"Oroszország megszünteti Magyarország energiaellátását a tiszakormány ukránbarát politikai fordulata miatt,"
jajj jajj eljön a világ vége ha nem a ruszkik fogják diktálni hogy a magyarok mit szavazzanak meg nekik az EU-ban. Nem kellenek hazaárulok ide, hidd el.
Én a konyhában főzünk, amihez van tartalékban 23kg-os PB palack - még tervezek hozzá venni 2 db 11 kg-ost. A kertben tűzrakóhely, bogrács, több köbméter fa, ásott kút. Ha minden elfogyna, akkor egy világútlevél Korben Dallas névre kiállítva, bakancs, hátizsák.
Bár mungóbabból igazi, de sárgaborsóból is lehet "kitrit" csinálni, viszont éhinség, sztrájk, társadalom dezintegrálódása, munkanélküliség ... stb alkalmával a sárgaborsó is tökéletesen megfelel.
Természetesen bármilyen finom is, de nem lehet (pontosabban nem komfortos) hónapokig ugyanazt enni, ezért lencse, csicseriborsó, vöröslencse, és mindenféle babok jól kiegészítik. Ha van elég, akkor ki se kell menni a kapun 2026-ban, nem is nagyon tervezem.
Ugyan Kármán András, a tisza gazdasági szakértője,
csöppet se propagandisztikus módon csodás új világot vázol - mint például a 625 ezer forint havi bruttó jövedelem alatt keresők SZJA csökkentését - bár azt nem értem, miért nem inkább ezek munka-jövedelmét szeretnék növelni, vagy a 120 ezer minimálnyugdíj, miközben minden más nyugdíj oksági viszonylata strukturálisan változatlan, és nem foglalkoznak azzal, miért kap valaki minimálnyugdíjat a jelen rendszerben, és ez hogyan viszonyul ahhoz, aki például 40 évet munkahelyeken ledolgozott - mit fog akkor mondani, amikor
- Oroszország megszünteti Magyarország energiaellátását a tiszakormány ukránbarát politikai fordulata miatt,
- vagy amikor Magyarország új vezetése csatlakozik az uniós migránspaktum keretében többtízezer nyugatról kiutasíthatatlan illegális migráns elhelyezéséhez, már 2026 nyarán, miközben a pártelnök kijelentette, hogy ez nem fog megtörténni.
Csakhogy meg fog történni.
Merthogy a nyugati politikai egy alapvető fundamentuma EZ, és a tisza, mint olyan, EHHEZ csatlakozott.
Majd akkor kell ilyen tejbetökként mosolyogni.
Amikor bele kell nézni a magyar választók arcába, és már nem lehet többé hazudni.
Sajna, ebben a helyzetben nem csak ő nem fog mosolyogni, garantált, hogy senkisem.
Nyilvánvalóan csak nagyobb mennyiségű tartós élelmiszer és alkohol otthoni felhalmozásával óvhatjuk meg fizikai és mentális biztonságunkat - én ma is vettem a Teszkóban 9 csomag sárgaborsót felkészülésként a' 269Ft/félkiló. Sokan gondolják hogy már minden mindegy, és abban talán igazuk van hogy ilyesmire legjobb már évekkel előtte készülni, de amíg élünk addig sosem késő elkezdeni.
Ha a Spinoza ház azt jelenti, hogy nem gyalázunk meg irodalmi remekműveket pitiáner gyűlöletpropaganda célból humortalanul, stílustalanul, egybitesen, fideszesen, akkor igen.
Amennyiben az úgynevezett tiszapárt 2026-ban kormányra kerül (jelen állás szerint erre egy nagyjából a háromhoz az esély) és az alábbiakban látható program akár egytizedrésze igaznak bizonyul,
társulva Magyarország tiszás kormányzása esetén elkerülhetetlen külpolitikai irányváltásból következő azonnali katasztrofális energiaválsággal (mert ide Oroszország egy molekulányi kőolajat és földgázt sem fog szállítani 2026 nyarától), amit a munkanélküliség robbanásszerű növekedése és a vállalkozási, illetve magán hitelkonstrukciók tömegének bedőlése kísér, legkésőbb jövő év őszére gazdasági és pénzügyi destabilizálódás,általános sztrájk, ipari és termelési ágazatok működésének leállása, társadalmi káosz és teljes kormányzati irányíthatatlanság prognosztizálható.
Azért van némi humorérzéke a történelemnek, hogy Mohács 500-ik, és 1956 70-ik évfordulója lesz ebben az évben.
Nekem évtizedek óta bevált megoldás, hogy a választás várható napja előtt 365 nappal eldöntöm a választási magatartásomat, aztán ettől kezdve teljesen mindegy hogy ki mit mond és mit tesz, kiről mit mondanak, kiről mi derül ki ami addig nem. Tehát jelen esetben a kocka már el van vetve - az más kérdés, hogy 2025 dec 31-ig 5 ezer, vagy 2026-ban 10 ezer euro készpénzben lerótt tiszteletdíjjal lehetne másra bírni, egyébbként marad ahogy határoztam.
Egy 4 éves választási ciklusban 3 év tökéletesen elég döntésre jutni, sőt szerintem az első 2 év is elég - nem véletlenül vannak az usában félidős kongresszusi választások.