Teremtettem egy vallást. Már vagy 25 évvel ezelőtt. Képzeljétek el, az ateisták nagyon szerették volna saját maguknak. Csak később tudtam meg, hogy ezt a vallást már Einstein is emlegette. Csak én elé tettem egy P-DOX név-részt még. Ez a teljes neve magyarul: P-DOX Semmiben Sem Hívők
Nahát, hogy te mennyire zseniális vagy. Elképesztő a tudásod, brilliáns a gondolkodásod, fantasztikus új eszméket alkotsz, hihetetlenül jó érzékkel érzel rá az iagzságra.
És lényegretörően, érthetősen, ugyanakkor pontosan fejezed ki magad itt.
De hogy még teremtettél is egy vallást immár 25 évvel ezelőtt melyet a butuska ateisták is nagyon szerették volna saját maguknak! És te később megtudtad, hogy ezt a vallást már Einstein is emlegette!
Szerintem nem árt az, ha tájékoztatva vagyunk. Az sem árt, ha magánvéleményeket kritikával kezeljük. Ártani csak az árt, ha gyomorból kezdünk tagadni, ellenezni valamit. Ez utóbbi az impulzivitás tulajdonsághoz tartozik, és belső - pszichés - feszültségből ered. Pillanatnyi enyhülést ad, de hosszú távon tovább növeli a feszültséget bennünk. Idővel testi tüneteket, majd kóros (egyeseknél akár életveszélyes) állapotokat generálva. Ellenszere a megbocsájtás, amely hosszú, akár gyászszerű folyamat is lehet. Nem véletlenül kaptuk ezt a tanácsot már ezer évekkel ezelőtt. A megbocsájtás nem másoknak, hanem nekünk okoz előnyt.
Remélhetjük, hogy aki "nonista", az nem valamiféle dühből, haragból lett azzá.
Már 25 évvel ezelőtt is nonista voltam? :-) Vagy anonista? :-)
0. Az a biztos, hogy semmi sem biztos. 1. Igyekezz a világot humorosan látni, ne végy semmit túl komolyan. 2. Ha semmiben sem hiszel, túlzottan, nem is igen tudsz csalódni semmiben. 3. Mind a materialista, mind az idealista világképek szélsőségek, de tanulj tőlük és az értékeiket építsd be saját hitedbe. 4. ... -> 48.
Teremtettem egy vallást. Már vagy 25 évvel ezelőtt. Képzeljétek el, az ateisták nagyon szerették volna saját maguknak. Csak később tudtam meg, hogy ezt a vallást már Einstein is emlegette. Csak én elé tettem egy P-DOX név-részt még. Ez a teljes neve magyarul: P-DOX Semmiben Sem Hívők
Olyan nyolc--tíz év nyilvánosság után, amikor már nagyon sokan el akarták lopni és elferdíteni a saját céljaikra, bezártam. Megszüntettem a nyilvánosságát. Egyik, magán vallásom lett. Kevesen értették meg a lényegét. Úgy lehetett belépni, ebbe a vallásba, hogy nem kellett tagnak /hívőnek lenni. Alapítani volt szükséges magának, egy saját vallást. Úgy lett "hívő" hogy nem lett "hívő".
0. What is certain is that nothing is certain.
1. Try to see the world with humor, don't take anything too seriously.
2. If you don't believe in anything, you can't be overly disappointed in anything.
3. Both materialistic and idealistic worldviews are extremes, but learn from them and incorporate their values into your own beliefs.
4. ... -> 48.
I created a religion. About 25 years ago. Imagine, atheists would love it for themselves. I only found out later that this religion was already mentioned by Einstein. Only I put a P-DOX name part in front of it. This is his full name in Hungarian: P-DOX Semmiben Sem hívők.
After eight or ten years of publicity, when many people wanted to steal it and distort it for their own purposes, I closed it. I unpublished it. It became one of my personal religions. Few understood its essence. You could enter this religion without having to be a member/believer. It was necessary to found a religion of his own. He became a "believer" without becoming a "believer".
"nonism / non-ism / nonist / non-ist adjective or adverb
Synonyms: beyondism, beyondist, aism, aist 'nä “ni-zm An unwillingness to bind your world view to any ideology; to embody a reasoned objective view point, assuming little, guided by reason. *Extra Credit Knowledge is ongoingly provisional/updatable, the exclusive content of which consisting of structural relationships (patternings). From patterning patterns derive all our notions."
nonizmus / non-izmus / nonista / non-ista melléknév vagy határozószó
Szinonimák: a túlélés, a túlvilág, aism, aist 'nä „ni-zm Nem hajlandó világnézetét bármilyen ideológiához kötni; ésszerű objektív nézőpont megtestesülése, keveset feltételezve, ésszerűségtől vezérelve.
*Extra A tudás folyamatosan ideiglenes/frissíthető, melynek kizárólagos tartalma strukturális kapcsolatokból (mintázatokból) áll. A mintázási mintákból ered minden fogalmunk.
Nonizmus: Vonakodás attól, hogy a világnézetedet bármilyen ideológiához kösd.
Ami egyben persze paradoxizmust is jelent. Hiszen az izmusokhoz nem tartozó és kötődő akármi (világnézet, életfelfogás, nyilatkozat) is egy izmus.
Nos a tegnapi napig nem tudtam, hogy van nonizmus. Egy nemzetközi filozófia csoport adminja tájékoztatott róla. Paradoxizmus, mert szerintem eddig nem volt, de mostantól már az is van. Elfér a sok ezernyi izmus egyre népesebb táborában.