Keresés

Részletes keresés

Jaka46 Creative Commons License 2023.10.23 0 1 62

https://www.blikk.hu/galeria/1956-fotok/erk7jp7

Tisztelet 1956 mártírjainak! - Fotók.

Jaka46 Creative Commons License 2023.10.23 0 1 61

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/orban-viktor-oktober-23-veszprem-simicska-lajos/g43g7t3

Kizárólag előzetes regisztrációval és karszalaggal rendelkezők láthatták Orbán Viktor beszédét Veszprémben:volt, aki 170 kilométert utazott hiába,Simicska házát is elkordonozták.

zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 1 60

A görög opció rosszabb volt, nem volt ott ekkora túlerő ezért hosszú polgárháborúlett belőle. A jobboldal nyerte meg de az szerintem az itteni baloldalinál is kemyényebb volt, voltak menekültek onnan is.

Előzmény: Modad (57)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 -1 1 59

Elődeik leverték az 56-os forradalmat – A baloldalnak semmi joga nincs ünnepelni, emlékezni október 23-án

 

 

 

Kövér László, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének Ifjúságkutató csoportjában Tudományos segédmunkatárs.

 

KÖVÉR JÓZSEF:  Ez nem ilyen egyszerű. Édesanyám családja vallásosabb volt, mint az apai ág. Anyai nagybátyám tehát nem elvből, hanem - mivel munkanélküliként nem tudott másként megélni - zsoldosként szegődött a Vörös Hadsereghez.

 

 

KOVER LASZLO "Apai nagyapám és nagyanyám szociáldemokrata érzelműek voltak. Nagyapámnak a szociáldemokrata párt pápai szervezetének a Bethlen-Peyer paktumot követő megszervezésétől jogfolytonos volt a párttagsága haláláig, 1989-ig, szemben nagymamámmal, akit az 1948-as pártegyesülést megelőző tagrevízióval, mint "klerikális elhajlót" kiraktak a pártból. Az ilyen gyökereimet nemcsak nem szégyellem, de büszke is vagyok rájuk. A szociáldemokráciához nekem sokkal több közöm van, mint Gyurcsány Ferencnek"

 


Előzmény: Modad (57)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 0 1 58

Elődeik leverték az 56-os forradalmat – A baloldalnak semmi joga nincs ünnepelni, emlékezni október 23-án

 

ezert aztán a granit szilardsagu 9x atirt TAKOLMANYT EGY 56 gyalazo kommunista Agot Prop vezetovel iratta Orban hiszen az volt a harcostársa...

 

 

http://nol.hu/data/cikk/17/49/76/cikk_174976/17822.jpg

Előzmény: Modad (57)
Modad Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 57

https://mindenszo.hu/elodeik-levertek-az-56-os-forradalmat-a-baloldalnak-semmi-joga-nincs-unnepelni-emlekezni-oktober-23-an-gondoljunk-csak-2006-ra/

 

 

Elődeik leverték az 56-os forradalmat – A baloldalnak semmi joga nincs ünnepelni, emlékezni október 23-án – Gondoljunk csak 2006-ra

 

Vannak pillanatok, amikor a baloldalnak kussolnia kell. Október 23 pont ilyen nap.

 

Gondoljunk például Apró Antal kommunista tömeggyilkos unokájára, Dobrev Klárára. Vagy emlékezzünk 2006-ra, ahogyan Gyurcsányék szétverték az október 23-ra emlékező tömeget, 50 évvel 1956 után. Pontosan az 50-ik évfordulóra kaptak a magyarok egy kis kardlapozást, gumibotot (régi nevén kádár-kolbász), könnygázt, gumilövedéket, szemkilövést.

 

És ezek, ez a baloldal ilyen múlttal és jelennel akarnak október 23-án megszólalni?

Ne tegyék, nincs joguk! Semmi joguk hozzá!

Modad Creative Commons License 2023.10.23 0 0 56

Le kéne váltani Orbánt  quki!!!!       Ugye tudod?!  

 

 

 

 

 

Előzmény: questt (42)
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 1 55

...ne bolondozz! a nato elkötelezte magát a volt szovjet határok megvédésében amit az orosz megsértett ezzel, hogy bement egy szovjet utód területére mert ott sokan beszélnének oroszul, de az a volt szovjet határ.

Előzmény: dave_dömper (48)
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 1 54

...nem floodolnék, de írom neked is:
Először is nem én fordítottam, de ha ez így igaz, akkor az orosz történelem könyv korrekt, ez így valahogy lehet, legalábbis onnan nézve. Történész se lehet mindenki:

"„A ledöntött Sztálin emlékmű Budapesten. Magyarország. 1956. A felkelt radikálisok, akik között a fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak egykori tagjai nem kevesen voltak, a felkelés során nem csak a szovjet emlékművek és szimbólumok elleni vandalizmusukról híresültek el, hanem számos gyilkosságot követtek el a magyar dolgozók pártja képviselői, a rendfenntartó szervek munkatársai és családtagjaik ellen. A brutális mészárlásoknak olyan sorkatonák is áldozatul estek, akik a rendszer objektumait őrizték"

Előzmény: pici mici a pók (50)
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 1 53

Igen, az orosz történelem könyv is próbál tárgyilagos lenni, ami persze nem egyszerű:
Először is nem én fordítottam, ez így valahogy lehet, legalábbis onnan nézve. Történész se lehet mindenki:

 

„A ledöntött Sztálin emlékmű Budapesten. Magyarország.

1956. A felkelt radikálisok, akik között a fasiszta Magyarország fegyveres alakulatainak egykori tagjai nem kevesen voltak, a felkelés során nem csak a szovjet emlékművek és szimbólumok elleni vandalizmusukról híresültek el, hanem számos gyilkosságot követtek el a magyar dolgozók pártja képviselői, a rendfenntartó szervek munkatársai és családtagjaik ellen. A brutális mészárlásoknak olyan sorkatonák is áldozatul estek, akik a rendszer objektumait őrizték"

Előzmény: pici mici a pók (51)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 0 0 52

1956 tudjuk ugye?

 

 

Orban harcostársa: http://nol.hu/data/cikk/17/49/76/cikk_174976/17822.jpg

 

Pozsgai Imre: Forradalom vagy ellenforradalom?
Petőfi Népe, Kecskemét, 1957. december 15.

 

https://library.hungaricana.hu/hu/view/BacsKiskunMegyeiNepujsag_1957_12/?pg=78

 

  • Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ELLENFORRADALOM

    Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt?

    Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak, vagy a föld visszaadására rávenni. Ez ellenforradalom, először szociális demagógiával, félrevezetéssel, hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen.

    Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött több úri bitanggal, megcsinálta az "Első Hazai Nemzeti Forradalmat". Hogy mégis nem "Nemzeti Szocialistának" keresztelték vivmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy a két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes embernek.A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban.

    Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető, pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenty és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták.

    Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér-terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen ha nyíltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál-forradalmi, ál-szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek.

    De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenty „szózatát”, vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált ó, ha emlékeznek még az 1919-1920-as évekre.)
Előzmény: questt (43)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 0 0 51

1956. Tudjuk úgye?

 

Tudjuk?

 

 

A tiltakozó levelet és az aláírók névsorát annak idején közölte a Népszabadság, valamint és az Élet és Irodalom is.

 

1957-ben 251 magyar író az 1956-os forradalmat gyalázó, tiltakozó levéllel fordult az ENSZ-hez, amelyben azt követelték, hogy az ENSZ közgyűlése ne tárgyalja az úgynevezett Ötös Bizottság jelentését, amely az 1956-os magyar forradalom vérbefojtásának körülményeit tárta fel.

 

A magyar írók tiltakozó levele többek között a következőket tartalmazta:

„Tudjuk és hirdetjük: a magyar nép nem akart és nem akar ellenforradalmat, itt csak elenyésző kisebbség kívánja vissza a régi rendet. A történelmi és társadalmi körülmények tragikus találkozása folytán 1956. október 23-án mégis az események olyan sorozata indult el Budapesten, amelynek fordulatain már sem a józan politikai belátás, sem a kezdeti résztvevők jelentős részének becsületes szándéka nem tudott többé úrrá lenni. Illetéktelen és ellenséges imperialista beavatkozásnak sem volt csekély része benne, hogy a fasizmus minden üledéke felkavarodott és néhány napra az 1920-as fehérterrorra emlékeztető állapotokat teremtett.”

 

A 251 aláíró között szerepelt:

 

  • Aranyos madaram,
  • sárgatollú madár,
  • merre szálltál eddig? -
  • régen láttalak már.
  • Régen jártál erre,
  • régen énekeltél -
  • sugaras nyarunkról
  • még nem is meséltél.
  • Tavasz óta fekszem
  • álnok betegségben
  • és te még csak meg se
  • látogattál engem.
  • Gyönyörű madárkám,
  • gyere szállj a fámra,
  • levélejtő fámról
  • szobám ablakába.
  • Biztató éneket
  • dalolj onnan nékem:
  • feledjem a bajom
  • feledjem egészen!
  • Szállj ide és maradj,
  • maradj itt sokáig,
  • ezüstös reggeltől
  • alkony beálltáig.
  • És hogyha útrakelsz
  • csillaggyúlás előtt
  • Budapestre repülj,
  • ne is tarts pihenőt!
  • Rákosi elvtársnak
  • szállj az ablakába,
  • s illendően, szépen
  • kocogtass be nála.
  • Mondd meg neki, mondd meg,
  • - de ne panaszlóan -
  • hogy betegen fekszem,
  • azért nem hall rólam.
  • Mondd meg neki, mondd meg,
  • így, ahogy üzenem:
  • hogyha felépülök,
  • tüstént fölkeresem
  • és a színe előtt
  • teszek hitet rája:
  • én leszek a leghűbb
  • ifjú katonája.

 

 

  1. https://img.index.hu/imgfrm/4/4/2/4/THM_0003854424.jpg
  2. https://img.index.hu/imgfrm/1/1/1/3/THM_0003381113.jpg

 

 

Előzmény: zdcmchy (-)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 0 0 50

1956. Tudjuk úgye?

 

 

 

 

 

'56: CIA-pénzelt fasiszta lázadás

Hozzáadás a Kedvencekhez |

Topikleírás Új hozzászólás

Nyitotta: Or Kán,

Végre egy értékelés, amivel azonosulni lehet.

Előzmény: martinaxe7 (1)
dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 0 0 49

"Világos, a fidesz inkább a nemzeti ukrán stb...-vel kellene jóban legyen, a nyugatnak meg a libsi

 moszkvával. (a másikhoz viszonyítva értendő)"

 

Az a legfőbb baj, hogy : sehogy sem érthető ! Számomra egyáltalán nem világos, hogy a FiDeSz - nek

kivel kellene jóban lenni. Leginkább (szerintem) senkivel, csakis a saját népével - nemzetével. Szerintem

(ha egyáltalában lehet ilyet mondani) ők csak - csakis saját önnön magukkal és a NER - rel vannak jóban. Minden politikai, gazdasági, társadalmi lépésük, cselekvésük ebből következik, ebből fakad. Önmagában ebből nem szükségképpen kellene az adott országra és a népére nézvést kárnak, hátránynak származni-

A pprobléma a hogyan-nal és mikint-tel van. De azt hiszem, hogy ezt totál feleslegesen magyarátom itt

és most neked. Úgyhogy nem is teszem.

Előzmény: zdcmchy (47)
dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 0 0 48

"..mi vaaaan??????? nem olvasol újságot?????? orosz katonai alakulatok nyomultak be ukrajnába. te erről nem hallottál? na hülyéskedj, léci!!!! Az orosz lefele bontja a volt szovjetúniót, a nato, a nyugat próbálja menteni ami maradt még belőle, belső határait."

 

Na ezt már nehéz kommentálni. Ezt már nyilván a zárt osztályon ágyacskádban üldögélve írtad hozzá a

hsz.-odhoz, mert ezen még Putyin, Medvegyev és talán még Sojgu is nedvesre sírja - röhögi a párnáját.

Ha ezt most rögvest beküldöd a Pravdához, Izvesztyijához és a MTV (na nem éppen a MTVA - hoz, mert

az még erre is felvonít a nevetéstől), hanem a Moszkva I - II és III. TV csatornákhoz,,szinte azonnal külön-repülőgépet reptetnek érted és visznek a Kreml-be, hogy mindenek előtt kivizsgálják, hogy nem vagy-e ellenséges NATO - szuperügynök, vagy esetleg kém és csak azután szerződtetnek komoly pénzért, külső tudósító, vagy levelező gyanánt hadászati - hadműveleti stratégiai ügyekben. Mert, amiket ide véstél talán már csak az egészen távol - keleti, kelet szibériai elzárt falvakban élő, jórészt megközelíthetetlen települések lakói (azok közül is leginkább az újszülöttek és a kiscsoportos bölcsödések eszik, szopják be. Ennyit rólad !

Előzmény: zdcmchy (38)
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 47

Világos, a fidesz inkább a nemzeti ukrán stb...-vel kellene jóban legyen, a nyugatnak meg a libsi moszkvával. (a másikhoz viszonyítva értendő)

Előzmény: dave_dömper (46)
dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 0 0 46

Engem? A nato töri magát a szovjet határok fenntartásában, Ukrajna az, egy szovjet utód állam. Az orosz az nem, az már inkább liberális, a kievihez viszonítva persze, hogy az, moszkva"libernyák."

 

Ez nem a nap, nem is a hét, nem is a hónap és nem is az év - évtized,de leginkább az évszázad vicce !

Ha ez így lenne, akkor meg kéne kérdezned derék gazdádat, hogy mégis, mi a fészkes fenéért utazgat

szinte folyamatos jelleggel, derék külügyérével annyit a gaz libernyák Moszvába (esetleg Pekingbe és

talán, reményeink szerint, majd-még Pjongyag-ba. A mai mmoszkvai vezetéshez képest libernyáknak tekinthetnénk (teljes joggal) például II. Sándor cárt, akinek a XIX. század hatvanas éveinek második felében sikerült megválnia Alaszkától az USA javára, mindössze 7,2 millió dollár akkori eladási/vétlár fejáben. A zsére Oroszországnak, a Krími háború folytatásához volt szüksége. Azóta kiderült az, hogy

Alaszka (ami az USA jelenlegi legnagyobb földrajzi területű tagállama, egyben az ásványi kincsekben

is messze a leg-gazdagabb állama, így Johnson elnök talán országa minden idők legmesszebb-legjobb gazdasági ügyletét kötötte a cárral. Arról már nem is beszélve, hogy a tagállam stratégiai jelentősége

a Bering szoros feletti ellenőrzés okán szinte beláthatatlan. Gondolom, hogy a II. Sándort követő utód

orosz államvezetés legszívesebben kiásná és felkoncolná az egykori cár porladó hamvait az akkori, ma

már teljes joggal felettébb botornak mondható cselekedete okán.

Előzmény: zdcmchy (38)
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 45

Igen, a szervezett, fizetett, rendezett ellenzéki megnyilvánulásokat lehet rendezni, adok kapok alku tárgya háttérben, de ha a spontán túl sok ahhoz, hogy könnygáz és gumibot nélkül elintézhető a helyszínen, akkor jobb előre kiüríteni a hely környékét.

Előzmény: questt (41)
egy hazafi Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 44

"Kárpátaljai magyarok a háború közben sem feledkeznek meg arról miért is harcolnak"

 

Hogy az 1991-es népszavazás eredményét végre Ukrajna is tiszteletben tartsa?

Arról hallottatok-e, hogy amikor az ottani magyar fiatalok 1956-ban röplapoztak a magyar forradalom és szabadságharc mellett, akkor feltüntették ezeken a röplapokon azt is, hogy: önrendelkezést Kárpátaljának?

Előzmény: Törölt nick (2)
questt Creative Commons License 2023.10.23 0 1 43

Miért tagadta meg Orbán Viktor ’56 eszméjét?

Csabai Károly

 

Főszerkesztői jegyzet arról, hogy a kormányfő egymás után másodszorra nem az ország fővárosában tartja a magyar nemzet talán legfontosabb nemzeti ünnepét. Arra viszont nem volt rest, hogy Putyinnal találkozzon és azt mondja, Magyarország soha nem akart az oroszokkal szemben állni. Ezek jutottak eszembe a hét eseményeiről.

 

Önmagában már az is érthetetlen, miért nem az ország fővárosában tartja Orbán Viktor az október 23-ai ünnepi beszédét. Hiszen ez Magyarország talán legfontosabb nemzeti ünnepe. Már csak azért is, mert időben jóval közelebb van, mint 1848 vagy az államalapítás. Még sokan élnek azok közül, akiknek a 67 évvel ezelőtti eseményekről van személyes tapasztalatuk. 

Aligha akad ország e földkerekségen, amely első számú irányítója ne annak fővárosában emlékezzen meg a nemzet ünnepéről. Ráadásul Budapest e tekintetben azért is speciális, mert itt még a szokásosnál is többen élnek az összlakosságból, nagyjából egyhatodnyian.

....

questt Creative Commons License 2023.10.23 0 1 42

Orbán hamarosan megszólal, és egy felindult világban kell elhelyeznie 1956-ot és MagyarországotIdén is a forradalom és szabadságharc egyik vidéki helyszínét választotta 1956-os emlékezőbeszéde színhelyéül a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor ünnepi felszólalásában kulcsszerepet játszhat a külpolitika. Az elmúlt évek október 23-áira visszatekintve egyre nagyobb a felfordulás a nemzetközi politikában: ez a háttér a magyar szabadság számára.

 

Orbán hamarosan megszólal a  helyén, a zárt osztályon!

questt Creative Commons License 2023.10.23 0 0 41

2023. október. 23. 13:16 2023. október. 23. 13:18 Itthon

 

Közzétették a fotókat: Orbán az érsekkel és Navracsiccsal készül a sajtótól elzárt ünnepi beszédére itthon

 

A miniszterelnök megtekintette az utcákat, amiket az ő érkezésére készülve zártak le Veszprémben.

A sajtótól jól elszigetelve, Veszprémben mond ünnepi beszédet Orbán Viktor délután 3 órakor.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közzé is tett néhány képet arról, hogy a miniszterelnök megérkezett Veszprémbe – ahol már vasárnap elkordonozták a környéket.

 

Mitől fél, Putyin nincs itt,  nem kell reszketnie!

martinaxe7 Creative Commons License 2023.10.23 0 0 40
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 39

Mondjuk ahozz nem a hiperrdrága orosz gázt kéne használnunk ugye.

 

Szerintem csak általános tőzsde árak vannak.

A gázkorszak ér lassan véget, ami van azt már ázsia fogja elhasználni, kína és india.

Vagy az olajkorszak? Ami tartott 100 évig, 1920 és 2020 közt.

Előzmény: Törölt nick (31)
zdcmchy Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 38

A Földkerekség túlnyomó részének meggyőződése szerint ez ma nem más, mint maga a hatalmas Orosz Federáció - és semmi más. 

 

A túlnyomó? az nem, az inkább usa tagállam várományosnak gondolja magát.

 

Jellemző, hogy ebben még a magyar álláspont sem támogatja az oroszokat - kivéve talán egyes - egyedültéged.

 

 

Engem? A nato töri magát a szovjet határok fenntartásában, Ukrajna az az, egy szovjet utód állam. Az orosz az nem, az már inkább liberális, a kievihez viszonítva persze, hogy az, moszkva egy "libernyák."

 

Jelenleg csupán maga a hatamas Vörös Hadsereg erőlködik, ráadásul szó szerint ezen, emellett, szinte folyamatosan a szétfoszlás óta és mindig máshol és máshol.

 

..mi vaaaan??????? nem olvasol újságot?????? orosz katonai alakulatok nyomultak be ukrajnába. te erről nem hallottál? na hülyéskedj, léci!!!! Az orosz lefele bontja a volt szovjetúniót, a nato, a nyugat próbálja menteni ami maradt még belőle, belső határait.

Előzmény: dave_dömper (33)
dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 0 0 37

Jól emlékszem, még az átkosban is volt egy humoros TV műsor, amelynek egy jelenetében egy nyilvánis vizelde előtt sorban áll jónéhány férfiú, bebocsátásra várva. Eccer csak nyílik az ajtó és kilép rajta egy - a képen láthatóhoz felületesen hasonlító - páncélba öltözött - lovag (sisak nélkül). Az elhunyt jeles színesz, Szilágy (ha jól tudom) István volt beöltöztetve lovagnak. A kinn állók rámerednek a kilépő lovag alfelére

és megdöbbenve látják, hogy távoztában a kezei egy - lent, a lábai közé beépített hagyományos vízcsap elzárásával foglalkoznak. Na ezt a csapot - legalábbis jómagam - valahogy nem látom a alábbi képen. Mit

kell, mit lehet tenni a nagy szükség idején így beöltöztetve és beépített csap hiányában ?

csipke_józsika Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 36
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.23 -16 1 35
dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 0 0 34

"e(E)urópa legolcsóbb (!!!??? (gázára"

 

Ezt esetleg nem ártana alátámogatni némely hites adattal. De lehetőleg ne Origo, Mandiner és MaNem,

vagy éppen RiPost adat - alapokon. Mert a hiteles, valós adatok - ahogy a többi bizalmasnak minősített, érzékenyített információkkal egyetemben ez is nyilvánvalóan valami safe mélyén pihen 100 - 150 évre titkosítva, a többi (pl úgy, mint Paks II.-é, a 17.000 Horkolásgátló beszerzése és későbbi sorsa, illetve a régebbiek közül az ügynöklisták) mellett.

Előzmény: Halőr malőr (29)
dave_dömper Creative Commons License 2023.10.23 -1 0 33

"a ruszki megszálló jelezte, hogy a magyar és a lengyel békefenntartók ellen semmi kifogása nem lesz"

 

Na persze. Csak az egészen fiatal cselédlányok és az egészen elaggott akadémikus professzorok olyan naívak, hogy hisznek ennek, az ilyen tipikusan oroszos megnyilvánulásnak. Ha valakik, hát például, a lengyelek alapos leckét kaphattak ebből Sztálinéktól. Addig se igazán, de azóta meg pláne nem hisznek semmit az oroszoknak. Még azt se, akkor se, ha csak kérdeznek, de még ha csak néznek és bólogatnak

is - akkor se. Igazán nem tom mié, de valami relytéjes módon lyobban lehet hinni nekik, mint amiben te

- itt és most utazol.

 

"a szovjet maradvány állam"

 

A Földkerekség túlnyomó részének meggyőződése szerint ez ma nem más, mint maga a hatalmas Orosz Federáció - és semmi más. Talán még a Kínai Népköztársaság is ide tartozik és az ex szovjet szatellit - államok mellett csupán Észak - Korea igyekszik Putyinkék kedvében járni. Jellemző, hogy ebben még a magyar álláspont sem támogatja az oroszokat - kivéve talán egyes - egyedültéged.

 

"(...de az, hogy a nato miért erőlködik a szovjet határt visszaállítani? az érthetetlen? )"

 

Jelenleg csupán maga a hatamas Vörös Hadsereg erőlködik, ráadásul szó szerint ezen, emellett, szinte folyamatosan a szétfoszlás óta és mindig máshol és máshol. Persze valahol érthető ez is, mert nyilván baromi nehezen nyelték - nyelik le a keserű pirulát, amit még anno, Gorbacsov dugott le a torkukon és épp emiatt igyekszenek ezt a mostani akciót se háborúzásként, hanem eccerű, mezei "katonai művelet"

-ként felfogni. Persze tekinthetik ezt akár "havivérzés"-nek is, attól még nehéz szülés lett - lesz a vége -

és nem más. Jelenleg ráadásul és itt, sokkal érdekesebb ebben az az erőlködés, amit itt folytatsz, mert - egyfelől - a gondolkodó ember számára eccerűen csak vicces, - másrészt viszont - egy agyhalott akkor is elhiszi minden betüdet, ha nem taglalod ezt itt több fejezeten keresztül, vagy éppen nem nyitogatsz ennek külön zopikot.

 

 

 

Előzmény: zdcmchy (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!