereget válasz-
tanák:tehát NEM arról van szó hogy ha van 1
feladat megfutmaodnak (mert ugye nincs jó
munka meg rossz munka csak munka van.Így egy-
szerűen amit el kell végezni/Ja és van még
a félmunka amit nagyon nem szeretek/)Talán
1 sikeresebb PR a HM részéről szerencsés len-
ne de ez már önmagam ismétlése.Nem tudom meg-
figyelted e 1 db anyázás nem volt benne !!!
Az érv (sterintem legalábbis) megállja a helyét.....

Bocs ha hosszúra nyúltam

Trebitsch Creative Commons License 1998.09.18 0 0 329
SZOLI,

" Az az ország, amelyik nem akarja eltartani saját hadseregét, rövidesen egy másik ország hadseregét fogja eltartani. "
Idézte Napóleont rezső.

Én meg Jugoszláviát, a megboldogultat idézem. Fel.
Tíz éven belül történt ott minden.

Trebitsch Creative Commons License 1998.09.18 0 0 328
Erősen csonkított kiadás lesz az a szamizdat, attól tartok.
Mér pont azzal ne sumákolnának.
SZOLI Creative Commons License 1998.09.18 0 0 327
T. Asztal

Ez az egész honvédelmi kötelezettség elég paradox dolog. Például a katonai eskü betartását csak akkor látnám magamra nézve kötelezőnek ha önként tenném, de igy hogy kötelező? Még egy tanuvallomás is csak akkor érvényes ha nem kényszeritettek rá, hát még egy eskü.
Életemmel és véremmel a hazáért. Összekeverjük a dolgokat nem azért élek hogy legyen hazám, hanem azért van hazám hogy élhessek. És itt el lehetne vitatkozni a haza fogalmán, hogy az most a Kárpát medence, vagy az a hely ahol jól érzem magam, ahol a barátaim vannak valahol a világban.
Tudom ma még nem lehet senki világpolgár, de remélem egyszer majd ez is megvalósul.
-Akkor meg majd azért tartanak hadsereget hogy az esetleges idegen támadástól megvédjük a naprendszerünket. ;-)
Paranoiás banda ez az emberiség.

SZOLI

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 326
Kedves ide,

a sumákság a megelőző venyerin-rox féle atomháborúhoz képest csekélység.
Díjazom a kitartásodat.
Akkor patt.
Pepe fiú nemsoká' kiad minket szamizdatban és híresek leszünk. Köszi neked.
Üdv.
Hali.
miegymás

ide Creative Commons License 1998.09.18 0 0 325
'sumákok' - hogy zárjuk le ugye az anyázást :)
olybá tűnt a 'tisztességeseknek' sem volt sok érvük, jóindulattal nekik is volt annyi, mint a gyáváknak. Ugyanazt mondogatta mindenki más-más szavakkal. és +győzni senkit sem sikerül.
bár a topic kibúvókat keresett, nem vitát a témáról..
Venyerin Creative Commons License 1998.09.18 0 0 324
Egy másik megközelítést is kipróbálhatnánk:
Az orvosok részéről az a normális magatartás, ha nem adnak ki hamis igazolásokat.
Amelyik mégis, miért teszi?
Mekkora részük hajlandó rá?

Venyerin

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 323
Mielőtt a nagy anyázás folytatódna, megjegyzem, hogy kifogytak az érvekből a sumákok. Ennyire kevesek, vagy javult a társadalmi tudat?
Összeszámolva sincs 5-nél több módszerük.
Igaz, becsületes csak 1-féle képpen lehet az ember.
Hali.
Venyerin Creative Commons License 1998.09.18 0 0 322
Kedves rox!

(OFFTOPIC)
Igaz, hogy csak tegnap óta írok ide, de olvasom már egy ideje a fórumot. Így tőled is olvastam jópár cikket, elkerülhetetlenül.
Eszem ágában nem volt téged minősíteni, mindössze arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy te se tedd ezt másokkal, különösen érvek hiányában ne.
Egyébként Skorpió is kicsit "eredeti" stílusban vitatkozott, de veled ellentétben ő (önként) bocsánatot is kért a társaságtól.

Venyerin

Lütyő Creative Commons License 1998.09.18 0 0 321
Gwalker!

Nem! /?/

Dönci!

De! Jónéhány hozzászólás azt tükrözte.

/Elnézést, de kissé elöntötte agyamat a vér a sok lelépős hozzászólás miatt.Nekem közeli ismerőseim, illetve közvetlen hozzátartozóm hasaltak/hasalt az általad is leirt helyen -csak ez ugye nem publikus/ miközben ez a sok sumákolós nem is sejtette, hogy egy paraszthajszálon mulott minden./
Katonakoromban -bár igaz régen volt- sok becsületes, szakmáját igen magas fokon müvelő, emberi tartásban sem utolsó hivatásossal hozott össze a sors. A fentiekben emlitett családtag is jónéhányal találkozott.
Az előző hozzászólásokból az a kép alakul ki az emberben, hogy a mai sereg alkoholisták, bunkók, meghasonlottak, szadisták és még mittudom én kiknek a törzshelye.
Ha tényleg ez a helyzet, akkor hamu a fejemre...

KillerJack Creative Commons License 1998.09.18 0 0 320
Skorpió,

akkor most legyintek egyet, és mosolygok. Ezt rendesen elbaltáztad. ;-))

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 319
T. Pepe,

örülök, hogy örülsz. Remélem, hogy a beszólások nagyobb része gazdagítani fogja reklámozott mozgalmadat, sőt talán még előnyére is válik a szélesebb gondolkodásmód kialakítása érdekében.
És akkor - talán - egyszer majd tömegmozgalommá is váltok.
Kívánok sok sikert.
Üdv.

Rox Creative Commons License 1998.09.18 0 0 318
Kedves Venyerin!

Előbb elírtam a neved, ezért bocs. Valóban nem ismerjük egymást, mindenesetre ha rólam nyílvánítasz véleményt, akkor talán olvasd el a korábbi hozzászólásaimat más topicokban.
Amit Skorpióról írtam vélemény. Őt sajnos ismerem(szer4encsére csak az írásaiból) A véleményem az, hogy mind politikailag, mind a katonaság ügyében baromságokat ír. Ez egy vélemény.
Nem zárom ki, hogy később mi is megismerjük jobban egymást Kedves Venyerin. De addig ha lehet ne írj rólam véleményt, főleg úgy ne, hogy az én szavaimat használod. Nem nekem fontos ez, mivel ezzel csak magadról állítasz ki valamilyen bizonyítványt. Remélem jót. Na üdv: Rox

Pepe Creative Commons License 1998.09.18 0 0 317
fél-off-topic:
Hát én csak kapkodom itt a fejem - ennyi hozzászólást nem is lehet követni! De hihetetlen jó az egész,csak így tovább, ki az összes érvvel és ellenérvvel!
Bocsi, most ismét 1 reklám jön: szóval én vagyok az Alba Körös gyerök kb. 24 órával és vagy 200 hozzászólással ezelőttről. (Lásd még: marci - 09-17-98 11:30 AM) Szóval ssak szeretnék minden hozzászólót meghívni az Alba Körbe! Szerintem erről „élő" klubesteket fogunk rendezni, én nem is gondoltam, hogy ez ilyen hot topic! Mitöbb, a hozzászólásokat lementettem a magamnak, később tán valami füzetkét is összeállítunk belőle engedelmetekkel.
De addig is írjatok a pepe@foek.hu címre, ha civil kontroll, polgári szolgálat, hadsereg-ellenesség, NATO, erőszak-erőszakmentesség ügyben van gondolatotok, netán az itteni vitatkozás mellett belefér az is az életetekbe, hogy mindezeket a remek elvi szintű hozzászólások mellett a gyakorlatban is csináljátok!
Ja, és az Alba Kör honlapja addig is (még szerkesztés alatt ugyan): http://www.zpok.hu/albakor
Hali, pepe
Skorpió Creative Commons License 1998.09.18 0 0 316
Kedves Venyerin !

Hagyd roxot! Ugysem erti.

Utas2 Creative Commons License 1998.09.18 0 0 315
T. SZOLI,

ismét elolvastam.

Filozófiai érvelésem a mögöttes problémákat jelezte.

Tényszerűen:

Jobb lenne egy kisebb, (akár zsoldos, akár nem - gőzöm nincs, mert nem vagyok szagember),
koncepcióval és céllal rendelkező, de kemény, racionális kihívást jelentő sereg. De ahhoz, hogy oda tolongjanak, ez önmagában még nem elég.

Ehhez egy jobb, kötelességtudóbb és tisztességesebb gondolkodású társadalom kéne.

Isaac Asimov Alapítvány-trilógiája kezdődik úgy, hogy az Alapítvány fegyveres erő nélkül, de magasabb tudásával tartja egyensúlyban a rátámadni készülő 3 másik szomszédját, akik nem fognak össze ellene.

1. Van néhány olyan szomszédunk, akik külön-külön, de együtt is elsöpörnének minket,

2. majd ha ilyen társadalmi fejlettséget elérünk, akkor tényleg nem lesz szükség fegyverekre.

Addig meg fejleszteni kéne az ifjúság tudatát. A sereggel is. Szerintem.

Örülj, mert még nem vagyok politikus. Bár ki tudja...
Hali.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!