Most elsősorban azokhoz szeretnék szólni, akik valamennyire ismerik Dobronay László halálközeli élményét.
Tegnap voltam egy könyvbemutatón, ahol szerzőként beszélt az "én jártam valahol" című könyvéről.
Nem is igazán az a kérdés, járt-e az anyagi világon túli világon az ő szelleme vagyis hát ő, hanem hogy az ott megtapasztalt és a könyvében leírt találkozások minden egyes emberrel, sőt állattal, sőt növénnyel, amivel, akivel az életében találkozott, nos ezek a dolgok mennyire lehetnek valóságosak, vagy egyáltalán van-e ezeknek értelmük az emberi lét szempontjából.
"Akkor semmit sem fogadhatok el, amit nem bizonyítottak?"
Helyesbítem gondolatodat:
Semmi olyan dolgot nem fogadhatsz el hittel igaznak, amelyről lehetőség van tudományosan cáfolni.
Példa: ha tudományosan cáfolható, hogy a Föld lapos (és igen), akkor idióta az, aki a cáfolat ellenére a Szent Könyv alapján laposnak mondja azt (én is ismerek ilyen embert).
"Tapasztaltam viszont (és nekem ez bizonyíték)hogy van ember, aki látja a másik embert. (a fájdalmait, betegségeit, múltját, kapcsolatrendszerét)"
Igy van. Sok ilyen ember van, különféle ' képességekkel'.
Vannak, akik ' látó' nak hivja őket. A legtöbb ilyen soxor gyógyit, vagy segit a másik embernek.
- a keresztény vallás történetesen elutaitja ezt, régen jól megégették az ilyeneket -
Ha szükséged van tanácsokra, segithetnek az ilyenek : de csak szőrmentén.
Megpróbálom ezt másféleképpen megvilágitani.
Szóval, vannak, akik eljutnak egy egy ilyenhez, és a ' látó' érzékeli, hogy aki hozzá fordult, miféle problémával küszködik.
De az ilyen " segitő' nem veheti el a gondot/ problémát. Mutathat valamiféle utat, ajtót - de végigmenni rajta az embernek kell.
Ha elveszed " csak úgy" valakinek a gondját - ahelyett, hogy az a saját fejlödése részeként maga oldaná meg - az olyan, mintha elvennéd a táskáját, hogy ne cipelje( benne a pénztárcával egy köteg pénzzel. )
De az is lehet, most jött el az ideje, hogy te is boszi légy. Kicsit rámész erre, aztán te is túllépsz a hagyományos dimenziókon, és hozzád jönnek a segélykérések....
( Csak viccelek, mert azt irtad, hogy irigykedve nézed ezeket. Minden sorsnak megvan a nehézsége....)
Csak a játék kedvéért .....persze, megint hangsúlyozom: ezek az én válaszaim..
Kezdjük a végén.
Mi az élet értelme? - A létezés maga.
Mi az út? - Mi nem az?
Van e Isten? - Földhözragadt gondolat, hogy az egész univerzimban az ember , a gyarló lény a legmagasabbrendű létforma/ intelligencia.
Ám az ' isten' , amelyet én ismerni vélek, nem azonos a vallások által megszemélyesitett mitologiai képpel. Isten nem afféle uralkodó, aki a felhők tetején ül aranytrónusán, és onnan itél emberi mértékkel - irta Wass Albert.
Istne nem személy - és nem az földi létet ' küldetése", hogy lázasan keresd a hozzá vezető utad, különben " elkárhozol'.
Van e élet a halál után ? - Az élet örök, csak formái/ megnyilvánulásai változnak. A " halál" után is létezel , jelen életed epizod csupán egy hosszú, végtelen folyamatban. Az egész életed valamilyen formában téged szolgál.
Mi az élet? Minden, ami van. A világ nem létezik: nélküled.
' én vagyok az igazság' - ( és minden más csupán egy lehetőség )
Valamilyen szinten mind egyek vagyunk - de persze, ez igy most nagyon fennköltnek hangzik..
Lófüttyöt sem érnek a nagy ' igazságok' , ha közben a léted csupa szorongás, ború, vergődés.
Simán lehet rendezett, derűs , normál , örömmel teli az életed mindenféle misztikumok nélkül.
( A legtöbb vallás pont ennek az ellenkezőjét éri el: a rendszerük boldogtalan emberek millióit termeli ki. )
"itt a földi létezésem jó életvezetési képessége között, mindenképp az utolsót választanám. "
Ugy vélem, ehhez fontos tisztában lenni ( amennyire lehet ) , hogy az új verzális koordinátarendszerben nagyjából hol vagyunk..
- a delphoi jósda felirata is arra bátorit minket, hogy a világ megismerését kezdjük önmagunkkal. -
A megismerés ( amennyirre ez lehetséges, hiszen bonyolult szerkezet vagyunk ), elvezethet az elfogadáshoz.
Az elfogadás pedig az egyik legfontosabb az önszeretet fele.
( A legtöbb nagy tanitó szinte szórol, szóra elismételte: ugy szeresd a másik embert, mint önmagad. Más szavakkal: önmagadként szeresd felebarátodat..)
Hogyan is tudnál mást szeretni / illetve elfogadni, ha ezt magaddal sem teszed meg?
Ha viszont képes vagy erre ( azt elfogadni és szeretni, aki vagy ), akkor nyilván könnyebben megy másokkal.
De ha már ez is megy, akkor kicsit békésebb, mondhatni, derüsebb lehet a lét.
A saját életed " életvezetési képessége' jóval könyebb, ha nem küszködsz közben olyan sok felesleges teherrel, amelynek kulcsa benned rejlik.
én is szeretem a kézzelfogható igazolásokat, amik szétoszlatják a kétkedést, hogy tényleg így történt-e. És itt a meghalásnál pont azért lenne fontos tudni, tényleg azt látta-, mert közelebb vihetne, hogy mi zajlik pontosan ilyenkor, túl a személyes megtapasztaláson vagy éppenhogy azáltal.
Én azt a kérdést dobtam fel, hogy a Dobronai-féle beszámoló alapján bizonyítást nyert-e a túlvilág, nem pedig azt, hogy ki milyenféle ezoterikus női magazinokat olvas.
"Viszont ha érdekel az ilyesmi, magad is utánajárhatsz.
Nem csupán mások történeteit hallgatod...:))"
De. Egyelőre ott tartok, hogy ha utánaolvasok, akkor is mások történeteit/ismereteit viszem be.
Saját megélésem pedig minimális, amit ugye magam is kétségbe vonok.
A téma pedig érdekel. De amíg személyesen nem vagyok érintett, akkor- ahogy sejted is- mások infója számomra tényleg szétszórt legóhalmaz a szőnyegen. Úgyhogy olvasgatok, befogadok és irigykedve várok a megtapasztalásokra.
"Mi az élet? Van e élet a halál után? Van e Isten? Mi az "út" ? Mi az élet értelme?"
Nekem nem "adatott" meg ezekre a válasz, illetve nem fogalmaztam meg végsőket magamban, ha kezdtem is: töredékeset, az adott életszakaszban mindig mást...
De érdekel mások válasza. Neked mik most a válaszaid, amik adattak?
Na, köszi, elolvasgattam, miket ír így vázlatpontokba szedve a chat gpt.
Ezek egyesével is nagy falat nekem..., de még az anyag-energia-információ hármas, amit így továbbgondolnék.
Ha valaki azt mondaná, választhatok magamnak a képességek közül: extraszensz érzékelés, jövőbe látás, távolbalátás , előző életek látása, vagy itt a földi létezésem jó életvezetési képessége között, mindenképp az utolsót választanám.