Az iskolások kedvenc ételét tiltja ki a hatalom a menzákról a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet 14. § (1) bekezdése új kiegészülése: https://promotions.hu/belfoldi-hirek/2024/11/13/iskola-menza-gyerek-allergen-etkeztetes-szezammag-dio-mogyoro ...?
A reklámok a takonygerincűeknek vannak megalkotva (az a többség), de némi törődéssel könnyedén lehetséges kialakítani immunis hozzáállást, amit szívesen nevezek autonóm személyiségnek. A többség buktára, szenvedésre, és korai halálra van ítélve, a jobbágyoknak a gazdája dönti el mit szabad, mit ehetnek, a szabad ember pedig maga a saját felelősségére. Így vagyok én vegetáriánus, és csöppet sem zavar hogy mások mennyi tücsköt és bogarat esznek vagy egyéb emészthető dolgokat, jót vagy rosszat, cuktrot vagy diót vagy zsírt, hogy hamar halnak vagy később. Ahogy a Talmud tanítja: elsősorban önmagad sorsáért vagy felelős. Úgy is mondják, hogy aki egyetlen embert megment, az a világot menti meg - miért ne lehetne az az egyetlen ember mi magunk ? :-)
Egyáltalán nincs rendben, persze te nyugodtan eheted.
Ezeken a területeken a nagytőke irányít, direktívákkal, mint a Szovjetunióban. A tervgazdaság persze most sem tökéletes, épp most bukják el az ukrán termőföldeket, ahol a gmo gabonát kellene termelni a nagyiparnak.
Majd elfelejtettem ! Mi lesz így a diósbejgli-vel ? Hiszen az egy valódi HUNGARIKUM !!! Anélkül nincs magyar karácsony, meg húsvét. Végig-gondolta ezt valaki ?
Nálatok is a konyhásnénik sütötték a diósbejglit a gyerekeknek?
Cikkből: A rendelet február 9-től lép életbe, akkortól nem kapnak többé a gyerekek diós tésztát, müzliszeletet, szezámmagos zsemlét, vagy éppen szezámos panírba forgatott rántott húst.
Nem is tudom, akkor mi marad.. Kaviár, homár, esetleg cápauszony leves?
Ami azért is durva, mert a dejóban napraforgómag van, ami ugyanúgy allergén. Van egy ismerősöm, aki 5 percen belül esik kómába a dejótól. Épp, hogy csak túlélte, amikor dió helyett dejó volt az ételében. Amit egyébként diósnak állítottak.
Majd elfelejtettem ! Mi lesz így a diósbejgli-vel ? Hiszen az egy valódi HUNGARIKUM !!! Anélkül nincs magyar karácsony, meg húsvét. Végig-gondolta ezt valaki ?
Nincs új a nap alatt. Hajdanában Döbrögi is betiltotta a saját tulajdonát képező falvakban - területeken, egyfelől a ludak - libák tenyésztését - szaporítását - tartását, másrészt, emellett még azt is rendeletbe tette, hogy ezentúl a születendő fiúgyerekeknek tilos a Mátyás keresztnevet adni a kersztség jegyében, legalábbis, Fazekas Mihály tudósítása szerint - ha hihetünk neki. És miért ne tennénk így. A következő lépés majd az lehet, hogy az országgyűlés elé kerül egy 23 óra 59 perc idején benyújtásra, egy saláta -törvényjavaslat részeként, a rendelet, amely szerint ezentúl, tilos lesz az ovodákban az "Erre csörög a
dió, arra meg a mogyoró" - camű vers - mondóka elszavalása és a járéknak előadása. A fent nevezett
vers szövege esetleg módosítható lenne "Erre darálják a mákot, erre meg a mandulát" - elnevezéssel. Gyanum szerint, ezen felül, a mozikban és egyéb média -felületeken ezentúl tilos lesz a "Két félidő a pokolban" - című egykori magyar film vetítése, mivel a főhős, Sinkovits Imre (válogatott labdarugó) - filmbéli neve (Ónodi), beceneve "Dió" volt.